perjantai 21. joulukuuta 2012

Joulupukki savupiipussa -tutoriaali

Lupasin tehdä teille tutoriaalin joistain joulukynsistä ja halusitte nähdä nämä kynnet tutona. Koitin tehdä tutosta mahdollisimman perusteellisen, kun tiedän ettei akryylimaalien käyttö ole kaikille ihan selvää. Tutoa tehdessäni muistin taas miksen tykkää tehdä tutoja, mulla meni tän tuton tekemisen aikana hermot n. 110 kertaa.. Mutta lupaus on lupaus! Kysykää jos on jotain epäselvää.

Tutoriaali on tehty neljälle kynnelle, itselläni peukku oli täsmälleen samanlainen kuin 1. sormi.

Tarvitset (suluissa minun käyttämäni lakka/maali):

- aluslakka (Orly - Ridgefiller)
- päällyslakka (Seche Vite)
- sininen kynsilakka (Miss Selene - 221, saatu)
- tummansininen kynsilakka (China Glaze - First Mate)
- glitterlakka (Wild & Mild - Ghost)
- pala keittiösientä- ruskea akryylimaali (Oumaxi)
- valkoinen akryylimaali (Oumaxi, saatu)
- punainen akryylimaali (Oumaxi, saatu)
- ohut ja lyhyt nail art sivellin
- neliskulmainen nail art sivellin
- alusta, johon voit laittaa lakkoja ja maaleja nokareet (esim. pala paperia) ja palanen talouspaperia siveltimien puhdistukseen
- vettä pienessä kupissa


Pari sanaa akryylimaalauksesta

- Akryylimaalit levitetään alustalta siveltimellä kynnelle. Kostuta sivellintä vedellä ennen levittämistä, mutta ei märäksi tai vettätippuvaksi asti, vain kosteaksi.
- Akryylimaalit ovat märkänä vesiliukoisia. Puhdista siis siveltimiä eri värien välissä vesikupissa + pyyhi paperiin. Jos teet virheen, voit putsata vielä märän akryylimaalin kynneltä pyyhkäisemällä kostealla paperilla.
- Akryylimaaleja voit kerrostaa. Älä turhaan laita kauhean paksuja kerroksia maalia, hanki mieluumin kerrostuksella peittävä pinta. Anna maalin kuivua hetki ennen uutta kerrosta. Voit korjailla maalauksia pitkin tutoa, niin minäkin tein vaikka kaikesta ei ole kuvaa.
- Akryylimaaleja voit ohentaa vedellä, jos ne tuntuvat liian paksulta. Eli sekoita siveltimellä vettä maalin joukkoon alustalla.
- Käytä laajemmille alueille isompaa sivellintä ja pienempiin juttuihin pientä sivellintä.

Tutoriaali

1. Lakkaa kynsille aluslakka, anna kuivua. Lakkaa kynsille sininen kynsilakka, 2-3 kerrosta ja anna kuivua.


2. Tee kynsille liukuvärjäys sinistä ja tummansinistä kynsilakkaa käyttäen. Laita alustalle vierekkäin molempia lakkoja ja ota lakkoja yhtä aikaa sienenpalaan. Töpöttele sienenpalasella kynnelle siten, että tumma sininen on kohti kynnen yläreunaa ja vaaleampi sininen kohti alareunaa, eli ylempi taivas on tummempi ja alempi taivas on vaaleamman sininen. Laita tarvittaessa lisää lakkoja alustalle ja kasta sientä uudelleen, kunnes olet saanut haluamasi värisen taivaan aikaiseksi. Kun teet liukuvärjäyksen käyttämällä toisena sävynä jo kynnellä olevaa sinistä, niin saat liukuefektin helpommin, kuin jos käyttäisit pelkkää tummansinistä.


3. Laita alustalle glitterlakkaa ja ota lakkaa taas sienellä hieman ja töpöttele ympäri kynsiä sitä hieman. Tähän kohtaan voit laittaa päällyslakan ja antaa kuivua tai siirry suoraan kohtaan 4.
4. Ota isompaan siveltimeen ruskeaa akryylimaalia ja maalaa kaikkiin kynsiin ruskeat neliöt. Neliöt voi tehdä esim. maalaamalla kolme pystysuoraa viivaa vierekkäin. Neliöstä muodostuu kynsille savupiippu.


5. Tee alustalla vaaleanruskeaa maalia ruskeasta ja valkoisesta akryylimaalista sekoittamalla. Tee pienellä siveltimellä neliöihin kuhunkin kaksi vaakaraitaa.
6. Tee kolme pystyraitaa, yläriville kaksi raitaa, keskiriville yksi raita. Nämä muodostavat siis savupiipun tiilet. Alariville ei kannata raitoja tehdä, sillä ne peittyvät valkoiseen maaliin kuitenkin.


7. Ota valkoinen akryylimaali, maalaa 1. kynnelle iso V-kirjain ja päihin pallukat, 2. kynnelle pienempi V-kirjain ja pallukat ja kolmannelle kynnelle kaksi palloa limittäin. (vaikea selittää, toivottavasti kuva havainnollistaa!)


8. Kaikille neljälle kynnelle: töpöttele sivellin mahdollisimman pystysuorassa savupiipun alaosaan ja reunoille valkoista akryylimaalia lumeksi.


9. Maalaa neljännelle kynnelle savupiipun päälle lunta myös samalla tyylillä.


10. Ota punaista maalia ja maalaa v-muodot punaisella. Ota ruskeaa akryylimaalia ja maalaa pallot ruskealla maalilla. Ei tarvitse olla liian tarkka ruskeiden alueiden reunojen kanssa, sillä ne rajataan vielä valkoisella.


11. Töpsöttele valkoista akryylimaalia lumeksi 1.-3. kynsille savupiippujen "päälle" sekä myös v-alueiden ja pallojen väliin pukin karvalahkeiksi. Rajaa pukin ruskeat kengät ohuesti valkoisella. (Kuva toivottavasti havainnollistaa tätä)


12. Lisää pari kerrosta päällyslakkaa, valmis!

Tykkäsittekö tutosta? Toivottavasti siitä sai selvää, kuvat ei oo maailman parhaat tässä. :)

29 kommenttia:

 1. onnistuiskohan tää tavallisilla kynsilakoilla ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin ajatella että onnistuisi. :) Kynsilakat vaan käyttäytyy vähän eritavoin ja vaatii pidemmän kuivumisajan ja tietty myös nail art -siveltimen.

   Poista
 2. Tosi nätit kynnet ja tosi selvä ja hyvä tuto ! Kiitos tästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla että tuto oli sitten onnistunut! :)

   Poista
 3. Mua on jo pidempään askarruttanut kysymys noista nail art siveltimistä. Tilasin paketin siveltimiä ja niitä on kolmessa eri värissä, valkonen, oranssi ja sitte semmoen tumma. Eroaako ne jotenki toisistaan, vai mistä on kysymys?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei niissä ulkoisesti mitään eroja näy, esim. paksuudessa tai pituudessa, niin ei välttämättä ole sit mitään eroja. Monissa nail art -sivellinseteissä vain myydään monta samanlaista sivellintä yhdessä. :)

   Poista
  2. Tän setin tilasin siis :D http://www.mimax.fi/nail-art-siveltimet-kpl-pinkki-p-1695.html

   Poista
  3. Aa no nyt tajusin mitä meinasit, eli siis karvaosa on eri värinen. Öööm veikkaisin että eri väriset karvat on vähän eri materiaalia, esim. usein nuo valkoiset/oranssit on paljon muovisemman tuntuista karvaa kuin nuo joissa tumma karva. En tiedä onko siinä käytännön eroa kuitenkaan. :)

   Poista
 4. mitä pidät tosta Wild & Mild - Ghost lakasta? ku mulla se tuoksuki on jo hirveen päälle käyvä. ja koostumus ei oikee oo mikää hyvä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se kyllä kauhean hyvältä tuoksu, mutta kerrostettuna ainakin toimii. :) En oo huomannu suurempia ongelmia koostumuksessa.

   Poista
 5. ihanat kynnet ja tuto oli myös hyvä:) vois koittaa tässä joulun alla noita kynsiä, jos osais:D?

  VastaaPoista
 6. Toosi hyvin sai selvää joka kohdasta. Jälleen kerran selvä tuto! Olet vaan yksinkertaisesti minun mielestä, maailman paras bloggari!! Ei siitä mihinkään pääse.. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihana kommentti! :)

   Poista
 7. kylläpä tuo päällyslakka tekee ihmeitä!lopputulos on paljon käuniimpi päällyslakalla kuin ilman...Itelläni ei ole päällyslakkaa,koska en ikinä raaski ostaa enkä pidä sitä hirveän tärkeänä..(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, akryylimaalit vielä kuivuu mattapintaisiksikin, joten siksikin ne tarvitsevat päällyslakkaa. :)

   Poista
 8. olipa kiva tuto :) pääsit vilahtamaan mun blogin postauksessa, ajattelin linkata sulle että tiedät http://jjulia-stepbystep.blogspot.fi/2012/12/joulukalenterin-luukut-18-21.html

  VastaaPoista
 9. Todella kiva tuto! :) Näyttää kyllä vaikealta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, ei nämä niin vaikeat oo vaikka vaatii kyllä aikaa ja monia työvaiheita. ;D

   Poista
 10. Tosi kiva tuto :) Ite aina hermoilen ku akryylimaaleista jää niin kovin rosoinen pinta.. Ehkä just sitten useammalla päällyslakkakerroksella pulma ratkeaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, päällyslakka on ehdoton! :)

   Poista
 11. Awwww. ompa super söpö lakkaus! Kiva kun teit tuton, voisin jopa itsekin täät kokeilla, mutta ehkä ei oo kovin ajankohtainen joulun jälkeen kun pääsen kotiin tarvittavien välineiden luo? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Juu ei ehkä ole sitten enää niin ajankohtainen. ;D

   Poista
 12. Tästä oli paljon apua, kun kokeilimme liukuvärjäystä hauskatkynnet.blogspot.com, blogisi on muutenkin todella hyvä ja paljon tietoa olen sinulta saanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että oot saanu apua! :)

   Poista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)