lauantai 24. maaliskuuta 2012

"Miten sulla on varaa?!"

Ajattelin pitkästä aikaa kirjoitella teille vähän mielipidepostausta, en ookkaan hetkeen "avautunut" mistään asiasta. ;D

Yksi kysytyimpiä kysymyksiä kautta aikojen sekä kysymyspostauksissa, kommenttibokseissa, Formspringissä että sähköpostitse on seuraava kysymys:

"Miten sulla on varaa ostaa kaikkia kynsilakkajuttuja? Eikö kynsien laittaminen oo kallista? Käytkö sä edes töissä?"

Ollaan Sallan kanssa tosi usein puhuttu keskenämme tästä asiasta, mutten oo muistaakseni koskaan blogin puolella asiasta mitään kummemmin puhunut. Sallakin on saattanut tästä kirjoittaakin omassa blogissaan tai sitten muistan väärin. Aihe on kuitenkin sellainen, että siihen varmaan muutkin yhtä avoimesti harrastustaan esittelevät ovat törmänneet, niin mietin että teilläkin saattais olla vaihdettavana ajatuksia asiasta.

Mulle on sinänsä ihan ok että multa kysellään ihan mitä vaan asioita, en sinänsä ole häiriintynyt noista kysymyksistä, mutta välillä mietin, että miksi ihmiset pitää kynsienlaittoa jotenkin sellaisena, että siihen ei voisi rahaa laittaa. Pidän kynsien laittoa nimenomaan harrastuksena, se on mulle sellainen tila ja asia joka on vaan mun ihan oma hetki itselleni, hetki jolloin heitän aivot narikkaan taikka hetki jolloin toteutan luovuuttani, kuten joillekkin toisille se voisi olla vaikkapa maalaaminen tai jokin urheiluharrastus.

Jos joku harrastaa vaikkapa hiihtoa, se on mulle ihan ok. En mä voisi ajatella itseäni enkä ketään muutakaan kysymässä tältä, että miten sulla varaa panostaa rahallisesti harrastukseesi, eikö hiihto oo kauhean kallista kun ne sukset ja muut maksaa ja muuta. Miksipä siksi kynsiharrastuksesta kysellään? Niillä yksien suksien hinnalla saa aika monta kynsilakkaa tai strassihyrrää kyllä.. ;)

Mua myös vähän ihmetyttää se, että ihmiset ns. kyseenalaistaa mun rahankäyttöä. Olen töissä tai en, miksi mun raha-asiat pitäisi kuulua kenellekkää muulle kun mulle? Rahankäytöstä kysymistä on ainakin mun silmissä aina pidetty hyvin epäkohteliaana asiana, sillä se on aika henkilökohtainen juttu. Ei tämä sinänsä ole uusi juttu, koska muitakin blogeja lukiessa tähän törmää hyvin paljon, että ihmetellään miten on varaa ostaa sitä tai tätä. Ihmiset elää kuitenkin hyvin eri tavoin ja koska blogissa kerrotaan vaan osa totuutta, niin vaikea se on ihmisten tietää että miten toisten rahat riittää, kun en minäkään täällä raportoi muista ostoistani paitsi näistä kynsilakoista.

Toisaalta mä aina ajattelen, että nämä kysyjät on varmaan nuoria, sellaisia, joilla on ehkäpä se viikko-/kuukausiraha käytettävänään ja se, että joku käyttää vaikka 50 euroa tuosta noin vaan kynsilakkoihin tuntuu oudolta. Kuitenkin musta pitäis jo nuoresta ymmärtää, että vanhempana voi tehdä monia asioita joihin ei nuorena ole varaa. Ainakin mä itse ymmärsin sen jo vähän nuorempanakin, enkä ihmetellyt jos vanhemmat ostaa kalliita juttuja.

Valotetaan nyt vähän tähän miten mulla raha riittää, niin voin sitten jatkossa aina ohjata tätä kysymystä kysyvät tähän postaukseen sen kummemmin selittelemättä:

- Panostan harrastukseeni rahallisesti, niinkun mihin tahansa muuhunkin harrastukseen rahaa syydetään.
- Säästän muissa asioissa, en esim. polta tai juo juuri ollenkaan.
- Kynsilakat ja -tarvikkeet on se mun juttu, esim. kosmetiikkaan tai vaatteisiin ei mene läheskään niin paljoa kuin kynsijuttuihin, vaikka ostan mä niitäkin mielelläni toki.
- Osan kynsilakoista ja jutuista saan puhtaasti ilmaiseksi sponssauksen/kokeilun merkeissä, eli esim. päällyslakat joita jatkuvasti kuluu tulevat ilmaiseksi
- Rakennekynsitarvikkeisiin tai niiden laittoon liikkeessä ei mene rahaa penniäkään, kun kynnet on ihan omat luonnonkynnet ilman mitään pidennyksiä tai jatkeita

Ymmärrän myös siinä mielessä että jos ette ole koukuttunut kynsiharrastukseen niin voi olla outoa ymmärtää miksi joku haluaa johonkin kynsilakkoihin syytää rahaa. Kyllä mä varmaan itsekin pyörittelen silmiäni joillekkin asioille, mutta mä en myöskään toisaalta mene kyseenalaistamaan koskaan sitä mihin toiset tahtoo rahojaan laittaa.

Onko teillä ajatuksia asiasta? Onko teidän rahankäyttöä kynsilakkoihin kyseenalaistettu? ;D

107 kommenttia:

 1. kaikkii kiinnostaaa... nää mielipidepostaukset on kämäsii..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielipide se on tuoki. ;)

   Poista
  2. Jos mielipidepostaukset ei kiinnosta niin mikä pakko niitä on lukea? :)

   Poista
  3. Näinpä, hyvä pointti. ;D Kaippa sekin vaan halus avautua. ;D

   Poista
  4. No ei ookkaa pakko, en oo nii väittänykkää...

   Poista
 2. Kyllähän tuota on joskus tullut aateltua et ihmiset on huluja kun käyttävätisoja summia kynsi tarvikkeisiin mutta kyllä sen on kaverin kanssa huomannut (tekee geelikynsiä) että tarvikkeita tarvitaan paljon joten rahaakin menee. Ja omapahan on jokaisen ongelma minne rahansa käyttää :)

  Ja onhan tässä omalla tavallaan kaksi harrastusta: kynsienlakkailu ja taide ;) Sillä sun kynnet näyttää olevan välillä todellisia taideteoksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näinhän se menee että tavallaan kaksi harrastusta, vaikka en itse omia kynsiäni niin taiteellisina välttämättä näekkään. ;D

   Poista
 3. Joo tämä on yksi niistä asioista mikä muakin ärsyttää. Musta jokaisen raha-asiat on jokaisen oma asia. Ei se kuulu kenellekkään, jokanen saa omalla rahallaan tehdä mitä haluaa. Ite kuitenki huomaan, että myös omaa rahan käyttöö joskus seurataan. Ja samalla huomaan, et selitän heti ilman kyselyitä et kuinka halpa joku strassihyrrä onkaan..ja se on toisaalta jo tosi ärsyttyvää.. kuitenkin, en osta mitään tonnin laukkuja tai esim tupakoi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä joo. Musta on niiin outoa seurata vieraiden ihmisten rahankäyttöä, jos nyt siis käsitin oikein että vieraat ihmiset seuraa sun rahankäyttöä? :o

   Poista
  2. Niin tai siis ei ehkä varsinaisesti seurata, asunhan mä jo omillani. Mutta ihmetellään et miten on niin paljon kaikkee kynsijuttuja ja et eikö siihen mee paljon rahaa..

   Poista
 4. Liian usein multa kysytään miten mulla voi olla rahaa ostaa kynsilakkoja, ja oon samaa mieltä sun kanssas että harrastus tää on siinä missä muutkin. Toiset laittaa rahat tupakkaan tai viinaan, minä kynsilakkoihin, so what? Jokaisen oma päätös mihin rahansa laittavat :)

  VastaaPoista
 5. En kyllä sanois kynsiharrastusta kalliiks varsinkin jos ostaa ulkomailta tai esim ebaysta. jos vertaa kynsiharrastusta lasketteluun tai jääkiokon yms harastukseen niibn se vasta kallista on ne varusteet maksaa ihan sikana plus sitten seuramaksut ja muut. eikä se todellakaan kuullu muille mihin rahansa kuluttaa se on jokaisen oma asia. en kyllä väitä että kynsien lakkuskaan mitään ihan halpaa ole mutta se on kuitenkin harrastus. oli muuten hyvä mielipide postaus auttaa varmaan monia ymmärtämää. anteeksi muuten tämä pitkä kirjoitus toivottavasti jaksat lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, loppujen lopuksi aika halpa harrastus on verrattuna moneen muuhun. :o

   Poista
 6. laitan tän nyt anona, etten tee itsestäni tosi tökeröä joittenkin kavereitten silmissä, mutta käytkö sä siis töissä, vai etkö halua vastata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se mikään salaisuus ole että oon kokopäiväinen opiskelija atm enkä ole nyt töissä mutta eniten ihmettelen miksi ihmiset kysyy kysymyksiä joita ei voi omalla nimimerkillä kysyä ja joita itsekin pitää tökeröinä? o.O

   Poista
 7. Mäkin olen kyllä ajatellut asian ihan niin myös että se on harrastus muiden joukossa. Kun ajattelee vaikka kuinka paljon rahaa palaa johonkin jääkiekkoon tms. Ja jos joku miettii ettei kynsienlaitto ole "sellainen" harrastus, niin ite kyllä vertaisin sitä vähän käsitöihin. Mutta onhan niitä paljon hullumpiakin harrastuksia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Ja kyllä jokaiseen harrastukseen saa kivasti laitettua rahaa jos vaan tahtoo, hih. ;D

   Poista
 8. Toi oli muutenkin miun mielestä aika hyvä pointti noista rakennekynsistä. Muutenkin jokaisella on ne omat tapansa itsensä hemmotteluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, hemmotteluahan tämä on kanssa kyllä. ;D

   Poista
 9. kynsienlakkaaja24.3.2012 18.56

  Joo, mun mielestä rahat on oma asia, esim just toi hiihto, se on paljon kalliimpaa kun kaikki urheiluvvehkeet pitää olla, uudenuutukaiset sukset maksaa noin 200 jos enemmänkin, hyvä kynsilakka maksaa n. 8 e ? ja jos ostaa samalla hinnalla kynsilakkoja niin ne saattaa ja KESTÄÄKIN vuosia, jos vaan jaksaa pitää niistä huolta, ja vuosihuoltokin riittää, mutta suksiakin pitää olla kokoajan rasvailemassa, huhhuh, miksei kaikilla saa olla omat harrastuksensa samalla tavalla kuin muillakin.Ai että mua niin ärsyttää tollanen.Minkäs sille voi jos tykkää kynsienlaitosta?-.-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tuokin on hyvä pointti kyllä että lakathan kestää vuosia. ;D

   Poista
 10. Jokainen harrastus maksaa, minkä sille voi. Mut sitten kun miettii jotain sellaista harrastusta, josta maksetaan kausimaksuja niin tulee kynnet varmasti paljon halvemmaks.
  Muistan aina sen kun joku tuli kysyyn multa "maksaako sun porukat sun kynsilakat vieläkin vaikket asu kotona?"... Ehh :'D
  Mullakin on just toi sama millä säästän tosi paljon; en polta ja juon todella harvoin. Yhdessä baari-illassa saa varmasti kuluun 10 lakkapullon verran rahaa. ;>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin joo se kommentti! Voi hyvänen aika sentään. :D

   Poista
 11. Mulla kans vähän mietityttää, että meidän raha-asiat pitäis kuulua muille.. Vaikka me bloggaillaanki elämästämme, ei se tarkota että joka pennin tuhlaus ja rahan kuluminen kuuluu lukijoille. Ihme että kohta ei vaadita kertomaan muitakin yksityisasioita. Ja eihän tää harrastus ole edes kallis! Ja on tökeröä kyllä kysyä näin vain päin naamaa raha-asioista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, vaikka jakaa kynsiharrastuksensa muille niin en mä silti koko yksityisyyselämääni tahdo muiden kanssa jakaa. ;D

   Poista
 12. Mua ärsyttää kans tollanen hirveesti! Mun kaverit kyselee jatkuvasti miten mulla on varaa ostaa lakkoi koko aja ku oon nii köyhä etten voi lähteä baarii (en ees osta ku muuataman kuussa). Mielummin pistän rahani lakkoihin mistä on iloa ja hyötyä moneks vuodeks ku joisin rahat kurkusta alas :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän sua täysin, itsekin käytän rahani mieluumin johonkin pysyvämpään. :)

   Poista
 13. Itse rupesin vajaa puoli vuotta sitten tekemään geelikynsiä, kun aikani toivoin rakennekynsiä ja ennen sitä jopa olen kynsiteknikon harjoittelukappaleena. Kuitenkin monta vuotta tein kynsilakoilla erilaisia kynsiä, ja täytyy sanoa, että kyllä ne lakat ovat halvempia kuin geelit :D En kuitenkaan hetkeäkään kadu vuosien aikoina kynsiin menneitä rahoja. Elämässä on välillä todella hankalaa, joten miksi ei satsata siihen, mikä on rakas harrastus ja tekee onnelliseksi? :)Itse törmään usein siihen, että ihmiset kummastelee sitä, mistä rahat riittävät, mutta eikö tämä ole jokaisen oma asia. Yhdessä baari-illassa hassaa äkkiä menemään jo ison määrän rahaa, jonka joku toinen käyttää kynsiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, tärkeintä että on itse onnellinen niin kyllä sitä voi jokainen käyttää rahansa ihan siihen mihin tykkää jos siitä ei ole haittaa kenellekkään. ;D

   Poista
 14. Johonkin se rahakin on käytettävä :) Toiset käy kerran viikossa ravintolassa, toiset pistää kaiken säästöön, toiset panostaa ulkonäköön ja toiset harrastuksiin. Kukin tavallaan. Kummallisia ihmettelyjä. Hyvä teksti!

  VastaaPoista
 15. Multa ei ole vielä kertaakaan kysytty, tosin en olekaan kuin vasta puolisen vuotta "pyörinyt täällä" :D Mun omalla mittapuullakin mulla menee aika paljon rahaa kynsijuttuihin, mutta helposti se raha menis johonkin muuhunkin. Mua ei häiritse jos multa kysytään, mutten kyllä itse kehtais kysyä keneltäkään ;) Sitä multa on kyllä kyselty, että miten riittää aika kynsille ja blogille. Mutta siihenhän se aika (niinkuin rahakin) menee mikä kiinnostaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuo on kanssa yks tuo ajankäyttö, mutta samat jututhan sitäkin koskee kuin rahankäyttöä. ;D

   Poista
 16. Se on jokaisen oma asia mihin rahansa laittaa ja on sitä tässä vuosien varrella huomannut, että jokaisella on omat tavat sitä rahaa käyttää. Sehän näissä kommenteissakin on tullut ilmi. Joku käyttää rahansa bilettämiseen, joku ulkona syömiseen, joku siihen hiihtämiseen ja sinä kynsijuttuihin. Jos sä itse olet valmis käyttämään kynsihommiin sen 50 euroa kerralla, niin vapaasti. Joku tuhlaa sen saman summan baariin. Joku panostaa kodin sisustukseen ennemmin kuin itseensä, joku autoonsa. Me ollaan yksilöitä myös raha-asioissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen juuri samaa mieltä! :)

   Poista
 17. Jokainen aikuinen normaali ihminen varmaankin osaa käyttää rahansa oikeaksi katsomallaan tavalla ja jos rahaa on harrastuksiin niin sittenhän ne rahat voi käyttää. Tuskin kukaan täysin rahaton ostelisi kynsilakkoja pullokaupalla. Jos viiden euron kynsilakkapullo tekee minut onnelliseksi niin mikä ettei :) itse opiskelijana ostan korkeintaan viiden euron kynsilakkoja muutaman kuukaudessa, niin miinusta tämä on kyllä halpa ja pitkäikäinen harrastus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, hah. :D Kyllä lakkailuharrastus on yllättävän halpa verrattuna moneen muuhun.

   Poista
 18. Siihenhän sitä rahaa enemmän menee jos ostaa aina uusia vaatteita..Ei noi lakat vielä niin kalliita ole että tarttis kyseenalaistaa miten on varaa ostaa niitä :D

  VastaaPoista
 19. Toi oli hyvä et nuortenkin pitäs ymmärtää. Ite olen kaheksantoista alapuolella ja kaikki kynsilakat ostan suht pienellä kuukausirahalla. Vaikka olen vielä aika nuori ymmärrän sun ajatukses täysin ja kynnet on harrastus siinä missä mikä tahansa muu. Mun käsitys tuskin tulee muuttumaan sitten, kun pitää kaikki ostaa itte. Mut on kasvatettu aika säästäväiseks ja joka kerta ku vaikka tekis mieli ostaa uus paita sen takia et se on kivan värinen, mietin kaks kertaa ennen kuin ostan. Joku toinen ostais sen heti. Jokasen omia rahoja ja ne saa käyttää miten ite tahtoo. Paitsi jos alkaa tili vilkkuu miinuksella. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samanlainen säästäväinen, että en kynsilakkojakaan tuosta noin vaan osta vaan harkitsen ja vertailen ja jos mahdollista niin käyn monta kertaa ihmettelemässä ennenkuin ostan. ;D

   Poista
 20. Olen kyllä samaa mieltä kanssasi, että eihän toiselta kysytä raha-asioista. Mutta jos joku kysyy käytkö töissä niin eihän se varmaan pahaa tarkoita sillä :) Ja voihan joku ihmetellä että jos et käy töissä niin millä rahalla ostat lakkoja sitten, mutta eihän se varmaan mikään salaisuus ole että saa opintotukea/opintolainaa kun on opiskelija ja sillä sitten ostaa lakkoja, miksi sitä pitää sitten kysyä hahaha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä juu. Eihän se sinänsä ole paha kysyä työasioista, mutta jos se kysytään moittivaan sävyyn kyseenalaistaen niin ei se oo kyllä kohteliasta silloin. ;D Kyllä sitä mun puolesta saa jokainen opintotukensa käyttää ihan mihin tykkää. ;d

   Poista
  2. Pakko sanoo tähän et mua muutenkin ärsyttää, se kun varsinkin vanhemmat ihmiset ajattelevat, että opiskelijana pitäisi kärsiä ja puurtaa vain koko ajan otsa hiessä ja syödä joka päivä jotain puuroa. Että sehän kuuluu vain asiaan! Niinkuin opiskelijalla ei saisi olla mitään muuta elämää tai saisi nauttia elmästä, ennen kuin opiskelut on käyty. Tällä tarkoitan lähinnä aikuisten korkeakouluopiskelijoiden arvostelua. Että ei ymmärretä, että mihin nyt opiskelija voisi haluta enemmän kuin 1000euroa kk? eihän sellaisten kuulu saada niin paljon rahaa, vaikka olisi itse hankkinut sen käymällä töissä opiskelujen ohessa. Mikä on muuten todella rankkaa... Ja niitä tulorajoja ei voi sen takia muka poistaa, vaan jos tienaat pari sataa liikaa, niin sitten pitää maksaa valtiolle takaisin, ettei vahingossakaan jäisi ylimääräistä rahaa (opiskelijathan saa vähemmän kuin työttömät ja opiskelijat sentään tekee jotain sen rahan eteen)

   Sori nyt tästä aiheen vierestä avautumisesta, mut oli pakko :D Mutta joo, mua arvostelee lähinnä vanhemmat rahan käytöstä kynsilakkoihin ja jotkut kaverit. Ja sillon kun opiskelin niin silloin arvosteltiin enemmän ja se on raivostuttavaa.

   Poista
  3. Näinpä. Mun mielestä se opintotuki on varmaan myös mitoitettu niin, että siinä on rahaa sillekkin jos tahtoo jotain vaikka vähän harrastaakkin, vaikka surkean pieni rahahan se on. Sekin että jos elää opintotuella, niin ei tarkoita ettei koskaan olis ollut töissä ja ettei olis vaikka säästöjä niistä töistä.. :D

   Poista
 21. Yhdyn täysin Maubellan, ja oikeastaan vähän kaikkien kynsiharrastusta puoltavien kommentteihin. Mitä se kenellekään kuuluu mitä sä rahallasi teet? Ja se, että käykö töissä vai ei, ei kuulu myöskään kenellekään. Musta on muutenkin ihan järjettömän tökeröä mennä sanomaan tyyliin että "Mihin sä noita kaikki lakkoja muka käytät?"... ihan kun sanoisi postimerkkien keräilijälle, että mihin sä muka kaikkia noita postimerkkejä käytät. "Ethän sä käy ees töissä? Mistä sä saat rahaa näihin?"... huoh.
  Täytyy myöntää että olen joskus aikoinaan tainnut joltain kynsibloggarilta (ehkäpä sulta...? en muista) tainnut kysäistä miten sillä on varaa, MUTTA puolustan sitä sillä että kysyin sitä mielestäni äärimmäisen hyvässä, ehkä hieman kateellisessa (:D) hengessä enkä suinkaan moittiakseni. Nykyään itsekin taidan kuluttaa suurimman osan "ylimääräisistä" rahoistani kynsiharrastukseen joten en kyllä enää ihmettele.. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep se on kyllä tökeröä, koska onhan tää samalla tosiaan keräilyharrastuskin, vaikka ovatkin myös "käyttötavaroita". Eli on ihan vaan joskus kiva omistaa joku lakka, vaikka sitä ei paljoa raaskisi/ehtisi käyttääkkään, koska sitten harmittaa jos sen olisikin antanut/myynyt pois varsinkin jos se on hankalasti löydettävissä. :o Kyllä mäkin sen ymmärrän tavallaan jos asia esitetään hyvällä ihmetellen kuin se että kyseenalaistaen. ;D

   Poista
 22. Eeeei voi olla tosi! Kirjoitin piiiiitkän kommentin, sitten jotenkin kusin ja koko teksti katosi! :D Noooo, pointti oli kuitenkin siinä että yhdyn näihin kaikkiin kommentteihin, Maubellan kirjoittama kommentti voisi olla ehkä eniten omasta suustani. ;D

  VastaaPoista
 23. Vai mahtoikohan se aikaisempi pitkä kommentti tulla..? :o No, en mä tiedä. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ^^ Ei se kadonnut, nää kommentit tulee vaan aina ekana mulle hyväksyttäviksi ennenkuin tulevat näkyville. ;D

   Poista
 24. Ihan samalla tavalla tää porukka panostaa muihinkin harrastuksiin, miksei muka voisi sitten kynsilakkoihin?!?! On niitä paljon kalliimpiakin harrastuksia... Ärsyttää tällänen mussutus ettei kynsienlakkaaminen ole harrastus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mikähän se nyt sitten olisi harrastuksen oikea määritelmä, luulisin että jokin "asia jota ihminen tekee vapaa-ajallaan, josta ei saa palkkaa" tms. :D

   Poista
 25. Öö... Miten kynsien lakkauksesta saa kalliin? Toki, jos laitattaa aina geeli- ja rakennekynsiä, niin maksaahan ne. Mutta itsekin lakkailen omia pitkiä luomukynsiäni, kuten sinäkin, niin ei ne lakat todellakaan paljoa maksa. Tarjouksesta saa eurolla parilla hyviäkin lakkoja, eikä normaalihintaisetkaan kirpaise. Eniten minulla menee rahaa pikakuivattajiin, pari pulloa/kk, vajaa 10€ yhteensä. Tarrat ja strassit ym. ei nekään montaa euroa maksa, ja yhdestä arkista tarroja koristelee useammankin lakkauksen. Kyllä tämä on moneen muuhun harrastukseen verrattuna halpaa iloa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä juuri. ;D Toki tähänkin saisi menemään rahaa ihan niin paljon kun vaan mahdollista, mutta eiköhän tää suurimmalla osalla ihmisistä ole ihan inhimillisissä rajoissa ne rahat joita tähän harrastukseen menee. ;D

   Poista
  2. Itselläni on rakennekynnet ja vanhana kynsienpureskelijana on pakko myöntää, että tää on ollut ainoa ratkaisu päästäkseni huonosta tavasta eroon. En halua luomukynsiäni takaisin, sillä en tiedä mitä vanha-minäni siitä tykkää. Mulla on kiva ja naisellinen olo ja jos siihen fiilikseen menee päälle viiskymppiä huoltoon ja muutama euro silloin tällöin lakkoihin, niin menköön. Ja tottahan se on, että tähän harrastukseen voisi laittaa koko omaisuuden, mutta kuten Sonne sanoi, eiköhän se tuhlailun raja ole inhimillistä :D

   Poista
  3. Noniinpä, kyllä sitä pitää olla joku "turhamaisuus"-juttu joka naisella. ;D

   Poista
 26. Moni on sanonu tätä jo täällä, mutta kenelle se oikeestaa kuuluu mitä kukakin harrastaa? Meikäläiseltä tullaa kyselemää koko ajan mun kiinnostuksesta kynsii, tai kauneutee nyt yleensä. Oon törmänny pari kertaa jopa ihmisii, jotka pitää mua sellasena hienohelmana, joka juo teetä pikkurilli tonossa :''D Ja usein on myös sanottu ettei kynsiharrastus ole mikään harrastus, kuten lentopallo. Mut jokainen pistää rahansa, siihen mikä on lähellä sydäntä ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, no niinpä. En mä ainakaan ryhtyis kenenkään harrastusta vähättelemään. :o

   Poista
 27. No ite nyt oon tällänen nuori tytön tyller, joka just saa sitä viikkorahaa ja säästää 5kk ennen shoppailu reissua. Sithän ne rahat voiskin jo käyttää 10 China Glazen lakkaan, et silleen rahaa menee tosi nopeesti kun miettii kuinka nopeesti sen saa käytettyä ja sitä kuinka kauan sitä pitää kerätä. Mut tietty se nyt on ihan eri juttu mun ikäsellä, kun aikuisilla. Ja itelläni luakkalaiset ovat mm. seläntakana kynsiharrastustani vähätelleet, mikä on todella paljon ärsyttänyt. Kyllä se näin on, että jokaisella on omat jutut ja niihin käytetään sevverran rahaa ja aikaa kun itse haluaa, viis muiden mielipiteistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo, juuri näin. :) Ei mun mielestä kyllä pitäis kenenkään harrastusta vähätellä, eihän se toisilta oo pois jos joku on löytäny mieluisan harrastuksen johon tahtoo rahaa laittaa.

   Poista
 28. Tässä postauksessa on kyllä kaikki ihan totta. Itse pelaan jalkapalloa, joka on vielä paljon kalliimpaa kun kynsien laitto, jääkiekosta puhumattakaan. Vaursteet on kalliimpia ja kyllä joka lajissa nekin kuluu. Lähes joka vuosi pitää ostaa melkein kaikki uudet varusteet, niinkuin kynsilakkojakin pitää ostaa uusia .. En siis tarkoita että futista ja kynsienlaittoa voisi verrata, mutta harrastus kuin harrastus, jokanen tykkää eri asioista!

  VastaaPoista
 29. Mun rahankäyttöä kynsilakkoihin kyseenalaistaa yleensä vaan äiti. Ja kun tosiaan olen kotona asuva lukiolainen, eikä sitä rahaa taivaasta tipu, voisin ehkä vähemmän rahaa kynsilakkoihin laittaa.

  Rahaa kuitenkin kuluu kynsilakkoihin huomattavasti vähemmän kuin, jos vaikka ostaisin 2-3 askia tupakkia viikossa.

  Ja mun mielestä raha tulee käyttää siihen, mistä nauttii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, sillonhan rahasta saa eniten irti kun se miellyttää itseä. ;D

   Poista
 30. Tuo on kyllä totta! Itellekki tulee aina ajoittain kommentteja siitä kuinka lähihoitajan palkalla voin ostaa niin paljon lakkoja :o Huhhei. No, siinäpähän luulkoot mitä haluavat. Itehän me tiedetään paljonko menee (mikä ei ees oo paljon) ja miten muuten rahallisesti pärjätään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi luoja oikeasti, mitä ihmettä. :DD Ei kyllä kovin järkevältä kuulosta, mä en edes tiedä mitä tähän voisi sanoa muutakuin että huoh mitä toisilla pyörii päässä. :D

   Poista
 31. Toi on kieltämättä totta. Ihmettelin sitä tos yhes postauksessa et eiks oo kallista. Mutta jos ajattelee vaikka ratsastusta samalla hinalla saa uusii kynsilakkoi paljon. Joten kullaki on omanlainen harrastus ja siihen voi käyttää rahaa :)

  VastaaPoista
 32. Multa ei muistaakseni ainakaan ole kertaakaan kysytty miten mulla on varaa (vaikka varmasti kaikki mun lukijani tietävät että olen kotiäiti ja tuloni kotihoidontuki ;D ), sen sijaa mittavaa lakka ja koristelu valikoimaan on kyllä ihmetelty... osaltaan kyllä ajaa saman asian. Ei sillä, ei se loukkaa mitenkään koska minähän panosta vain ja ainostaan siihen harrastukseen/elämtapaan joka on minulle tärkeää. Sen sijaan se ihmetyttää että onko tässä kynsi harrastamisessa muka joku ikä raja? Vaikka olenkin kohta 35 niin eihän se tarkoita ettenkö saisi nauttia kynsien laittamisesta.
  Mutta sitä lähinnä piti sanomani, että aivan asiasta kirjoitit ja yhdyn kirjoitukseesi täysin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä minusta oo mitään ikärajaa tai en osais ajatella kynsienlaittoa vaan tietynikäisille sopivana harrastuksena, musta kynsienlaitto on juuri siitä hyvä että sitä voi kyllä tosiaan tehdä ihan minkäikäisenä vaan ja niin kauan kuin intoa riittää. ;D

   Poista
 33. tää on ihan aiheesta poikkeavaa mutta.. Voitko neuvoa miten saan blogiin noita (sulla on esim: kuka? , sanasto, kynsilakkani yms) ni en osaa laittaa tollasia gadgetteja mun blogiin=( taino osaan laittaa tuollaisen, mutta vain yhden!:o että loput menee alekkain. Jos tajusit niin voitko auttaa?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun laitat tunnisteita postaukseen, erota ne pilkuilla toisistaan. Jos tuota vain tarkotit..

   Poista
  2. Tarkoitat siis noita sivuja? Eli Bloggerin hallintapaneelissa kun on sivut-kohta, niin sieltä valitset siis uusi sivu ja sitten kun oot sen luonu, niin meet vaan takas ja valitset uusi sivu. Ja siinä samassa sivut-kohdassa on myös valikko "näytä sivut muodossa" josta voit valita tahdotko samanlaisen vaakarivin noita sivuja kuin minulla vai sivupalkkiin alekkain menevät sivut. :)

   Poista
 34. Tää oli hyvä sonne! :) Multakin on monesti kysytty tota että miten sulla on varaa ostaa noita lakkoja ja koristeita :)

  VastaaPoista
 35. Se on kyllä jännä tuo rahakysymys. Jotkut pistää sen 70e/kk kuntosalikorttiin ja meikät ostelee lakkoja. Kyseleeköhän ne ruokablogeistakin, että miten niillä on varaa ostaa niin paljon ruokaa? O.o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan joo, mulle tuli kanssa mieleen toi kuntosalikortti. :D Hahah.

   Poista
 36. Multa ei oo kyllä enää aikoihin kyselty, miten on rahaa. Toisaalta kyllä mää vähän himmailen sitä, et kotoa löytyy yli 300 lakkapulloa... Et en ihan heti sitä kerro ;) Mutta tosiaan, itsekään en polta ja baareilen harvoin, en ostele kamalasti vaatteita (luultavasti ostaisin vaatteita, jos en ostaisi kosmetiikkaa), muuta kosmetiikkaa kyllä. Väitän, että kosmetiikka ja kynnet on mun harrastus, mutta kyllä vähän välillä mietin, että idioottimaista rahan hassaustakin kyllä :D

  Olen töissä ja asun omistusasunnossa, joten enköhän osaa itse huolehtia raha-asioistani. Tarkoitan tällä siis sitä, jos joku epäilisi, niin kyllä meillä maksetaan ensin laskut ja lainat, sitten tehdään reissuja tai syödään ravintolassa. Elämästä pitää nauttia! Joku kuu voi olla tiukempi (esim. sähkö- ja vakuutusmaksut tulee jostain syystä aina samaan aikaan, prkl!), mutta semmosta se nyt vaan on. Itsehän sitä voi sitten miettiä, miten niitä rahoja tuhlaa, jos tiukaksi menee. Valitettavasti tiedän niitäkin, jotka ostaa heti palkkapäivänä ties mitä ja loppukuusta ei saa ostettua ruokaa :(

  Joskus opiskeluaikoina keskustelut tuntui liikkuvan enempi siinä "mistä saat rahaa/miten sulla on varaa", mutta työssäkäyvältä sitä ei pahemmin udella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan, toivottavasti kukaan ei sentään kuvittele että jättäisin laskut maksamatta ja ostaisin niillöä rahoilla kynsilakkoja, huoh. :D

   Poista
 37. miks just kynsiharrastuksesta kysellään ? mun sisko käyttää rahaa ratsastukseen ja sillä sipuli, mää taas käytän rahaa kynsilakkoihin ja that's it. btw, vastaisitko mulle vaikka mun blogiin että mistä tilaisit mieluiten bundle monster laattoja turvallisesti jne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, en kyllä tiedä mikä tästä tekee niin kumman harrastuksen etteivät sitä kaikki käsitä. Mä en valitettavasti osaa sanoa sen kummemmin tai uskalla suositella muutakuin Bundle Monsterin omaa sivua, joskaan sieltäkään en ole itse tilannut joten en sitäkääm siksi voi varauksetta suositella.

   Poista
 38. Multa ei ole vielä tuollaisia kyselty, olen vielä niin tän blogiharrastuksen alussa, mutta oon muiden blogeissa kyllä törmännyt tähän. Vaikka nyt oon aika nuori (kohta 13), mulla ei ole koskaan ollut vaikeuksia ymmärtää aikuisten suurempaa rahankäyttöä...
  No jaa, hyvä että tuli esille, niin nää kyselijätkin saa kunnon vastauksen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno homma ja jep nyt pitäis ainakin olla tyhjentävä vastaus valmiina ihmettelijöille. ;D

   Poista
 39. Toisten rahankäyttö ei kuulu muille sitten nakin vertaa, ellei sitten ole kyse vaikkapa alaikäisestä, joka saa vanhemmiltaan viikkorahat tjsp. Eikä kyllä kuulu työt, palkat tai mikään muukaan :P.

  Minulta ei (tavallaan onneksi) ole tainnut kukaan kysyä blogin puolella, miten on varaa, mutta toisaalta en ole antanut ns. tilaisuutta, kun en omaa ikäänikään saati tarkempaa tietoa opinnoista/töistä ole tainnut blogissa kertoa. Mutta vaikka kertoisi(n)kin, niin silti munkin mielestä nämä henk. koht talousasiat on ihan jokaisen omassa harkinnassa, ei muiden. Ja kuten monet ovatkin sanoneet, niin jonkun verran on myös sitä biletysikäistä porukkaa, joilla menee baariin opintotuet tjsp. Siinä vasta kehittävä, luova ja fiksu "harrastus" ^__^, mutta eipä siinä, valinta sekin.

  Itse harrastan myös roller derbyä, ja siihen meni kyllä aloittamiseen kerralla saman verran ja enemmänkin, mitä kynsiharrastukseen mennyt 2 vuoden aikana. Eipä kukaan sitä ole livenäkään kauheasti ihmetellyt, ainakaan hintavuuden puolesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan näin kyllä. :D Minäkään en kyllä pystyisi kyselemään toisten raha-asioista, tosin eipä ne minua kiinnostakkaan. :D

   Poista
 40. jep, itekki oon törmänny tohon et mistä revit rahat nuihin lakkoihin,ja mulla ei todellakaa oo ees paljo lakkoja! mutta jotku ei vaan voi käsittää että tää on harrastus muiden joukossa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniinpä, harrastus se on tämäkin. ;D

   Poista
 41. Mun täytyy vielä kommentoida tätä eri harrastusten vertailua ym. Mulle tämä kynsiharrastus on periaatteessa monta "harrastusta" samassa. Pelkkä bloggaaminenkin on jo harrastus, sitten on valokuvaaminen: tykkään muutenkin valokuvaamsesta ja voisin harrastaa sitäkin vähän "vakavammin" jossain vaiheessa, olen todella iloinen kun onnistun ottamaan jonkun mielestäni kauniin ja esteettisen kuvan esim. kynsilakoista tai tekemästäni lakkauksesta ja haluan jakaa sen muillekin:) Sitten on tietty se kynsien lakkaaminen ja koristelu, jolla toteutan luovuuttani ja rakkauttani kynsiin ja kauniisiin ja söpöihin asioihin ja naisellisuuten. Saan paljon iloa ja onnistumisen tunteita onnistuneista lakkauksista. Kaikista parasta on, että bloggaaminen on tarjonnut minulle väylän jakaa nämä tuotokseni muiden samoista asioista tykkäävien kanssa:) Niin ja ne kynsilakat loppuu tosi harvoin, eli tää on samalla myös keräilyharrastus.

  No verrataanpas tätä harrastusta sitten vaikka johonkin kuntosalilla tai tunneilla käymiseen (harrastan kyllä välillä sitäkin:p). Mun mielestä ne on enemmäkin sellaista kunnon ja terveyden ylläpitämistä. Esim. ei kukaan tavallinen harrastaja ala muistelemaan vaikka vuoden takaista treeniä, että olipas kiva ja antoisa setti silloin, kun taas minä voin selata blogiani ja tehtyjä lakkauksiani ja siitä saa ihan erilaisen tunteen, että on saanut jotain aikaseksi. No tietty jos onnistuu pitämään itsensä hyvässä kuosissa, niin voi ihastella peilistä harrastuksensa tuotoksia :p
  No pointti tässä oli vaan saada ihmiset vähän ajattelemaan tämän harrastuksen monipuolisuutta ennen kuin alkavat vähättelemään... :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ihan samaa mieltä ja juuri samoja ajatuksia oon pyöritellyt tuon kuvaamisen ja bloggaamisen suhteen, kyllä nekin vie aikaa ja rahaa ja harrastuksia ovat myös ja juurikin tuo että blogi kyllä säilyttää kaikki muistot hyvin ja näkee kehittymisensä jne. :)

   Poista
 42. Mulle ainakin tuttua. :) Poikaystävä kysyy jatkuvasti että miten mä raaskin tuhlata noin paljon rahaa johonkin kynsihärpäkkeisiin ja lakkoihin vaikka niitä on jo laatikot pullollaan. :D Sen mielestä kolme lakkaa riittäis hyvin... Itse sitten aina totean, että mitäs itse tuhlaa rahaa vaikka autoon mihin pitää milloinkin vaihtaa jotain ihme tummennettuja valoja/matalaprofiilisia renkaita vaan koska ne on hienot. :D Rahan käyttö on kaikkien oma asia ja jokainen saa pistää rahansa mihin tykkää. Ja minusta ainakin on erittäin tökeröä alkaa huomauttelemaan jotain "Hei miten sä voit olla näin rikas että ostelet koko aika jotain päläpäläpälä elä vaan vähän leveemmin vielä niin kaikille meille "normaaleille" ihmisille tulee vielä huonompi olo" yms. -.- Näitä näkee blogeissa valitettavan paljon. :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, perus miehet. :D Ei ne aina tosiaan ymmärrä, mutta eipä niiden kyllä tarvikkaan sinänsä, eihän mekään just niinku sanoit ymmärretä aina niiden kotkotuksia. Niin kauan kun eivät yritä rajoittaa meidän harrastusta niin tehkööt ja ihmetelkööt. ;D Jep, itse oon kanssa törmännyt tuohon viimeksimainitsemaasi ilmiöön, huoh.

   Poista
 43. Munkin mielestä on epäkohteliasta kysyä toisen raha-asioista. Toisaalta oon joskus iteki miettiny (vain omassa päässäni enkä ole ikinä kysynyt) välillä parin bloggaajan kohdalla, että mistä ne repii rahat kaikkeen tohon, omg, mäki haluun. Varmaan eniten raha-asioista kyselee nimenomaan nuoret, joilla ei ole itellään oikein rahaa. Noh, onneksi ite oon just saamassa töitä, niin voi ostella kaikkea kivaa<3 :D

  VastaaPoista
 44. Mua lähinnä huvittaa monesti sellainen kuinka joku ihminen tulee kertomaan kuinka "olet työtön" vaikka juuri samaisessa postauksessa bloggaaja sanoi olleensa kyseisenä päivänä töissä :D. Eikö ihmiset osaa lukea vai missä vika? Tai jos ei jatkuvasti kerro, että olin töissä = on työtön. Monesti ihmetyttöö myös se, että opiskeljoita pidetään työttömänä jos ei käy samalla töissä. Kuitenkin tavallaan se opiskelu on opiskelijan "työtä".

  Ja tosiaan raha-asiat on mielestäni henkilökohtaisia ja musta on tosi tökeröä mennä kysymään niistä. Varsinkin kun ne kysymykset on yleensä just tosi törkeän oloisia ja sellasia, että "et sä kuitenkaan ole rahojas itse ansainnut".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon knssa törmännyt tuohon, varmaan just kyse siitä että ei vaan haluta lukea loppuun vaan mennään heti valittamaan jostain vaikkei edes olla katottu että mitä se toinen on postauksessa kertonu.. Niinpä, on eri asia kysyä että "ootko töissä? :)" kun että "sä et varmaan oo edes töissä?" tms.

   Poista
 45. joo siis munkin rahankäyttöä kynsijutuille on monesti kyseenalaistettu! se on mielestä sinäänsä aika ärsyttävää ja sillee, koska kynsien laitto on oikeasti harrastus.. olen aivan samaa mieltä kanssasi :))

  VastaaPoista
 46. Hyvä teksti ja hyviä kommentteja. Niinhän se on, et jokaisella on rahaa sen verran, ku on ja ne käyttää minne haluavat :) Luulis sen olevan kaikille itestään selvää. Oon muuten huomannu blogiani lukiessa, et miten paljon oon ostellu kaikkea. Ei sitä tuu sillee ajatelleeks, mut kun lukee blogista, et mitä on ostellu ni se jotenkin näköjään korostuu :)Joku voi pian luulla, et tuo ei muuta tee ku osta tavaroita vaikka ite eivät omia osteluita oo ees aatellu. Jos ei itekkää kirjottais tota, ni sitä ei varmaa itekkää huomais niin selvästi :) Mut tosiaan eipä nuo raha/työjutut kenellekkään muulle kuulu ku itelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! Näinpä juuri. ;D Totta tuokin, että blogistahan sen huomaa miten paljon on ostellut, vaikka sitten taas kaikkea kun ei blogiin kirjoita niin ulkopuolisilta jää huomaamatta sitten taas että ei ne rahat pelkkään kynsiharrastukseen mene. ;D Hih.

   Poista
 47. Heh, luin tän vasta nyt mutta oon kyllä mäkin sun kanssa asiasta samaa mieltä... Mutta tottahan sekin on että nuoret ei ymmärrä sitä rahamäärää samanlailla kun vanhemmat. Esim. mäkin oon 13 ja poden huonoa omatuntoa kun pyydän äidiltäni, että voisiko se tilata mulle transdesingiltä jotain kynsijuttuja, kun esim. China Glazet on melkei 4 kertaa niin kalliita suomes... Mutta tuokin johtuu siitä kun harrastan ratsastusta JA tanssia jotka on molemmat kalliita lajeja... Esim. ratsastus on n.200e/8vk + ratsastustarvikkeet (kypärät, housut yms) ja tanssi 250e/lukuvuosi + kengät ja lukuvuoden päätteeksi olevat tanssiesityksien liput nousee aina mutta n. 20e/kpl ja meillä niitä yleensä 5 tai 6. Ja mulla on nyt 65 kynsilakkaa ja välillä mietin että mitä ihmettä mä niillä kaikilla teen kun ehtii kuivua ennen kun ne
  käytän. Varsinkin kun lakkaan 1-2 kertaa viikossa. Kaveritkin jo haukkuu mua kauheeks kynsifriikiks eikä enää oikein jaksa kuunnella mun vähäisiäkään juttuja... Ja äiti ei nyt ainakaan jaksa. Saan aina kuulla, ett' "taasko sä niitä kynsiäs lakkaat?" tyylisen lausahduksen ja sit sanoo että voisin mä jotain muutakin tehdä... Mutta tää nyt oli vaan tällänen "pienehkö" avautuminen mun kannastani:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ei haittaa, saa avautua. ;D Ja jep, kalliita harrastuksia on paljon, ihan yhtä hyvin kynsienlaittoonkin voi rahaa laittaa!

   Poista
 48. Itseäni kiinnostais kyllä toi rahankuluminen sen verran, että miten nopeasti pääsee kunnolla alkuun noissa lakkausjutuissa. :) Oon oikeestaan aina purru kynsiä, mut nyt oon vihdoin taas pystyny lopettamaan sen ja tahtoisin nätit ja hyvin hoidetut kynnet. Tuntuu vaan, että mistään ei saa halvalla hyvää ja mulla kuluu rahaa hiusjuttuihin ja vaatteisiin taas jonkun verran, etten lakkoihin kehtaa enää sitten tuhlata. :D Osaatko suositella mitään halvempia, mutta silti ok hyviä lakkoja ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seppälään kannattaa suunnata halpojen lakkojen perässä! Siellä on mm. Models Ownia, Wet n Wildia ja Wild & Mildia, joista tykkään itse. :)

   Poista
 49. Mullakin on välillä ihmetettänyt kun oon törmänny näihin kysymyksiin. Itse harrastan jalkapalloa kynsien laittamisen lisäksi, ja voin ihan totta kertoa että on tuo kynsienlaitto kyllä reilusti halvempaa hupia.. Ainakin se mitä mie siihen rahaa käytän. Ja kun oon vielä ala-ikänen ja asun vanhempien katon alla, myönnän kyllä joo että vanhempani maksaa jalkapallo harrastuksen mutta saan ite kerätä rahat kynsiharrastukseen. Ja ymmärrän kyllä että miksi näin.

  VastaaPoista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)