sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Koristelytyylejä

Tämä postaus on nyt jatkoa elokuun lopulla kirjoittamilleni postauksille, joissa on vinkkejä kynsien hoitamiseen ja lakkaamiseen osissa I ja II. Tämä postaus oli vahingossa hautumassa pari kuukautta (eli siis unohdin tämän kokonaan) mutta sainpas nyt julkaistua.
Eli koristelutyylejä/tekniikoita kollaisin nyt vähän läpi. Tahdon huomauttaa, että olen näissä jutuissa hyvinkin itseoppinut, eli koulutusta asioista ei ole ja käsittelenkin tässä tyylejä, joita itse käytän tai joihin olen törmännyt.

Konad

Kuten monet jo nykyään tietävätkin, niin Konad-koristelu on noussut lähikuukausina erittäin suureksi hitiksi. Koristeluun tarvitset vähintään 1 koristelulaatan ja lisäksi stamperin ja scraperin. Työtä helpottamaan voit vielä hankkia kuvalaatan pidikkeen ja erikoislakan.Paljon tulee kyselyitä siitä, että käykö tavallinen kynsilakka kuviointiin vai onko erikoislakka pakollinen. Noh, se riippuu siitä, miten pigmenttistä lakka on. Konadin omat erikoislakat ovat paksuja ja pigmenttisiä, joten ne toimivat suuremmalla varmuudella, mutta kokemus on osoittanut, että esim. Konadin kultainen on huono lakka kuviointiin, vaikka sen pitäisi olla nimenomaan tarkoitettu stämppäykseen. Kokeilemalla omia lakkojasi kuvioinnissa voit huomata kyllä helposti mitkä lakat käyvät ja mitkä ei. Onneksi avuksemme on tehty myös Stamping Polish Database, jonka löydätte täältä.Lakan sopivuus riippuu myös siitä, miten peittävän tuloksen tahdot ja teetkö kuvioinnin vaalealle vai tummalle pohjalle, sillä tummalla pohjalla myös pigmentittömät tavan lakat toimivat paremmin kuin vaalealle pohjalle laitettuna.

Kynnen kärkeä korostavat lakkaukset (glitterkärjet yms..)
Pitkiä kynsiä on kiva korostaa, eikö? No minusta ainakin. Siksi tykkään tehdä lakkauksia, joissa jollain tavalla korostan kynnen valkoista osaa.


Itse tapaan tehdä joko glitterkärkiä tai jotain muita.Konadeillakin on suht helppo korostaa tähän tapaan:Ranskalainen manikyyri
Ranskalainen manikyyri on tuttu juttu useimmille, eli yksinkertaisuudessaan se sisältää nuden pohjan ja valkoiset kärjet. Ranskiksen ei kuitenkaan tarvitse olla tylsä, vaan sitä saa ja minusta kuuluukin varioida.Yleensä varioin ranskiksia laittamalla kärkirajalle jotakin, esim. strasseja.... tai glitteriä.... tai rajauslakkaa ja lisäksi Konadeja.... tai näin! Mahdollisuuksia on miljoonia.

Vinomanikyyri
Vinomanikyyri on nimensä mukaisesti vinoon menevä manikyyri tähän tapaanVinomanikyyrin raja voidaan toteuttaa vaikka juurikin koristelulakoilla tai sitten vaikka rajaustarroilla. Minulla oli yhteen aikaan todellinen vinomanikyyrivaihe ja manikyyrejä tuli tehtyä sillä tekniikalla paljon. Nyt lyhyempikyntisenä tämä tyyli on jäänyt varjoon. 


 
Vinomanikyyrissä raja voidaan tosiaan tehdä millä vain.


 

Vesimarmorointi
Yksinkertaisimmillaan vesimanikyyrissä on kippo, jossa vettä ja veteen tiputellaan lakkapisaroita ja muotoillaan niitä dotting toolin/hammastikun avulla haluttuun kuvioon ja isketään kynsi astiaan ja otetaan pois kuvioituna.


Tosiasiassa vesimanikyyri vaatii hieman enemmän paneutumista ja suunnittelinkin tekeväni jotain tutoa kunhan jaksan ruveta säätämään tämän koristelutyylin kanssa, olen nimittäin elämäni vesimarmorointikokeilujen kanssa onnistunut saamaan vain yhden kerran itseäni tyydyttävän tuloksen ja sen näette alla.Onhan ne hienot, kun ne onnistuu. Selvää on, että käytettyjen lakkojen tulee olla luiruja, sillä marmoroinnissa tulee olla nopea. Noh, lisää vesimarmoroinnista sitten joskus tuton yhteydessä, toki kysymyksiä voi esittää jo vaikka nyt.

Töpöttely/liukuvärjäys


Yleinen lakkaustyyli tämäkin. Minä käytän tätä silloin, kun olen laiska. Pelkät töpötellyt kynnet ovat kuitenkin mieleeni liian helpot ja nopeat tehdä, joten jotain extraa isken silloin näihinkin.

Töpöttely siis tapahtuu esim. keittiösienen palasta käyttäen. Toki on myynnissä myös töpöttelysettejä (esim. Konadilla) jos tahtoo panostaa.Konadeja, glitteriä, strasseja....tai vaikka strasseja ja tähtösiä töpöttelyjen seuraksi.

Liukuvärjäyksellä voidaan tarkoittaa myös kynsilakanpoistoaineen avulla tapahtuvaa lakkaustyyliä, mutta itse en ole tähän sen enempää perehtynyt.

Käsinmaalaus (viivat, pallot..)
Suuri osa tekemästäni kynsitaiteilusta tapahtuu omien pikku kätösten voimin ja Konad-kuviointi on vain pieni osa sitä. Käsin taiteilen pallot, viivat yms.

Pallot voi toteuttaa joko dotting toolin avulla tai sitten vaikka kaksipäisten koristelulakkojen kynäpäällä ja tulos näyttää kutakuinkin tältä:Siinäpä ne yleisimmät koristelutyylit taisivatkin olla. Seuraava osa käsittelee sitten kiinnitettäviä koristeita ja ilmestynee ensiviikolla. :]

Oliko postauksesta hyötyä? Tuliko jotain uutta tietoa? :] Jäikö jotain kenties epäselväksi, kysy ihmeessä!

Muistakaa kysyä myös kysymyspostausta varten!


13 kommenttia:

 1. Vau! Teetkö ite noi kynnet? ja siis miten osaat :p

  VastaaPoista
 2. ^^ Juuu teen. ;D En mä tiedä, oon harjoitellu paljon. ;D

  VastaaPoista
 3. Okei :) pitää itekkin ruveta harjotteleen:p mist kaikki kynnet oot ostanu?

  VastaaPoista
 4. Emm kynnet, mitä meinaat? Nää on ihan mun omat luonnonkynnet joihin teen, en käytä tekokynsiä tai muita. :)

  VastaaPoista
 5. Ai tajusin et noi on sellasia irtokynsiä:)

  VastaaPoista
 6. Hienosti osaat koristella kynsiäsi :) oletko ite opetellu vaan vai ootko kosmetologina?

  -Minttu

  VastaaPoista
 7. Anonyymi: Eei. ;D

  Anonyymi2: Itse opiskellut olen, ei ole mitään kursseja tai koulutuksia käytynä. :)

  VastaaPoista
 8. Vau oot oppinu aika hyvin tekeen noit koristelui nimittäin luulin et oot käyny jonkun koulun tai kurssin :)

  VastaaPoista
 9. ^^ Hih, haluaisin käydä kyllä. ;D

  VastaaPoista
 10. Kiitti oli tosi paljon apua! Ja jos vaan on aikaa nii olis kiva saada höpöttelyvideoita tai tutoja ;) Niitä on aina ilo katsoa ^__^

  VastaaPoista
 11. ^^ Tattis ja ole hyvä! Videoita tulee lisää heti kun vaan taas toivun flunssasta ja saadaan videoviikko käyntiin! :)

  VastaaPoista
 12. vau! noi kynnet on niin mageita ja miten sä saat noin pitkä kynnet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Öljyän niitä ahkerasti ja pidän niissä aina lakkauksen, että eivät pääse kulumaan, se auttaa kasvatuksessa. :)

   Poista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)