maanantai 18. heinäkuuta 2011

Red Velvet + angst

Päätin eilen testata jotain hieman tummempaa, sillä kuten sanoin, pinkit ja vaaleanpunaiset lakat ovat nyt hetken pannassa yliannostuksen vuoksi. Vieroitus sujuu ihan hienosti, vieroitusoireita ei ole tullut.

Eilen tungin sitten kynsiini viimeisimmässä Nailsupplies-tilauksessa tullutta Color Clubin Red Velvetiä. On se upea lakka, ei voi muuta sanoa. Tuo mieleen China Glazen Lubu Heelsin, jonka glitter on kyllä ilmeisesti oranssimpaa, kun tässä Red Velvetissä se on ihan tummanpunaista.Mun piti eka koristella hämähäkein yms. mutta koska tuon Red Velvetin päälle ei punainen Konad-lakka leimautunut niin tyydyin yksinkertaisempaan koristeluun. Drag marble-tyylillä seittiä (seittilakkana two-way koristelulakka) ja päälle kiiltoa antamaan Cesarsin pikakuivattava päällyslakka (joka on saatu.)Koristelussa olevan seitin alkuperäinen idea on tullut täältä, mutta olen sittemmin tehnyt siitä aiemminkin omia versioita.

Nyt voisin tähän väliin ihan vaan vähän mainita miten mua ketuttaa taas kerran huomata että joku idea on suoraa kopioitu minulta, mutta kunnia ideasta otetaan röyhkeästi itselle. Suomessa on niin pienet blogipiirit, että ihmettelen ihmisten julkeutta, miten joku kehtaa tai miten oma omatunto antaa periksi? Vielä kun kyseessä on hyvin usein tietyt ja samat blogit jotka vievät ideoita monilta eri bloggareilta. Hävetkää, Sonne on hyvin hyvin vihainen. >:( Kyllä minä ainakin huomaan omat ideani, vaikken niistä kenenkään blogiin viitsikkään tulla marmattamaan, koska aina voi väittää vastaan ja sitten vaan tuntisin itseni typeräksi.

Toivon että ymmärrätte pointin, eikä kenenkään tarvitse oikeasti pelätä sitä että jos onkin vahingossa tehnyt kuten yllä, sillä nämä bloggarit eivät vahingossa tätä tee vaan ihan tietoisesti. Kai se kilpailu lukijoista sitten ajaa ihmiset mitä kummallisempiin tekoihin.

Jos ihan vaan vähän valotan, että miksi kannattaisi linkittää idean alkuperäinen lähde:

- Kuten sanottu, Suomessa on pienet blogipiirit ja hyvin todennäköisesti monet kynsiblogit omaavat hyvin saman lukijakunnan, ideat kyllä tunnistetaan ja monesti lukijat tulevat sanomaankin idean alkuperäiskeksijälle että hei katsos mitä tuolla blogissa touhutaan.
- Bloggaajat luultavasti tunnistavat omat ideansa, jos ne kopioidaan täysin samanlaisina. Vaikka sinulle ei kopioinnista tulla marmattamaan päin naamaa, niin kyllä luultavasti kohde omansa tunnistaa.
- Ideoiden vieminen herättää pahaa henkeä. Itse välttelen näitä blogeja joissa kopioidaan, en tahdo tukea sellaista. En siis todellakaan linkittele näitä blogeja ainakaan hyvässä mielessä omaan blogiini.
- Alkuperäisen lähteen mainitseminen on mukava kohteliaisuus idean keksijälle. Itse olen saanut useilta ulkomaisilta kynsibloggaajilta tunnustusta heidän blogissaan kun olen linkittänyt heidän bloginsa omaan postaukseeni.
- Miksi et linkittäisi? Kyllähän luultavasti mainitset jos jokin lakkaus on saanut ideansa vaikka jostain karkkipaperista, miksi et mainitsisi jos inspiroituisit toisen kynsistä?
- En tue tätä "joku on jo sen idean keksinyt kuitenkin aiemmin"-teoriaa, sillä mitä se oikeastaan haittaa? Yksinkertaisesti jos saa inspiraation jostain, niin kai sen voi mainita, mitä väliä onko idea uusi?
- Linkittäminen on osa blogikulttuuria! Mikään blogi ei ole yksin täällä blogosfäärissä. Ei kukaan siksi teidän lukijoistanne häviä että löytää muitakin hyviä blogeja. 
- Itse tykkään jos joku teistä on inspiroitunut minun kynsistä ja näkisin mielelläni teidän versioita tekemistäni kynsistä! Linkiteltkää siis rohkeasti kommenttiboksiinkin jos olette inspiroituneet. :)Toivottavasti ymmärsitte (tai ainakin yrititte ymmärtää) pointtini oikein, halusin vaan taas muistuttaa koska mua sapettaa tää juttu aina joskus kun törmään tällaiseen. Hyvä mielestäni keskustella asiasta aina välillä, kun blogosfääriin tulee uutta porukkaa, joka ei ehkä vielä ota tätä seikkaa huomioon. :)

26 kommenttia:

 1. Myönnän että etsin ideoita muiden blogista, mutta yleensä kun alan kehittelemään kynsiä niistä tulee aivan erilaiset kuin alkuperäisistä. Ikinä tosin en ole ottanut suoraa mallia kenenkään kynsistä, sillä mielestäni on kivempaa keksiä ihan omatekoiset kynnet (: Tosin koskaan ei tiedä, että on tehnyt samanlaiset kynnet kuin joku muu on tehnyt tietämättään.

  VastaaPoista
 2. olen kyllä NIIN samaa mieltä. olen ihan omassa tyylilajissani huomannut tyylini apinointia parilta taholta, ja mikään ei harmittaisi jos kyseinen apinoija postaisi jotain krediittejä myös minulle siitä, että osti taas saman vaatekappaleen, värjäsi tukan perässä samanlaiseksi ja kopioi bannerin tyylin minulta. jotkut ovat vaan niin itseään täynnä, etteivät voi myöntää saaneensa inspiraation lähteen jostain muualta. tai sitten se on huonoa itsetuntoa.

  VastaaPoista
 3. Mua kiinnostaisi itseäni kyllä tietää näistä blogeista, joissa harrastetaan tätä kopioimista. Niitä tuntuu olevan, mutta itse en koskaan niihin törmää. Ihan haluaisin uteliaisuudestani nähdä ketä nämä tyypit on. :o

  Hyvin Halloween-henkinen lakkaus, mutta mikseipä keskellä kesääkin saisi synkistellä! :D t. lakkasin varpaat juuri neonpinkillä..

  VastaaPoista
 4. Olen kyllä itsekin lukijana huomannut moista kopiointia, lähinnä pienemmissä ja uudemmissa blogeissa jossa "isommilta" (tiedät mitä tarkoitan :D) ja kokeneemmilta kopioidaan ideoita. Monesti olen saattanutkin kommenttiboksiin heittää että "hei eipä taida olla omasi ja linkin perään". :P Hyvä postaus!

  VastaaPoista
 5. Ohhoh, jopas ihmiset ovat törkeitä nykyään. :O

  VastaaPoista
 6. Tai sitten maailman ärsyttävin puolustus muilta on, että "sulla oli vaan niin hieno idea, että toiset halus matkia" :D Ainakin ala-asteella opettajat käytti tota aina, ei lohduttanut yhtään..

  Ps. Ihana lakka tuo <3 itse tykkään tummista lakoista :P

  VastaaPoista
 7. Itehän luen satoja eri blogeja ja saan niistä ideoita ja vinkkejä sun muuta. Jos saan inspiraation lakata kynnet samalla tavalla ku näin jossain blogissa niin arvaa vaan muistaako sitä enää et kenen blogista se idea sit oli? No ei todellakaan muista ja on aika työlästä alkaa selaamaan koko blogilistaa läpi että sit saa linkittää kyseiseen blogiin? Kynsien lakkailu on niin pirun vanha juttu et tuskin kukaan enää on keksinyt mitään mullistavaa lakkausta et vois sanoa että on ite keksinyt sen. Ite myös googletan paljon kynsijuttuja ym niin alkuperäistä lähdettä on ihan mahdoton enää muistaa. Että morjens vaan sulle. Suoraan sanoen vituttaa kun luulet olevasi joku kynsiblogien prinsessa.

  Terveisin Toinen kynsiblogin pitäjä.

  VastaaPoista
 8. Eikö mallin ottaminen olekkaan ok? Mä ainakin laitan just kuvia siks mun blogiin että jos vaikka joku tahtosi siitä mallia ottaa. Enkä mä mitään kunniaa siitä kaipaa jos jotain oon keksinyt, kopioikoon ihan rauhassa. Kenen idea on liukuvärjäys, leimaaminen tai esim. strassien käyttö...??? Kukas tietää? En minä ainakaan ja silti käytän niitä.

  VastaaPoista
 9. Minä pyrin kyllä mainitsemaan, jos olen jostain selvästi inspiraationi saanut, mutta esim. sellaiset abstraktit "viivoja ja pisteitä koristelulakalla" -kynnet on semmoisia, että niistä tulee helposti samannäköiset kuin jollakulla toisella, vaikka kopioinnista ei olekaan kyse. Samoin on aika rajallinen määrä tapoja joilla voi koristella värillisen tipin ja muun kynnen rajan... MUTTA jos on kyse jostain vähänkin omaperäisemmästä ideasta kuin joku variaatio noista edellä mainitsemistani kynsityypeistä, niin on se kyllä härskiä noin vain kopioida mainitsematta, mistä on inspiraationsa saanut.

  Itse en taida seurata tarpeeksi suurta määrää kynsiblogeja, kun en ainakaan mihinkään räikeään kopiointiin ole törmännyt?

  VastaaPoista
 10. Olen periaatteessa kyllä samaa mieltä kanssasi. Mutta olen ihan ihan hitusen samaa mieltä anonyymin kanssa (vaikka muuten hänen tekstinsä...) siinä, että on vaikea muistaa missä idean on joskus nähnyt. Mullakin on bloggerin kautta 109 blogia seurattavana joista suurin osa on kynsiblogeja. Omasta mielestäni olen kyllä linkannut ko. blogiin jos idea on sieltä.. Tämmöset postaukset saa ainakin minussa aikaa vilunväreitä ja paniikkia. "olenko minä tehnyt niin jne" :D Sen takia olisi kyllä mukava tietää nämä blogit jotka tätä hommaa harrastavat.

  Kynsistäsi sen verran että oon kade kun sulla onnistuu tuo marmorointi noin. :D Oon varmaan kymmenen kertaa harjoitellu tuota ja koskaan ei onnistu :o Kuinka paljon sitä lakkaa pitää olla :D

  VastaaPoista
 11. TaiZu: No kyllä minäkin etsin, tai niitä tulee kun blogeja katselee. Mutta siis näissä tapauksissa on kyse siitä että otetaan suoraan mallia ja sitten annetaan ymmärtää että idea on itse keksitty jne. Nää blogit vielä tekee sitä todella usein, joten vahingosta ei ole kyse. :o

  papercuts: Niinpä.. Juu en tiedä mistä kiikastaa, mutta kyllä sen huomaa jos kokoajan samat henkilöt kopioivat minulta ja muilta ilman krediittiä kenellekkään koskaan.

  Sanna: Heh, juu välillä pitää synkistellä. :)

  Celia: Jepsis, useimmiten juuri vähän tuoreemmissa blogeissa tätä tapahtuukin juu. :o

  nailHai: Nojuu, ei tämä kyllä sinänsä uutta ole mutta harmillista ja turhauttavaa. >:I

  Laura: Hahaa, pitää ilmeisesti ruveta ajattelemaan noin. ;D Ja juu tää on ihana lakka!

  Anonyymi: Niin kauan kun toinen kynsiblogin pitäjä tulee mollaamaan toisen blogiin anona, niin kommenttia ei noteerata eikä siitä provosoidutakkaan. Mutta kommentistasi päätellen taidatkin olla yksi niistä jotka eivät koskaan kreditoi muita; se koira älähtää jne. ;)

  Mirja: On toki, enkä nyt tässä viitannut mihinkää varsinaisiin koristelutyyleihin esim. just liukuvärjäykseen, Konadeihin tms. mutta jos samat bloggaajat jatkuvasti kopioivat toisilta kynnet prikulleen ja antavat ymmärtää, että hyväksi havaittu idea oli itse kehitelty, niin silloin se alkaa olla rasittavaa. :/ Mutta siis kynsiblogithan ovat juurikin sitä varten että niitä ideoita saadaan, kunhan erikoisemmista/kopioiduista kynsistä saisi idean keksijä jotain tunnustusta kanssa.

  PApu: Nojoo nuo on just tommoset ja konadit ja muut nyt on semmosia että samanlaisiahan niistä tulee. Juurikin nuo omaperäiset ideat ja jos ne on vielä toteutettu samanlaisiksi niin ei siinä voi kun ihmetellä. :o

  Nunnu: No jos ei muista mistä inspiraatio on tullut, niin itse tapaan pistää että en muista mutta en kuitenkaan väitä omakeksimäkseni sitä. Minullakin on paljon blogeja seurauksessa, mutta kyllä aina muistan että onko jokin idea omasta päästä vai toisesta blogista, vaikken tiettyä blogia muistaisikaan. ;D

  Kuten sanottu, kukaan ei vahingossa kopioi toisia jatkuvasti ja tietoisesti. :o Eli ei pelkoa jos omatunto ei kolkuta.

  Noista kynsistä sen verran, että reilu kerros alle ja reilut viivat, kyllä se siitä! :)

  VastaaPoista
 12. Omatunto ei kolkuta mutta hätä siitä että on tehnyt "huomaamatta niin" on.. no, ei suuri, mutta hätä kumminkin :D

  VastaaPoista
 13. No on se kyllä totta, että jos samalta blogaajalta tulee samaan tappavaan tahtiin ihan samannäköiset kynnet kun on itse juuri julkaissut niin vahinko se tuskin enää on. Kyllä minäkin olen sitä mieltä, että voisivat linkata toisen sivuston mistä on saanut idean. En nyt tarkoita sellaista, jos ottaa ideoita omaan kynsiinsä ja muokkaa niistä omansa, sillä silloinhan jokaiseen julkaisemiinsa kynsiin saisi linkata jonkun muun sivuston. Ja btw ihanat noi hämppisverkko jutut (: Pitäis itekki kokeilla tota tekniikkaa.

  VastaaPoista
 14. Eiköhän tässä ollut kyse siitä, että ihan tietoisesti jäljittelee toista keräten mahdolliset kunnioituspisteet luovuudesta ja ideasta itselleen eikä siitä, että satoja kynsikuvia nähneenä saa vessanpytyllä istuessaan mieleen lakkauksen, joka mahdollisesti muistuttaa jotakin kuukausi sitten verkkokalvoille päätynyttä.

  Osa lakkauksista tosiaan edellyttää jopa tekijän selitystä siitä, miten kyseinen viritelmä on ylipäätään koottu kynnelle, jolloin kyseessä ei todellakaan ole mikään liukuvärjäys ja leima/strassi. Tällöin on jo aika härskiä harrastaa reipasta kopsaamista mainitsematta mitään alkuperäisestä tekijästä. En mäkään haluaisi, että joku kopiosi mun piirustuksen ja esittelisi tuotostaan "moi keksin tälläsen tänään" -hengessä.

  ..Ja itse kynsiin..:D Kaunis väri on, ja seittikuvio on mukavan käsityön näköistä. Henk. koht. en liiemmin leimailulle lämpene, joten on kiva nähdä itse tehtyä.

  VastaaPoista
 15. Mulle saa kyllä tulla sanoon jos oon kopioinut jotain. Tai katsonut että kappas, tossa on kivannäköiset kynnet ja yrittänyt jäljitellä. Tosin mun taidoilla ei tehdä mitään, edes drag marblea :D

  http://bloginora.blogspot.com

  Toi Red Velvet on tavallaan tosi kiva mut sit toisaalta en tykkää siitä. Se varmaan näyttää kivemmalle livenä :)

  VastaaPoista
 16. Olen samaa mieltä kanssasi.
  Mutta konadeja on nykyään niin monella, niin väkisinhän saattaa tehdä samanlaiset, vaikkei ollutkaan tarkoitus kopioida. En nyt ala ketään haukkumaan jne. Tuli vain mieleen.
  Itse ainakin linkitän, jos olen saanut joltain toiselta insipiraatiota tai muuten vaan tehnyt aika samanlaiset kynnet.

  VastaaPoista
 17. "Asialliset kommentit tervetulleita"

  Mahtoikohan tuo anonyymi tuolla edempänä noteerata tuota? Oli aikas lapsellinen kommentti... Kopiointi on törkeää, eikä se mitään haittaakaan tee, että sen alkuperäisen lähteen linkittää?! Mikä ihmisiä vaivaa kun ne on tollaisia

  -Kia-

  VastaaPoista
 18. En miekään aina löydä/muista enää sitä alkuperäistä ideaa. Saatan tallentaa koneelle inspiraatiokuvia, joten parasta on, jos kuvissa on se vesileima. Tai sitten (kuulostaa nyt ihan friikiltä) saatan ihan jo lakkaustyylistä ja kynsistä tunnistaa joitain suomalaisia kynsibloggaajia x) Mutta siis en nyt näe pahana, jos vaikka samanlaisesti laittaisi jonku yhden pisteen tai jotain :D Mutta ehdottomasti haluan aina laittaa linkkiä, jos kopioin yhtään suoremmin sitä ideaa!

  Toisaalta oon kirjottanut joskus, etten muista sitä alkuperäistä, mutta että idea ei oo mun. Toivon, että silloin joku voisi kommentoida, kenen blogissa se alunperin olikaan.

  VastaaPoista
 19. Nunnu: Nojuu, turhaan hätäilet silti. :)

  TaiZu: Tattis! Niinpä juuri, ei ole uskottavaa jos sama henkilö aina vie muiden ideoita. ;I

  Painajainen: Kiitos, ymmärsit pointtini täysin! :) Ja juu, pitäisi enemmän tehdä käsin kaikkea.

  Nora: Juu tuo Red Velvet ei kyllä pääse samoin oikeuksiinsa näissä kuvissa niinkuin livenä. ;D

  Rose: Jep, Konadeista en puhunutkaan juuri siksi, koska niiden kanss anyt tuppaa tulemaan melko identtistä jälkeä. ;D

  Somethingirly: Niinpä, ei tainnut tajuta kyseistä huomautusta, tai ei välitä. :o

  asetonihuuruja: Minusta tuo juuri osoittaa sitä huomaavaisuutta että kuitenkin mainitsee ettei ole oma idea vaikkei täsmällistä linkkiä muista. :)

  VastaaPoista
 20. Liittyykö tää jotenkin kuivakukkiin? :) Jos ei niin unohda.

  VastaaPoista
 21. Käsitin että tässä nyt tarkoitettiin toisen koko blogin tyylin ja kynsien matkintaa kokonaisvaltaisesti pikemminkin kuin inspiraatiolakkailuja. Joiltain ehkä ne omat ideat puuttuvat täysin ja he kokevat sitten helpompana sen, että alkavat matkia toista... Vähän sama kuin koulussa jos se suosittu tyttö teki pannulapun ruskeasta ja keltaisesta niin totta hemmetissä kaikki muutkin teki! Se tosiaan kuuluu sinne ala-asteikäisen kehitysasteelle matkia muita ja hakea niin omaa paikkaansa sosiaalisessa yhteisössä, tuskin enää aikuisten (?) ihmisten blogosfääriin. :) Tuntuu että itselläni on niin paljon meikki-ideoita, etten millään jaksaisi jonkun tyyliä lähteä matkimaan. Oman versioni voisin jostain meikistä toteuttaa, mutta silloinhan olisi vain hauskaa linkittää alkuperäinen inspismeikki siihen.

  VastaaPoista
 22. Itse ainakin olen vain hyötynyt siitä, että annan idean inspiraatiolle kiitosta ja kunniaa blogissani. Tällä tavallaa saan pienenä blogina huomiota isolta blogilta mistä idean lainasin, ja eiköhän se sivele ihan jokaisen egoa sellainen ;>

  VastaaPoista
 23. Samaa mieltä. Muuten, sivusta luin että kuivakukkia metsästät. Tiedän paikan jossa toimitus nopeaa, ja postikulutkin halvat. Eikä hintakaan kuivakukilla ole kova.

  http://www.mimax.fi/kuivatut-kukat-hyrrassa-p-917.html

  Ole hyvä jos tästä olisi edes hitusenkaan apua ;)

  VastaaPoista
 24. elli: Ei liity, mutta taidan arvata mistä puhut. ;D

  Elisa: Juurikin näin. Nimenomaan, minusta on juuri hauska katsella ihmisten eri versioita samasta lakkauksesta yms. :)

  Iisa: Sama juttu, koskaan ei ole ollut haittaa siitä, että olen jonkun inspiksen linkittänyt, päinvastoin. :)

  Anonyymi: Katsoin samaa hyrrää eBayssa ja taisi olla siellä hitusen halvempi, kiitos kuitenkin! :)

  VastaaPoista
 25. Toi Red Velvet... Tahon sen ! Näist tuli nii hienot et vois itekkii koittaa tot drag marblee (= Näist kynsist ei tuu myöskää mulle yhtää mielee halloween vaik onki tollaset tummat :) Ja sehä on varmaan iha hyvä asia ? :D

  VastaaPoista
 26. ^^ Se on ihana lakka ja juu kantsii kokeilla, se on kiva tyyli. :) Juu ei näistä ollut kyllä Halloweenimäiset tarkoitus tulla, mutta ymmärrän toki jos jollekkin tulee mieleen. ;D

  VastaaPoista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)