tiistai 17. heinäkuuta 2012

Imago, kokoelmat ja nimet - pohdintaa kynsilakoista

Olen sompaillut kynsilakkojen maailmassa jo sen verran kauan, että olen oppinut kynsilakoista, kynsilakkakokoelmista ja muusta aika paljon kaikenlaista uutta ja hyödyllistä. Ennen kynsiharrastusta mulla ei ollut hajuakaan mitä HTF, Core colours tai moni muu sana tarkoittaa. Näiden lisäksi on tullut huomattua eri kynsilakkamerkeiltä erilaisia trendejä ja olen löytänyt syyt siihen, miksi tietyt merkit kiinnostavat enemmän kuin toiset ja miksi ostan jonkun lakan vain siksi, että se on tietyn niminen tai tiettyä kokoelmaa. Tämä postaus on lähinnä ajatustenvirtaa, mutta koitin saada jotain asiaakin johonkin väliin tungettua.

Flormar-kimppu

Muutamat käsitteet ehkä vaativat selvennystä ennen pohdintoja. Core colours on se peruslinjasto, joka lakkamerkeillä on. Ne ovat perusvärisiä lakkoja, joita tehdään kokoajan lisää, niitä ei myydä loppuun eikä niiden määrää ole rajoitettu, joten niitä saa monia monia vuosia helposti ostettua. Näiden lisäksi on limited editioneja ja muita, joilla tavoitellaan nopeaa myyntiä ja nämä lakat ovatkin usein jollain tavalla erityisiä esim. koostumukseltaan tai sävyiltään. Kun limited edition-kynsilakka alkaa olla loppunut sitä myyvistä kaupoista (poislukien yksittäiset kappaleet esim. eBayssa), se on muuttunut HTF-lakaksi. HTF eli Hard To Find ilmaisee, että lakka on ollut joskus saatavilla, mutta nykyään hankalampi löytää eikä se kuulu enää kauppojen vakiovalikoimaan.


Toinen juttu jota olen miettinyt on kynsilakkojen imago. Markettilakat, halppislakat ja salonkilakat/high end -lakat ovat myös käsitteitä, joita voisin selventää. Salonkilakat ovat lakkoja, joiden vastakohta ovat halppislakat. Salonkilakat ovat nimensä mukaisesti lakkamerkkejä, joita suositaan erilaisissa hoitoloissa ja salongeissa, kosmetologeilla yms. ympäri maailman. Salonkilakoilla on usein tietty imago jota he pitävät yllä mm. markkinoimalla itseään ammattilaislakkoina. Lakkojen värisävyt on saatettu suunnitella ammattilaisten käyttöön, tietynlaisten asiakaskuntien kynsille. Halppislakkoja sitten taas ovat kaikki muut merkit, joita ei markkinoida salonkikäyttöön/ammattilaisille. Sinänsä siis hinnan kanssa näillä kahdella ei ole mitään tekemistä, halppislakka voi olla vaikka kalliimpi kuin salonkilakka, usein itseasiassa onkin, varsinkin Suomen hinnoilla. Markettilakat sitten taas ovat sinänsä sama asia kuin halppislakat, mutta nimensämukaisesti ovat siis marketeissa myytävänä. Nykyäänhän mm. Essietä myydään marketeissa, mutta Essie on silti salonkilakka. Joskin Essien marketeissa myytävissä kynsilakoissa on kuluttajakäyttöön suunniteltu leveämpi sivellin.

Itse en pidä halppislakkaa synonyymina huonolle lakalle, vaan teen jokaisen merkin kanssa päätöksen kokeilemalla useampaa kynsilakkaa ennenkuin tuomitsen huonoksi. Joskus on tullut testattua moniakin sävyjä ja sitten vasta tajuttu että tämähän onkin ihan hyvä merkki. Näin mulla kävi esim. Flormarin kanssa. Lempparimerkkejä halppislakoista mulla on Wet n Wild, Models Own ja Wild and Crazy, kaikki muuten Seppälästä saatavia merkkejä. ;D Olen Seppälän vakioasiakas ja ei, tämä ei ole maksettu mainos.

Color Clubin Take Wing -kokoelma

Kaikilla kynsilakoilla on siis core -linja ja tämän lisäksi voi olla erilaisia kokoelmia. Monet kynsilakkamerkit, joita itse suosin julkaisevat vuosittain useita kokoelmia, joissa sitten julkaistaan eri määriä kynsilakkoja.
Vaikken yleensä käytä kynsilakkoja sesongin/lakkamuodin mukaan, niin olen silti huomannut jonkinlaisen rytmin kokoelmissa ja myös ehkä siinä, miten katse useimmiten hakeutuu sesongin mukaisiin väreihin ja koostumuksiin. Yleensä keväisin lakkakokoelmat koostuvat pastelliväreistä kun kynsilakat houkuttelevat pirteämpään asustautumiseen. Kesä on kirkkaiden neonvärien ja hololakkojen kulta-aikaa. Syksyisin tulevat murretut, tummat ja synkeät sävyt ja talvella suositaan glittereita, tietenkin joulun väreissä.

Jotenkin ne uusien kokoelmien lakat kiinnostaa aina enemmän kuin core-lakat jotka lojuvat vuositolkulla kauppojen hyllyillä. Se ei ainakaan innosta minua ostamaan, vaikka saisin niitä sitten rauhassa näperrelläkkin. Uusien kokoelmien kanssa on myös usein oltava tarkkana, että saa varmasti haluamansa ennenkuin ne muuttuvat htf:ksi, joten core-lakat jää kyllä useammin ostamatta. Se on myös jotenkin mukava huomata, miten joku omistama lakka on muuttunut htf:ksi ja sen arvo on kohonnut hurjasti ostohinnasta. Kynsilakat siis tavallaan myös pitävät arvonsa, jos niitä säilyttää hyvin. :)

Lakkoja China Glazen Marilyn Monroelle omistetusta 3D Eye Candy -kokoelmasta

Mä rakastan sitä ideaa, että monet, varsinkin kalliimmat lakkamerkit, mm. OPI, China Glaze, Color Club, Essie ja Orly julkaisevat kynsilakkakokoelmansa jonkin tietyn aiheen tai teeman ympärille. Eikös kuulostakkin paljon mielenkiintoisempaa ostaa lakka Spiderman, Minni Hiiri, Muppets, Baletti, Safari tai vaikkapa Kukkais-kokoelmasta kuin vain jostain vakio/core-colours kokoelmasta, jolla ei ole edes nimeä? Tietty tällaiset kokoelmaideat houkuttelee ostamaan koko kokoelman lakat. Itse en niin usein osta kokonaisia kokoelmia, koska harvoin on kokoelmia, joissa oikeasti tykkäisin niin paljon jokaisesta kynsilakasta joka kokoelmassa on.Essie - Luxeffects -kokoelman efektipäällyslakkoja

Nr. 325, 64, 438.. Ei kuulosta järin houkuttelevilta kynsilakkojen nimiltä, eihän? Miltäs kuulostaisi vaikkapa I Lily Love You, Hannah Pinktana, Covered In Diamonds ja Orange Marmalade? Paremmalta kuulostaa ainakin minusta. Vihaan kynsilakkoja, joilla ei ole sävynimiä vaan pelkät numerot. :o En ikinä muista niitä numeroita enkä osaa yhdistää sävyihin, on hankala puhua lakoista pelkillä numeroilla, sekaantumisvaara on suuri. Kyllä minä ainakin voin myöntää ostaneeni kynsilakkoja nimen + kokoelman perusteella, vaikkei sävy välttämättä miellyttäisi. Pelkän nimen takia haluaisin kokoelmiini esim. OPI:n Kinky In Helsinki -lakan European -kokoelmasta, ihan vaan siitä syystä että Suomi on päässyt edes jotenkin maailmankartalle OPI-merkin valikoimassa. :D Turhamainen olen, mutta niin varmaan aika moni muukin kynsilakkoja osteleva. ;)

Kun kynsilakkamerkki luo hyvän teeman kokoelmalle, valitsee sävyt ja niiden nimet tarkkaan (eikä niitä pelkkiä sävynumeroita!), niin se on jo puoli voittoa minusta. Minusta OPI on tapaamistani lakkamerkeistä paras leikittelemään näillä jutuilla. Kynsilakkojakin markkinoidaan mielikuvilla ja herkulliset sävynnimet varmasti kannustaa ostamaan, varsinkin jos nimi mätsää lakkaan vielä kivasti.

Mitäs ajatuksia tämä postaus teissä herättää? :) Fanitatteko te kynsilakkojen kivoja nimiä ja kokoelmia ja kannustaako se ostamaan lakkoja, joita ei muuten välttämättä tulisi osteltua?

61 kommenttia:

 1. Itsekkin vihaan sitä, kun ei ole nimiä lakoilla! Pelkät tylsät numerot, hey c'moon ei se varmaan nyt maailman vaikein tehtävä ole keksiä lakoille nimiä? ;)

  VastaaPoista
 2. Puhuit/kirjoitit niin tyhjentävästi että eipä tässä oikein tiedä mitä kommentois :D No joo, mutta asiaa siis joka sana! :)

  Niin ja kiitos, nyt tuli himo ostaa lisää China Glazea.. Mutta tili pitää huolen että siihen menee vielä monta kuukautta ennen kuin pääsen kotiuttamaan ihania lakkoja ihanien nimien kanssa :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, hyvä sitten että oli tyhjentävä postaus. ;D ChG on kyllä kiva merkki. 8]

   Poista
 3. juu itsekkin muistan kynsilakat paremmin nimillä kuin numeroilla (paitsi lumenen natural code-sarjan 1-numeron muistan ,että se on valkonen:DD käytätkö muuten lumene natural code-sarjan lakkoja?) ja nyt jäi mietityttämään että minkä sarjan kynsilakkoja on tuossa toisessa kuvassa ylhäältä päin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nuo toisen kuvan kynsilakat on color club- lakkoja. :)

   Poista
  2. Taitaapi lakat olla Color Clubin :) Heillä kun on käytössä tuo "kukka" kuvio korkissa.

   Poista
  3. Color Clubin lakkojahan ne :))

   Poista
  4. Hih, saitkin vastauksen jo tuohon toiseen kysymykseen, mutta siis en ole koskaan kokeillut mitään Lumenen lakkoja. :)

   Poista
 4. Ihanaa lukea asiallista höpinää kynsilakoista! Tälläisiä lisää :) Mukavaa vaihtelua perus kynsikuvapostailuihin. Jotka on kyllä mukavia, mutta on mukava lukea tälläsitäkin asiaa :) Ja joo, opin lakkojen nimet on aina niin valloittavia <3 ja niiden lakkojen nimetkin muistaa paremmin. tai herkemmin osaa yhdistää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mäkin tykkään lukea "asiallisia" postauksia lakoista! :) Aina sitä itekseen miettii kaikkia näitä juttuja ja joskus saa jopa postaukseksi asti. ;D

   Poista
 5. yks mun lemppari lakannimi on opin ''a good man-darin is hard to find'' :D kaikenlisäks se on ihan mandariinin värinen! ite en sitä omista kuitenkaan koska oransseja ei tuu oikeestaan käytettyä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mullakin on tuo nimi jäänyt mieleen, oikein osuva! ;D

   Poista
 6. Kiva postaus :) Mullaki on ollu noita kone helsinki lakkoja! Ja hyviä on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hintaisekseen ovat kyllä kivoja! :)

   Poista
 7. Itsekin yleensä pidä siitä, että lakoilla on nimi. Yleensä muistankin lakkojeni nimet ihan hyvin, tosin tästä poikkeuksena on muutamat Bariellet, joiden nimet menevät koko ajan sekaisin.

  Ja tosiaan OPI ehkä leikkii lakkojen nimillä hauskimmin :) Nimet on kuitenkin yleensä helppo muistaa, sillä ne usein viittaavat lakan väriin jotenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kaikki semmoiset lakkaa kuvaavat nimet on parhaimpia, jos niissä on just sanaleikkejä yms. :)

   Poista
 8. kiva postaus ,totta kai lakka jää paremmin mieleen jos sillä on nimi

  VastaaPoista
 9. Muaki ärsyttää sellaset lakat, joilla ei oo varsinaista nimeä vaan numero, esim. Jos postaukseen pitää laittaa kynsilakka merkki ja sen jälkeen sen lakan nimi/numero, niin mietin oliko numero nyt 76 vai 67 ja sit pitää tarkistaa aina moneen kertaan. Ja muutenkaan en osaa yhdistää sitä numeroa tiettyyn lakkaan :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, sitten ärsyttää kun menee aina väärinpäin numerot. :D

   Poista
 10. Minustakin tämä oli kiva ja asiallinen postaus. Saattaa olla, että toistan itseäni, mutta yleensä olen aika laiska lukemaan kynsiblogeja, mutta sinun kirjoitustavastasi pidän. Siksi luen innoissani nämä tällaisetkin postaukset. Hyvä Sonne! :D

  Minä kyllä ostan mielelläni lakkoja, joilla on nimi ja jotka ovat ilmestyneet jossakin kokoelmassa. Ja jos valittavana on kaksi melko samanlaista sävyä, tulee ehdottomasti valittua se, jolla on jokin nimi eikä pelkkää numeroa. Harvoin tulee vastaan sellaista nimeä, että lakan ostaisin, vaikka väri ei juuri miellyttäisi. Kinky in Helsinki (jee, Suomi!) on tosin minunkin himotuslistallani melkeinpä pelkästään nimensä takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hih! :) Mukava saada tällaista palautetta. Niinpä, kyllä se nimellinen tulee mieluumin valittua. ;D

   Poista
 11. Kiva postaus :). Itse olen samaa mieltä, että kynsilakat nimillä on paljon kivempia kuin numeroilla!

  VastaaPoista
 12. Oho, en tiennytkään, että opilta on tuommonen Helsinki-lakka. Piti kyllä vähän hykerrellä tuolle nimelle. :D
  Itekään en tykkää siitä, jos lakoilla ei ole nimiä. Ihan tylsää, eikä ne anna lakasta minkäänlaista käsitystä. Ja jos blogissakin mainitsee jostain nimettömästä lakasta, niin pitää kiivetä sohvalle ja siitä pöydälle ja sitten kurottaa lakkapullo kirjahyllyn ylimmältä hyllyltä, että voi tarkistaa olikos se nyt numero 181 vai 184. On se vaan elämä vaikeeta. xD
  Tietääkö sitä muuten etukäteen mistään, että onko jonkun kokoelman lakat sellasia, että niitä on vain rajoitettu määrä kaupoissa? Apuva, mulla on himotuslistalla niin paljon lakkaihanuuksia, jotka oon suunnitellu ostavani sitten joskus hamassa tulevaisuudessa.. Esimerkiksi juurikin tuo CC:n Take Wing -kokoelma ja Essien Shine of the Times...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, samoin piti hykerellä kun kuulin ekaa kertaa sen. ;D Totta, kyllä se antaa jo heti jonkun kuvan siitä lakasta kun sillä on joku sopiva nimi ja jää tosiaan paremmin mielee. ;D Ei niistä oikein tiedä paitsi tietty voi seurata mitä lakkoja hypetetään blogeissa/netissä ennen niiden ilmestymistä. OPI:lla mun käsityksen mukaan myös nää alle 12 lakkaa sisältävissä kokoelmissa olevat lakat on niitä jotka useammin päätyvät HTF-lakoiksi kuin ne "täyden tusinan" kokoelmat. :)

   Poista
 13. OPI:n lakkojen nimet on ihan omaa luokkaansa. :D Ja ehdottomasti arvostan sitä, että nimiin on panostettu. Pelkät numerot on melkein yhtä tyhjän kanssa, harvoin ne mieleen jää.
  Itse olen ostanut ainakin pari lakkaa sen innoittamana, että ne on nimetty itselle merkityksellisten paikkojen mukaan, mutta onneksi niissä on myös kivat sävyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan joo omaa luokkaansa. :D Hih, ymmärrän täysin tuon ostosyyn!

   Poista
 14. Minä ostan lakkoja ihan fiilispohjalta, siis jos joku kiva väri tulee vastaan. Mutta on se kyllä totta, että sellaset lakkakokoelmat joilla on joku nimi niinkuin vaikka muppets yms niin vetää puoleensa enemmän.

  VastaaPoista
 15. Kiva postaus, hauskaa lukea muidenkin ajatuksia tämmöisistä asioista, koska omassakin päässäni näitä asioita pyörittelen. Itse tykkään myös kivosita nimistä ja inhoa numeroita. Se on niin persoonatonta. Ja ehdottomasti tunnustan, että on tullut hankittua lakkoja kivojen nimien takiaja kokoelmiakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, välillä miettii että eivätkö he ole tajunneet sitä että nimelliset lakat kiinnostaisi numerollisia enemmän, vai onko se vaan heidän linjansa numeroida kaikki. o.O

   Poista
 16. Kyllä tulee kiinnostuttua lakoista nimen perusteella. Tykkään esim o.p.in lakasta "William tell me about o.p.i". En normisti tykkää sen sävysistä lakoista, mutta nimet ovat joskus niin hauskoja.

  VastaaPoista
 17. Kyllähän ne nimet kivempia on kun pelkät numerot, vaikka välillä tulee vähän sellainen olo että yritetään viedä ostajaa myymällä jotain ihan muuta kuin sitä kynsilakkaa. Mutta pakkohan sitä on jollain erottua kun ei niitä uusia värisävyjä tule ikuisesti. Ihmisillä kuitenkin riittää aina mielikuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niillä nimillä tosiaan houkutellaan ostamaan. ;D Erottuu sillä ainakin edukseen kun osaa kivasti nimetä lakat!

   Poista
 18. Kyllä, kyllä, kyllä! Rakastan kynsilakkojen nimiä, joskus jopa huvitteln lukemalla niitä :D Kekseliäs nimi kyllä antaa lisäpontta lakan ostamiselle ja ymmärrän hyvin tuon OPI:n Kinky in Helsingin ostamisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, samoilla linjoilla siis mennään. ;)

   Poista
 19. Täyttä asiaa. Suurin syy miksi olen valtava OPI fani on ne nimet. Ja minä kyllä ostin Kinky in Helsinki -lakan nimen takia. Noi kokoelmat on kanssa tosi olennaisia kiinnostukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, joskus huvitin itseäni selailemalla nettikaupassa pelkkiä OPI-lakkojen nimiä. :D

   Poista
 20. Ostin viimeisimmän lakkani juurikin sen nimen perusteella. :--D Wet n Wild Fast Dry "How I Met Your Magneta", en vaan voinut vastustaa lakkojen ostolakosta huolimatta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tuossa kokoelmassa olikin kivasti nimetty tv-sarjojen mukaan nuo kaikki lakat. ;D

   Poista
 21. Mä ostelen usein vaan halpislakkoja. Pääasiassa juurikin sen halvan hinnan takia ja sen takia että niitä saa helposti. Oon huomannut myös usein suosivani pieniä kokoja. Pelkään kai että lakat kuivuu jos niitä ostaa isoissa pulloissa (vaikka tiedän ihan kokemuksestakin että ei tää pidä paikkaansa).

  Himotuslistalla on sitten erilaisia kalliimpia merkkejä ja limited editioneita, joita sitten saatan ostaa tai olla ostamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, mä taas en oo niinkään minilakkojen ystävä. ;D

   Poista
 22. Rakastan ylikaiken söpösti nimettyjä kynsilakkoja ja lakkakokoelmia! OPI on kyllä ehdottomasti lakkamerkkki joka leikittelee nimillä :) Tulee kyllä ostettua enemmän lakkoja nimeltä Happy with you kuin 165. Toki annan kyllä värisävyn vaikuttaa reilusti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Kyllä mullakin eniten väri ja koostumus tietty vaikuttaa, mutta kyllä se kiva nimikin auttaa ostopäätöksen teossa. ;D

   Poista
 23. Puhuit kyllä todella asiaa! Ei oikein mitään lisättävää enää :) Ja mä itse ainakin rakastan noita OPI-lakkojen nimiä, ne on niin hyvin keksittykin! Ja vaikka olis kuinka ihana lakka, niin aina mä sen nimen katon, ja jos nimi ei jotenki iske niin se lakkakin muuttuu tylsemmäksi (ja luultavasti jää ostamatta kun innostus laskee) ;))

  VastaaPoista
 24. En tiedä missä blogissa törmäsin tähän sanaan mutta olen miettinyt siitä asti mitä tarkoittaa FRANKLINI (tai jotenki tolllain kirjoitettuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Franklini, ihana. :D Oisko se ollu franken? Franken on siis nimitys itsesekoitetulle kynsilakalle, sana on tullut frankenstein-hirviön mukaan. ;D Frankeneita on siis kynsilakat, jotka itse teet esim. sekoittamalla kahta tai useampaa kynsilakkaa keskenään tai lisäämällä lakan joukkoon glitteriä, hileitä yms niin että siitä tulee omatekemäsi kynsilakka. :)

   Poista
 25. En todellakaan tykkää pelkistä numeroista lakkojen niminä. Tylsää ja mielikuvituksetonta ja ei kyllä jää mieleen. Opillakin on aina niin hauskat nimet ja ne sävyt jää varmasti mieleen.
  Miulleppa onkin tulossa tuo Kinky in Helsinki! Ja olisin ostanut sen pelkän nimen takia vaikka ei oliskaan ollut niin nätin värinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, samaa mieltä. Ja epistä, olen kade, ainakin tuon nimen takia! :D

   Poista
 26. "Se on myös jotenkin mukava huomata, miten joku omistama lakka on muuttunut htf:ksi ja sen arvo on kohonnut hurjasti ostohinnasta."

  Allekirjoitan tämän täysin. :D Käyn aina välillä ebayssa katsomassa Gosh Holographicin ja OPI Catch Me in Your Netin hintojen nousua ja myhäilen tyytyväisenä kun mulla on molemmat lakkalaatikossa ja Holographicista vielä varapullo.

  Sinällään minua ei kiinnosta lakkojen imago, mulla on lakkalaatikossa sekaisin kalliita ja halpoja lakkoja. Jos taas joku lakka on rumassa pullossa, en välttämättä halua ostaa sitä. Sen takia mulla ei ole yhtään La Femme Beautyn lakkoja, eikä kiinnosta edes tutkia millaisia sävyjä niissä olisi saatavilla. Jostain syystä päädyin kuitenkin joskus ostamaan pari Evelinen lakkaa vaikka ne pullot on ihan hirveitä. En myöskään tykkää Orlyn lakkapullojen korkista ja siksi mulla onkin vain yksi Orlyn lakka (tai no kohta kaksi kun tilasin eilen Space Cadetin ebaysta..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, ihana. :DD Mäkään en oikein innostu La Femmejen ulkonäöstä, näyttää jotenkin niin muoviselle. :o Orlyjen korkit ei myöskää oo kovin nättejä.

   Poista
 27. Kyllä ne lakkkojen nimet vain houkuttelee ostamaan :) En voi vastustaa vesi- tai merenneitoaiheisia nimiä (esim. Mermaid´s Tears) tai sellaisia kiinnostavia nimiä kuin Madness, Papaya Punch, Unbreakable... Kai sitä jokaisella on oma "nimimaku" :D Jos lakka on ihanan nimen lisäksi myös ihanan värinen, niin on varmaa että se muuttaa meille :3

  VastaaPoista
 28. Mulle taas on aivan sama, mikä nimi lakalla on vai onko sillä edes nimeä. :D Väri ja laatu ratkaisevat, muilla asioilla ei ole mulle juuri merkitystä. Vaikka onhan se sinänsä hyvä, jos lakan nimi on mieleenpainuva, niin k.o lakan ainakin muistaa. Mutta ostopäätökseen se ei mun kohdalla vaikuta. :)

  VastaaPoista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)