lauantai 8. joulukuuta 2012

Helppo tapaa poistaa glitterlakka kynsiltä

Jokainen glitterlakkoja rakastava tietää, että niiden poisto on hel.. no siis, vaikeaa. Ympäri nettiä pyöriessäni olen törmännyt erilaisiin tapoihin, joilla voidaan helpottaa glitterlakanpoistoa. Tämä on varmasti myös yksi kysytyimpiä kysymyksiä kautta aikojen, eli miten saada helposti poistettua glitterlakat. Toki tällä muutkin lakkaukset voi poistaa, jos on epäilyksiä etteivät ne lähde kovin suotuisasti irti.

Foliomenetelmä-tuto

Tämän tavan olen tuntenut jo pitkän aikaa. En muista tarkalleen keneltä tästä ensimmäisen kerran kuulin, mutta jokin kynsiblogi tai kynsisivusto se oli. Idea ei siis ole suinkaan minun keksimäni, mutta olen suosinut tätä tapaa jo varmaan pari vuotta.

Tästä lähdetään, koko kynnellä glitterlakka (Color Club - Space Case), sen päällä glitterlakka, jossa hexglittereitä, jotka on erityisen kettumaisia poistaa (H&M Rooftop Party) ja vielä päällyslakkana pientä hilettä sisältävä INM Out The Door Northern Lights Hologram Silver Top Coat.



Ja näin ne poistetaan kynsiltä helposti:

Tarvitset:

- alumiinifoliota
- vanulappuja
- kynsilakanpoistoainetta

Näin se käy:



1. revi alumiinifoliosta 10 palaa

2. revi vanulapusta 10 palaa (1 vanulapusta saa helposti 8 palaa)


3. laita vanulapun palaan kynsilakanpoistoainetta ja paina se kynnelle.


4. paina kynnelle alumiinifoliopala tiukaksi paketiksi niin, että kostea vanulappu on kynttä vasten tiukasti. Tee sama kaikille kynsille.

5. anna vaikuttaa n. 5 min


6. hiero kynsiä vanulappufolioviritelmään ja poista koko tuppo kynneltä

Tältä kynnet näyttävät 5 min haudutuksen jälkeen:



Usein jotain pientä jää kynsien reunoille tai kynnelle muuten, mutta sen saa helposti pyyhkäistyä kynsilakanpoistoaineella ja vanulla pois. Ei enää hinkkaamista tai tolkutonta kasaa vanulappuja, 1,5 vanulappua riittää kaikkien 10 sormen kynsien lakkauksien poistoon! :) Säästää sekä aikaa että hermoja, joskus taisin ottaa aikaa oikein kettumaisten glitterlakkojenpoistossa normaalilla menetelmällä ja siihen meni ainakin 20 minuuttia että olin saanut kaiken pois. Siihen nähden 5 min on kyllä lyhyt aika.

Oliko tämä teille jo tuttu menetelmä vai ihan uusi? :)

46 kommenttia:

  1. Ainoa tapa millä nykyisin poistan kaikki kynsilakkani, on niin nopea eikä sotke ihoa kynsien ympärillä :).

    Tuli hauska flashback: "ainiin tää vinkki on myös meitsinkin blogissa!", olin ihan unohtanut :DD.

    VastaaPoista
  2. on tuttu, mutten oo vielä kertaakaan kokeillu :----) pitää testaa, kun on seuraavan kerran glitterit kynsillä !

    VastaaPoista
  3. etkös ole tehnyt tuosta joskus videotakin :o :) tai sitten se oli joku toinen blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu oon, en itseasiassa muistanut edes koko videoa ennenkuin siitä mainittiin. ;D

      Poista
  4. tuttu tapa ja suosittelen kyllä ,käytän nykyään pelkästään tätä glitterien poistoon

    VastaaPoista
  5. Poistan kynsilakat yleensä aina tällä menetelmällä, lähtien siitä kun katsoin sen videosi. :)

    VastaaPoista
  6. Tää on tuttu tapa, ihan himputin helppo ja nopea ;D
    Ja ihana muuten tuo Space Case, varsinkin Rooftop Partyn kanssa paritettuna :)

    VastaaPoista
  7. Vielä parempi vinkki glitterille: sivele kynsille esimerkiksi Erikeeperiä (itse täytin tyhjän päällyslakkapullon, lakkasiveltimellä levitys on helppoa), anna kuivua täysin kirkkaaksi ja heitä glitterit päälle. Liiman avulla glitter lähtee liuskana pois kynsiltä, kunhan avittaa reunasta hieman manikyyritikulla. Tosin hirveän kestävä tämä tapa ei ole, mutta hyvä meille, jotka vaihtavat lakat muutenkin päivittäin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkö, mä testasin tätä eilen, juurikin Erikeeperillä, oli tarkoitus ottaa sekin tähän postaukseen mukaan, mutta eipäs se sitten toiminutkaan. Laitoin ohuen kerroksen ja annoin kuivaa ja tänään koitin poistaa, eikä sitten millään lähtenyt kuin kovalla voimalla raaputtamakllla ja ihan pieninä paloina sen sai taistella irti. Mistähän voisi johtua? :o Kauanko kuivatit sitä liimaa, mulla meni joku 10 min että oli kuivunut täysin, joten siinä suhteessa se oli foliomenetelmää hitaampi tapa. En ymmärrä mistä vois johtua, kun munkin järjen mukaan sen pitäis toimia kätevästi.

      Poista
  8. Tää on ihan loistava menetelmä! Vihaan sitä hirveetä hinkkaamista, tää on tuhat kertaa nopeempi ja parempi :D

    VastaaPoista
  9. Ihan uusi oli ! Tätä aion varmasti kokeilla, sulla on ihanan täydellisen muotoset kynnet ja tosi hyväkuntoset.

    VastaaPoista
  10. Tää oli hyvä vinkki, täytyy kokeilla!
    Glitterlakkojen poisto kun ei ole mitään mielipuuhaa... :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, se on aika tuskaisaa kyllä välillä! :o

      Poista
  11. Tästä oon kuullu monia kertoja mut en vaa jaksa mennä alhaalta hakee folioo :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, voi ei. :'D Sun pitää kokeilla tätä, niin jaksat kyllä helposti sen jälkeen kun huomaat miten se helpottaa glittereiden poistoa. ;)

      Poista
  12. Hmm, kiva postaus, ja pitääkin tuota menetelmää kokeilla. :D

    VastaaPoista
  13. Mä en oo vielä testannut, oon vain lukenut tästä poistomenetelmästä toistaiseksi. Nyt voisi kyllä joulun aikaan tehdä kunnon glitterpläjäykset vielä ja ottaa foliomenetelmä kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nonnih, kannattaa kokeilla, et tule pettymään! ;D

      Poista
  14. Tuo on kyllä niin kätevä tapa poistaa nuo glitterilakat!
    Ja itekkin oon muuten kokeillut tuota Erikepperitekniikkaa, itseasiassa oikein kahdesti! Ensimmäisellä kerralla liotin kynsiä hieman lämpimässä vedessä, ja lähti lakka kokonaisena kuin unelma! Seuraavalla kerralla kävi kuitenkin juuri niinkuin aikaisemmin tuossa sanoit, eli pieninä palasina pitkän kitkuttamisen jälkeen, ja osa kynsstäkin mukana :< Itsekkin mietin, että mikä se syy oikein olisi vonut olla? Mietin, että olisikohan aluslakka saanut kuivua rauhemmassa ensimmäisellä kerralla, ja toisella kerralla heitin siihen päälle tuon Erikeepperin liian nopeasti?
    Jatkossa kyllä tulen turvautumaan turvalliseen foliotekniikkaan, sellaiset traumat se Erikeepperi mulle kyllä jätti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! En kyl ymmärrä mistä voisi johtua tuo, mutta mäkin tyydyn foliotekniikkaan, kun ei tuo liima oo sen nopeampikaan kun sen pitää antaa niin kuivaa kauan. ;D

      Poista
  15. Pakko testata. Mullo pari lakkaa ku vaatii iha sairaan hinkkaamise.

    naillusion.blogspot.fi

    VastaaPoista
  16. Tuttu menetelmä, mainitsit nimittäin tästä pari vuotta sitten jonkun postauksen yhteydessä! :D Ainoa ongelma on vaan se, ettei mulla ole vieläkään alumiinifoliota... Pitääpä muistaa joskus ostaa!

    VastaaPoista
  17. Ryhdyin hifistelemään ja tilasin ebaysta kapeaa foliorullaa jota kampaajat käyttävät raitojen tekemiseen. Tuo 10cm (30m) rulla voi olla kätsy:)

    VastaaPoista
  18. Tätät tapaa täytyykin ruveta käyttämään :)

    VastaaPoista
  19. Minun kynsiltä vaikeasti poistettavat lakkaukset lähtevät kyllä ihan tuolla samalla vanhalla foliomenetelmällä. Minulla ja varmaan monella muulla menee hermot glitterlakkojen kanssa, ja mikset muidenkin vaikeasti poistettavien lakkojen kanssa. Ja kaikilla ei edes ole aikaa himkata ja jynssätä lakkoja pois. Minä kyllä kannatan tätä taktiikkaa ihan täysillä ;D!!

    VastaaPoista
  20. uuusi!ja tulee varmasti käyttöön,glitterni poisto on tosiaan niin ärsyttävää :D

    VastaaPoista
  21. Oon niin kiitollinen kun jaoit tän meneletmän aikoinaan meidän kanssa! Ite oon kanssa käyttänyt glitterlakkojen kanssa foliomenetelmää nykyään.:) Paljon helpompaa, eikä raasta hermoja!

    VastaaPoista
  22. Käytän tätä myös muihin lakkoihin. Varsinkin mustat saattaa sotkea kamalasti poistettaessa, tällä lähtee siististi. Eikä ilman glitteriä laitettuihin lakkoihin tarvi välttis eed foliota, helppoa! Kuluu vähempi vanua ja lakanpoistoainetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinp! Kätevää on, ei tarvi hinkata ja hermoilla. ;D

      Poista
  23. oon kokeillu pari kertaa tätä tekniikkaa ja aina on toiminu. Mua vaan ihmetyttää et onko normaalia et alkaa sormenpäitä poltteleen siä folion sisässä? Käykö muille koskaan näin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, enpä oo moiseen törmänny. :o Ei kyllä kuulosta oikein hyvältä. Kannattaa varmaan kokeilla vaihtaa kynsilakanpoistoaine esim. asetonittomaan, kun ne on hellävaraisempia!

      Poista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)