perjantai 12. lokakuuta 2012

Pinkkiä ja tärkeää

Muistattehan, että tänään Pukeudutaan kaikki pinkkiin! Joka vuosi lokakuussahan siis vietetään rintasyöpäkuukautta ja sen merkiksi on päätetty viettää 12.10 Pukeudu Pinkkiin! -päivää. Itse aion pukeutua ja aion sen lisäksi hieman kertoa teille päivän teemasta. Toim.huom, itse vihaan tehokeinojen käyttöä blogiteksteissä, mutta annetaan se mulle anteeksi jos kerran vuodessa postaukseen ujutan vähän pinkkejä linkkejä?

Syöpä on hyvin henkilökohtainen asia kaikille, sitä ei mielestäni turhan paljon näe blogeissa teemana, enkä kyllä ihmettele sen puoleen. Vaikkakin rintasyöpä on saanut Suomessa paljon huomiota verrattuna muihin syöpiin, niin mielestäni olisi enemmän kuin toivottavaa, että muitakin syöpiä vastaan asetuttaisiin lisäämään tietoisuutta niistä. Toki rintasyöpä on Suomessa naisten yleisin syöpä, joten siitä on syytäkin lisätä tietoisuutta ihmisten keskuudessa.

Itse en sairasta mitään syöpää, mutta lähipiirissäni tätä ikävää sairautta on ollut ihan riittämiin. Siksi teema on itselleni ainakin tärkeä ja jos en muuten voi kantaa korttani kekoon, niin voin ainakin yhden postauksen vuodessa omistaa tälle teemalle. Tällä hetkellä blogissani oleva tausta on myöskin siitä syystä lokakuun, että ulkoasukin on puettu pinkkiin muistuttamaan tästä tärkeästä asiasta.

Suosittelen ihan tosissani kaikkia vierailemaan Roosa Nauha -syöpäsäätiön sivuilla katsomassa lisää.


Kaikki ovat varmaan nähneet mainonnassa ja kaupoissa Roosa Nauha -tuotteita. Nämä tuotteet ovat nimensämukaisesti usein vaaleanpuna-teemaisia ja niistä menee jokin tietty summa tai prosenttiosuus rintasyöpätutkimukselle. Joinain vuosina ainakin on esim. Geisha-patukoista jokin tietty summa tutkimukselle, siinä voisi sanoa että voi hyvillä mielin ostaa suklaata. :)

Encouragement& Endurance (Fight Like A Woman -kokoelmasta)
I Think In Pink &You Glitter Be Good To Me (Pink of Hearts 2012 -kokoelma)

Monet mieleiseni kynsilakkamerkit, mm. China Glaze, OPI, Orly ja Essie ovat myös osallistuneet BCA (Breast Cancer Awareness) -teemaan tekemällä kokonaisia kokoelmia tai lakkasettejä teeman ympärille.

Tänä vuonna esim. China Glazelta ilmestyi United In Purpose -kokoelma, Orlylta Pretty In Pink -kokoelma, OPI:lta tuo Pink Of Hearts 2012 -duo, joka näkyy yllä ja Essieltä We're In It Together -kokoelma.

Tietoisuuden ja nättien lakkojen lisäksi merkit tukevat tutkimusta tai tietoisuutta myös konkreettisesti, esim. noista ostamistani China Glazejen tuotosta osa meni syöpätutkimukseen. OPI sen sijaan mm. lahjoittaa tänä vuonna 25 000 $ Susan G. Komen for the Cure® -rintasyöpäorganisaatiolle.

Tässä minun kynnet:


Käytin näissä:

OPI - I Think In Pink
OPI - You Glitter Be Good To Me
+ 2 mm strasseja

Mun ei ollut tarkoitusta tehdä glittersandwichiä nimettömään, mutta menin jo iskemään kaikille kynsille glitterit ja tajusin, että tahdon tehdä strasseista Roosa Nauha -kuviot. Piti sitten keksiä hätäratkaisu ja kävi huomattavasti helpommin iskeä päälle vielä kerros I Think In Pinkkiä kuin poistaa koko kynnen lakat ja aloittaa alusta. ;D

Aiotteko te viettää Pinkkiä Päivää?

20 kommenttia:

 1. kiitos tästä postauksesta (: nätit kynnet ! mä en juurikaan omista pinkkejä vaatteita, vaikka se onkin mun lempiväri. en siis voi osallistua ): mut toivottavasti jotkut pukeutuis munkin puolesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Toivotaan että mahdollisimman moni osallistuisi!

   Poista
 2. Ihanat kynnet!
  Minä ainakin vietän Pinkkiä Päivää (; Kaikki teemapäivät on kivoja :D Päälle laitoin tänään pinkit farkut ja pinkin hupparin sekä pinkin huivin takin kanssa. Kynsillä on Roosa Nauha leimailut. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! ;D Hih, kuulostaa hyvältä! :)

   Poista
 3. Kaivoin juuri Sleekin good girl-paletin esiin ja olen TODELLA pinkki tänään ;) Pinkki ei ole lempivärini (kaukana siitä), joten lainaan tyttären pinkkiä huivia. Serkkuni leikattiin tällä viikolla eli kovin on lähellä sydäntä varsinkin tänä vuonna tämä asia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, kätevää että voi lainata sitten! Ja voihan. :/

   Poista
 4. Ihan vahingossa laitoin tänään pinkin hupparin ylleni kouluun lähtiessä, jee meni sekin sitten "hyvän puolesta" :)

  VastaaPoista
 5. Ihanat kynnet.
  Olisin laittanut pinkkiä päälle tänään, jos olisin tiennyt että on pinkkipäivä!

  VastaaPoista
 6. Olin koulussa ihan normivaatteilla,mutta kun tulin kotiin ja aloin lukea tätä,niin tuli kiire vaihtamaan vaatteita pinkeiksi.Minä kun en tiennyt että tänään on pukeudu pinkkiin päivä.Siispä kiitos sinulle,kun muistutit!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no hyvä jos tästä oli sitten hyötyä. ;D

   Poista
 7. Vaatteiden vaihtoon ------>c;

  VastaaPoista
 8. Oi kuinka sievät kynnet! (:
  Hyvän asian puolestahan tässä ollaan tekemässä töitä, munkin suvussani on kolmella läheisellä ihmisellä ollut syöpä, yksi on kuollutkin siihen. Tähän on sisältynyt juuri kaksi rintasyöpätapausta, ja yksi tyvisolusyöpä. Kummitädilläni havaittiin rintasyöpä, vaikka hänen rintansa olivatkin leikattu jo ehkäisevästi muiden rintasyöpätapausten takia meidän suvussa. Ukin tyvisolusyöpä leikattiin, mutta kohta tultiinkin sanomaan, että kaikkea ei olla saatukaan pois..
  Pitäisi ehkä munkin hankkia nuita lakkoja, kaiken lisäksi vielä tosi nättejäkin ovat oikeesti ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Voi ei, ikävä kuulla tuommoisia tarinoita, vaikka hyvähän se on pitää totuus mielessä näissä jutuissa. :/

   Poista
 9. Kiitos muistutuksesta ja tärkeän asian puolesta puhumisesta. Kauniit kynnetkin olit tehnyt. :) Pinkkiä on ollut päällä ja kynsillä tänään, onneksi näin postauksesi jo aamulla, en tiedä olisinko muuten muistanut.

  VastaaPoista
 10. Kiitos myöskin minun puolesta kun puhut tärkeän asian puolesta. Ja kivat kynnet myöskin. :3

  VastaaPoista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)