maanantai 10. lokakuuta 2011

Kynsilakkojen kuluttamisesta ja säilyvyydestä

Tänään ei ole luvassa uusia kynsiä, vaan nyt voitais jutella vähän kynsilakkojen kuluttamisesta loppuun ja kynsilakkojen säilyvyydestä/säilytyksestä. Tämä postaus on täynnä minun mielipiteitäni ja oletuksia, eikä tekstiä ole suotavaa lukea liian vakavalla mielellä. Toivon postauksen herättävän keskustelua, mutta en tahdo kenenkään loukkaantuvan tai ottavan nokkiinsa näistä jutuista.

Kynsilakat voisin ensin karkeasti jakaa mini, keskikoko ja iso -luokkiin sen mukaan, miten paljon missäkin kynsilakkapullossa on tavaraa. Minipulloiksi minä lasken 5-7 ml ja alle lakat, keskikokoon n. 10 ml pullot ja isoiksi sitten vaikka 14-18 ml kynsilakkapullot.

OPI edustaa isoja pulloja, Eveline minipulloja.
Olen ihmetellyt sitä, että monet tykkäävät vannoa minipullojen nimeen siksi, että ne saa joskus kulutettua pois. Itse keräilyluontoisena ja kynsilakkafriikkinä mieluiten tahtoisin, että ostamani mieluisat kynsilakat eivät loppuisi ikinä. Mutta se onkin vain minun mielipiteeni. Ymmärrän kyllä, että esim. vähäisen kynsilakankäytön tähden monet arvostavat pieniä pulloja, koska jos niitä pieniäkään ei meinaa saada loppumaan, niin mitenkäs sitten isoja. Kuitenkin kun oikein säilytettynä kynsilakat kestävät vuosia, niin olen miettinyt, että mikä on se syy haluta kynsilakkojen loppuvan? Voisi ajatella, että myös vähemmän kynsilakkoja käyttävillä isompi lakkavalikoima olisi kiva ja kätevä, jotta jokaiseen asuun ja mielihaluun on sitten paremmalla todennäköisyydellä sopiva lakka.

Ilmeisesti monien toivoma loppuminen saattaa juontaa juurensa myös joko siitä, että kynsilakkoja ei haluta keräillä varastoon, ei haluta suurta kynsilakka-arsenaalia tai niiden pelätään menevän ajansaatossa pilalle, näin oletan. Kahteen ensimmäiseen kohtaan en puutu, mutta tuohon säilymiseen kyllä. Olenkin maininnut omistavani joitain todella vanhoja lakkoja, 2000-luvun alkupuolilta tai jopa aikaisemmalta ajalta asti taitavat olla vanhimmat kynsilakat. En säilytä kynsilakkoja, joita ei voi enää käyttää, joten ihan kunnossakin ne ovat. Varmasti säilyvyydessä on eroja esim. eri kynsilakkamerkkien ja koostumusten välillä, mutta väittäisin, että useimmat kynsilakat säilyvät oikein säilytettynä useita vuosia. Sanoisin, että kynsilakkapullojen kyljessä oleva säilyvyysaika ei anna kuin viitettä tai jotain takuuta vähimmäissäilyvyydesajasta, eikä kynsilakka sen ajan jälkeenkään heti muutu käyttökelvottomaksi.Miten ne kynsilakat sitten saa säilymään hyväkuntoisina useita vuosia?

• Säilytä pullot viileässä tai ainakin poissa suorasta auringonvalosta
• Huolla pulloja silloin tällöin, postaus aiheesta löytyy täältä.
• Älä pidä lakkapulloja tarpeettomasti auki. Eli kynnet kannattaa lakata mahdollisimman nopsaan, taikka sitten sulkea pulloa välillä. Tämä auttaa myös siihen ongelmaan jos käyttämäsi pikakuivattavat kynsilakat tapaavat kuivaa pulloonsa jo ennen puolta väliä.
• Ohenna kynsilakkoja vain siihen tarkoitetuilla aineilla, ei kynsilakanpoistoaineella.
• Ennen pelkäsin, että lakat pilaantuvat jos niitä ravistelee. En ole kuitenkaan huomannut kynsilakkojen ravistamisen vaikuttavan säilyvyyteen tai lakan koostumukseen millään tavalla, eli nykyään ravistelen lakkoja ihan huoletta.

En ole koskaan saanut kulutettua ainuttakaan isoa kynsilakkapulloa loppuun (jos ei alus- ja päällyslakkoja lasketa) enkä kyllä kovin montaa keskikokoistakaan. Pieniä lakkapulloja sen sijaan olen muutamat kuluttanut ja toisaalta kun saa heittää tyhjiä pikkulakkoja pois, niin tulee kieltämättä hyvä fiilis, koska nythän voin ostaa lisää tilalle! Onhan se kieltämättä kivempi ostaa esim. 3-4 eri sävyistä pikkulakkaa kuin 1 iso pullo.Sitäkin olen monesti pohtinut erityisesti Mavala -merkin hehkutuksissa, kun monet tuntuvat pitävän Mavalaa halpana merkkinä. Selittäkää tyhmälle, miten monien mielestä Mavala on halpa, jos esim. China Glaze on monien mielestä kallis? Jos Suomen hinnoissa verrattakoon, niin Mavala sisältää 5 ml lakkaa ja maksaa n. 4-4,5 euroa ja China Glaze sisältää 14 ml ja hintaa on 10 euroa. Onko minulla nyt mennyt jotain ohi vai eivätkö useimmat ollenkaan katso ns. litrahintaa lakoissa vaan halpuus tulee pelkästään siitä hinnasta joka joudutaan maksamaan riippumatta lakkamäärästä? Toki ymmärrän tämänkin paremmin jos niitä pikkupullojakaan ei saa kulutettua, niin ei varmaan litrahinta merkkaa vaan silloin se Mavala on varmasti kertaostoksena halvempi kuin puolet kalliimpi ChG.Tämä postaus ei siis ole millään tavalla toisten lakkausvalintoja tai mieltymyksiä arvosteleva vaan olen puhtaasti utelias! Tahtoisin kovasti tietää mihin perustuu se halu saada kynsilakat loppumaan, eikös se olisi mukava jos vaikka omistaisi jokaiseen asuun sopivan kynsilakan vai pelottaako se että kynsilakka pilaantuu? Kertokaa toki mielipiteitänne asiasta. :)

37 kommenttia:

 1. Itseä harmittaa, kun yksi lemppari lakoistani (China Glaze Pool Party) loppui. Itse en juuri haluaisi, että ne loppuisivat, varsinkin jos on sellainen jota et saa.
  Itse en pidä Mavalasta, koska se korkki jää siihen niin inhottavasti kiinni, että ei sitä saa melkein pihdeilläkään auki!
  Joissain lakoissahan lukee erikseen, että ravista ennen käyttöä (taisi olla myös konadin erikoislakoissa..?)

  VastaaPoista
 2. eihän tässä ollut mitään säilytyksestä, vaikka tuolla alussa luki :O olis ollu kiva jos siitä olis ollu, ku miulla on ongelima sen kanssa :D kiitos muuten ihanasta postauksesta <3 :)

  VastaaPoista
 3. Olen ihmetellyt tätä samaa jo niin kauan!

  Itselläni on käytössä edesmenneen äitini kynsilakkoja hamalta 80-luvulta. Nuo Chanelit ja Diorit eivät ole menneet miksikään - ja hassua kyllä, isot pullot ovat kestäneet käytössä. En ole saanut koskaan käytettyä yhtään putelia loppuun!

  Joitain omia halpislakkoja olen heittänyt menemään, mutta nekin olivat jo viisivuotissynttärinsä viettäneet.

  VastaaPoista
 4. Hyvästä aiheesta kirjoitat. Itselläni on lakkoja ihan himpan alle 200kpl ja suurin osa on noita keskikokoisia tai isoja. Itselläni ei ole pelkoa siitä että menee pilalle ja jos menee niin menee. Ei sille voi mitään... Tosin olisin kyllä tyytyväinen jos saisin tietää mistä sitä ohennus ainetta saa ja minkä merkkistä se on.
  Toki mulla on myös noita minilakkoja, mutta ne onkin sittenostettu sen perusteella että väri on semmoinen jota vähän käytän. Mavalasta tykkään, mutta en sen takia että se olis halpa vaan siksi että sillä on hyvä väri valikoima näistä ns. helmiäis- ja metallisista lakoista. Oon muutenkin sitä mieltä että merkki ei välttämättä ole mikään takuu juttu... oon löytäny halvoistakin ihan törkeen hyviä lakkoja :)
  Näin mulla, jollakulla ehkä tosin ;D

  VastaaPoista
 5. hmm en ookkaan tosta kuullut koskaan, että haluaa lakat vaan loppumaan. Mutta siis hmm. Itse oon heinäkuun aikoihin sinun blogin myötä innostunut lakkaukseen ja tilannut ja hamstrannut hirmu määriä lakkoja. En ole edes puoliakaan kerinnyt laittaan kynnelle. Kiekoilla kaikki kuitenkin on. Mutta ajatus siitä, että joku niistä lakoista joskus loppuisi, pelottaa. Ei ne saa loppua! Jos kyseessä on vielä ihana ja lemppariväri, niin senhän joutuu ostaan uudestaan. Ja voihan jo olla, ettei ko väriä lakasta ole saatavana. Itse siis karsastan pikkupulloja. Ja niitä ei vielä ookkaan kertynyt mulle. Mavalaa en ole ostanut juuri tuon pienen koon myötä. Mutta monet hehkuttaa, että se on halpa! Sitä en todella käsitä. Ja oli kiva postaus :) nää on vaihteeks myös kivoja, kun saa lukea sun ajatuksia ja ns. käytännön ajatuksia.

  Huh tuli hehtaarivastaus. Pitäis kirjottaa useemmin, niin tulis sulle vähemmän asiaa :D

  VastaaPoista
 6. Itse ainakin pelkään lakkojen pilaantuvan, jolloin osa hinnasta menee "hukkaan". Jollain tavalla myös ajattelen että kun saan jonkun kulutettua loppuun niin voin ostaa jonkun uuden kivan lakan :)

  VastaaPoista
 7. Mulla on yksi Lumenen lakka, missä lukee Parasta ennen päivämääränä 2005, ja hyvin toimii silti. Tuntuu, että uudet lakat yritetään tuottaa entistä halvemmalla ja laatu huononee. Tuo Lumene on _vanha_ ja tuntuu kuin se olisi parempi kuin nykyiset. :)

  VastaaPoista
 8. Tää oli hyvä postaus. Oon aina miettinny itse samaa. Miks Mavala on halpa ja esim. OPI kallis? Ja se miks monet ajattelee, että lakka menee jo vuodessa huonoksi? Hmm... jännä seurata mitä ihmiset kommentoivat :).

  VastaaPoista
 9. Mulla ainakin syynä mahdollisimman nopeeseen kulutukseen se just, että pelkään lakkojen menevän pilalle/huonoks :D Ja tota Mavalaa oon pitäny ihan hyvänä, joskin en niin halpana merkkinä ennen sun selostuksia merkin huonoista puolista mutta nyt oon kyllä ruvennu ajattelemaan, että aika oikeessa oot hinta-laatu-suhteessa :D Ja miks sä jotenkin vaikutit vihaselta tossa tekstissä? :o

  VastaaPoista
 10. Samaa mieltä olen. En enää osta mavalan lakkoja ollenkaan, kun ne kaikki täytyy aukaista pihdeillä. Argh. Ja aina se perustelu on se että on pieni pullo ja sopiva hinta. Äitille pidinkin jo esitelmän aiheesta, josta se ei kuunnellut yhtään. :D

  VastaaPoista
 11. Rose: Juu sama homma Mavalan kanssa, pihdeillä saa aina aukoa! :D

  Anonyymi: Oivoi, tarkoitin siis lähinnä että miten pullot kannattaa säilyttää lakkojen säilyvyydeksi, eli siis piilossa auringolta, pahoittelen jos odotit tarkempia säilytysratkaisujuttuja, voin kokeilla niistäkin joskus tehdä juttua! ;D

  Salla: Jeps, kyllä ne lakat yllättävän kauan säilyvät! ;D

  Mirja: Ohennusaineita löytyy ainakin Orlylta, omani olen ostanut eBaysta mutta varmaan saa jotain ohennusaineita muiltakin merkeiltä Suomesta, esim. Mavala taitaa valmistaa, laadusta en sitten osaa sanoa. :o Ja juu olen samaa mieltä, että ei se merkki takaa laatua välttämättä.

  eerika: Hih, itse olen törmäillyt useinkin tähän "onneksi on pieni pullo, niin saan joskus kulutettuakin"-ilmaisuun. ;D Ihana tuo "Ei ne saa loppua!" :'D

  Keijju: Tuo minullakin on lähinnä noiden Dependien kanssa, että kun ne on pieniä niin sitten saan ostaa uusia. :'D

  NailHai: Tuokin on totta, ei ne vanhemmat välttämättä olekkaan uudempia huonompilaatuisia. ;D

  Vilkku: Kiitän, samaa mietin. ;D

  Aino.: Hih, taidan olla aika Mavala-saarnaaja välillä! :D Ja voi ei, ei ole tarkoitus olla vihainen, johtuu ehkä hymiöiden vähäisyydestä ja siitä miten kielteisesti suhtaudun Mavalaan, se saattaa puskea läpi vaikka yritin kirjoittaa ystävällisesti. ;D

  Sonja: Niinpä! Ja hih, voin kuvitella esitelmöinnin aiheesta, aww. :D

  VastaaPoista
 12. Mulla on ehkä enimmäkseen dependin lakkoja, ne on suhtkoht hyviä. Haaveilen chinaglazeista ja opin lakoista toistaiseksiviellä. Tohon mavalan hintaan sanoisin että se on kaupoissa 4-7 euroa sen perusteella mitä itse olen nähnyt. Mavalan purkit on inhottavan muotosia, ja se harvaosa ei yltä pullonpohajalle. + Mavalan liuskottuneillekynsille oleva seerumi kaatuu nliian helposti, se purkki on loaihenpi ku normaali mavala, ja mun kaikilla kavereillakin kaatu se :( Ostasin isoja lakkoja jos olisi varaa. Meillä on joku yves rocherilta ostettu lakka ollut jo ainakin kymmenen vuotta.

  VastaaPoista
 13. No tuota "litrahintaa" minäkin ajattelen. Mutta Mavalaa saa joka marketista, eli sen hankkimiseen ei tule muita kuluja, mutta Color Clubit pitää tilata ja siitä tulee postikuluja. Ehkä tämä on se syy, miksi jotkut ajattelevat Mavalan olevan halpa... En tiiä :D

  VastaaPoista
 14. Tämä oli todella mielenkiintoinen aihe, ehkä erilainen :) Itse en välitä pullokoosta, oli se ihana lakka isossa tai pienessä pullossa niin ostan. Ja tästä tuli näköjään Mavala ketjukin, niin kerron munkin mielipiteen ;) Itse en pidä mavalan lakkojen laadusta enkä varsinkaan siveltimestä. Mutta Mavalan hoitotuotteet oon todennu loistaviksi, voi olla että mieli muuttuu jos joskus raaskin OPIn hoitojutskia ostaa ;D

  VastaaPoista
 15. Ohennusainetta olen itse ostanut Sokkarilta. Löytyi ainakin Mavalalta ja Trindiltä, jaa en muista oliko vielä jokin kolmaskin vaihtoehto. Hinta oli molemmissa n. 10e luokkaa.

  VastaaPoista
 16. Mulle tuottaa suurta mielihyvää saada joku lakka loppuun, koska mä en niinku tarvi kynsilakkoja, vaan ne on huvinvuoksi ja on kivajos joku loppuu koska mulla on varmaan 10 vaaleenpunasta jotka on huonoja, olis kiva jos ne kaikki loppuis sais ostaa uusia :D Ymmärrän että miks olis kamalaa jos jotkut kalliit Chinat loppuis.

  VastaaPoista
 17. Minä vaan...10.10.2011 20.36

  Hmm, itse ostan useimmiten niitä pikkupulloja, nimenomaan siksi koska tykkään ostaa mieluummin useita lakkoja enkä vain yhtä kerralla. Tosin jos joku väri on oikeasti miellyttävä (esim. itse olen aivan ihastunut semmoiseen oikein hempeään vaaleanpunaiseen, vähän semmoiseen kuin tuo sivupohjan taustaväri) ja sellainen että tiedän käyttäväni sitä paljon niin sitten saatan etsiä jonkun isomman pullon kyseistä väriä. Mutta tosiaan, pikkupullojen avulla saa testattua, mistä väreistä tykkää kynnellä. Minikokoiset hutiostokset sentään loppuvat joskus, toisin kuin isot, eikä hintakaan kirpaise niin pahasti (paitsi jos kyseessä on mavala..).

  VastaaPoista
 18. Käytin vasta pari päivää sitten kymmenen vuotta sitten ostettua lakkaa joka käyttäytyi kuin uusi.

  Yritän kiinnittää huomiota ns. litrahintaan(no, millihintaan), mutta välillä se unohtuu ja turhan usein en katso pakkauskokoa vaan katon vaan, että halpa hinnaltaan ja ostan sen, missä on se ehkä just 3 ml tavaraa.

  Pienen pakkauksen ilo on siinä, että sen mahdollisesti epämieluisan lakan saa nopeasti kulutettua pois. Tokihan niitä voisi myydä eteenpäin, mutta kaikilla ei välttämättä ole sitä mahdollisuutta. Ja jos sattuu huono lakka, sen loppumisen jälkeen saa hyvällä omalla tunnolla ostaa kolme kertaa isomman pullon tilalle(edellinenhän on loppunut!). :D

  Lumenen lakoista vähän. Vanhimmat lakat ovat 8ml, seuraavat 7,5ml, 6ml, 5ml. Samaan aikaan hinta on noussut. Samankokoinen pullo kuin Mavalalla, hinta 5,90€. Eli tässä suhteessa Mavala on kyllä halpa :D

  Tulipas pitkä(ja/tai sekava) selitys :D

  VastaaPoista
 19. Se on kiva tunne ku saa jonkuu lakan kulutettuu ja sit saa heittää sen roskii, mut itekkii ostan mielummin isoi ku pienii lakkoi :) Tosin mulle on pääasia se väri mut esim. Yves Rocherin en osta ihan pullokoon takii koska hinta taitaa olla 2-3e ja pullokoko vaan 3ml. Eihän sil sais lakattuu ku pari kertaa mut mikäs siin jos jotkuu tykkää =) Mut isot pullot on kyl ihanii ku voi käyttää huoletta ja päällyslakkaa voisin huolii vaik sellasen 50ml pullon ku meinaa olla aina lopus :D

  VastaaPoista
 20. Noo, äitihän mulle aina mäkättää että ku n menee huonoks mutta mitäs ohentaa lakkojansa kynsilakanpoistoaineella!
  Itselläni on nyt vielä tällainen alle sadan kokoelma, enkä ole kovinkaan huolissani niiden kulumisesta, ainahan se on mukavaa kun saa kulutettua jotain loppuun, on sitten oikein lupa kun tahtoo jotain uutta turhaketta ostella :DDD

  VastaaPoista
 21. Kaikki eivät lakkaa kynsiään montaa kertaa viikossa, eivätkä siksi välttämättä halua ostaa isoja pulloja laatikoihin pölyä keräämään, vaikka kuinka kestäisivät monta vuotta. Esim itse köyhänä opiskelijana joka ei jaksa lakata pahemmin kynsiään (opiskelen kosmetologiksi ja koulussa lakkaillaan tarpeeksi :D) ostan mielummin nyt vaikka sen Mavalan kuin OPIn, koska käytössäni jo se Mavala kuluu hitaasti OPIsta puhumattakaan. Eri asia on sitten "perus" sävyt esim punainen tai musta, ne voisinkin ostaa isommassa koossa. :)

  VastaaPoista
 22. Itse olen kanssa hamstraaja ja
  oon rakastunut yhteen anytimen lakkaan joka on kylläkin todella huonolaatuinen. Mutta haluaisin löytää vastaavan OPIn tms merkin.

  Pikku lakat on ärsyttäviä jos joku ihana väri loppuu ja sitten ärsyttää himpulasti. Kerran jopa lakka loppunut kesken lakkauksen. :D

  -PolishedDreams

  VastaaPoista
 23. Itse olen ollut oikein tyytyväinen Mavalan lakkoihin. Ainoastaan valkoinen on ollut sellainen joka jumahtaa kiinni mutta senkin saa kyllä auki ihan ilman väkivaltaa kun pitää sitä hetken kuumassa vesisuihkussa.

  Joskus muinoin kun omistin vain muutaman hassun lakan säilytin niitä jääkaapissa. Nyt ei oikein enää pysty. ;-) Nyt suurin osa on muovisessa "pakissa" (alunperin tarkoitettu ompelutarvikkeille) mutta sekin alkaa jo olla pieni koska ihan kaikki lakat ei siihen mahdu. Yritän säilyttää pakkia suht valolta suojattuna ja meidän vaatehuone on aika ihanteellinen (siellä on pimeää ja viileää). Aika usein pakki jää kuitenkin lojumaan tietokonepöytäni alle (lakkaan kynteni yleensä tässä koneen ääressä).

  Itse pyrin suhteuttamaan hinnan millilitroihin mutta toisinaan vaan tekee mieli ostaa useampi halvempi (ja usein pienempi) pullo kuin yksi iso samaan hintaan. Niihin pienempiin menee toki se sama raha mutta saa tavallaan useamman lakan... :-) Vaikka litrahinta todellisuudessa olisikin suurempi niillä pienillä.

  VastaaPoista
 24. Luulen, että pikkupullojen ostamisessa on joku sisään rakennettu "En osta uutta ennen kuin olen kuluttanut vanhan loppuun". Muutamankin hyvä ystäväni tekee tätä, että ei osta saman sävyistä lakkaa ennen kuin vanha on käytetty. Ja sävyllä tarkoitan tyylillä "Ei uutta sinistä lakkaa kun vanhaa on vielä". Ehkä siksi niitä minipulloja? Itse toteutan samaa ideologiaa lähinnä vain ripsiväreissä, niitä tosiaan ostan uuden vasta kun vanha loppuu enkä jostain syystä muuten kosmetiikkaa rakastavana ole kovin kokeilunhaluinen (johtuu toki myös herkistä silmistäni, ostan samaa kun aina ennenkin koska se ei kutita silmiä).

  Muuten en oikein osaa selittää, miksi pikkupulloja. Ja Mavalan kanssa olen ihan samaa mieltä, että en saa purkkeja auki, joten jäävät minulta kaupan hyllylle.

  VastaaPoista
 25. Sama juttu, en halua minkään lakan loppuvan! Ja jos se loppuu, alan masentuneesti etsimään uutta samaa, vaikka tuntuu turhalta ostaa jotain mitä on jo kokeillut, mutta piti väristä joten on pakko ostaa.

  VastaaPoista
 26. Itse ajattelen asian samalla lailla kuin sinä. Tuo säilytys ohje oli oikein hyödyllinen, koska itselläni oli lakat ollu auringossa. Nyt tiiän miksi nekin oli vähän paakkuuntuneita. Tää oli mielenkiintonen postaus. :) Olen uus lukija.

  VastaaPoista
 27. Justiina: Minäkin tykkään Dependeistä (niinkun ehkä kuvastakin näkyy) ;D Ja olen huomannut samaa Mavalan pullojen siveltimessä.. Mutta loppujen lopuksi jos ostaa kaksi Mavalaa niin sillä hinnallahan saa vaikka China Glazen Suomen hinnoilla. :)

  Lotta: Totta tuokin. Mutta yleensä näkee sanottavan että China Glaze jota ainakin Kickseistä saa ostettua niin on kamalan kallis ja Mavala halpa, vaikka Kicksistä ostettuna ChG:lle ei tule lisämaksuja. ;D Toki joka paikassa ei Kicksiä ole ja Mavalaa taitaa saada jokaisesta perus marketista, joten sen suhteen sitä on ainakin helpompi ostaa.

  Vanquish: Noinhan sen pitäisi ollakkin että lakkamerkistä tai lakkapullon koosta viis jos lakka on ihana. ;D Ja itsekin pidin kyllä esim. MavaDrysta, mutta se hinta!

  rosaparks: Noniin, hyvä tietää! :) Oma Orlyni taisi postikuluineen kustantaa jotain 5 euron päälle.

  Aurica: Hih, vähän samaa vikaa, itsekin tykkään jos saan jonkun lakan loppumaan, varsinkin jos se on sellainen ei-niin-mieluinen lakka. ;D

  Minä vaan: Tuota en olekkaan tullut ajatelleeksi, itselläni kun hutiostokset lähtevät vain useimmiten kiertoon jos en tykkää enkä yritä saada loppuun jos en tykkää. Mutta siis ymmärrän täysin ja käteväähän se on jotain sävyä pienessä pullossa ensin testata. ;D

  Nora: Vaikka oli pitkä selitys niin ymmärsin kyllä pointtisi ja sanoisin samaa kuin tuossa yllä. ;D En itsekään ns. halvempia lakkoja myy useinkaan eteenpäin, vaan annan sitten vaikka tutuille tms. :)

  Nebu: Itseasiassa näin jonkun ihan hillittömän ison alus/päällyslakkapullon, olisko just ollu jotain 50 ml. ;D Ja juu, samaa mieltä olen noista pikkuisista Yvesin pulloista.

  mmilja: Hih, oikea asenne. ;D

  ess: Aivan, tätä vähän uumoilinkin että kaikki eivät isoa kokoelmaa halua. ;D

  PolishedDrems: Osaatko kuvailla sitä Anytimeä, jos voisin vaikka koittaa muistella jos olisin OPI:lla tai vaikka China Glazella nähnyt? :)

  Mohn: Olen kanssa kuullut tuosta jääkaapissa säilyttämisestä! ;D Ja juu, ymmärrän tuon että mieluumin ostaa 3 eri sävyistä pikkulakkaa kuin yhden isomman.

  Dahlia: Hih, olin itse joskus ihan samanlainen tuon "en osta uutta sinistä kun vanhaa on vielä" :D Onkohan ne Mavalalla saaneet palautetta tarpeeksi korkkien epäkäytännöllisyydestä, koska niin monella tuntuu tätä ongelmaa olevan. :o

  Anni: Voi ei! :D onneksi ihania kynsilakkoja on maailma täysi. :)

  Rossu: Hyvä jos oli apua ja tervetuloa! ;D

  VastaaPoista
 28. Itsellä tulee tuo pikkuputelien osto lähinnä siitä, että tosiaan pelkään lakkojen kuvivuvan ennen aikojaan. Tosin tässä kun on pikkuhiljaa perehtynyt enemmän ja enemmän kynsilakkoihin niin olen hoksannut että eihän ne nyt oikesti niin nopeasti pilalle mene.

  VastaaPoista
 29. ^^ Jeppa, monilla tuo käsitys tuntuu olevan enkä toisaalta ihmettele, koska pienet pullot tai lakat joita paljon käytetään ja pidetään auki ovat kyllä suuressa vaarassa kuivua pilalle jos niitä pitää tahattomasti auki. :o

  VastaaPoista
 30. Oliko noi Dependin lakat sun ja jos oli niin mistä sää löysit keltasen Dependin lakan??? Mää en oo mistään löytäny:DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on minun ja löysin ihan Kicksistä. Voipi olla ettei ole enää valikoimissa, en ainakaan tänään muistaakseni meidän Vaasan Kicksissä nähnyt tätä. :o

   Poista
 31. Mun mielestä mavalan kynsilakat on kalliita siihen nähden kuinka vähän itse lakkaa pullo sisältää ja ainekin täällä paikkakunnalla mavalan lakkavalikoimissa on ihan tylsät eikä lainkaan pirteät sävyt. Jos esim vertaa seppälän lakkoihin, joiden hinta on halpa lakan määrään nähden, laatu on hyvä ja niitä on erisävysiä, shimmeristä neon sävyihin. Suosittelen lämpimästi Seppälän kynsilakkoja Mavalan sijaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon samaa mieltä sun kanssa. Pahinta Mavaloissa on se korkkien juuttuminen, en vaan kestä sitä että niitä saa aina olla aukomassa pihtien ja vasaroiden kanssa. :I

   Poista
 32. Yks mikä on tosi helppo avaamiskeino noille mavalan pulloille, on se, että laittaa hanasta kuumaa vettä tulemaan ja pitää sitä kynsilakkaa pari minuuttia ja voila, auki on! Meillä kun ei pihtejä tässä asunnossa ole, niin toi on tosi hyvä keino :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on tullu kans koitettua, mutta ei sekään aina tepsi noihin Mavaloihin. :/

   Poista
 33. Mulla on ihan selkeästi eniten Flormarin korkeita lakkoja, joita oon ostanut Tokmannilta. Hinnaltaan noi on ihan törkysen halpoja, mutta enpä ole huonoja puolia niistä löytänyt. Mavalan lakat on jotkut ihan hyviä (mm. White, Madrid, Bangkok, sekä Natural-päällyslakka) mutta osa on pikkusen vetisiä tai päinvastoin, aivan limaa. Mä pidän enemmän noiden pienien ja edukkaiden lakkojen ostamisesta, koska en oo mikään ihan hirvee kuluttaja, vaikka lakkailenkin paljon. Mavalan valkoseen oon ollut todella tyytyväinen. Isot pullot on mulle sellanen 'krääh, noi on hienompia mut rahapussi ei tykkäis', joten ostelen mieluummin verkkokaupoista alennuslakkoja. Tosin, alaikäisen rahapussilla ei paljoa O.P.I:n tai ChG:n lakkoja ostella, mulle kelpaa ainakin vielä Flormarit ja muut pienemmät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on lakkaajasta kiinni kelle mikäkin merkki sopii. ;D

   Poista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)