keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Kynsilakkasormus / nail polish ring + ohje

Tänään jotain kynsilakkoihin ja koruihin liittyvää, nimittäin tein eilen ihka ekan kynsilakkasormukseni!


Ai mikäkö kynsilakkasormus? Nooh. Näitä olen itse nähnyt monissa Etsy-kaupoissa sekä ulkomaisissa kynsiblogeissa ja innostuin välittömästi ideasta. Idea ei siis missään nimessä ole minun keksimäni.

Ideana on siis hankkia läpinäkyviä lasikiviä, joiden alapuoli maalataan halutulla kynsilakalla/koristellaan/Konadoidaan/mitä kukakin tahtoo ja kiinnitetään kivi vahvalla liimalla sormuspohjaan. Mistään sen suuremmasta salatieteestä ei siis ole kysymys, vaikka olen kuullut että näitä ohjeita koitetaan joidenkin toimesta pitää kovasti piilossa. Noh, toisaalta ymmärrettävistä syistä, kun tekevät näitä sitten rahasta muille.

Kirjoittelen teille tähän pikaiset ohjeet vielä (samaa ohjettahan voi soveltaa esim. rannekoruihin, korviksiin tai riipuksiin myös!):
(Toim. huom, tämä on minun versioni näiden teosta, en väitä etteikö muitakin tapoja olisi)

Kynsilakkasormus - mitä tarvitset?

Vähintään 1 kynsilakka, halutessasi useampia, crackle-lakkoja, glittereitä, flakieseja, duochromeja.. Kaikenlaisia ihania, jotka ansaitsisivat päästä sormukseen!

Läpinäkyviä, lasisia kiviä, joissa toinen puoli on tasainen. Ei siis palloja, vaan tuollaisia littanoita, mutta ei niiden tarvitse pyöreitä toki olla vaan ihan minkämuotoisia tahdot tai satut löytämään. Näitä myydään koristekivinä/pebbleseinä/yms nimillä. Omani olen bongannut sekatavarakaupoista, joissa myydään sisustuskäyttöön näitä. Kooltaan voivat olla ihan mitä vaan tykkäilet, itse tykkään isoista kivistä, joten nämä omani ovat kai n. 3 cm halkaisijaltaan. Noissa lasisissa kivissä on muuten suuria eroja! Kannattaa katsella, että ostatte semmoisia joissa ei ole ilmakuplia ja mielellään tietty naarmuttomia ja mahdollisimman tasakokoisia.


edit: Minulle vinkattiin lasikapusseista (engl. glass cabochon), jotka ovat kuulemma tasalaatuisempia lasikiviä, niitä löytyy esim. eBaysta.

Sormuspohjia, kahden sormuspohjan paketin löysin suolaiseen yli 4 euron hintaan Sinooperista, eBaysta löytyy halvemmalla. Etsi esim. hakusanalla ring base. Jos ostat pohjia, joissa on reunus, niin muista ostaa samankokoisia kivien kanssa! Liian isot kivet ei luonnollisestikkaan mahdu reunukselliseen pohjaan. Jos pohjassa ei ole reunuksia (kuten minun omani), niin pohja voi olla pienempi kuin kivi. Joskin pohjat joissa on paljon kiinnityspinta-alaa tietty pitävät ison kiven paremmin paikallaan. (Tajuskohan kukaan tästä mun selityksestä mitään?)

Vahvaa liimaa, esim. pikaliimaa, kynsikoristeille tarkoitettua liimaa tms.



1. Ota yksi kivi ja maalaa sen tasainen puoli (eli kiven alapuoli) haluamillasi lakoilla. Muuten lakkaus tapahtuu ihan normaalisti, mutta lakat laitetaan kivelle nurinkurisessa järjestyksessä, eli aloittaen siitä, mikä normaalisti kynsissä tulisi päällimmäiseksi lakaksi, eli esim. flakiesit kivelle ensin, sitten niille pohjaväri. Samoin jos tahdot konadeilla laittaa, niin ensin konadointi kivelle, sitten sen päälle vasta pohjaväri. Varo ettei konadointi leviä myös. Jos teet virheen, niin voit aina puhdistaa kiven kynsilakanpoistoaineella normaalisti. :)

Muista myös, että jos tahdot esim.crackle-koristelun, niin laita ensin kivelle väritön aluslakka, sitten crackle ja sitten vasta värilakka. Aluslakka on ehdoton, sillä crackle ei muuten muodostu kiven pintaan vaan jää halkeilematta. Anna kuivaa kunnolla!

(2.  Laita halutessasi päällyslakka vielä lakkausten päälle, jos tahdot parempaa kestoa. Ei välttämätöntä. Voit hioa sormuspohjan tasaista levyä, johon kivi tulee kiinni hieman esim. kynsiviilalla, saadaksesi liiman tarttumaan siihen paremmin. Ei välttämätöntä)

3. Laita vahvaa liimaa sormuspohjalle ja paina pohja kiinni kiveen. Anna kuivua, mieluiten vähintään yhden yön ennen käyttöä.

4. Valmis! :)


Minun sormuksessani on Orly - Halley's Comet. :) Kynsillä muuten China Glazen DV8.


Pidittekö ideasta tehdä sormuksia omasta lempparilakasta? :) Minkä lakan te ikuistaisitte sormukseen?


PS. Huomenna on viimeinen päivä aikaa osallistua Essie-lakkojen arvontaan

85 kommenttia:

  1. Onpas hieno! :3 Vois melkein tehdä itekin tommosen!

    VastaaPoista
  2. Voi apua, ihana! Tuollainen on kyllä pakko tehdä tollanen joskus kunhan löytää sopvan kokoisen lasikiven(?). Mutta ei voi muuta sanoa kun vaan että tykkään!♥

    ~Ellu

    VastaaPoista
  3. Hauska idea! Täytyykin heti lähteä katsoon vieläkö mulla on sormuspohjia jäljellä:)

    VastaaPoista
  4. WAU! Aivan ihana sormus <3 Täytyy kyllä varmaan hankkia nuita kiviä ja ebaysta ostaa pohjia!

    VastaaPoista
  5. oijoi mikä mahti-idea!!

    VastaaPoista
  6. Ompa ihana! Täytyy laittaa muistiin tämä ohje ja kokeilla joskus ! :)

    VastaaPoista
  7. tosi hauska ja kuulostaa yksinkertaiselta, eli ei tarvita mitään erikoisia taitoja noita tekiessä.. itse en vain noin suurta mollukkaa voisi kädessä pitää ;D kaunis sormus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep niinpä! Tää on kyllä tosi iso kivi. ;D

      Poista
  8. Sievä :) Tosin itse vierastan noita lasikiviä, kun ovat muodoltaan ja pinnaltaan sen verran epätasaisia, ja olen siksi käyttänyt ihan lasikapusseja. Niitä joutuu kyllä sitten tilaamaan erikseen, kun taas lasikiviä saa askartelukaupoista, joten onhan niissä puolensa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattis ja kiitos tuosta lasikapussivinkkauksesta! Näissä lasikivissä on tosi suuria eroja mitä törmäsin, osassa esim. kuplia ihan hulluna ja näissä mun omissa ei. :o

      Poista
  9. vau, tosi hieno!

    VastaaPoista
  10. Wau toi on todella hieno.

    Pakko sanoo mut näin kerran susta unta. Olit meijän ranskan opettajan sijainen ja juteltiin kaikista kynsi jutuista ja lupasit lakata mun kynnet. Siiä tapahtu kaikkee muutakin mut en enää muista ku siitä on viikko aikaa :D Harmi että en nähny sun lakkaamia kynsiä, kun herätyskello soi.

    VastaaPoista
  11. Aah, ihana idea! Pakko kokeilla :D Huomenna vaan shoppailee sormuksia ja kiviä :D

    VastaaPoista
  12. Ebaysta löytää noita kapusseja hakusanalla cabochon. :) Ja siihen kun liittää vielä sanan glass eli lasi niin löytyypi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa noita cabochoneja mä ebaysta katoinki tossa aiemmin, en osannu vaan yhdistää kapusseihin, hah! :D

      Poista
  13. Niin ja se vielä että varmaan paras liima tuohon hommaan on kakskomponenttiliima. :) Tai vaihtoehtoisesti pikaliima, mutta tuo kompo on paras.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, täytyy pitää mielessä jos tämä liima ei pidä tarpeeksi hyvin. :}

      Poista
  14. tuota pitää joskus kokeilla!! :D vau!

    VastaaPoista
  15. Vautsi, tommosen mäkin tahdon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sit vaan hommailemaan kiviä ja pohjia! :)

      Poista
  16. Aivan ihana. Vinkkasin äidilleni tästä. Se tekee koruja muutenkin ja blogittaa niitä täällä http://marjonsivuilut.blogspot.com/.Saan varmaan sitten sille säästellä lakan loppuja ja antaa käytöstä poistetut.

    http://lakkaaddikti.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Totta, kynsilakan loput hyötykäyttöön. ;D

      Poista
  17. Olen aika laiska kynsien lakkaaja, mutta tää vois olla kiva idea hyödyntää noita lakkoja tuolta kaapista ;)

    VastaaPoista
  18. En oo tollasisten tekemisestä kuullutkaan, tosin kaupassa nähnyt, joten aivan pakko koettaa! :D

    VastaaPoista
  19. En ollutkaan kuullut tämmöisestä! Tosi kiva.

    VastaaPoista
  20. En oo noiden tekemisestä kuullutkaan, kaupassa oon kyllä nähnyt ja jäänyt hieman katselemaan. Kiitos ohejista! ;)

    VastaaPoista
  21. On muuten tosi nätti! Alkaa askartelijan sormet syyhyämään....:D

    VastaaPoista
  22. Ihan mahtava idea :) Kiiitos että jaoit tän meiän kanssa, nyt tässä sormusten totuttelukäytössä vois harkita tekevänsä ite tuollasen överisulosen sormuksen (:

    VastaaPoista
  23. Oi kiitos tästä ideasta, viimeinki käyttöä noille ikuisuuden laatikonpohjalla seisseille akvaariokiville!

    VastaaPoista
  24. Ihana idea!! täytyykin ikuistaa lempparilakat ja konadit sormuksen muotoon!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti! :) Mullakin syyhyää pää ideoita kaikista kivoista sormusversioista. 8]

      Poista
  25. Aivan ihana keksintö vau!!=) ps. tällänen kysymys, että oisko mitenkään mahollista nähdä jonkunmoisia suomi-väritys kynsiä näin mm-kisojen(♥) kunniaksi? muistaakseni viime vuonna jotaan kaunista(taas vaihteeksi) väkersit suomiaiheista:) jotain sinivalkosta siis, ois tosi kiva,kun sulla aina löytyy niin kivoja ideoita:)

    ~roosa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, juu, kiitos ideasta, enköhän mä jotain sinivalkoista saa kynsille! :)

      Poista
  26. My goodness!!! Aivan käsittämättömän IHANA! <3 Ja kiitos ohjeen jakamisesta, aion ehdottomasti kokeilla tätä itsekin. Kiitos kiitos kiitos. :)))))

    VastaaPoista
  27. Toi näyttää kyllä älyttömän hyvältä toi kivi! Ja sopii kynsien kanssa hyvin. NOita voisi olla kiva kyllä tehdä, vaikka omiin sormiini en noita halua. EI sillä, etteikö olisi nättejä, mutta ei ehkä vain mun tyylisiä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Juu eihän tällaiset varmasti kaikkien omaan käyttöön sovellu, ymmärrän hyvin. ;D

      Poista
  28. Onpas nätti! :) Ihanan sävyinen, sopii kyllä hyvin kesään kun tulee ihan meri ja ranta mieleen.

    Itse törmäsin ekan kerran All Them Shiny Things-blogin Millan kynsilakkakoruihin, sitä ennen en tajunnut että kynsilakoistakin voi tehdä koruja. :D Nyt se on muhinut päässä että voisi itsekin kokeilla, etenkin kun korujen väkertely on muutenkin alkanut kiinnostaa. ;)

    Tosi kiva että laitoit ohjeet meille muille. :)

    VastaaPoista
  29. Upee sormus ja hieno idea! :) Vois itekkin kokeilla, jos nyt sais hankittua tarvikkeet.... :D:D

    VastaaPoista
  30. Ihana ♥ :) Kiitos ohjeista! :)

    VastaaPoista
  31. Hih, kiitos ja kiva että sait lahjaideaa! :)

    VastaaPoista
  32. Tää oli aivan mahtava! :) täytyy oikeesti iteki koittaa tätä! :) miten hienon sormuksen saitki aikaan! :)

    VastaaPoista
  33. Wau! Aivan mahtava! Tosi kivA idea! Saako sormuspojia askarteluliikkeistä? Kiva kun löysin blogisi, jos tahdot kunnioittaa läsnäolollasi omaani niin tervetuloa :) www.sulokynnet.blogspot.com

    VastaaPoista
  34. WAU ihana sormus! nyt ei tarvitse erityisemmin itse ostella vaan voi tehdä joka asulle oman sormuksensa itse:) !

    P.S

    Mitä liimaa muuten käytit kun en itse keksi oikein mitään...:o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Käytin tuollaista kynsikoristeiden kiinnitykseen tarkoitettua liimaa, jonka olen eBaysta joskus ostanut. :) Vastaa hyvin pitkälti pikaliimaa.

      Poista
  35. Onko noita valmiita sormupohjia eri kokoisena vai mitenkä löytyy omalle sormelle sopiva? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä sormuspohjat oli säädettäviä kooltaan. :)

      Poista
  36. Aika kiva idea! Ja lopputulos on kyllä huikean kaunis!

    VastaaPoista
  37. Tää on niiiiiiiin mun TO-DO listalla, täytyy malttaa ostaa joku superkiva turkoosi ja fuschia (lempivärit) lakka ja kokeilla. :3 Aivan loistavia ideoita sulla! Taas hääpäivän kynsi/koruideat lentää.... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, vaikka ei olekkaan minun oma ideani, mutta kiva idea tämä on! ;D

      Poista
  38. kiitos myös ohjeista =)

    VastaaPoista
  39. Tykkään blogistasi kamalasti, olet todella taitava ! ♥

    Tuo sormusjuttu oli tosi jännä idea. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia! :) Kiva kuulla että tykkäät!

      Poista
  40. Mistähän noita sormuspohjia voisi löytää ihan oikeasta kaupasta? Tarkoitan, että ei tarvitsi ostaa netistä (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Postauksessa lukikin, eli Sinooperi/muut askartelukaupat myyvät näitä korunosia. :)

      Poista
  41. Voivoi.. Kirpparilla olisi ollut 30 tuommosta lasista kiveä 2e Nyt olisi tarvinnut :<

    VastaaPoista
  42. Kiitos ihanasta blogista ja loisto-ohjeista :D
    Toivottavasti ei haittaa että linkitin tämän ohjeen omaan blogiinitekstiini, jossa esittelen kynsilakkariipuksia, linkki alla, jos vaikka haluat vilkaista...

    http://satunihmemaa.blogspot.fi/2012/09/kynsilakat-koruissa.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ja kiitos kun linkitit, ei tietenkään haittaa, päinvastoin! :)

      Poista
  43. Minäkin innostuin tekemään kynsilakkasormuksia ja sanoit että jos on saanut idean sulta niin voi vaikka kertoa niin ajattelin, että haluaisit nähdä mitä oon saanu aikaseksi. :D Linkitin sun blogin tuohon kyseiseen postaukseen ja myös aiempaan postaukseen, mutta tässä se sormuspostaus:
    http://hookedonnails.blogspot.fi/2012/10/flormar-dc01.html
    siinä on kyllä vähän muutakin kuin niistä sormuksista.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, kiva kun linkitit, varsinkin tuo Burberry-kuosinen on tosi söpö! :)

      Poista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)