maanantai 31. lokakuuta 2011

Halloweenkynnet II : Frankenstein

Heti tähän alkuun toim. huom, idea näihin kynsiin on saatu täältä. Sain yhtäkkiä tuossa eilen illalla päähäni, että olin nähnyt joskus jossain jotkin kivat vihreät hahmokynnet ja teinkin pienen työn etsiessäni tuon linkin. Löysin kuin löysinkin sen ja sain niistä sitten ideaa näihin seuraaviin halloween-kynsiini.



Nyt päästäänkin siihen "minä en tee hahmokynsiä!"-asiaan, josta joskus olen puhunut. Voinko nyt julkisesti muuttaa mieleni asian suhteen? Koska musta noi Frankensteinin silmät on niin söötit, että tahtoisin tehdä niitä joskus muulloinkin lisää, toisenlaisten hahmojen muodossa.



Tiesin heti mitä lakkaa näissä käyttäisin pohjana, nimittäin Color Clubin Twiggietä. Tämä on ihana lakka, mutta ei ole tullut ihme kyllä kauheasti käytettyä. Koristelut näissä kynsissä toteutin muuten ihan kokonaan akryylimaaleilla! Alan pikkuhiljaa päästä jyvälle niiden käytöstä. :)



Vaikka teemana Frankensteinin pitäisi kai olla pelottava, niin minusta nämä kynnet ovat lähinnä huvittavat. Ei se kyllä haittaa yhtään, katselen mieluumin kynsiä, jotka saavat hymyilemään. Näitä katsellessa hymyilee siitäkin syystä, että näissä on kuin kaksi eri puolta, katsokaa vaikka:



Näin päin katsottuna ne näyttää ihan hattivattikummituksille, aww! :)

Miltäs kynnet näytti tälläkertaa? ;D

Tämä postaus oli ajastettu.

lauantai 29. lokakuuta 2011

Halloweenkynnet I

Nyt olisi vuorossa tälle vuodelle ensimmäiset halloweenkynnet, tarkoitus olisi tehdä useammatkin, koska aihe on minusta mielenkiintoinen ja pursuaa kaikenlaisia ideoita. Katsotaan miten aika riittää, siitä lisää postauksen lopussa.



Kuvausrekvisiitaksi nappasin ukko-kullan levyn, koska hän sitä juuri tuossa mulle esitteli kun ryhdyin näitä kuvaamaan ja sehän sopiikin tähän teemaan hyvin. Kynnet on toteutettu suurimmaksi osaksi Konadeita käyttäen ja mukaan laitettu hieman strasseja sekä seittiä. Ohjeen seitin tekoon löydätte täältä.



Alle pistin mustan lakan, joka on Wild and Crazyn Bellie Up. Lakka oli ihan lopussa ja tasaisen tuloksen saaminen oli todella haastavaa, mutta mielestäni onnistuin sitten kohtuuhyvin. Onneksi apuna oli myös Cesarsin pikakuivattava*, koska se viimeistään tasoittaa lakkauksen pinnan ihan sileäksi.

Konad-laattoina minulla olivat tässä m13* sekä m28* ja leimauksessa valkoinen Konad-lakka*. Kaikki muut kuviot laatasta m13 paitsi tuo nimettömän hämähäkki ja sen seitinhän tein siis itse.

* Tuotteet saatu CesarsShopista



Mun pitää vähän kertoa näiden kynsien teosta. Eli eilen sain alkuillasta päähäni, että nyt lähtee vanhat kynnet vaihtoon ja teen halloweenkynnet. Ajatuksena oli yhdistää mustaa ja oranssia, mustaa muihin paitsi nimettömään, joka olisi varattu kirkkaalle oranssille lakalle. Ryhdyin sitten taistelemaan Bellie Upin jämien kanssa ja huomasin yhtäkkiä, että olinkin vetäissyt kaikki kynnet mustiksi ja unohtanut kokonaan sen oranssin. Osasyy oli varmasti myös se, että olin eilen jo kahdeksan aikaan kuolemanväsynyt-uupunut. Jätin sitten kynnet mustiksi ja koristelin vasta äsken loppuun.

Kynnet olivat nopsat tehdä, koska hyödynsin vain Konadeja ja seitinkin tein nopsasti valkoisen lakan (Wild and Crazy - Montana) ja pienen siveltimen avulla. Ehkä seuraaviin kynsiin saan jotain vähän monimutkaisempaa aikaiseksi, jos mulla aika vaan riittää. Tuntuu, että kynsien kanssa on nyt menty vähän "äkkiä vaihtoon ja jotain siistimpää ja vähemmän kuluneempaa kynsille"-linjalla, koska opiskeluhommat on verottaneet varsinkin henkisesti todella paljon. Ensiviikolla kiire senkun kasvaa, mutta ehkäpä mä voisin koittaa taiteilla jotain, edes kiekolle, samalla kun katson lempparileffojani Saweja? Ajattelin nimittäin edes nyt viikonloppuna illasta pyhittää aikaa ihan vaan jollekkin kauhuleffalle ja koitan unohtaa opiskelut edes hetkeksi..

Jos multa ei siis tule enempää kuin nämä yhdet kynnet, niin pahoittelen mutta toivon että ymmärrätte (ja varmaan suurinosa ymmärtääkin) että elämä voi olla välillä niin hektistä, että jostain on pakko tinkiä.

Miltä kynnet näytti ja oletteko tehneet/aiotteko tehdä halloween-kynsiä? :)

perjantai 28. lokakuuta 2011

Ostostostostelu

Alkuun hehkutus, jeejeejee 2/3 hirvittävän työläistä tenteistä takana, vielä yksi ja olen erittäin happy ja olen toivottavasti tienannut itselleni pitkän joululoman!

Tenttiurakkaa helpottamaan minulle saapui tuossa pari päivää sitten iso kasa ihania hyrriä. Tilasin eBaysta sellaisen 20 erilaista koristehyrrää sisältävän paketin ja jätin niistä 12 itselleni. Loput 8.. no, niiden tarkoitus selkenee myöhemmin. ;)





Nää on ihan niinku karkkeja! Oon just niin turhamainen ja tyttömäinen, että tykkään esim. tosta alareunan musta-pinkki-hyrrästä sen ulkonäön vuoksi, vaikka mustia strasseja tulee käytettyä aika harvoin. Näissä mulla onki ihan kaikkia mahdollisia koristeita mitä tarvitsen: helmenpuolikkaita, erilaisia tasakuvioita, kuita, neliöitä, kolmioita, suorakulmioita, palloja, kukkia, tähtiä.. Luulen, että seuraavan strassitilauksen teen ehkä ensi vuosituhannella.

Eilen sitten postilaatikkoon kolahti myös kauan odottamani Oumaxin kynsille tarkoitetut nail art-akryylimaalit. Nämä ovat myös ostettu eBaysta. Olen kuullut näistä paljon hyvää ja täytyy sanoa, että heti eilisen pikaisella ensikokeilulla huomasin eron niihin minun askarteluakryylimaaleihin. Eli siis nämä tuntuivat paremmilta, eivät ole liian paksuja, eivätkä ohuita ja peittävät sekä levittyvät paremmin.



Maaleja paketissa tuli yhteensä 12 kpl ja ovat isompia, 22 ml tuubeja. Maksoin näistä postikuluineen n. 12 dollaria eli 8,5 euroa.



Katsellaan saanko näillä aikaan sellaisia kokeiluja, joita olen esim. Tartofraisesin blogista koittanut katsella. Samanlaisia taidonnäytteitä on kyllä turha odottaa, sillä minulle akryylimaalit ovat hyvin uusi tuttavuus kaikenkaikkiaan.

Kertokaahan mielipiteenne, voiko strassihyrriä olla koskaan liikaa? ;D

torstai 27. lokakuuta 2011

Mrs. Claus aakkosilla

Ei minkään värinen. Kulahtanut punainen. Nuo olivat ensimmäiset ajatukset, kun sain kauan salaa (salaa siten, etten edes itse ollut myöntänyt haluavani sitä, sujautin sen vain ostoskoriin puolivahingossa) himiöimäni China Glazen joululakan, Mrs. Clausin viimein kynsille. Tarkastelin kynsiä kriittisesti sisävalaistuksessa ja meinasin jo nimittää tätä kuparinpunaiseksi, onneksi odotin aamua ja luonnonvaloa, sillä oikeassa valaistuksessa tämä ei näytä läheskään niin kulahtaneelta, vaan jopa melko punaiselta. Ei kuitenkaan kirkkaanpunaiselta, vaan vähän niinkuin kesken jääneeltä punaiselta.

Olin nähnyt tästä lakasta useita swatcheja ja olin aina miettinyt onko lakka todellakin swatch-kuvien mukainen, näyttää pullossa niin tummalta. No pitihän se itse hankkia ja todeta että juu-u, se on juuri sen värinen mitä swatcheissa olen nähnyt, tällä lakalla on selkeästi kaksi eri puolta eri valossa. Nyt en tiedä onko se hyvä asia vai ei. Ehdottomasti kuitenkin lakka näyttää paremmalle luonnonvalossa!



Mrs. Claus on myös mustan laatikon löytöjä. Olen ylpeä että oon saanu projektin rytinällä käyntiin! Voiko olla ilmaisua "vaalea punainen"? Koska siltä tämä minusta näyttää, ei vaaleanpunaisella, vaan vaalealle punaiselle. Monen silmään tämä saattaa näyttää ihan punaiselta punaiselta, mutta jos vertaan esim. Chinan Hey Sailoriin, niin selkeästi tämä on vähän vajaa punainen.



Ainakin Mrs. Claus poikkeaa suuresti muista lakoista mitä omistan, se on toki plussaa. Lakka on siis punaisella jellypohjalla varustettu ja sekaan on ripoteltu suuri määrä hopeaa glitteriä. Pullossa näyttää kiinnostavalle, mutta kynsillä sitten kuitenkin vähän oudolta, mutta toisaalta tosi uniikille. Tuon jellykoostumuksensa ansiosta ei ole järin peittävää, saattaa johtua siitä. Lakkaa on kynsissä 3 kerrosta ja siltikään ei ole täysin peittävä, mutta riittää minulle.



Koristelut tahdoin tehdä siten, että tämä joulukokoelmaa hyvin edustava lakka saisi ei-jouluisen fiiliksen, koska vielä ei ole aika jouluisuudelle. No mietin sitten, että musta on ehkä se väri, jota ei jouluun niin nopsaan yhdistä kuin vaikka hopean, kultaisen, vihreän tai valkoisen. Niinpä päädyin leimailemaan mustalla Konad-lakalla ja Konad-laattoina m17 ja m18 + toki Konadin oma top coat, jotteivat mustat kuviot sotkeennu (Konad-asiat saatuja). Tykkään tällaisista sekakynsistä, joissa kuvioita on sikinsokin. :)



Voin kyllä kiittää Clausia levittyvyydestä, sillä luulin  tätä paljon huonommaksi levittyjäksi. Taaskaan ei tarvinnut ollenkaan siistiä kynsirajaa, johon olen erittäin tyytyväinen. Mun täytyy kuitenkin sulatella vähän tätä väriä, koska odotin tältä paljon enemmän. Jotenkin en tahtoisi tätä minkään päälle kerrostaakkaan, koska silloin tämä pian menettää uniikkiutensa.Toisaalta tykkään tästä juuri jellymäisyytensä ansiosta, koska lakassa on jotenkin syvyyttä!



Mua muuten vähän huvittaa kun mainitsin teille siitä mun kiireellisyydestä ja nyt oon postannu ja laittanu kynnet varmaan joka päivä sen ilmoituksen jälkeen. Tän takia en tahdo ikinä luvata blogissa mitään kun sitten asiat menee ihan toisinpäin.. Tää mun kiireellisyys näkyy nyt kuitenkin ehkä siinä, että välttelen sitä opiskelua ja keskityn blogiin.. Hyvä minä. Tälle viikolle nyt kuitenkin on varmasti tulossa vielä halloween-kynnet, koska hankin niitä varten oikein Konadin halloween laatan, eli siis m13! :)

Mitäs mieltä te olette Mrs. Clausista taikka koristeluista? :o

keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Ufokynnet

Foliohattuisia pieniä miehiä? Ihmeellisiä nappuloita ja vauhtiraidat? Ufoalus? No en tiedä, mutta aika scifiltähän nämä kynnet vaikuttavat. Se siitä ajatuksesta tehdä fiinit kynnet ihanalla glitterlakalla - minua ei olisi saanut päästää strassien ääreen eilen ollenkaan.



Okei no ei nämä nyt niin ufoilta näytä kuin ehkä pelottelin, mutta en vain pääse siitä ufoajatuksesta eroon! Kynsillä siis mustasta aukosta laatikosta paljastuneet Models Own Sterling Silver sekä Color Club Platinum Record (saatu). Nämä olivat täydellinen pari, täydentävät toinen toistaan kivasti. Mustassa laatikossa on muuten tällä hetkellä 42 lakkaa! Useita on jo päästetty laatikosta pois, mutta löysin sinne myös tilalle mm. Wild and Crazyn Purple Glitterin, jota en ollut edes ensimmäisessä karsinnassa muistanut ollenkaan, laittaakseni sitä mustaan laatikkoon, krhm..



Ensin tarkoitus oli tehdä vain kynnet joissa olisi vain tuota Platinum Recordia Sterling Silverin päällä, mutta sitten halusin kokeilla siihen kuitenkin jotain muutakin. Päätin sitten pitkästä aikaa ottaa teippirajausnauhat käyttöön ja tällaista tuhoa sain aikaan. En nyt voisi sanoa että nuo koristelut tätä lakkaa kaunistavat, pikemminkin päinvastoin. Olisi vain pitänyt kuunnella Sallan neuvoa ja tehdä tähän mustat konadoinnit tai sitten vaikka ihan vaan jättää koko koristelulaatikko rauhaan täksi illaksi. :D



No siitä Platinum Recordista sitten. Lakkahan on värittömällä pohjalla oleva glitterpommi, jossa hopeita isoja hexglittereitä ja pikkuruisia pyöreitä hopeita glittereitä. Tämä on ihan mieletön varsinkin hopean, peittävän lakan päälle kerrostettuna, hohtaa juuri niinkuin folio. Kuvat eivät ehkä ihan anna oikeutta, mutta kyllä tämä folion tavoin heijastava on. Yksinään itsensä päälle kerrostettuna tarvitsee varmaan aika monta kerrosta, joten kuten jo edellä mainittu, suosittelen tätä kerrostettavan jonkun lakan päälle.

Mulla olis aika tavalla sata ja yksi asiaa vielä sanottavana näistä kynsistä ja päässä jylläävistä ajatuksista, mutta sillä on jo ilta ja olen lukenut tänään itseni pyörryksiin, niin tyydyn vain ajastamaan tämän huomiselle aamuksi (tai siis kun tätä luette niin siis tälle aamulle) enkä kerro enää yhtään lisää ufotarinoita tai on varmaa, että valkotakkiset miehet ovat huomenna minua ovella odottamassa kun tulen kotiin..




Tuovatko kynnet teillekin mieleen ufot? :D

Tämä postaus oli ajastettu.

tiistai 25. lokakuuta 2011

Foiled Skittlet!

Eilen olin täpinä kun sain hakea postista ihanaakin ihanemman Cesarsin paketin, jossa oli himoitsemiani Color Clubin uutuuslakkoja, jee! Lakkoja tulikin postista yllättäen 9 kappaletta, joista 5 paljastetaan nyt ja 4 jää vielä odottamaan. ;)



Yllä olevat yksilöt Color Clubin upeasta Foiled -kokoelmasta saapuivat ja nyt omistan koko kokoelman. Kokoelma sisältää yhteensä 6 lakkaa. Kokoelman nähtyäni tiesin heti etten millään osaa valita yhtä, vaan tahdon kokeilla mahdollisimman montaa, joten päätin tehdä skittle-kynnet näillä. Yksi kuudesta lakasta sai jäädä odottamaan, sillä sormet loppuivat kesken ja halusin tehdä molempiin käsiin identtiset manikyyrit.

Kynsistä tuli seuraavanlaiset:



Kynsille pääsivät siis nämä Foiled -kokoelman lakat. Kaikki Color Clubit on siis saatu CesarsShopista.

Peukku: Color Club - Antiquated
Etusormi: Color Club - Cold Metal
Keskisormi: Color Club - Foil Me Once
Nimetön: Color Club - Perfect Mol-Ten
Pikkurilli: Color Club - Lumin-Icecent

Koristelussa käytin Orlyn Instant Artisteja, Jet Blackia ja Crisp Whitea, sekä Wild and Crazyn Montanaa ja Bellie Upia.



Kuvissa Foiled -lakkoja on kaksi kerrosta kutakin. Parhaimpia peittämään olivat sininen Cold Metal sekä Vihreä Perfectly Mol-Ten, mutta kaikissa kaksi kerrosta riitti mainiosti.

Laadusta en löytänyt mitään valittamista, sillä rehellisesti sanottuna nämä foiledit oli mun lakkauskokemuksen mukaan parhaimpia levittyjiä mihin olen törmännyt. Mun ei tarvinnut siistiä edes kynnen alareunaa yhtään ja olin hyvin tyytyväinen.

Lemppareimmat näistä testaamistani viidestä olivat seuraavat kolme:




Cold Metal (vas.) oli aivan upea. Siis tätä on vaikea kuvailla, mutta siinä oli sellaista tietynlaista syvyyttä, jota varmaan tuo hopea shimmerisyys tuo. Minä kun en yleensä niin sinisistä lakoista perusta, niin tämä oli aika yllättävää että tämä kuitenkin nousi yhdeksi suosikiksi!

Foil Me Once (kesk.) on ihan normaali valinta suosikiksi minulta, kun rakastan pinkkiä ja yhdistettynä hopeaiseen kajastukseen, kuinka voisin olla tykkäämättä? :D

Perfect Mol-Ten
(oik.) oli kanssa tällainen jännä veto, koska vihreät lakat hyvin harvoin säväyttää mua. Nyt täytyy sanoa, että alan lämmetä vihreälle, koska aiemmin esittelemäni Orlyn Halley's Comet, Color Clubin Wish Upon A Star ja tämä PM-T ovat kyllä lämmittäneet mieltäni (ja silmiäni) kovasti.



Nämä lakat voisin hyvin kuvitella tulevaan pikkujouluaikaan hyviksi hankinnoiksi, koska tämä koostumus tuo heti mieleen juhlavuuden ja mielestäni väritkin sopii talveen mainiosti.



Sanotteko heille "tahdon"? ;)

Tämä postaus oli ajastettu.

maanantai 24. lokakuuta 2011

Merelliset kynnet

Mun kesti tosi kauan miettiä millä nimellä näitä kutsutaan englanniksi, oikea ilmaisu olisi kai nautical nails. Eli kyseessä olisi vapaasti suomennettuna merelliset kynnet, joissa on vahvoja perusvärejä ja pikkupikku piperrystä.



Näiden kynsien ansiosta sain muuten 4 kynsilakkaa pois mustasta laatikosta, nimittäin China Glazen First Maten, China Glazen Hey Sailorin sekä Eveline Party Coloursin lakat 467 ja 475. Olin päättänyt, että teen seuraavaksi First Matella jotain ja mustaa laatikkoa tutkiessani löysinkin sille pariksi samasta kokoelmasta punaisen Hey Sailorin. Niillä sitten pohja ja vinoittain kärkiin punaista ja sinistä glitterlakkaa.



Lakkailujen jälkeen oli aika koristella. Mietin ensin jotain valkoisia viivoja koristelulakalla, mutta päätinkin kokeilla microhelmiä pitkästä aikaa. Tein siis nimettömiin ja peukkuihin ankkurit microhelmillä. Microhelmiä on vettä ja appelsiinipuutikkua käyttäen yllättävän helppo hallita! Ainoa miinuspuoli näihin kynsiin tuli noiden punaisten microhelmien värikestävyydestä - kuten kuvasta näkee, niin ne eivät pitäneet väriään päällyslakan kanssa, murr. Ei se nyt niin hirveästi haittaa koska ei sitä oikeasti huomaa paitsi tällaisessa lähikuvassa. Mutta siniset oli näköjään siinä suhteessa parempia, olivatkin eri hyrrästä.



Näiden kynsien kuvailussa oli kyllä omat hankaluutensa, sillä ottamissani kuvissa sininen näkyi oikean sävyisenä ja punainen aavistuksen vaisuna. Kun taas muokkasin niin punainen oli oikeaa sävyä ja sininen liian kirkas. Toisen haasteen kuvaukseen toi tuo, että piti saada peukku mahtumaan kuviin taas neljän sormen sijaan. ;D Mutta nyt lopetan valituksen, kyllä nämä kuvat silti ihan paikkansapitäviä on ja asiansa hoitavat!

Aluslakkana käytin muuten tälläkertaa Orlyn Calcium Shieldiä, jota suositellaan käytettävän viikoittain tai siis vaihdettavan ja käytettävän aluslakan tavoin. Laitoin kaksi kerrosta aluslakaksi ja yllätyin, miten kiiltävän pinnan tämä jätti! Jätti myöskin sellaisen nahkean pinnan, jolle värilakan voisi kuvitella hyvin tarttuvan. Katsotaan mikä on lakan kestävyys tämän päällä, sillä näin vahvan värisissä kynsissä kärkikulumat yleensä näkyvät hyvin.

Tuosta punaisesta Hey Sailorista tais muuten tulla mun lempparipunainen! Ei yhtään liian oranssi eikä sininen vaan justiin sellainen punainen punainen! Aivan ihana. Peittävyys olisi saanut olla parempi, mutta levittyvyys oli hyvä. Sininen First Mate sen sijaan oli levittyvyydeltään ihan kummallinen, mutta peitti hyvin. Miksei nää kaksi olis voineet yhdistää ominaisuuksiaan ja tehdä kaksi täydellistä uutta lakkaa mun kokoelmiin?



Miltäs kynnet tälläkertaa näyttivät? :)

Tämä postaus oli ajastettu.

sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Musta laatikko / Projekti loppunut

Musta laatikko - mistä on kyse?



Kyseessä on pieni kynsilakkasuunnitelma, jonka tarkoituksena on saada minut muistamaan, että haloo, omistat muitakin kuin pinkkejä ja glitterisiä lakkoja. Eli laatikko sinällään ei ole mitenkään ihmeellinen, mutta sen sisältö ja merkitys on.

Olen sellainen ihminen kynsilakkojen ja kynsiroinan suhteen, että en siedä, jos kynsilakat ovat eripuolilla huonetta tai muuten erossa toisistaan. Niinpä päätin tehdä itselleni kiusallani erillisen laatikon jonne keräsin kaikki ne kynsilakat, joita en ole vielä testannut. Testaamisella tarkoitan tässä yhteydessä sitä, että ne on kyllä kaikki swatchattu kiekolle mutta en ole lakannut niillä omille kynsilleni kuin korkeintaan kokeeksi, esim. yksivärisesti. Yleensäkkään jos en muistanut jonkun lakan kohdalla, että olenko sitä käyttänyt, niin se päätyi tuonne laatikkoon. Koska en siedä sitä että osa kynsilakoista hengailee erillisessä laatikossa niin toivon, että se saa minut käyttämään niitä tehokkaammin.



Kynsilakkoja on omien laskelmieni mukaan laatikossa nyt 44 kappaletta. Nyt päästään sitten siihen laatikon merkitykseen. Tuo laatikko vetää sisäänsä ehkä n. 50 lakkaa, pienempiä lakkoja enemmänkin. Ideana on se, että aina kun ryhdyn lakkaamaan, tarkistan tuon laatikon ensin.

Koitan siis saada testatuksi noita lakkoja suuremmalla vauhdilla kuin mitä tätä nykyä teen. Ja mikäkö minua sitten vauhdittaa? No se, että en saa joutua tilanteeseen, jossa laatikko on niin täysi, etteivät testaamattomat kynsilakat mahdu sinne pystyyn. Jos kynsilakka ei mahdu laatikkoon pystyyn (eli huijauskeinoja ei sallita, ei kynsilakkoja pitkälleen tuonne toisten päälle siis), joudun luopumaan jostain laatikosta olevasta lakasta/lakoista saadakseni sille tilaa. Luopuminen voi tarkoittaa siis a) myymistä b) lahjoittamista c) laittamista esim. arvontapalkintoihin.

Mulla on nyt kuva todisteena laatikosta ja sen sisällöstä, joten pystyn suurinpiirtein tietämään mitkä lakoista ovat siellä tällä hetkellä. Jos edelleen tasan vuoden päästä jokin sama lakka siellä majailee, niin se lähtee myös eteenpäin. Minun huonoksi onnekseni siellä majailee nyt hololakkoja ja kesäisiä sävyjä, joskaan en minä ennenkään ole välittänyt siitä sopiiko jokin lakka vuodenaikaan. ;D

Toivottavasti tällä saan nyt vauhtia itseeni, kun surettaa aina välillä löytää tuolta lakkoja joita ei ole edes muistanut omistavansa ja sitten kokeiltuani ne osoittautuvat tosi ihaniksi. Vaikka kokoelmani ei ole mitenkään ylimassiivinen, niin silti sinne saattaa jokin lakka hukkua tyystin ja huomaan vasta joskus myöhemmin että miten mukava se oli. Ehkä tuo lakkojen  pienempi määrä myös auttaa yhdistelemään erikoisesti niitä, kenties keskenään? Kukapa tietää. :)

Miltäs suunnitelma kuulostaa? Haluaisin myös muistuttaa, että te voitte vahtia minua ja pyytää milloin tahansa kuvaa tuosta mustasta laatikosta, jotta en huijaa. ;D

EDIT: Projektissa kulloinkin mukana olevia lakkoja voitte seurata asialle omistetussa välilehdessä täällä!

lauantai 22. lokakuuta 2011

Ruudukkokynnet + tuto

Eräs ilta tein lakkauskiekolle eräästä nail art -kirjasta löydetyt ruudukkokynnet ja tuossa äsken päätin kokeilla miten sellaiset saisi tehtyä omiin kynsiin myös. Ajattelin samalla myös teitä ja tein teille tuton!

Katsotaanko tuto ensin? ;)

Ruudukkokynnet -tutoriaali

Mitä tarvitset?
* aluslakan
* päällyslakan
* 3 eri väristä lakkaa, mieluiten vaikka samaa koostumusta (esim. kaikki cremejä tai kaikki shimmereitä) ja vaikka samasta väriperheestä (eli esim. vaaleanpunainen, pinkki, fuksia..) Suosittelen valitsemaan kohtuupeittäviä lakkoja, sillä näitä laitetaan toistensa päälle myös.
* valkoisen kynsilakan
* nail art -lakan haluamassasi värissä



1. vaihe: Pohjusta kynnet aluslakalla normaalisti. Ota valkoinen kynsilakka ja vaikkapa vaalein valitsemasi värilakka ja lakkaa kynnet puoliksi valkoiseksi, puoleksi värilakalla. Ei kannata turhaan käyttää aikaa siihen että peittelet paljaita kohtia, koska näistä tulee näkyviin hyvin vähän!



2. vaihe: Lakkaa kynnen alareuna vinoittain esimerkiksi toiseksi tummimmalla valitsemallasi värilakalla.



3. vaihe: Lakkaa kynnen yläreuna vinoittain esimerkiksi valitsemallasi tummimmalla värilakalla.



4. vaihe:  Rajaa eriväriset alueet, esim. aloita ylimmästä alueesta, seuraavaksi alin alue ja sitten vielä keskeltä koko kynnen halki. (Osasinpas selittää epäselvästi, toiv. kuva auttaa ymmärtämään!)



5. vaihe: Lisää päällyslakka, siisti kynnet (note to self: myös se peukalo), muista kynsinauhaöljy tai muu kosteutus, valmis! :)



Eli juu, yllättävän kivat kynnet saa pelkillä kynsilakoillakin aikaiseksi! :) Voisin listata tähän seuraavaksi nämä lakat joita omissa kynsissäni käytin eli:

- Color Club - Stuck On You (aluslakka)
- China Glaze - White On White (valkoinen lakka)
- China Glaze - Something Sweet (vaaleanpunainen lakka)
- China Glaze - Rich & Famous (alin vinoon lakattu pinkki)
- Ruby Kisses - Hot Pink Obsession (ylin vinoon lakattu pinkki)
- Color Club - Art Club Liner Solid Silver* (rajauksessa)
- Cesars Secrets - Rapid Dry Top Coat* (pikakuivattavana päällyslakkana)

* Tuotteet saatu CesarsShopista



Oliko tutosta hyötyä, aiotteko kenties hyödyntää sen? Ja miltä kynnet näytti? :)

perjantai 21. lokakuuta 2011

Syksyistä ruskeaa ja lilaa

Mä ihan totta sain jopa yhdet ihan oikeasti syksyisen väriset kynnet tällekin vuodelle, olen jopa itsekin ihmeissäni. ;D Eli nyt piti testailla uutta China Glazen ruskeaa Below Deckiä ja tiesin heti minkä kynsilakan kanssa sen paritan, Color Clubin Uptown Girlin tietty! :)



Yritin taas huonoin tuloksin säätää akryylimaalieni kanssa ja totesin ne käyttökelvottomiksi, koska osa oli jo kuivunut putkiloonsa, eivätkä ne koskaan ole erityisen hyvin tarttuneet kynnelle. Onneksi mulle on tulossa eBaysta nyt ihan oikeat nail art -akryylimaalit!

Ihan toimettomaksi en sitten kuitenkaan jäänyt kun akryylimaalit temppuilivat, vaan lähdin käymään läpi laattavalikoimaani edes vähän syksyisten kuvioiden, esim. sienten toivossa. Totesin omistavani ihan liian vähän Konadeja, koska en löytänyt kertakaikkiaan mitään mitä hyödyntää näissä, kun mun laatat sisältää lähinnä tyttömäisiä juttuja, eikä mitään syksyisää. Sain päähän taas sata ja yksi laattahimotusta joista tiesin löytyvän jotain syksykynsiin sopivaa, mutta eihän mulla nyt niitä ollut saatavilla!



Laattakatsauksen jälkeen palattiin taas alkupisteeseen. MITÄ IHMETTÄ MÄ KEKSIN NYT. Päätin luottaa taas Orlyn mustaan Instant Artist -lineriin ja söhelsin kynsille lehdenmuotoisia juttuja ja toivoin parasta. Tässä siis minun käsitykseni syksykynsistä. ;D Tykkään jopa ihan, ajatellen sitä, että minä en osaa enkä ole koskaan osannut piirtää pätkääkään. Talossa asuva miespuolinen henkilö jopa epäili, että kynnet olisi tehty Konadein. Ehkä nuo miehet nyt ei niin pienistä välitä, kaikki ne näyttää samalta.. 8]



Tuo Chinan Below Deck on oikeasti varmaan eka (ja viimeinen) ruskea lakka jonka hyväksyn, koska se sopii mun ihonvärille. En ryhdy sen kummemmin ruskeita lakkoja analysoimaan muutakun sen, että osa niistä näyttää ihan sairaalta mun ihonsävyä vasten. Eli Below Deck oli nappiostos, peittävyys kahdella kerroksella täydellinen! :)

Miltäs tämän päivän kynnet näytti? Mikä on teidän mielipiteenne ruskeita kynsilakkoja kohtaan (etenkin näin syksyä ajatellen), hot or not? :D

torstai 20. lokakuuta 2011

Wish Upon A Rock-Star, oooo!

Voi katsokaa nyt toista kun toinen on söötti!



Eli kerrostin Color Clubin uuden Backstage Pass -kokoelman Wish Upon A Rock-Star -lakkaa China Glazen tummanvihreän glitterlakan Emerald Sparklen päälle, kaksi kerrosta Chinaa, kaksi kerrosta Color Clubia.



Jotenkin aavistuksen jouluinen yhdistelmä, mutta jouluinen tuo Wish Upon A Rock-Star (WUARS) on itsestäänkin. Joulua kohdenhan tässä kovasti ollaan menossakin, joten ei se haittaa ja onneksi lakassa on sentään tasapainottamassa noita vaaleanliloja ja turkooseja glittereitä. Lakan koostumus on seuraava: väritön pohjalakka, jossa vihreitä, kultaisia, hopeita, turkooseja, punaisia pikkuglittereitä, sekä isompia vaaleanliloja hexglittereitä.



Levittyvyys oli WUARSilla ihan perus glitterlakkojen tasoa, mutta poistamisesta sen verran, että tällä lakatessa et tahdo lakata yhtään yli reunojen, jos tahdot reunat samantien siistiksi. Glitterit ovat sellaista tekoa tässä, että ne eivät liiku _mihinkään_ kynsilakanpoistoaineenkaan avulla iholta, ainoastaan kulumalla lähtevät iholta minun kokemukseni mukaan. Kauhulla odotan tämän poistoa kynneltä.. En edes harkitse tämän poistoa ilman foliomenetelmää.. :D Foliomenetelmästä lisää esim. täällä.



Tämä WUARS on ihan uskomattoman monipuolinen lakka, niinkuin huomaatte. Eri valoissa se näyttää erilaiselta, joko kimaltaa ihan hulluna tai sitten näyttää kaikki glitterinsä, kulmasta riippuen. Tätä voisi kerrostaa vaikka minkä päälle ja tulos olisi varmasti erilainen, ekana heti tuli mieleen että vihreän päälle tätä kokeilen ja ainakin nyt on Emerald Sparklen päällä todettu jouluiseksi. Ehkäpä seuraavaksi kokeilen tätä vaalean lilan päälle?

Miltäs Wish Upon A Rock-Star näytti, aiotteko kenties suunnitella sen hankkimista? :)


PS. Wish Upon A Rock-Star on nyt saatavilla myös Suomesta, CesarsShopista! :)



Tämä postaus oli ajastettu.

keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Ilmoitusasiaa!

OBS/HUOM!

Olettehan huomanneet tuossa ylhäällä olevan ison Sonnela -bannerin alla olevat välilehdet? Tällä hetkellä välilehtinä siis seuraavat:
- Kuka?
- Apua/Tutoriaaleja
- Usein kysyttyjä kysymyksiä
- Kynsilakkani



Eli jos ette ole vielä välilehtiin tutustuneet, niin nyt viimeistään kannattaa huomata niiden olemassaolo, sillä aion siistiä sivupalkkia ja suuri määrä tuto-linkeistä yms. siirtyy pian kokonaan välilehtiin, pois sivupalkista. Välilehtiin on huomattavasti siistimpi järjestää suuri määrä tietoa kuin tuohon sivupalkkiin, joten toivottavasti tekin koette uudistuksen helpommaksi, vaikka toki ymmärrän että etusivulla sivupalkissa niihin olisi nopeinta navigoida. Välilehtiin voin kuitenkin sisällyttää huomattavasti enemmän tietoa ja tutoja yms. voi jaoitella paremmin sinne, joten koin tämän helpommaksi. Varmaankin sivupalkkiin keksin jotain pikalinkkejä kanssa jotta sivupalkistakin löytää tulevaisuudessa tuto-sivuille.

En voisi enempää myöskään korostaa tuon Usein kysyttyjä kysymyksiä -välilehden hyödyntämistä, sillä olen nyt koonnut sinne esim. nettikauppojen postikuluja koskevaa tietoa ja kokoan jatkuvasti lisää usein kysyttyjä kysymyksiä ja niille vastauksia. :) Kannattaa käydä siis kurkkimassa silloin tällöin.

Nythän sieltä löytyy tietoa mm.
- fimoista, Konadeista yms. koristeista ja tarvikkeista ja niiden hankintapaikasta
- tietoa siitä mistä hankin tietyn merkkiset lakat
- blogin pitämisestä
yms.

Koska näitä kysytään ihan mielettömän monta kertaa päivässä sähköpostitse, Facebookissa, Formspringissä ja täällä blogin kommenttibokseissa, niin ohjaan kysyjät nykyään suoraan Usein kysyttyjen kysymysten sivulle jotta oppisitte hyödyntämään sitä. Koska sivu on tehty vain ja ainoastaan teidän avuksi niin pyydän, hyödyntäkää sitä ja mielellään ennenkuin kysytte, koska se säästää hurjasti minun aikaani, jota voin käyttää sitten vaikka uusien postausten tekoon, kun minun ei tarvitse vastailla samaan kysymykseen kymmentä kertaa päivässä. :) Aion parantaa tuota navigoitavuutta tuolla UKK-sivulla myös kunhan ehdin perehtymään asiaan.

Toinen ilmoitusluontoinen juttu on se, että oon nyt opiskelujen kanssa ihan törkeän kiireinen, mutta koitan pitää postaustahtia ihan normaalina, mutta varoitan nyt kuitenkin jos se jotenkin vaikuttaa tähän lähiviikkojen postaustahtiin niin tiedätte mistä se johtuu. Kiireellisen ajan jälkeen on luvassa sitten teemaviikko, jonka aiheen Sonnelan FB-fanit jo tietävätkin mutta pidetään nyt vielä salaisuutena. ;) Lisäksi marraskuulle olisi luvassa jotain, missä te taas pääsette taiteilemaan.. Eli lakkauskilpailu on tulossa! ;D

Semmoista ilmoitusjuttua tälläkertaa, huomatkaa myös alla aiemmin ilmestynyt postaus jos ette vielä sitä hoksanneet lukea. ;D Toivottavasti muistin mainita kaiken mitä mun pitikin, mulla tuppaa nopsaan postauksia tehdessä unohtumaan yleensä jotain oleellista.

(Sonnen) faktoja kynsistä ja kynsiharrastuksesta

(Huom! Kirjoitus on kirjoitettu pilke silmäkulmassa ja suurinosa faktoista on kirjoittajan omia vahvoja tuntemuksia, eikä niitä tule ottaa absoluuttisina totuuksina. ;) )

- Ei ole aluslakkaa, joka estäisi kynsien kellastumisen. Jatkuva kynsilakkojen pitäminen kynsillä vain kellastuttaa ne, sillä useimmat kynsilakat sisältävät tolueenia, joka kellastuttaa kynsiä.

- Käsinmaalaukset eivät koskaan ole täysin identtiset, emme ole koneita.

- Hyvä pikakuivattava siloittaa huonoksi jääneen lakan pinnan.

- Ilman hyvää pikakuivattavaa ei ole elämää (eikä kynsiharrastusta).

- Osa kynsilakkasävyistä sopii viileälle, osa lämpimälle iholle (vai miten sen nyt hienosti voikaan ilmaista). Ei siis kyse ole välttämättä ihon tummuudesta tai vaaleudesta. Sama homma siis kuten meikeissä ja vaikka vaatteissa, pienetkin sävyerot on tosi ratkaisevia ja toisilla jotkut kynsilakkasävyt näyttää upeilta ja itsellä kamalilta, juuri tästä yllämainitusta johtuen.

- Kynsilakkoja ei voi koskaan olla liikaa, paitsi jos ne eivät mahdu pieneen kotiisi.

- Täysin dupet (duplikaatit) kynsilakat ovat onneksi harvinaisia, vaikka hyvin samanlaisia lakkoja löytyykin maailmasta paljon.



- Mustalla Konad-lakalla leimaaminen on sotkuista.

- Lempikynsilakkaa on mahdoton sanoa: se vaihtelee päivittäin.

- Two-Way Nail Art-lakoista osa on sittenkin huonoja - osa kipristyvy vanhetessaan joten niillä on mahdotonta työskennellä.

- Kynsinauhaöljyä ei ikinä muista lisätä päivittäin.

- Kynsilakanpoistoainetta ei muista ostaa kaupasta, varsinkaan silloin jos se on juuri loppunut/loppumaisillaan ja kynnet tulisi tehdä uusiksi.

- Kynnet kasvavat nopeiten silloin kun sitä ei odota tai jos on juuri mieltynyt lyhyempään kynsimalliin.

- Yksivärinen lakkaus on usein tylsä. Poikkeuksena todella erikoiset lakat, mutta siltikin lakka kaipaa jotain päälleen. Ei sillä ettenkö itse harrastaisi pelkkiä yksivärisiä lakkauksia, harrastan kyllä.



- Kynsiharrastus on osittain välineurheilua: huonoilla välineillä ei voi saada aikaiseksi priimaa.

- Kuitenkaan harrastuksen onnistuminen ei vaadi kaikkia mahdollisia lakkoja ja välineitä vaan tärkeämpää on osata käyttää jo omistamiaan välineitä.

- Kynsijutut ovat Suomessa harmittavan kalliita verrattuna moniin muihin paikkoihin.

- Kivijalkakaupat (eli siis ei-nettikaupat) saisivat panostaa kynsijuttu-valikoimiinsa enemmän.

- Se sivellin, jota kulloinkin tarvitsee on joko kadoksissa tai likainen.

- Jokainen tarvitsee oman kynsienlaittohuoneen.

- Kissankarvat ovat juuri lakatuissa kynsissä rasittavia.

- Jos jätät märän kynsilakkakiekon sängylle kuivumaan tutoa varten, on varma että talossa asuva miespuolinen henkilö ryllää sen yli piakkoin

- Sängyllä ei kannata laittaa kynsiä.

- Huonoina (kynsi)päivinä tulee pikakuivattava laittaa valmiille kynsille mahdollisimman pian.

- Epämieluisat kynsilakat eivät lopu ikinä, vaikka yrittäisit saada niitä kulumaan.

- Jos kynnet viilaa liian ohuiksi, niin ne suoristuvat helposti ihan eri muotoisiksi kastuessaan.

- Liian leveät (peukalon) kynnet estävät koko kynnelle tarkoitettujen Konadien käytön. En tahdo leimata koko kynnen kuvioita useassa osassa, koska on hankalaa saada täysin identtinen tulos.

- Liiallinen perfektionismi ei kuitenkaan kynsienlaitossa ole hyväksi. Jos joudut itse suurennuslasilla katselemaan kynnet mahdollisten virheiden varalta, niin onko niillä virheillä oikeastaan väliä?