lauantai 21. huhtikuuta 2012

Suuria kysymyksiä

Tämä postaus sisältää suurimmalti osin tajunnanvirtaa ja päättömiä lauseita. Postaus on kirjoitettu juuri nyt, kirjoittajan juuri tässä mielialassa. Meissä kaikissa on se inhimillinen puolemme blogipersoonan takana, tässä pala omastani.

Joskus sitä miettii itseään ja miettii kynsiharrastusta, blogia ja miettii kaikkia näitä yhdessä. Miettii blogin pitämistä, sen jatkamista, tauon pitämistä, lopettamista. Kuka kertoisi vastaukset suuriin kysymyksiin? Tuskinpa kukaan osaa.

Periaatteessa rakastan blogin pitämistä, rakastan kirjoittamista, kuvien ottamista, kynsien laittoa ja rakastan sitä että voin jakaa teille Facebookissa yhtäkkisiä ajatuksiani harrastukseen liittyen. Tuntuu kuitenkin että mikään ei riitä.Vaadin itseltäni aivan liikaa, ihan joka tilanteessa. Kaikista julkaisemistani kynsistä löydän virheitä, kuvista joita otan löydän sata virhettä, tekstit ovat liian lyhyitä, liian pitkiä, liian ihan mitä vain. Veikkaan että kukaan teistä ei edes tajuaisi mitä selitän jos koittaisin selittää mitä vikoja nään yllämainitsemissani asioissa, mutta eihän tässä olekkaan siitä kyse, vaan ainoastaan pään sisällä olevasta asiasta. Perfektionismi ei tarkoita sitä että kaikki tekijän tekemät asiat olisi täydellisyyttä hipovia ja joita kokisi tarpeen parantaa, vaan sitä, että tässä hetkessä ja tilanteessa, näillä taidoilla ja tiedoilla vaatii itseltään enemmän kuin olisi tarve tai mahdollistakaan vaatia. Löytää puutteellisuuksia jokaisesta asiasta jonka tekee ja tuntee huonoa omaatuntoa kun ei tehnyt jotain paremmin. Huoh.

Joskus olisi ihan vaan kiva käyttää täysin vapaasti niitä kaikkia satoja omistamiansa lakkoja, mutta ei voi, kun on tuo musta laatikko josta mun on ensin kokeiltava kaikkia mahdollisia. Miksi ihminen pistää itselleen tavoitteita, sääntöjä ja muita ja rajoittaa näin mielikuvitustaan? Joskus olisi ihan kiva vaan tehdä yksivärisiä lakkauksia koko viikon tai vaikka kuukauden. Mutta ei voi, koska lukijani tylsistyisivät kuolleeksi, koska olette tottuneet siihen, että kokoajan tulee uutta ja ihmeellistä. Mitäs jos en julkaisisikaan niitä yksivärisiä lakkauksia? Niin, no sitten tulisi kuukauden blogitauko. Luulen ettei sekään olisi sitten hyvä, toisille kun tuo joka toinen päivä postaaminenkaan ei tunnu riittävän.

Älkää käsittäkö väärin, minusta on todella ihanaa kuulla sellaista palautetta, jossa toivottaisiin että postaisin mieluumin joka päivä kuin vain kahden päivän välein, . Tottakai se on ihanaa kuulla että minun kirjoitukset kiinnostavat niin paljon, että niitä voisi vaikka joka päivä lukea mutta ymmärtäkää, että minä en pysty. Blogin lisäksi mulla on todellakin myös se ihan oma, blogin ulkopuolinen elämä (vaikkei aina sitä kyllä uskoisi). Blogin pito vie niin paljon aikaa mun elämästä, että ette varmasti uskokkaan. Se kaikki ei näy postauksien muodossa juuri nyt tällä hetkellä teille, mutta blogin ylläpito, vastailu kommentteihin, sähköpostiin, Formspringiin, erilaisiin blogiin liittyviin yhteydenottoihin ymsymsyms vie tolkuttomasti aikaa sen lisäksi, että hion blogin ulkoasua, käytettävyyttä, suunnittelen tulevia postauksia ja tulevia juttuja ja teen ja kuvaan postauksia ja ai niin tosiaan, teen niitä kynsiä joista blogiin postaan.

Sinänsä jännää on se, että koskaan mikään anonyymi-ilkeily ei ole saanut mua edes harkitsemaan blogin tauolle laittamista, ei ei. En minä sellaisia jaksa kauempaa miettiä, ehkä alussa jaksoin kauemmin. Blogin pidossa kasvaa todella paljon ihmisenä, vaikkei sitä ehkä uskoisi. Koitin itseasiassa ottaa tähän esimerkiksi jonkun anonyymin ilkeilyn mutta en keksinyt ainoatakaan esimerkkiä, niin nopeasti ne unohtuvat. Ne ovat ihan muut syyt jotka saavat harkitsemaan blogin sulkemista.

Vaikka blogia ei olisi, tulisin luultavasti silti tekemään kynsiä. Silti monesti mietin, että mitä mä sitten tekisin jos mulla ei olisi tätä blogia? Kenelle mä tulisin hehkuttamaan jostain ihanasta kynsilakasta jonka löysin tai kivasta koristelujutusta jonka löysin tai keksin? Kuka kuuntelee kun tahdon selittää postauksen verran joidenkin lakkojen koostumuksista tai siitä miksi joku tietty kynsilakka nyt vaan on niin ihana? Kuka ymmärtäisi paremmin toista kynsifriikkiä kuin toinen samanlainen?

Tämä ei ole teidän syytä. Ette te tee mitään väärin jos toivotte minulta asioita, vaan minä teen väärin kun en osaa olla toteuttamatta tai vaadin itseäni toteuttamaan asioita joita ei olisi tarve tai otan niistä isompia paineita kuin olisi tarve.

Onko parempi luovuttaa huipulla vai hiipua hiljalleen?

65 kommenttia:

 1. Ei tommonen määrä lukijoita niin vaan lähde vaikka postailisitkin vaikka vaan pari kertaa viikossa :) Toivottavasti et lopeta blogia!

  VastaaPoista
 2. Angst... En ymmärrä miten oot saanut näin paljon lukijoita? Lakkauksesi ei edes ole vaikeita, tietty väri jossa on leimauksia/pari viivaa tai strasseja.

  Mun puolesta voisit lopettaa koko blogin pitämisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sinä ite siellä ruudun toisella puolella oletkin varmasti sonnea parempi lakkaamaan ;) sonne tekee hienoja lakkauksia, että tiedät ! :)

   älä lopeta bloggausta! voit vähentää bloggauksia kyllä, mutta mä ite ainakin odotan aina innoissani ja kattelen että millon tulee sulta uus postaus ! ja sulta mä saan eniten inspiraatiota omiin lakkauksiinikin ja kattelen ilolla sun tutovideoita ja ihailen täällä kaikkia kynsilakkoja mitä en voi saada ... <3

   Poista
  2. Noh noh anonyymi :) Vaatii kuule aikamoista pokkaa kirjoittaa tällanen postaus. Ja jos Sonnen tyyli on käyttää sitä '' tiettyä väriä, leimauksia, viivoja ja strasseja'', niin antaa käyttää! Jos se miellyttää hänen silmäänsä, se on hienoa. Mutta jos se ei miellytä sun silmää, jätä se huomiotta. Keskity niihin mitkä on sun mielestä kauniita, äläkä niihin jotka ei sun mielestä oo hienoja.


   Ja sonne, olet varmaan yks Suomen parhaista kynsibloggaajista, sulla on ihan mahtava tausta takanas! Älä lopeta, vaan pistä blogi tauolle, ja testaa miltä se tuntuis olla bloggaamatta. Älä ajattele miltä meistä tuntuu jos lopetat, vaan sitä jaksatko itse pyörittää blogia.

   Olet mahtava, voimia :(

   Poista
 3. Sanoisin, että sun kanttii miettii vähä aikaa ihan vaan, että mitä sä haluut. Varmaan sulla on kavereita, joille voisit hehkuttaa? Tai poikaystävälle, sitä en tiiä kiinnostasko sitä nii hirveesti, mutta se kyllä varmaan kuuntelis ;)

  Ja mieti mitä sä saat tältä blogilta? Piristääkö kommentit sua ja muutenki antaako kirjottaminen ja bloggailu sulle jotain? Ja vertaa sitä siihen, mitä ite annant blogille? Onko ne balanssissa vai ei? Jos susta tuntuu, että annat paljonpaljon enemmän blogille, kuin mitä siltä saat, ei ehkä kannata jatkaa. Mutta suosittelen kyllä silti harkitsemaan asiaa kunnolla.

  Ja tohon viimeseen kysymykseen, huipulla on parempi luovuttaa, jos homma ei enää innosta eikä kiinnosta, eikä enää huvita. Mutta jos tykkää siitä ja huvittaa, niin antaa hiipua sitten hiljalleen, jos se on hiipuakseen. Ja voithan sä aina antaa itelles aikaa, sä kirjotat ittes takia, etkä oo velvollinen mihinkään, ei sun tarvi joka päivä kirjottaa, vaikka joku sitä mankuskin. Kirjotat vaikka kerran viikossa, jos siltä tuntuu. Jos oikeesti sun kirjotuksista ja kynsistä tykkää, niin ei ne lukijat mihinkään täältä häivy vaan odottaa sen viikon kiltisti postausta ;)

  Kaikki ei vaan ymmärrä, että sullakin on muuta elämää, etkä elä lukijoita varten, älä ota siitä paineita, ja tee niin mikä susta tuntuu parhaalle :D

  Mä tykkään sun blogista ja saan monesti inspiraatioo sun kynsistä ja omia ideoita. Tykkään etenki sun videoita katella. Mutta voin myöntää sen, että monesti en oo kuitenkaan mitään kommentoinu. Jos päätät lopettaa niin kyllähän se harmittaa, ei saa enää päivän piristystä täältä, mutta kyllä mä sen ainaki ymmärtäsin, enkä valittas tai koittas saaha sua muuttaan mielipidettäs. Oot ihana ihminen, muista se mitä ikinä sitte päätätki tehdä;)

  VastaaPoista
 4. Parhainta on tuottaa sellaista sisältöä, joka tuntuu hyvältä. Vai onko tärkeämpää koittaa miellyttää lukijoita? Älä väsytä itseäsi, tsemppiä päätöksiin!

  VastaaPoista
 5. Todella mielenkiintoinen teksti, vaikka varmasti kirjoititkin sen enemmän itseäsi varten.

  Erittäin hyvä pointti lopussa. Kelle asioista hehkuttaisi? Ehkä paras tapa on kirjoittaa silloin, kun tuntuu siltä, että nyt on ihan pakko saada kertoa. Ja esittelee niitä kynsiä just sellasena kuin ne on tehnyt. Myös niitä yksivärisiä ;) Vaikka varmasti kaikki kommentit tuo iloa ja mielenkiintoa hommaan, homman on kuitenkin tarkoitus olla hauskaa :)

  VastaaPoista
 6. voi ihana tyttönen!
  hyvä että sä itekkin tajuat vaativasi itseltäs aivan liikaa. kyllä mä ihan yksivärisiäkin lakkauksia jaksaisin katella, tykkään vaan lukea just niistä koostumuksista sun muista! tietenkin on ne anonyymit jotka pyytää paljon välttämättä tajuamatta, miten paljon se sulta vaatii.
  mä tottakai toivon todella, ettet sä lopeta tätä, koska kuulut ehdottomasti mun lempparibloggaajiin :) mutta joku "loma" tästä stressistä mitä tää varmasti tuo, olis sulle enemmän kuin ansaittu - ehkä sitten jaksaisit taas uudella innolla ja toivottavasti pienemmällä perfektionistisuudella kirjoitella. ensisijaisesti kynsiharrastus ja bloggaaminen pitää olla sulle itelles mielenkiintosia ja kivoja juttuja, joista nautit - ei niin että niska limassa puurrat meidän lukijoiden takia niitä ihmeellisen upeita kynsiä.

  en tiedä kuinka paljon saat tätä kuulla, mutta sanompa silti: KIITOS että jaksat pitää tätä ja kirjoittaa sen joka toinen päivä, sillä musta sekin on usein. arvostan ja tykkään sun blogista oikeasti tositosi paljon! :)

  VastaaPoista
 7. Mä oon nyt kyllä sitä mieltä että hengähdä rauhassa. Bloggaamisen ei saa tuntua tuolta. Vaan sen pitää olla sellanen kiva juttu, mitä on kiva tehdä eikä tarvi stressata. Itse ainakin jos esitän jotain toiveita, en tarkota niitä mitenkään että nyt ne on pakko tehdä tai lopetan lukemisen. Yritä nyt olla vain ottamatta turhia paineita. ihan oikeesti! Ite huomaan jo nyt, että en pysty panostamaan omaan blogiini niin paljoa kun haluaisin. Joskus on pitempiä taukoja, joskus taas tulee useemmin tekstiä. Lisäksi itekkään en koskaan oo tyytyväinen täysin omiini tuotoksiin, mutta yritän olla välittämättä. Koska mielenkiinto valahtaisi kokonaan. Arvostan sua suuresti bloggarina ja on aivan ihana lukea sun postauksia. Kuitenkin tätä harrastusta pitää tehdä niin, kuin itselleen kokee sopivaksi.

  VastaaPoista
 8. Ehkä sinä itse rajoitat itseäsi ihan turhaan, ei me lukijat täältä kaikota vaikka sinulla olisi kerran viikossa ne beiget kynnet ja tekstinä ettei mikään muu nyt tuntunut luontevalalta. Jotenkin tuntuu että bloggaajat välillä itse tekee asiosta turhan monimutkaisia, kun blogihan on ensisijaisesti juuri sitä mitä kirjoittaja haluaa jakaa lukijoidensa kanssa, ei sinun meille tarvitse taiteilla, vaan taiteilla itseäsi varten jos siltä tuntuu. Toki minustakin on ihana katsoa oikein mestarillisesti lakattuja kynsiä, mutta lukisin sinun blogiasi vaikkei niitä olisikaan. Ja mustalaatikko, jos se tuntuu ahdistavalta, niin heivaa laatikko parvekkeelta mäkeen, ja laita lakat hyllyn ja lakkaa juuri sillä mikä eniten silmää miellyttää, niin minä tekisin :)

  VastaaPoista
 9. Ai niin ja vielä tuosta mustasta laatikosta. Musta jos se ei enää tunnu kivalta se kannattaa lopettaa.. kuitenkin luulen, että kärryillä käyttämättömistä lakoista pysyy muutenkin.. itelläni oli se ehkä muutaman viikon vähän ennen sua. Mutta lopetin, kun en kestänyt sitä, että lakat on erillään. Nyt sun pitää tehdä vaan niin kuin itestä tuntuu hyvältä.

  VastaaPoista
 10. Musta tuntuu usein samalta, vaikka oma blogini onkin mitättömän pieni ja tuntematon, jolla on arviolta ehkä neljä vakituista lukijaa.
  Mutta juurikin se, että ilman blogia olisi vapaampaa, ja olisi yksi huolen- ja stressinaihe vähemmän. Mutta toisaalta ilman sitä paikkaa jonne voi selostaa elämäänsä ja kirjoitella ja jakaa kuvia, ajatuksia, mietteitä ja luomuksia, olisi tylsää. Sitä kaipaisi.

  Mä en kirjoita omaan blogiini kuin kerran tai pari viikossa, lienekö siinä syy miksi lukijakuntani on pieni. Mutta pitää muistaa että useimmille meistä bloggaaminen on harrastus, ja siitä pitää nauttia. Kirjoittaa kun jaksaa ja tahtoo ja on kirjoittamatta silloin kun ei.

  Jaksamista ja tsemppiä sinulle, minusta blogisi on ihana ja täältä olen useammankin kerran saanut inspiraatiota ja innostusta. (: Kiitos siitä!

  - Tuuli

  VastaaPoista
 11. Vaikka mielelläni lueskelen sun postauksia, niin kuin moni muukin, niin silti parempi on, että teet tätä omaksi iloksesi. Pitäisit vaan taukoja jos siltä tuntuu. Bloggaamisen pitäisi olla kivaa ja tehdä omaksi iloksi. Niin kuin ylempänä ainakin joku sanoi; sulla ei ole velvollisuuksia ketään kohtaan.

  VastaaPoista
 12. Mulla itellänikin on blogi (mulla kuitenkin 15 lukijaa) ,joten ymmärrän että postaileminen vie aika paljon aikaa. Mua ei haittaisi ollenkaan, jos tekisit postauksia harvemmin, tottakai aina odotan niitä innolla. Yksivärisistä kynsistä postailu ei minua ainakaan haittaisi. Toivottavasti et lopeta blogin pitämistä, koska postauksesi piristävät aina! Mitä ikinä päätätkin tehdä, en tuomitse! :)

  VastaaPoista
 13. kuule, tää on sun blogi (: sä saat päättää lakkaatko vaan yhdellä värillä, vai käytätkö kaikkia sateenkaaren värejä yms. kyllä me ymmärretään ettei sulla riitä puhti kaikkeen, eikä pitäiskään ! ihminen säkin oot, eikä kenenkään (varsinkaan tuntemattoman blogianonyymin) pitäis vaatia sulta mitään mihin sä et pysty. overall sun blogi on tosi inspiroiva ja ihana, keep it up gurl !

  VastaaPoista
 14. Mun mielestä tää blogi on tosi hyvä, ja aina on kiva lukea mitä oot kirjoittanut! Toivottavasti jatkat sun blogias mut jos päätät pitää taukoo, niin tietty se on harmi. Mut tee just silleen miten iteltä parhaiten tuntuu! :) jaksamisia sinulle!

  VastaaPoista
 15. Itse en ymmärrä sitä miten ihmiset voi koko ajan vaatia uusia postauksia? Kohta niitä varmaan täytyisi tulla 5 kertaa päivässä, jotta lukijat olisi tyytyväisiä? Mun mielestä sen ei pidä mennä niin. Sä bloggaat just ja vain itseäsi varten. :) Bloggailun kuuluu olla hauskaa ja jos ei ole niin ehkä kannattaa pitää pari päivää taukoa ja palata kirjoittamaan kun oikeasti siltä tuntuu että tahdot kirjoittaa. :) Kaikilla meillä on se oma elämä ja myös sitä pitää elää eikä vain jumittaa blogissa meille muille kirjoittaen. En tosiaan usko että lukijat kaikkoavat minnekään vaikka hiljentäisit bloggailutahtiasi. True-fanit varmasti jaksavat seurata. Voihan se olla että into palaa ja alat keksiä uusia juttuja kun otat vähän iisimmin välillä ja kirjoitat kun susta tuntuu siltä että on oikeasti jotain kirjoittelemisen aihetta. :)

  Ja niille ilkeille anonyymeille: Jos on niin vaikea lukea blogia ilman että tarvii tulla kirjottelemaan tänne kaikkea paskaa niin kuulkaapa EI TEIDÄN OLE MIKÄÄN PAKKO. :DDDD Tuolla yläreunassa on tommonen ruksi mistä sivun voi sulkea ja poistua tai vaihtoehtoisesti voit mennä lukemaan jotain muuta jota pidät itse parempana tai voit jopa ite perustaa blogin jossa teet sitten niin kuin itse haluat. :)

  VastaaPoista
 16. Sanoisin et 1)pidä tauko ja katso sitten tai 2) pidä "plain"-kausi jossa lakkaat yksivärisiä sun muita ja otat ehkä yhden kuvan ja jotain kolme lausetta jos ei huvita jutella.
  Me ollaan kyl täällä, ja pysytäänki täällä jos sinäkin tai tiedetään et tuut takas. Kynsilakka on hauska aasia, pidä se hauskana. Älä anna vaatimusten tai ilkeilyjen (niinkuin tämänkin postauksen esimerkki) vaikuttaa liikaa, tää on sun blogi.

  VastaaPoista
 17. Hei ystävä hyvä. Elä hättäille! Me ei täältä kadota vaikka hiljentäisit tahtia! Minäkin luulin alun jälkeen että oma blogini on huono kun en joka päivä sinne jotain päivitä.. Mutta eikös se oo niin, että laatu korvaa määrän? Meillä on töissä sanonta "ei se määrä vaan se laatu!" Jos se musta laatikko häiritsee niin sekoita kaikki lakat ja käytä mitä haluat :D Ne jotka tästä blogista lähtee niin menettäävät paljon. Ja ne ei myöskään silloin ole tämän blogin arvoisia lukijoita! Ehkä muutaman päivän tauko tekisi hyvää? Otat omaa aikaa etkä ajattele tätä blogia hetkeen. Kyllä me täällä pysytään :P ♥

  VastaaPoista
 18. Tsemppiä sinne! Kyllä Suomessa on tilaa rauhallisen postaustahdin laatublogille eikä ne lukijat siitä tahdista kiinni ole. Kyllä se on se kirjoittajan persoona joka on suurin tekijä.

  Jos itselle ei sovi toisen kirjoitustyyli niin se on mulla suurin syy pudottaa blogi pois lukulistoilta. Ei se että postauksia tulee vaan pari viikossa tai muutama kuukaudessa. Mä itse myös tykkään paljon ihan swatch-kuvista ja kerrostuksista ym.

  Lifestylegloggaaja voi helposti postata vaikka lounaastaan sen päivän asun ohella, mutta kynsibloggaajan on itse luotava se mistä postataan. Kuvien otto, muokkaus ja tekstin tuotto jne vie molemmilla aikaa, mutta kyllä suurempi aihealue helpottaa sisällöntuottoa.

  Oman (pienen) blogin kautta on tullut huomattua miten pienikin lukijamäärä luo paineita sisällölle, mutta itsellenihän sitä blogia tavallaan teen ja postaan siitä mikä minua kiinnostaa. Toivon samalla, että ehkä se kiinnostaa muitakin, mutta väkisin yrittäminen myös näkyy lukijoille samoin aito innostus. Pahaa perfektionismia löytyy täältäkin, mutta jokaista lakkausta ja postausta ei voi tehdä uudestaan, vain oppia ja muuttaa tyyliään seuraavaan. Eli jäitä hattuun ja omalla tahdilla ja tyylillä eteenpäin.

  Kaikkea hyvää sinne ja innolla odotan uusia postauksia vaikka niitä tulisikin vähän harvemmin. <3

  VastaaPoista
 19. Jos et jaksa tehdä koristeluja niin älä tee :) Mulle ainakin kelpaa ihan yksivärisetkin, niin kuin varmasti monelle muullekkin. Älä tee mitään mikä ei tunnu susta itestä hyvältä, lukijat kyllä joutaa oottamaan aina muutaman päivän uusia postauksia.

  VastaaPoista
 20. En toivo todellakaa et lopettaisit tän blogin(ennemmi pari kertaa kuukaudes ja kyl ne yksvärisetki on hienoi!! :) mutta tee miltä tuntuu ja älä ota paineit postaustahdist! <3 mä luen sun juttui mielellää vaik niit oliski vähä harvemmi :)

  VastaaPoista
 21. Hei Sonne! Minä olen vasta aloittanut bloggaamisen ja alunperin sen aloittamisen syynä oli halu ja innostus jakaa kuvia ja tietoa tästä ihanasta harrastuksesta. Olen siis ihan noviisi ja siksi onkin upeaa käydä ihastelemassa muiden jo kokeneempien bloggaajien kuvia ja tarinoita liittyen aiheeseen. Blogin pitämisen tulisi siis lähteä ensisijaisesti omista tarpeista, halusta ja palosta tähän niin koukuttavaan harrastukseen. Jos bloggaaminen alkaa tuntua työläältä ja stressaavalta pieni tuumaustauko tuskin on haitaksi, jotta löydät sen kipinän uudelleen. Lukijakuntasi pysyy varmasti uskollisena vaikka postailisit harvemmin. Tsemppiä ja toivottavasti löydät bloggaamisen ilon ja teet sitä omaan elämäntilanteesi sopivasti. <3

  VastaaPoista
 22. Kuinka yllättävää löytää tälläinen kirjoitus :O
  Mietin aika pitkälle noita asioita ennen kuin aloin edes harjoitella omaa blogia ja tosi alkutekijöissä se on,mut totesin että teen sitä enemmän itselle ja on ihan kiva jos joku muukin tykkää :)

  Tykkään lukea muiden kirjoituksia ja ihastella kynsiä sekä pyöriä ympäri blogia tutkien mitä ihania kynsilakkoja,lakkauksia ja muuta kuolattavaa löytyy.

  Meillä on iso perhe eikä minulla ole aikaa uhrata blogilleni siittä murto-osaakaan joten teen sen minkä teen silloin kun ehdin ja jaksan. Jos joku jotain toivoo niin saa toivoa ja se tehdään kun ehditään. Jos aletaan "vaatimaan" niin voi unohtaa mokomat vaatimukset.

  Postaus joka päivä on liikaa minun mielestä. En kerkiä joka päivä lukemaan kaikkea niin menee hyvät jutut ohi,en yleensä ala lukemaan kaikkea vanhaa että pysyn kärryillä :)

  Tee niin kuin sinun on hyvä niin minä ainaskin teen :) sain jopa tänään innostuksissani 2 postausta tehtyä Mut no ne olikin ne ihan ekat 2 :D

  http://lakkaaddikti.blogspot.com/

  VastaaPoista
 23. Ihan tosi iso kiitos kaikille tähän mennessä mukavia kommentteja kirjoittaneille! Ihanaa huomata, että ymmärsitte mun pointin oikein ettekä tuomitse. :) <3 Kyllä tästä vielä noustaan, varsinkin kun voi täällä blogissa myös purkaa itseään, eikä tarvitse miettiä kaikkea yksin.

  Alussa mielipiteensä esittäneelle kärtty-anonyymille sen verran, että kyllä, angstaan tässä kirjoituksessa, mutta entäpä sitten? Tämä on se minun inhimillinen puoleni, missäs sinun omasi on? :)

  VastaaPoista
 24. Sonne, postaa vaan siihen tahtiin kun itsestä tuntuu hyvältä, tämä on kuitenkin sun blogi :) En jaksa uskoa että lukijat lähtisivät sen takia että postauksia tulisi harvemmin. Tauon pitämiseen tai pidemmän postausvälin lyhentämiseen voisi ottaa vaikka avuksi muita bloggaajia tekemään vierailupostauksia, jos siltä tuntuu.

  Jaksuja! Ja kyllä ne yksivärisetkin lakkaukset on kuules kauniita :)

  VastaaPoista
 25. Toivottavasti et lopeta blogias! Tää on aivan paras blogi! :)

  VastaaPoista
 26. Jos susta tuntuu, että uuvut, hengähdä hetki rauhassa ja sitten mieti vasta uutta jatkoa. Sun postaukset piristävät aina ja on aina mukavaa lukea, kuinka sä taas löysit uuden lakan ja kuinka sä taas tilasit koristeita ja kuinka sä taas teit niin hienon koristelun.
  Musta tuntuu välillä ihan samalta, että asetan riman itseni suhteen aivan liian korkealle. Tästäkin oon jo saanut kuulla ja oon itsekin huomannut, että välillä voisi vähän löysätä ja hengähtää.
  Ja musta yksivärisetkin lakkaukset toimii. Välillä on on ihan kiva sanoa, että haa, musta tällä kertaa yksiväriset oli nätimmät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos! Välillä pitäisi tosiaan antaa itselleen lupa hengähtää!

   Poista
 27. Tee niin kuin itestäsi tuntuu. Itsekkin pidini juuri äsken pitkän postaus tauon ja sanon, että se teki terää. Minulla ei ollut halua tehdä kynsiä, postauksia, koska tuntui, etten vain pysty siihen juuri silloin. Nyt on taas into palannut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tehdä siten niinkuin tuntuu parhaalta kullakin hetkellä, siksi en päätäkkään mitään etukäteen vaan katson miten käy. :)

   Poista
 28. Vaikka rakastat kynsien laittoa ja blogin kirjoittamista, joskus oman elämän pitää mennä sen ohi! Pidä tauko bloggaamisesta ja lakkaa kynsiä niin kuin itse haluat tai että vaikka lakkaat kynsiäsi vain kerran tai kaksi viikossa - itsehän sinun täytyy päättä milloin postaat vai postaatko sittenkään (:

  Voimia ! <3

  VastaaPoista
 29. Sun pitää nyt miettiä, että teetkö tätä itsesi vai muiden takia. Onko sillä oikeastaan edes väliä kuinka paljon lukijoita on?
  Minä olenkin välillä miettinyt, että miksi ihmeessä postailet ja teet uusia lakkauksia niin usein? Se on varmasti tosi rankkaa ja minusta jopa kynsilakan, vaivan ja ajan tuhlausta kun hienoa manikyyria ei pidä kynsissä kuin korkeintaan pari päivää. Älä ajattele koko ajan meitä lukijoita vaan tee niin kuin susta itsestä tuntuu parhaalta. Ja minä ainakin pysyn sun lukijana vaikka et postaisi mitään kuukauteen. Varmasti moni muukin.
  Ja hiiteen se musta laatikko jos et kerta siitä tykkää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekä että, en voisi rehellisesti (enkä usko että kukaan muukaan tämän kokoista blogia pitävä) väittää että pidän blogiani vain itseäni varten, en tosiaankaan. Jos pitäisin, niin tämä blogi olisi suljettuna tai kirjoittaisin päiväkirjaa. Mutta en myöskään pelkästään lukijoita varten kirjoita, vaan sekä että. Toisaalta silloin kun on tullut tehtyä usein uusia kynsiä, niin se on aina lähtenyt siitä että tahdon tehdä, ei siitä että lukijat vaativat. ;D Ja musta loota heitettiin pois!

   Poista
 30. Ymmärrän kyllä hyvin tuon tekstisi.

  Itse perustin blogin, jotta omat siskoni pysyisivät kärryillä mitä olen tehnyt.. Itsellä on vähän samaa vikaa, tuntuu ettei mikään riitä, ja "huonoja" kynsiä ei viitsi edes postailla. Toinen syy on myös se, että jos sattuu onnistumaan jossain lakkauksessa, niin kenelle sitä hehkuttaisi, kun ne lakkaukset pysyy pari päivää, eikä silloin välttämättä näe ketään jota ne kiinnostaa! :D

  Itse en yritäkkään postailla kuin muutaman päivän välein, aika ei yksinkertaisesti riitä. Aika hullulta kuulostaa tuo että vaaditaan aina vaan tiheämpää postausväliä... Ei kukaan meistä tätä työkseen tee! :D

  Mä tykkään kanssa lukea lakan koostumuksista ja muista ominaisuuksista, en halua itse ostaa huonoja lakkoja (varsinkaan kalliimpia lakkoja), jotka ei sitten koskaan kynnelle päädy. Mulle tärkeintä on lakkauksissa se, että kynnet on siististi lakattu (niinkuin sä teet). :)

  Luulen, että meitä jotka tykkäävät blogistasi on huomattavasti enemmän kuin niitä, joiden on pakko päästä kommentoimaan jotain sontaa (yleensä sekin vaan on kateellisuutta). Silti se yksikin negatiivinen kommentti yleensä jää harmittamaan..

  Itse ainakin jään kaipaamaan blogiasi jos päätät pistää sen tauolle, mutta eihän tällaisen harrastuksen takia kannata nyt mieltäänkään pahoittaa!

  VastaaPoista
 31. Ajattelemisen aihetta niille, jotka eivät ymmärrä että blogin pitäjällä on muutakin elämää. Voisin kuvitella, että nuorilta tytöiltä tulee enemmän tällaista palautetta, aikuiset käsittävät, että blogin ohella on hoidettava työt, opiskelut, ihmissuhteet, harrastukset, ehkä perhe. Ei mullakaan riitä aikaa päivittää blogia kuin pari kertaa viikossa enkä kyllä ehdi kynsiäkään tehdä sen useammin. Se on tuntunut sopivalta määrältä kun postaan reaaliajassa enkä julkaise ajastetusti mitään tai edes kirjoittele varastoon. Kuvatkin otan aina sillä hetkellä kun kynnet on lakattu.

  Mä tykkään tosi paljon Sonnelasta. Lakkaesittelyjen ja kivojen ideoiden lisäksi täällä on muuta höpinää sopivassa suhteessa ja kivasti kirjoitettuna. Kynsi- ja kosmetiikkablogin pitäminen vaatii paljon enemmän työtä kuin jonkun lifestyleblogin, jossa on pari tylsää tekstiriviä ja netistä napatut kuvat. Silti niitä luetaan, mitä ihmettelen tosi paljon.
  Itse olen saanut sulta tosi paljon hyviä vinkkejä, ideoita ja inspiraatiota aloittelevana bloggaajana. Oma blogini lähti juurikin halusta jakaa tätä "hömppää" muiden samanhenkisten kanssa, mulle ei enää riittänyt se, että postailin kuvia kavereille feissarissa. Silloin ei vielä ollut aiheeseen keskittyneitä ryhmiäkään.

  Tunnistan itsessäni saman piirteen ja olen huomannut sen monessa muussakin blogissa: kaiken pitäisi olla niin pahuksen täydellistä. Voi voi jos joku karva päätyy kynnelle, kuviin ja sitä kautta nettiin. Eihän tämän nyt PITÄISI olla niin ryppyotsaista touhua.

  Tuon musta laatikko-projektin kyllä jättäisin ja postailisin siihen tahtiin, kuin tuntuu hyvältä. Jos tarvii taukoa, niin pidä tauko. Ei me lukijat täältä mihinkään kadota mutta toivotaan kovasti, että jatkaisit vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ihan totta tuo kynsiblogien ja lifestyleblogien ero! En edes ole tullut ajatelleeksi tuota puolta. Ja juurikin tuo että joku karva tai ruttu kynnessä niin kynnet pilalla, eihän sen niin saisi olla, jokainen meistä on luonnossakin nähnyt karvan ja so what? :D Pitäisi vaan koittaa keveämmällä mielellä ottaa koko touhu, harrastuksestahan tässä on kyse eikä mistään vakavasta.. Onneksi nyt tajusin jättää mustan laatikon!

   Poista
 32. Älä lopeta blogin pitämistä...
  Voithan sä aina pitää tauon tai postailla pari kertaa esim. kuukaudessa. Ei ne todelliset lukijat minnekään katoa!
  Tietenkin jokaiselle tulee joskus niitä kausia, jolloin ei huvittaisi tehdä koristeluja tai bloggailla ollenkaan. Sanot vaan sen rehellisesti blogissa ja varmasti suurin osa ymmartää:).

  VastaaPoista
 33. Hei! Voimia sinulle! Kyllä varmasti lukijat odottavat niitä tekstejä vaikka niitä tulisikin harvemmin, sehän olisi niinkuin kirsikka kakun päällä kun saanut odottaa hieman pidempää. Tottakai tulisi ikävä näitä jos et enää bloggailisi, mutta tärkein on se että tykkäät tästä ja teet niin kuin sydämesi sanoo. :)

  "Soturi antaa päätöksen tulla.
  Jos hänen on tarpeen sanoa kyllä, hän sanoo sen rohkeasti.
  Jos hänen on tarpeen sanoa ei, hän sanoo sen pelkäämättä. "
  -Paul Coelho, Valon Soturin Käsikirja

  -Henna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle, hyviä pointteja! :)

   Poista
 34. Niin eihän se mukavaa ole jos homma alkaa ahdistaa ja tuntua pakkopullalta. Itseltä tuntui samalta, että aina pitäisi olla erilaista ja upeaa, mutta korkean tason kynsitaiteilijaa ja bloggaaja minusta ei kyllä saa ikinä. Joten nyt postailen silloin kun siltä tuntuu ja lopetin anteeksi pyytelyt tauoista. Koska tämä on vain harrastus ja väylä jakaa kokemuksia muiden lakka hulluuden pauloihin joutuneiden kanssa, koska kaveri ja lähipiirissä hommalle lähinnä naureskellaan.

  VastaaPoista
 35. Itse kirjoitan blogia ensisijaisesti itselleni ja silloin kun siltä tuntuu. En lakkaa kynsiä joka päivä, vaan aina silloin kun edelliset alkaa kulua pois. Tärkeintä mulle on enemmän se että kynnet on kivasti, kuin että blogi on aktiivinen.

  Kyllä ne lukijat, jotka todella haluaa blogiasi lukea, pysyvät, vaikka kirjoittelisitkin harvemmin. Omilla ehdoillasi, joskus rennommin, joskus tiheämpään tahtiin aina sen mukaan, miltä tuntuu ja paljonko arki antaa periksi, kun kirjoittelet niin ei pääse into loppumaan.

  Mun mielestä välillä pitää olla vähän itsekäs eikä aina ajatella vain lukijoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota itsekkyyttä pitäisi joo hankkia enemmän.. Sitä vaan tulee liikaa ajatelleeksi asiaa kaikkien puolelta vaikka pitäisi muistaa että loppujenlopuksi tämä on MINUN blogi eikä esim. yleinen keskustelufoorumi tai nettisivu, jolta lukijat voivat vaatia kaikenlaista. ;D

   Poista
 36. Sonne, sun kynsiblogis on paras, sen jaksan lukea aina, jokaisen postauksen, älä lopeta :) Postaile vaikka harvemmin, ihan miten itseltäs parhaalta tuntuu! Mua henkilökohtaisesti kiinnostaa yksiväriset lakkaukset eniten, koska niitä itse eniten käytän ja mun mielestä niissä pääsee kynsilakan kauneus parhaiten esiin, yksinkertaisuus on kaunista, mutta oon yksin tämän mielipiteeni kanssa :D Ja mä ainakin ymmärrän mitä tarkoitat tuolla perfektionismilla, täällä toinen semmoinen. Mä en edes voisi pitää blogia tämän takia, vaikka haluaisin, siksi nostan hattua sinulle! Ja pidän eniten juuri sinun kynsiblogistasi, koska sun kirjoitustapa on niin kiva, susta saa tosi ihanan kuvan! Semmoisen helposit lähestyttävän, alusta asti, sun blogi piti HETI lukea, kaikki jutut ja mies huokaili vierellä, koska tuun syömään tai katsomaan leffaa ;) Mä joka en pidä lainkaan pinkeistä kynsistä, luen tätä ja katselen silti pinkit kynsikuvas myös :D Ja hah anonyymit, kuka niistä jaksaa edes välittää, edes lukea, siis niitä, jotka haukkuvat. Ne tosiaan unohtuu. Aivan kuten oikeassa elämässäkin, tuntemattomien loukkaukset unohtuu, paksat niistä. Sä oot juuri sä, sä kirjoitat niin kuin kirjoitat, lakkaat niin kuin lakkaat tai et lakkaa. Mä en usein kommentoi, koska en tykkää kommentoida kaikkien nähden, vaikka nimimerkin takaa kommentoinkin. Nyt vaan oli pakko, oli niin hyvä kirjoitus sulta. Älä tosiaan luovuta, keep on good work! Kiitos Sonne blogistasi, paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti kommentistasi! :)

   Poista
 37. Ei haittaa, aikka postaisit vain kerran kuussa. Kyllä tulisi silti luettua, ja harvase viikko käyn itsekin katsomassa blogistasi menneitä postauksia jonkun tietyn muistamani koristelun, swatchin tai ihan vaan ideoinnin takia. Ja no, esimerkiksi itselläni tahti on tätä nykyä kerran kuussa postaus opintojen ja typerän sairastelun takia, mutta ei voi minkään. Tosin, en itse ole tai koe olevani mitenkään perfektionismiin taipuvainen, joten asiasta ei ole ollut mitään paineitakaan.

  Kuka tahansa järkeä käyttävä ihminen ymmärtää, että opiskelevalla/töissäkäyvällä ei voi olla jatkuvasti aikaa postata päivittäin. Etenkään opiskelevalla JA töissäkäyvällä. Itsellä menee helposti lukemiset ja läksyjen teot puolille öin, vaikka aloittaisin tasan koulun päättymisen jälkeen.

  VastaaPoista
 38. Älä lopeta bloggaamista ainakaan kokonaan, vaan laita blogi tauolle ja jos sua itseäs häiritsee olla bloggaamatta nii sä voita jatkaa vaikka vähän harvemmin :)

  VastaaPoista
 39. Olet ihana kun ajattelet niin lukijoiden toiveita ja huomioit pyynnöt ja kommentit. Mutta sanoisin sulle: ole vähän itsekkäämpi! Tee reilusti sitä mitä haluat - tai jos välillä et halua niin ota vähän paussia. Joskus on niin tottunut reagoimaan toiveisiin ja kommentteihin, että voi tarvita vähän repäisyä olla tsekkaamatta blogin sähköpostia säntillisesti, mutta kun hetkeksi irtautuu kaikesta blogikommunikoinnista niin katto nousee hieman korkeammalle ja seinät vetäytyvät etäämmälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle! vähän odotinkin sinulta jotain kommenttia, muistelisin että vaikket muuten olekkaan aktiivinen kommentoija täällä blogissa, niin aina näissä isommissa kysymyksissä sinulta on tullut järkeviä ehdotuksia kommentteja. :)

   Poista
 40. Tee mitä haluat, mutta ÄLÄ NYT HERRAN JUMALA AINAKAAN POISTA/PIILOTA BLOGIASI!! Tää on paras kynsi-informaatio-sivu ikinä, en pärjää ilman tätä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, katsotaan mitä tapahtuu. :)

   Poista
 41. Varmasti aika tuttu tunne monelle bloggaajalle. Sitä ei ymmärrä kuinka paljon aikaa blogin pitämiseen ja yhden postauksen tekemiseen menee ennenkuin kokeilee itse, blogin pitäminen on oikeasti rankkaa. Joskus tulee niitä hetkiä kun ei vain jaksa, haluaisi vain unohtaa koko blogin. Itselleni ainakin tulee joskus stressi siitä etten ole postannut ja takaraivossa kolkuttaa syyllisyys siitä ettei ole lakannut kynsiä mitä voisi postata.
  Älä ota turhaa huolta blogista, jos ei huvita postata niin sitten ei huvita. Kyllä me täällä ollaan ja jokainen vähänkään ymmärrystä omaava ihminen varmasti ymmärtää jos ei sitä postausta tule. Huomasin viime kesänä, kun pidin kuukauden blogiloman, että jaksoin aivan eri tavalla loman jälkeen ja innostusta löytyi paljon enemmän! Kaikki tarvivat joskus breikin, joten kuuntele itseäsi ja tee just silleen kun susta tuntuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ei se oo vaan että kuvat räps tekstit paikalleen ja valmis ja aikaa meni 5 minuuttia. Huomasin tehneeni 1,5 tuntia pelkkää postausta (kirjoittamista ja käsiteltyjen kuvien laittoa paikalleen) tuossa yksi päivä ja totesin että ei näin..

   Se ehkä se suurin ongelma on että osaisinko vaan pitää taukoa ilman että tunnen syyllisyyttä kun sitten jos lopettaisin blogin niin se olisi siinä, eikä tarttis miettiä blogiin palaamista..

   Poista
 42. Mulla nyt ei ole niin paljon fiksua palautetta kuin muilla, mutta kerron nyt myös oman mielipiteeni.
  Kaikkihan vaativat joskus itseltään liikaa. Mutta sen sanon sulle et sun ei tartte olla ollenkaan huolissaan mistään sun kynsistä tai siitä mitä oot kynsillesi lakkaamassa, koska aina saat jotain ihmeteltävää kynsillesi luotua. Se, jos olisi yksivärisiä lakkauksia ei minua ainakaan haittaisi ollenkaan sittenhän sitä olisi vielä enemmän aikaa selittää yhden lakan koostumuksista sun muista. Musta sun pitää tehä blogiisi sellasia asioita mitä sä ite haluut. Jos joku sulle valittaa niin se on sen ongelma. Tää on sun blogi joten sul on oikeus tehä postauksia silloin, kun haluat ja sellasia kun haluat. Ei tartte pitää minkäänlaista stressia muiden toiveista sillä me ollaan aina tyytyväisii ja iloisia, kun jotain teet. Ja, jos nyt päättäisit alkaa tehdä harvemmin postauksia niin se olisi toisaalta hyvä, koska silloin sulla oisi enemmän aikaa muulle ja sun postauksia osattais arvostaa enemmän. Mutta sen sanon, että ala ikinä poista blogiasi vaikka lopettaisit tän niin täältä löytyisi miljoonittain ihania lakkausideoita ja rohkaisevia postauksia.

  Anteeksi epäselvä ja omituinen höpötykseni olen huono selittämään... Toivottavasti saat näihin suuriin kysymyksiisi vastaukset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, hyviä pointteja toit esille! :)

   Poista
 43. Moikka Sonne!

  Kuulostaa harvinaisen tutulta tuo tilanteesi. Olen aina suuresti arvostanut sitä miten usein ja IHANIA postauksia saat aikaan! Mutta tiedän tasan tarkkaan miten suuren työn yksikin postaus vaatii... ensin teet kynnet, vielä kuvaat ne ja yrität saada hienot kuvat, lataat kuvat, rajaat kuvat, lataat kuvat nettiin, teet tekstin ja hiot sen kuntoon jne jne... yhden postauksen tekemiseen menee yllättävän paljon aikaan. Mutta eihän me sitä tehtäisi jos ei kynsien lakkailu olisi mielestämme mukavaa :)
  Huomasin itsessäni samoja piirteitä vuoden vaihteessa. Koko ajan tuntui, että pitää keksiä jotain uutta ja jännää, jotta blogi pysyisi mielenkiintoisena. Toisinaan haluaisin ehkä vain lakata kynnet tylsällä ruskealla lakalla, mutta kirjoita siitä sitten kiinostava postaus blogiin. Aloin ajattelemaan liikaa sitä mitä lukijat haluavat, vaikka alunperin blogin perustin sitä varten, että san postattua juuri niistä kynsistä mistä itse pidän. Toki on kiva kuunnella lukijoita ja toteuttaa heidän toiveitaan esimerkiksi tutojen muodossa, mutta jos se menee siihen että toteuttaa VAIN lukijoiden toiveita ja pohtii liikaa sitä millä heidät pitää tyytyväisenä, niin ei sekään ole pitemmän päälle hyvä. Lukijat ovat aivan ihania ja tietenkin heidän positiiviset kommentit tuovat hyvän mielen.
  Itse vihelsin pelin poikki siinä vaiheessa, kun aloin tuntemaan jonkinlaista ahdistusta siitä, että en ollut päivittänyt blogia. saatoin jopa laskea päiviä, että siitä on nyt niin ja niin kauan kun viimeksi kirjoitin. Annoin periksi kun sain tietää tulevani äidiksi, halusin kaiken turhan "stressin" pois, sillä oma jaksamiseni on nyt tärkeintä. Kaikki voimat meni alkuraskaudessa siihen, että jaksoin olla töissä ja hoitaa kotiaskareet, en vain enää jaksanut keskittyä kynsiini. Blogissani onkin nyt elelty hiljaiseloa parisen kuukautta, mutta nyt alkaa onneksi olo helpottamaan ja jaksaa taas tehdä muutakin kun nukkua työpäivän jälkeen :)
  Olen huomannut että nautin taas enemmän kynsien teosta kun ei ole sitä tunnetta, että "näiden on pakko onnistua, jotta saan tehtyä taas postauksen". Ja juuri kun olin innostunut ja tehnyt kynsiä parille tutullekkin ja on aihetta postauksiin, niin enköhän tänään saanut tietää, että koirani on vakavasti kipeä :( Huomenna tiedossa kallis leikkaus, eikä silti ole varmuutta siitä että Mimmi jäisi henkiin.

  Välillä pitää vaan laittaa asiat itselleen uudelleen tärkeys järjestykseen. Jos sinusta nyt tuntuu siltä, että kynsiharrastuksesi vie liikaa aikaasi, niin vihellä peli poikki. Pidät tauon tai postailet silloin kun itse oikeasti jaksat ja ehdit. Uskon että moni sen varmasti ymmärtäisi, minäkin sain paljon kannustavaa palautetta, kun ilmoitin blogin jäävän nyt vähän vähemmälle huomiolle. Huomaat kyllä nopeasti, että oliko se oike ratkaisu vai ei. Voihan se olla, että et osaa olla ilman blogia ja sinun on pakko päästä takaisin päivittelemään yhtä usein :) Voimia ja jaksamista sinne! Muista että kukaan ei ole täydellinen ja vain sinä itse tiedät mikä on sinulle parhaaksi ;)

  ps: tais tulla aika romaani tästä kommentista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia pitkästä kommentista! :)

   Juuri tuo tunne mullakin on ollut että "näiden on pakko onnistua, jotta voin postata" joka sitten taas johtaa siihen, että tekee simppeleitä ja sellaisia manikyyrejä joissa harvoin menee pieleen ja sitten postaukset muuttuu ainakin omasta mielestä tylsiksi. Nyt kun sain tuotua asiat julkiseksi tänne ja huomasin vastaanoton, niin tajusin, että minä itsehän tätä blogia pidän ja voin tehdä täällä mitä lystään. Näin en enää ota niin kovia paineta postaustahdista tai muusta ja uskallan taas kokeilla erilaisia kynsiä, kuten tänäänkin vesimarmorointia. ;D

   Jaksamisia sinulle raskauden kanssa, arvostan sitä että tulit kirjoittamaan ajatuksiasi tänne! :)

   Poista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)