tiistai 21. heinäkuuta 2009

Kylmää kana(salaatti)ruokaa

Salaattia tässä ei ole kuin nuo hemapat. Tämä on erittäin helppo, mutta ei nopea ruoka, kylmenemisessä kun menee hetki. Eilen tein ruuaksi tällaista pöperöä, mutta vasta tänään sain julkaistua sen. Osa teistä kun sitä kokkausta toivoi niin tässähän sitä.

Myönnetään, etten itse voinut paljoa syödä tätä kun oli huono olo sirkusaakkosista joita söin odotellessa ruoan valmistumista. Ei saisi ostaa ikinä nälkäisenä kaikkea mitä tekee mieli, eikä varsinkaan syödä ennen ruokailua niitä..

Tässä tarvittavat aineet, eli pussi hernemaissipaprikaa, hunajamarinoituja (tai muita) kanasuikaleita, pari pussia kananuudeleita.

Nuudelit kiehumaan maustepussin kanssa, onneksi noissa tulee mukana tuollainen pieni.


Paistetaan kanasuikaleet HYVIN.

Kaadetaan ylimääräiset vedet pois nuudeleista, ei huuhdella, jos halutaan pitää kaikki mausteisuus.

Laitetaan valmiit nuudelit kippoon.

Kiehautetaan hernemaissipaprikat ja huuhdellaan ne kylmällä vedellä.

Heitetään nuudeleiden sekaan valmiit kanat ja hernemaissipaprikat.

Tutkitaan maustekaappia ja valitaan sopivat mausteet, itse otin paprikamausteen, mustapippurin, sitruunapippurin, curryn ja broilerimausteen.

Maustetaan..

ja sekoitetaan..

folioidaan..

Ja toivotaan, että on kylmä päivä, että voidaan viedä salaatti viileään paikkaan, sillä kuumana sitä ei vielä pidä laittaa jääkaappiin. Sitten kun se on hieman jäähtynyt, se voidaan viedä jääkaappiin kylmenemään ja syödään kylmänä esim. patongin kanssa.

Siinäpä se yksinkertaisuudessaan. Ainekset olivat hieman köyhät tälläkertaa, mutta soveltaminenhan on sallittua. Esim. mustapippurituorejuusto olisi voinut olla namia tuolla.

Nyt katsomaan Salkkareita ja popsimaan näitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)