maanantai 20. helmikuuta 2012

Eka Splatter-kokeilu

Huomatkaa alla tänään aiemmin ilmestynyt postaus, jossa kerron ylläripalkintojen voittajat! :)

Varautukaa kuvatulvaan tämän postauksen kanssa, en osannut taaskaan päättää mitkä kuvat jätän tähän..

Kun näin The PolishAholicin blogissa kesällä ihanan splatter-manikyyrin niin halusin testata sitä jo tuolloin. En sitten saanut onnistumaan kokeiluja ja nyt kun olen taas katsellut ihania splatter-manikyyrejä niin päätin kokeilla uusiksi. Idea värimaailmasta näihin on saatu Murmikselta.


Käytännössä splattaus on sitä, että laitetaan alustalle kynsilakkaa ja kastetaan mehupilli siihen ja puhalletaan pillin läpi lakka kohti kynsiä, jolloin saadaan erilaisia kuvioita.


Käytin alla China Glazen White Outia eli kyllä, valkoista lakkaa, en vaaleansinistä, vihreää tai muutakaan, jollaisena joidenkin näytöillä kuvieni valkoinen lakka aina tuppaa näyttäytymään. :D Tiedän että luonnonvalo tekee näistä sinertävät, kun sen kuvankäsittelyohjelmalla tarkistinkin, mutta ainakin omalla näytölläni näyttävät silti ihan valkoisilta joten en pysty näitä kyllä tällä enää valkoisemmiksi muokkailemaan.


Splattaukseen käytin Color Clubin Twiggietä, Yachty Yaddaa* ja Take Me To Your Chateauta* sekä Model Ownin Lilac Dreamia.

* Saatu CesarsShopista


Mun pillit oli rikkinäisiä suurin osa, mutta sain splattauksen toimimaan kun leikkasin pillin lyhyemmäksi. :D Totesin myös kuten Murmiskin, että yhtään paksuuntunut tai kuivahtanut lakka ei toimi oikein.Yritin myös vähän liian kaukaa puhaltaa, sillä lakan määrällä ja puhaltamisetäisyydellä voidaan vaikuttaa suuresti kuvion muotoon. Joskin aika randomillahan nuo kuviot muodostuu kuitenkin.


Pidättekö kynsistä ja onko tämä splattaus teille tuttu tyyli? :) Oletteko kokeilleet tai aiotteko kokeilla? Itse ainakin voisin jatkossakin kokeilla, varsinkin niillä luiruilla lakoilla.

PS. Onko muilla bloginpitäjillä ongelmia kommenttien aikaleiman kanssa? Minulla se näkyy ihan oudossa muodossa, vaikka olen valinnut toisenlaisen näyttötavan.

77 kommenttia:

  1. En oo ikään ennen kuullukkaan tollasesta :D Mut tosi kivat on, vois kokeilla itekkin :) Uus ulkoasu on muuten kans hieno!

    VastaaPoista
  2. wow! en oo ikinä nähnyt tuollaisia kynsiä, saati sitten kuullut splattauksesta, mutta pitääkin heti tänään kokeilla.

    ne on vaan niin nätit :3

    VastaaPoista
  3. Eikä, ihan super söpöt kynnet! Voisin ittekki koittaa joskus, tosi kiva idea ja toteutus näissä :)

    VastaaPoista
  4. onpas kivan näköiset kynnet! Mietin just että mitäköhän tekisin tänään kynsiin mutta tässä taitaakin olla vastaus :) kannattaa varmaan käyttää mahdollisimman "veteliä" lakkoja?

    VastaaPoista
  5. Ihanat! :) Mä oon ollut kans kiinnostunut, mut on vissiin aika sotkuista puuhaa :P Mullakaan ei kommenttien ajat näy oikein, vaikka postauksen onkin, en ole löytänyt syytä.

    VastaaPoista
  6. waude :) tätä voisi kokeilla joskus. Onko sillä pillin koolla väliä, eli käykö ihan normaali mehupilli? :)

    piti muuten vielä kysyä, että kuinka usein lakkaat kyntesi kun uusia kuvia tulee niin usein? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Normi mehupilli käy! :) Lakkailen nykyään melkeinpä päivittäin.

      Poista
  7. Ihan uus juttu tää splattaus.. Voisitko joskus selittää jossain postauksessa tän idean ihan alusta loppuun asti, miten tehdään jne.. Jotta voisin itsekin kokeilla , en näin hätäisesti etsimällä löytänyt mitään juttua jossa selitettäisiin tarpeeksi selvästi asiasta :D

    VastaaPoista
  8. Ihanan keväiset ja raikkaat koristelut!! Mä oon monesti miettinyt kokeilevani tuota tyyliä, mutta vielä se on mietintämyssyssä, ehkä joskus sitten :D

    VastaaPoista
  9. vähä kivaisat :---) tykkään!

    VastaaPoista
  10. Kokeilin itse vasta pari viikkoa sitten splattausta juurikin Murmiksen kynsien ansiosta, ja rakastuin! Vinkkinä kaikille köyhille opiskelijoille: jos ette omista pillejä, ettekä halua tuhlata rahojanne/jaksa lähteä kauppaan pillejä ostamaan, mie leikkasin aikakausilehden hieman paksummasta kannesta palan jonka rullasin ja teippasin pilliksi ja toimi aivan mainiosti!

    Kauniit kynnet tuli sinullekin, omani olivat hiukan kirkkaammilla väreillä kun en tällaisia ihania pastelleja omista :)

    VastaaPoista
  11. Vau onpas hienot (: en oo ite kokeillu tai ees kuulukkaa :D täytyypi kokeilla mut tutoriaali ois kiva täst aiheest :) (jos ei nyt muu oo sitä jo tehny)

    VastaaPoista
  12. Ihanat kynnet. Tää oli mulle ihan uus tekniikka. Harmi kun lakkailen just kynsiä ja sain jo puolet tehtyä niin ei voi tota käyttää :/ Pakko kyllä käydä kaupassa ostamassa pillejä <3

    VastaaPoista
  13. oi jälleen ihanaakin ihanammat kynnet ja niin kauniin värikkäät! en ole kyllä aijemmin moisesta kuullut mutta voisi kokeilla tuotakin tyyliä :)

    VastaaPoista
  14. Oi kun nätit! Tykkään tosi paljo väreistä ja ne sopii hyvin yhteen! En oo ikinä kuullutkaan splattauksesta... No, valaistit mua taas kerran! :D

    VastaaPoista
  15. Oikeen nätit kynnet! Ite en oo kuullu tosta splatter-jutskasta, mutta valaistit mua taas kerran!

    VastaaPoista
  16. Ojjj nää on kivat! Värit sopii jotenkin niin hyvin toisiinsa ja muutenkin! Itekkin vois joskus kokeilla :)

    Kyselisin myös että olisin ostamassa itelleni sellaista seinälle laitettavaa kynsilakkatelinettä, niin osaisitko kertoa jotain kauppaa/nettikauppaa, josta voisin mahdollisesti sellaisen löytää? Oon yrittänyt etsiä, mutten vaan löydä mistään :(

    Kiitoksia jos viitsit vastata! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon itselle kanssa koittanut löytää kohtuuhinnalla, mutta en oo löytänyt, joten en valitettavasti osaa auttaa. :/ eBaysta voisi ehkä parhaiten löytää.

      Poista
  17. Ihanat ja persoonaliset kynnet. En oo ennen kuulllutkaan koko splattauksesta. :D Pitääkin kokeilla joku kerta. Oon sun blogin kautta innostunu itekkin tekeen kynsiä. Kiva kun jaat tietosi ja taitosi muillekkin. :) Pitääkin mennä osteleen lisää lakkoja ja muitakin tarvikkeita. :)

    VastaaPoista
  18. Oi, ihanat kynnet! (:
    Olen joskus muistaakseni jostakin nähnyt tuollaisen lakkauksen, mutten muista oliko mitään tarkempia ohjeita tekemiseen, joten olen varmaan vaan ohittanut nopsasti. Joten plussaa sulle, kun jaksat aina vähän selventää, että miten jonkin lakkauksen teit. (;
    Pakko päästä kokeilemaan kyllä tuota tapaa.. (:

    VastaaPoista
  19. Oi ihanat kynnet,helpon kuuloinen tekniikkakin että taidan heti kokeilla:)

    VastaaPoista
  20. Oi, miten söpöt värit! Tämä tyyli on kyllä hauska, koska näistä tulee vähän mieleen minun huoneen seinät joskus, kun pienenä päätin leikkiä taiteilijaa :P

    Minäkin taidan liittyä joukkoon värikkääseen, ja kokeilla tällaisia heti tänään.

    VastaaPoista
  21. en ollut kuullutkaan koko tekniikasta!! Aina sitä oppii uutta ;D voishan tuota kokeilla,mutta toivoisin samaa kuin joku edellä kommentoijista, että saisiko tästä tutorial-postauksen? :)

    VastaaPoista
  22. Ihanat! Tekniikka kuulostaa aika simppeliltä, pitänee kokeilla. En ookkaa ennen kuullut koko tekniikasta mutta kiva kun valaisit! Sulla on muutenkin aina niin ihania postauksia, mä luen tätä aina joka päivä :))

    VastaaPoista
  23. Tosi makeet, tekee mieli kokeilla kanssa! (:

    VastaaPoista
  24. ää, oli heti pakko kokeilla, eikä tullu läheskään yhtä hienot kun sulla ;__;

    VastaaPoista
  25. Wau ! Tosi kivat ! Kuinka kaukaa suunnilleen kannattais puhaltaa ? Vosin kokeilla kun on nyt hiihtiksellä aikaakin (: Ja noi värit on kivat ! Mul ittelläni on vajausta neon-sävyistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu ihan millaista tulosta tahtoo, muutaman sentin päästä saa parhaiten tähdättyä tiettyyn kynteen. ;D

      Poista
  26. Empä ole koskaan nähnyt tällaisia kynsiä, mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta... Tosi kiva, kun kerrot ehkä vähän erikoisempiakin kynsien koristelutyylejä. :D Usein innostun kokeilemaan kaikkea uutta.

    VastaaPoista
  27. mahatvat kynnet <3

    VastaaPoista
  28. Itsekin yritin kerran ja ei ihan onnistunut... Lakka oli isoina klöntteinä ja yhdet housutkin sain roskiskuntoon. Blogissani löytyy kuva tuloksesta, jos kiinnostaa :)

    VastaaPoista
  29. IHANAT! Töistä lähtiessäni ennätin viimeiseksi nähdä kuvan noista kynsistä FB:ssä ja sitten koko kotimatkan mietin kuinka tollaset kynnet tehdään :) Onneksi täällä olikin neuvot kynsien toteuttamiseen, Kiitos. Ja loistava idea tuo lehden reunasta pillin väsääminen, uskoisin että lapset on käyttänyt kaikki pillit... Tänään saa mies taas pyöritellä päätään ihmeissään ;D

    VastaaPoista
  30. Vähänkö ihanat! Pitänee testailla kesällä ulkona, ettei käy niin että lakat on sitten pöydällä suojauksesta huolimatta. (Usko pois, ihan tavallista multa.)

    VastaaPoista
  31. ihanat! tee joskus video miten nuita tehdään :)

    VastaaPoista
  32. Mulle ihan outo sana tuo "Splattaus/Splatter". Mutta joo voisin kokella vaikka sit vapuksi, hyvin teemaan sopisivat

    VastaaPoista
  33. Ihanat kynnet oot taas onnistunu tekemään! :) Ja ihana tää uus ulkoasu sun blogissa, miten sä muutat taustan? Ja mitä kuva muakkaus ohjelmia on? Ja tuo taktiikka on mulle tuttu, mutta kaks kertaa kun oon yrittäny sitä niin on menny pieleen.. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Bloggerin hallintapaneelissa on malli-valikko, niin sieltä muutin. Muokkausohjelmiahan on vaikka ja mitä, itse käytän Paint Shop Pro 9:ää. :)

      Poista
  34. En oo koskaan kuullutkaan moisesta lakkaustyylistä :o voisinki kokeilla tässä joku päivä kunhan on voimia ja tervehtynyt flunssan kourista :S Mulla onkin jotain tosi luruja lakkoja, millä on ärsyttävää lakata pelkästään niin tällaiseen ne sitten varmaan sopisivat paremmin. :)

    VastaaPoista
  35. Ihanan pirtsakat.! :) Itse on monta kertaa jo pitänyt kokeilla tuota puuhaa ja pari kertaa olen saanut kaikki tavarat hollille valmiiksi ja sitten on tullut joku keskeytys ettei olekaan jäänyt aikaa. :) Työn alla siis, ehkäpä kesällä viimestään. :)

    VastaaPoista
  36. Kivat! :)
    Luin tosta menetelmästä jostain vähän ennen Murmiksen postausta ja siitä asti ollu mielessä toteuttaa. Kunhan saan tuon 31-päivän haasteen pois alta ensin :)

    VastaaPoista
  37. oon nähny aikasemmi, mut en oo kokeillu, pitää kokeilla jos pillei sattuu löytymään :))

    VastaaPoista
  38. Ohoi, ihanaa, että mun kynnet on saaneet toimia innoituksena. Hienot tuli sullakin. Pitää kyllä ittekin pian taas splatteröidä.

    Tuolla Sonnen linkaamassa PolishAholicin-postauksessa on aika hyvin ohjeita, millä minä ainakin onnistuin. Samoin YouTubesta löytyy tutovideoita "Splatter manicure"-haulla muistaakseni.

    Itse splatteröin ihan keittiön pöydän ääressä, sanomalehteä olin laittanut aukeaman alle. Omat puhallukseni tein ihan about sentin tai alle päästä, muuten sitä lentävää lakkaa ei saanut osumaan kynnelle.

    VastaaPoista
  39. Nää näyttää tosi kivoilta! En oo vaan uskaltanu kokeilla, luultavasti sotkisin kaiken :D Pitänee joskus uskaltaa, kunhan suojaa pöydän.

    VastaaPoista
  40. Ihanat! Kokeilen varmasti itsekin, kun vaan jaksan :)

    Ja kyllä, on ongelmia. Ajastin postauksen julkaisun tiistaille, mutta se julkaisi sen jo nyt, päivänä tosin on edelleenkin tiistai :D

    VastaaPoista
  41. oon tätä jo monta kertaa ajatellut tekeväni, mutta pillit puuttuu. Ja en tiedä sopivia lakkojakaan vielä.. Mutta tykkään tyylistä ja siitä kuinka randomeita kynsiä tulee.

    VastaaPoista
  42. Eipä tollanen lakkaustyyli oo tuttu ollenkaan. Tästä olis kiva saada joku videopostaus ym.

    VastaaPoista
  43. En olekaan koskaan kuullut moisesta. Hienon näköiset, voisinpa seuraavaksi kokeilla :P

    VastaaPoista
  44. iha mahtavat kynnet !! =) pskko testata tuommoista kyllä :)

    VastaaPoista
  45. upeet!pakko joskus testaa ittekki (:

    http://mywaytuuli.blogspot.com/

    VastaaPoista
  46. tästä vois tehä videotuton? :) koska mulle ei ainakaa auennu tää oikeen tai sit oon vaa tyhmä :D

    VastaaPoista
  47. Tosi raikkaat ja pirteät kynnet! Haluaisin itsekin kokeilla, mutta pitäis ensin hankkia pillejä. :) Ja kiitos muuten siitä ystävänpäiväyllätyksestä! Kotiutui tänään ja piristi kivasti päivää, kun sairastan kotona. :)

    VastaaPoista
  48. apua! oon vähä stalkannu sun kommenttibokseja täälä, mutta sulle tulevien kommenttien määrä on kyllä räjähtäny! tai ellen sit kuvittele koko asiaa. Mutta syksyllä sulla oli sellasta pariakymmentä kommenttia ja nyt osa huitelee yli viidenkympin. Huih ei noihin voi keritä enää vastata! Tai vähintään menee sekasin, että kelle on vastannu ja kelle ei. Ja väkisinki siihen menee jo taas hirmusasti aikaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta! Olen ihmeissäi tästä kommenttien määrästä enkä pysy kyllä mitenkään perässä. ;DD

      Poista
  49. Tosi hauskat! Joskus kyllä kokeilen.

    VastaaPoista
  50. Ihanat kynnet! :)) <3

    http://iiiiddaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
  51. näinkö?:

    http://www.youtube.com/watch?v=NXKULxleRFs&feature=related

    ei noissa kyllä pilliä käytetty??vai oliko se ihan eri tekniikka?
    ps. kiitos tosiiii paljon siitä ylläri palkinnosta siinä oli just vähän kaikkee mitä tarviin nyt ku oppisn leikkaa sitä fimoo..(mulla on aika vähän kaikkee kynsi roinaa kun oon alaikänen ni en voi mistään tilata)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tossa näyttäis olevan eri tekniikka, mutta kivan näköstä näyttää olevan tuokin tulos! Ja ole hyvä! :)

      Poista
  52. Ihanat kynnet olet itsellesi tehnyt!Haluaisin itse kyllä kokeilla, mutta se edellyttäisi parin uuden kynsilakan ostoa ja pillien etsimistä.Sä innostat mua taas kynsilakkojen ihmeelliseen maailmaan, että pitää varmaan kotiin päästessäni köydä tonkimassa kynsilakat jostain.^^

    VastaaPoista
  53. ois kiva jos tulis taas viikonkynsilakka/kynsilakkamerkki postauksia ne oli kivoja <3

    VastaaPoista
  54. Video-tutoa kaipaan minäkin, Youtubesta löysin vaikka minkä näköistä mutta en pillillä tehtynä :) Ja englantia kun en maailman parhaimmin ymmärrä, niin olisi kiva saada suomenkielinen ohjeistus ;)

    VastaaPoista
  55. Tosi hauskat! Miten onnistuit olemaan sotkematta joka paikkaa? :D Itsekkin voisin joskus kokeilla, kun näyttää niin hauskalta. Ja tällä kertaa näytti minunkin näytöllä valkoinen valkoiselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En onnistunutkaan, suojasin paikkoja sanomalehdellä! ;D

      Poista
  56. jännä tekniikka ja kivan näköset kynnet! uusi ulkoasu on myös kiva :))

    VastaaPoista
  57. Huh, ootte kirjoitellut iin paljon kommentteja tähän että tyydyn kiittämään kaikkia näin yhteisesti, iso kiitos kivoista kommenteista ja kehuista! :)

    Voisin tehdä ehkä tutoa joskus, joskin mä en tiedä miten se onnstuu etten sotke kameraa ja muuta.. :D

    Pari vinkkiä, eli suosittelen siis juu käyttämään ohuita lakkoja ja suojaamaan ympäristön, lakka lentää tässä touhussa ylättävän pitkälle! Ihan normaali mehupilli käy, ite käytin vaan puolikkaan pituista mehupilliä.

    VastaaPoista
  58. waau mitkä kynnet! en oo ennen kuullukkaan tästä tyylistä. :)
    Mulla tuli joku muisto mieleen näistä kynsistä, en vaan saa sitä enää päähäni :o

    VastaaPoista
  59. Ei vitsit miten makeet kynnet :) Tuo splatter tekniikka on kyllä houkutellut muakin, niin hienoja lakkauksia sillä saa aikaan! :)

    VastaaPoista
  60. ^^ Kiitokset molemmille! :)

    VastaaPoista
  61. Hienot kynnet jonka takia haluaisinkin nähdä teon oikein videolla! :) eli jos voisit videotuton näistä tehdä niin olis super siistiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, pistetään ehdotus korvantaakse. ;D

      Poista
  62. Oli niin ihanat kynnet että mainostin mun omassa blogissa! :D

    VastaaPoista
  63. Hienot! Oon kokeillut aiemmin, blogissa josta idean sain (tuto) oli lakkaukse nimenä "roiskekynnet". Nää on kivan näköset aina! Riipumatta tekijän lakkaustaidoista. ;) :)

    VastaaPoista
  64. Ootko koittanut ampua hammasharjalla lakkaa kynnelle? Eli siis kastaa harjakset kevyesti lakkaan, taivuttaa vartta taaksepäin vähän ja sit päästää irti. Tulee kans hauskat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpäs oo koklannutkaan, vois olla hauska idea tuo! Jos sillä sais helpommin ne pisaratkin lentämään kun pillistä. ;D

      Poista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)