tiistai 11. joulukuuta 2012

Kysymys - vastaus - kysymys - vastaus 1

Tässä teille eka osa kysymyksistä :) Otin vapauden vähän lyhennellä noita teidän kommentteja ja vastailla siten, etten vastailisi samaan kysymykseen useasti. Kuvituksena viime vuoden joulu-/talvikynsiä!

Miten innostuit kynsien lakkailusta? :)

Innostuspurauksen sain alunperin, kun luin joskus 2009 keväällä Viivin blogia. Siellä näkyi isoja 3D-koristeltuja kynsiä ja olin ihan wooooo, mitä tämä on. Sitten tutkin asiaa tarkemmin, löysin ja tilasin ekat Konadini ja.. No siitä se sitten levisi käsiin.

mikä on ensimmäinen kynsilakkasi jonka muistat?

En kyllä valitettavasti muista, mutta veikkaan että Anytime-merkkinen taisi olla. :)

entä mikäs on lempikynsilakkasi? tai jos et osaa valita, niin mikä merkki on paras?

Lempparimerkki on China Glaze ja ihan lempparein lakka on tällä hetkellä Orlyn Fancy Fuchsia. Tää lempparilakka vaihtelee kyllä kokoajan. ;D

kuinka kauan olet lakannut kynsiäsi?

Harrastuksena ja koristeluiden kera noin 3,5 vuotta, mutta varmaan yläasteelta saakka yksiväristä lakkailua on tullut tehtyä kynsille.

Jos saisit ottaa mukaasi autiolle saarelle vain 5 kynsilakkaa mukaan, mitkä ne olisivat. Alus- ja päällyslakkoja ei siis lasketa tähän :)

Heitän tähän nyt ihan randomilla viisi, eli Orly - Fancy Fuchsia, Nfu Oh - 64, Models Own - Golden Green, China Glaze - Sun Worshiper ja China Glaze - Flip Flop Fantasy.

Miten saat kirkkaan päällyslakkauksen onnistumaan? Mulla aina ne alla olevat värilliset lakat leviää rumasti vaikka päälimmäisen kerroksen laittaisi vasta seuraavana päivänä kun lakkaus on VARMASTI kuiva...

Nyt en ihan ymmärtänyt mitä tuolla leviämisellä tarkoitettiin, mutta auttaisko jos ottaisi enemmän päällyslakkaa ja koittaa levittää sen mahdollisimman vähin vedoin kynnelle? :o

Jouluaaton kynnet

Kiitos ihanasta blogistasi jonka juuri löysin. Olen aloitteleva luomukynsifriikki ja olen saanut paljon oppia täältä! Näihin en ole löytänyt vastausta: Mitä kynsilakan ohentajaa suosit? Entä lakanpoistoainetta? Vai onko niissä eroja? Entä voiko puhdasta asetonia käyttää johonkin tai korvata sillä jotain? Ja vielä, mieleni niin tekisi mieli glitter-sandwitchiä, mutta en tiedä mikä lakka kannattaa ostaa. Kun ei niissä mainita mitään jellystä :D. Ei viitsisi summan mutikassa lähteä ostelemaan. Eli osaatko sanoa onko joku sarja tai merkki jellyä? Tai joku yksittäinen lakka? Entäs kun jostain osui silmääni "itsetehty jelly" - että voisi vaan sotkea väritöntä ja värilakkaa keskenään jellyksi? Epäilen tosin, siksi kysynkin. Paljon on kysymyksiä, kiitos paljon jos jaksat ja ehdit kommentoida :)

Olen kokeillut kahta eri thinneriä, Orlyn ja Mimaxin versioita ja molemmista tykkäsin ihan. :) Paras kynsilakanpoistoaine on Xtra! Kynsilakanpoistoaineissa on kyllä mielestäni eroja, toiset on tymäkämpiä joten niillä saa lakat helpommin irti.Puhdasta asetonia en itse käytä mihinkään, mutta tuossa mainitsemassani Xtran kynsilakanpoistoaineessa sitä on.

Jelly-lakkoja ei tosiaan aina ihan pullosta voi tunnistaa, Miss Selenellä ainakin hyvin monet kirkkaat värit on jellyjä taikka ohuita lakkoja, joten niitä voi käyttää jellyjen tapaan esim. glittersandwicheissa. Samoin monet Flormarin neon-sarjan lakat on jellyjä. Näiden lisäksi esim. OPI on tehnyt New York City Ballet -kokoelman, jossa hempeitä jellysävyjä, samoin OPI:n Texas-kokoelmassa on jellyjä. Nfu Oh -merkillä on oma jelly-sarjakin, nimeltään Jelly Suryp, eli siinä olevat ovat jellyjä kanssa.Tuossa nyt muutamia jellykokoelmia. :) En kyllä itse osaa sanoa tuosta jellyjen teosta itse, kun noita aika kivasti on saatavilla kuitenkin noita jellyjä/ohuita lakkoja joita voi jellyn tapaan käyttää. :)


Miksi et laita usemmin kuvia itsestäsi? Haluaisin nähdä sinuakin :)

Oon pyrkinyt pitämään blogin melkoisen puhtaasti kynsiblogina, joten naamaa on näkynyt lähinnä jos on ollut jokin erityinen syy. :) En siis välttele kuvien laittoa erityisemmin, mutta en laita naamakuvia huvin vuoksikaan kun ne ei mun blogin aiheeseen oikein liity.

Ja miten kynsilakkaa voi ohentaa?

Kynsilakanohentajalla eli thinnerillä, älkää ohentako kynsilakanpoistoaineella!

Käytätkö oriflamen kynsilakkoja?

On mulla ollut muutamia Oriflamen lakkoja joskus, enää ei ole niitä. :)

Mitä ovat muut harrastuksesi kynsien ohella?

Ei mulla oikeastaan oo muita harrastuksia kuin tämä blogi ja kynnet. Näissä on kyllä ihan tarpeeksi, aikaa saa menemään tuhottomasti. :D

lakkaatko kynsiäsi joka päivä?

Riippuu vähän, nykyään oon taas sillä tuulella että joka päivä pitää saada uudet kynnet.

minkä ikäinen olet?

22 vee. :)

mikä sinun oikea nimesi on?

Minttu. :)

miten paljon käytät rahaa lakkoihisi?

Hyvin vaihtelevasti kyllä, muutamasta kympistä päälle sataan euroon kuussa.

mikä on halvin kynsilakkasi?

Varmaan jotkut parin euron Flormarit on halvimpia.

entäpä kallein?

Kyllä se on tuo OPI:n The Man With The Golden Gun. ;D

Matkittu kuusi

Miten saat lakkaukset onnistumaan niin hyvin ?

Hankala kysymys nyt kyllä . :D Ei kai tuohon voi muuta vastata kuin että harjoittelemalla. :) Ja käyttämällä aikaa, kiirehtimällä ei tuu kun suttua.

Mistä tilaat kaikki noi "tarvikkeet" esim. dotting toolit, mikrohelmet, ja ne ihanat fimot, ne mis oli muffinsseja ym. muita herkkuja ?

Suurimmaksi osaksi eBaysta tilaan koristeet, eli ebay.com on osoite. :)

Kuinka monta lakkaa sulla on ?

Tämän hetken saldo on 530, hups.

Mistä ostat/tilaat lakkasi ?

Cesarsshopilta, Ebaysta, Trans Designiltä, Models Ownilta, Head2ToeBeautyltä, Prettyltä, LoveIt:iltä jne.

Voitko tehdä jotain tutoja ?

Mahdollisuuksien mukaan juu. :)

Voisitko tehdä vastaukset videon muodossa

Tällä kertaa vastaukset tulee ainakin kirjallisesti, katsotaan jos joskus vaikka videolla. :)

Miten kissat päätyivät sinulle ja miehellesi? :)

Noh ollaan molemmat aina oltu tosi kissaihmisiä, aina on kotikotona ollut kissoja jne. Mietittiin kissan ottamista ja kun saatiin vuokraisäntä suostumaan, niin haettiin Vaasan Kissatalolta (ns. löytöeläinkoti kissoille) meille kaksi kisua. Ajateltiin, että niistä on toisilleen seuraa, kun ne kahdestaan siellä leikki muutenkin. :)

Vihreätä itsenäisyyspäivää

Minä vuonna aloitit kynsien lakkaamisen?

Varmaan yläasteella aloitin lakkailun, eli olisko 2002-2003. Tällöin lakkasin kynsiä ihan vain yksiväriseksi, en koristellut tai mitään.

miten niitä akryylivärejä käytetään kynnen päällä? voiko käyttää maalaukseen tarkoitettuja akryylimaaleja vai pitääkö olla kynsille tarkoitettuja?

Itse aloitin akryylimaaleilla maalauksen ihan normaaleilla, askartelupuolelta löytämilläni akryyliväreillä. Niissä oli koostumus aika paksua ja jotenkin outoa, joten hankin Oumaxit, jotka on kynsille tarkoitetut. Suosittelen siis kynsille tarkoitettuja akryylimaaleja. Niillä siis maalaillaan siveltimien kanssa ihan normisti kynnelle ja päälle päällyslakka, sillä aryylimaalit ovat märkinä vesiliukoisia. :)

Sinun top 5 vihreää lakkaa? :D

Tämän hetken lempparit on: Color Club - Ho-Ho-Holly, China Glaze - Cha Cha Cha, Models Own - Golden Green ja Orly - Halley's Comet.

millainen on jelly -lakka? ja miten sen tunnistaa? entä neon? 

Jellylakka on lakka, joka on ohut, sellainen, että se ei peitä millään kerroksilla ja koostumus on siinä heti jo sellainen mehumainen ja kiiltävä. Pullosta jellyä on hankalampi tunnistaa, mutta pulloa kääntelemällä voi koittaa katsoa, onko pohja enemmän läpinäkyvä vai vaalea/valkoinen. Jellyä ei tule sekoittaa ohueen/peittämättömään cremeen, joka on enemmän semmoinen maitomainen, mutta ei peitä siltikään.

Neon voi viitata sekä väriin että koostumukseen. Neonvärinen voi olla mitä tahansa koostumusta oleva kynsilakka, joka on siis todella kirkkaan värinen, mutta kuivaa kiiltäväpintaiseksi, esim. voi olla pinkki cremelakka, joka kuivaa kiiltäväksi mutta on todella kirkas pinkki. Neonkoostumuksellinen lakka on kirkas väriltään JA kuivaa mattapintaiseksi. Siitä tunnistaan neonin.

Miten puhdistat kynsinauhasi ?

Siveltimellä ja kynsilakanpoistoaineella siistin kynsinauhat lakkauksen lopuksi, jos tätä meinattiin.

Mistä ideasi tulee ?

Päästä suurimmaksi osin. ;D Tulee inspiroiduttua myös toisista kynsiblogeista ja internetin kuvista. Linkkaan AINA inspiraation lähteen, jos tiedän idean tulleen muualta kuin omasta päästäni. :)

Kuinka monta euroa suunnilleen kynsitarvikkeisiin / lakkoihin menee ?

Paljon! Sanotaan että 10-80 euroa kuussa.

Muokkaatko paljon kuviasi ?

En mielestäni paljon. Muokkaan kuvat aina todellisuutta vastaaviksi, en koskaan paremmiksi kuin mitä kynnet luonnossa katsottuna ovat. Joten riippuu miten hyvin saan kuvan onnistumaan, että tarvitseeko muokata ollenkaan. Aina kuitenkin muutan kokoa ja rajausta ja lisään vesileiman.

Käytätkö lasiviilaa ?

Juu! Lasiviila on paras viila. :)

Voitko näyttää meille vasemman käden lakkauksia ?, tai tehdä vasuriviikon ?

Syy miksen useinkaan ota kuvia molemmista käsistä on se, että oon laiska ottamaan kameran jalkaa esille. ;D Voisin kyllä näytellä vasemmalla kädellä tehtyjä lakkauksian useamminkin.

jee, toivoinki et tekisit tälläsen :D mut mitä akryylimaaleja käytät/suosittelet ? ja luetko koskaan noita sun ekoja postauksia, ja mitä niitten postauksien kynsistä ym. ajattelet ?

Oumaxit on ehdottomasti kokeilemistani akryylimaaleista parhaat kynsien maalaukseen! :) Luen juu, välillä iskee häpeä, mutta sitten mietin että ne on ja pysyy, koska niistä huomaa kehityksen parhaiten ja menneisyyttä saa olla myös tässä harrastuksessa.

Millasta musiikkia kuuntelet esim. mitä bändejä tai artisteja?

Metallimusiikki on lähinnä sydäntä. Eniten kuuntelen musiikkia Rammsteinilta, Iron Maidenilta, Diablolta, Saattueelta yms.

Mikä puhelin sulla on? :D

Nokia C3. :)

Klassiset (punaiset) kynnet

Lemppari konad-laatta?

Hankala sanoa! Se vaihtelee kyllä niin paljon tämäkin. Ehkä kuitenkin m59, kun siinä on tiikerit!

Lakka jota et voi lakata himoitsemasta?

Orly - Bubbly Bombshell! En varmaan saa ikinä sitä ostettua tätä menoa. :D

Lakka jota et olisi ikinä kuvitellut ostavasi mutta silti se löytyy kokoelmastasi

Näitä on moniakin, mutta esim. OPI:n Rainbow Connection on hyvä esimerkki, koska se on nyt yksi mun lempilakoista. :)

Milloin ja miksi kynsilakkailu kärpänen iski sinuun? Mikä oli silloinen lempi koristelusi ja vieläkö tykkäät siitä yhtäpaljon? :D

Tuohon alkuun vastasinkin jo ekassa kysymyksessä ja kynsiharrastuksen alussa kova sana oli Konadin m36-laatan perhoskuvio! ;D Sitä tuli käytettyä paljon. Strassit ja konadin leimat olivat heti alusta pitäen tärkeitä.

Miksi Sonnela on Sonnela ? Eli mistä nimi tulee :)

Nimi tulee tästä. ;)

Miten saat kynnet kuivumaan nopeasti?

Ohuet lakkakerrokset + pikakuivattava päällyslakka ovat ne keinot. :)

Ootko ikinä pitäny lifestyle-blogia?

Sonnela oli aluksi lifestyle-blogi, kunnes löysin kynsiharrastuksen. :)

Mistä oot oppinu nää kaikki jellyt ja cremet, siis niiden nimet?

Jaa-a, oon vaan seikkaillut kynsilakkojen maailmassa niin paljon, että on tullut oppineeksi kaikenlaista. ;D Eli toisista blogeista ja netistä ylipäätään.

Millä kameralla otat kuviasi?

Nikonin D5100:lla. :)

Juotko kahvia?

Joo! Oon oikeasti kahviaddikti.


Pastellitaivas

Lempijäätelömaku? :D

Hmm, paha paha. Minttu ja tiikeri on aika jees!

lemppari china glazen lakka, jota saa vielä ostettua maksamatta maltaita??

Strawberry Fields ainakin. :)

Kerro sun poikaystävästä

Mitäs siitä kertoisin. ;D Roope hän on nimeltään ja samanikäinen kuin minä, eli 22 vee. Ollaan oltu yhdessä huomenna 7 vuotta. :) (apua kun tunnen oloni vanhaksi!)

Ootko meinannus hankkia enemmänkin kissoja vielä tulevaisuudessa?
Ei ainakaan vielä oo suunnitelmissa, katsotaan sitten kun saadaan isompi asunto ja muuta.

Ja miksi kissat eikä koirat? ;)

Nooh meillä on aina ollut kotona kissoja, joten ne on aina jotenki olleet osa mun elämää. Koiria jopa vähän pelkään, ainakin semmoisia pelottavia, joten siksikin kissat mieluumin.

"tukeeko" miehesi sinua kynsiharrastelussa? Voit tulkita 'tukemisen' itse mutta lähinnä meinaan sitä että marmattaako ainaisesta kynsilakkamyrkkyjen hajusta jne.. :D

Tukee kyllä. :) Voisi sanoa, että kannustaa kovasti. Kuuntelee aina urhollisesti uusimmat kynsilakkajuorut ja arvostelee uusimmat tekemäni kynnet. Hän myös auttaa jos juuri lakatuilla kynsillä saa jotain tehtyä, kerran auttoi kynsilakkojen poistossa kun en itse voinut niitä poistaa. ;D Myöskin urhoollisesti etsii mulle toiseltapuolen Suomea haluamiani kynsilakkoja, kun matkailee sielläpäin.

Koska teet taas kynsille videotutoa vai teetkö niitä enää? :)

Teen minä, mulla oli vaan tietokone huollossa joten en voinut oikein videoita vanhalla koneella tehdä. :) Voisin ehkä tehdä sillai, että teen muutamat joulukynnet ja voitte äänestää niistä mistä haluaisitte tuton?

Kuinka pitkä olet?

Joku 175 ehkä. Tai yli. En oikeasti tiedä edes, kun musta tuntuu että oon kutistunut sitten viimemittauksen. ;D

Missä asut?

Vaasassa. :)

Mitä mieltä olet tupakan poltosta ja poltatko itse? Tai oletko polttanut?

En kannata tupakanpolttoa, en itse polta enkä oo koskaan polttanut. En kyllä puutu toisten tupakointeihin. :)

Meettekö ehkä joskus naimisiin sun avomiehen kanssa? :-)

Aika näyttää. ;D

Minkä rotusia kissoja teillä on?

Maatiaiskisuja molemmat. :)

Tykkäätkö matkustella?

Joo! Nyt en oo kyllä moneen vuoteen käynyt Suomen ulkopuolella ollenkaan.

Missä ulkomailla olet käynyt?

Espanjassa ja Virossa, en sen kauempana.

Mikä on ensimmäinen O.P.I kynsilakkasi? 

Do You Lilac It? on eka OPI ja on vieläkin tallella ja hengissä. :)

Minkä ikäisiä kissasi on?:)

1 vuotta ja 7 kuukautta on molempien ikä. :)

Blogia lukiessa on helppo päätellä mistä sinä tykkäät jotenkin olisikin hauska kuulla mm.
- Top 5 rumimmat kynsilakat (ei tarvitse omistaa)

Totaalinen black out kyllä nyt tuli! China Glazella ainakin on Life Preserver joka näyttää kamalalta. Mulla jää tosi huonosti mieleen rumat lakat, kivat lakat jää paljon herkemmin kummittelemaan mieleen.. ;D OPI:n Uh OH Roll Down The Window on kanssa ällö. Kaikki tuommoiset tosi tunkkaiset ja epämääräiset on usein vähän hyi.

- kynsi-/koristelu-/manikyyrityyli josta et pidä tai et koskaan tekisi itsellesi

Tällaista ei taida olla! Mä haluaisn aina kokeilla kaikkea ainakin kerran vaikka vaan siksi että voin todeta ettei tämä ole mun juttu. ;D Okei, no ehkä ankkakynnet on se juttu jota ei tuu mulle tulemaan.

- oudoin kynsitrendi johon olet törmännyt

Juurikin ne ankkakynnet. :I Tällaiset siis. Hyh.

- pahin kynsilakka pettymyksesi

Orlyn Lunar Eclipse. Se ei vaan aukea mulle, niinkuin swatcheissa näyttää aukeavan.

- tuntuuko sinusta että tulevaisuudessa "aikuistuessasi" sinun pitäisi hillitä kynsityyliäsi? (ei sillä että minusta pitäisi)

Oon mä tuotakin ajatellut joskus, mutta ajattelen niin kauan kuin itsestä ei tunnu siltä että kynnet on liian lapsellisia tms. niin voin jatkaa niiden tekoa, sanokoot muut mitä tykkää. :) Eli ei ainakaan vielä tunnu että pitäisi mitään tehdä.

^^ Kiitos kysymyksistä, loput jäivät sitten 2. osaan vastattaviksi! :)

33 kommenttia:

 1. Mulla olis haaste sulle blogissani: http://mybigbangtheorys.blogspot.fi/ =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattistan! Oon vaan tosi huono tekemään haasteita. :(

   Poista
 2. Mistä tilaat noita oumaxeja ? xd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa on CesarsShopista ja osa eBaysta. :)

   Poista
 3. hihii sun nimi on minttu ja tykkäät minttujädest :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aattelin ihan samaa kun luin tätä postausta! :D

   Poista
 4. Hyi olkoon noi ankkakynnet on kamalat. :D

  VastaaPoista
 5. eikä kui ihanaa ootte joskus viistoista vuotiaina alkanu seurustelee ja ootte vielä yhessä.

  VastaaPoista
 6. Huhhuh noi ankkakynnet on kyllä aikamoiset...

  VastaaPoista
 7. Mistä tilaat noita oumaxeja ? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa CesarShopista, osa eBaysta. :)

   Poista
 8. Ootko sä oikee- vai vasenkätinen? Eli kumpaan käteen tulee paremmat lakkaukset yleensä?? En mä sillä, etteikö ne vois molemmat olla yhtä hyviä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon oikeakätinen, eli vasempaan käteen tulee paremmat. ;D

   Poista
 9. OPI:n Uh OH plää plää plää lakka onkin aika karseen värinen. Ja hyh noita ankkakynsii, yöks. Vaikka en mä kyl niitä stilettikynsiäkään ymmärrä.

  Niin ja onnea sulle ja Roopelle! :) Jos menisitte naimisiin, tekisitkö itte hääkyntesi? Ja millaset ne mahdollisesti olis? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojep! Hah, kyllä mä varmaan itse tekisin ja aikavarmasti jotain ranskiksen tyylistä ja valkoista tulis kynsille. :)

   Poista
 10. Tosi kiva oli lukea näitä vastauksia! Ja en miekään tajua mitä kivaa noissa ankkakynsissä on :O !

  VastaaPoista
 11. Oon aina kammoksunut tuollaisia ankkakynsiä, ihan kamalat.

  VastaaPoista
 12. Miksei kynsilakkaa sais ohentaa kynsilakanpoistoaineella?:D Mä oon tehny niin ja on toiminu hyvin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo kemisti joten en tarkkaan osaa sanoa, mutta kynsilakanpoistoaine sisältää asetonia, joka liuottaa kynsilakkaa. Se ei siis ole enää samanveroista kun lykkäät sinne ainetta, joka liuottaa sitä lakkaa. Kyllä se ohenee, siksi että se liukenee, mutta se ei oo tarkoituksenmukaista. :)

   Poista
 13. Eiks Miss selenet ooo halvempii ku flormarit ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miss selenissä on vähemmän lakkaa, joten flomarit tulee pidemmällä aikavälillä halvemmiksi. :)

   Poista
  2. Ööm no mähän en itse asiassa tiedä noiden hintatasosta, kun en oo niitä itse ostanut, mutta voi hyvinkin olla Miss Selenet Flormareita halvempia. :)

   Poista
 14. Uh OH Roll Down The Window on just ihana! :D en oo ennen vrm kuullukkaan ja nyt sitten sinä sanoit siitä.. haluan! :D

  VastaaPoista
 15. Just ihana tuo Uh OH Roll Down The Window! :D en oo ennen kuullukkaan ja nyt sinä kerrot siitä.. haluan! saatto taas tulla kommentti kaks kertaa muttakuntääkonenäyttääettäeionnistu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no hyvä että siitä mun inhoreaktiosta oli jollekkin hyötyä! :D

   Poista
 16. Rammstein? tää oli ilonen yllätys c:

  VastaaPoista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)