keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Helpot halloween-kynnet + ohje!

HUOM! Tämän postauksen kuvat eivät välttämättä ole sopivaa katseltavaa herkimmille! 

Läimäistään useampi kärpänen yhdellä iskulla taas, eli tässäpä samassa lytyssä 1. halloween-kynnet 2. helpot kynnet, joihin ei tarvita ihmeellisempiä välineitä 3. tuto!

Näiden kynsien ideana on splatter-tekniikka, jonka alunperin bongasin täältä.


Veriroiske / Blood Splatter -kynnet halloweeniksi

Tarvitset:
- valkoisen/vaalean kynsilakan (minulla China Glaze White Out)
- punaisen kynsilakan (minulla Flormar - 18)
- palasen mehupilliä (n. 10 cm pätkä, helpompi puhaltaa lyhyemmästä pätkästä kuin koko pillistä)
- jonkin alustan, joka saa sotkeentua (minulla muovinen kansi)
- suojan, jonka päällä voit sotkea huoletta (minulla vihko, joka saa sotkeentua, tässä hommassa kynsilakkaa lentää pitkälle!)
+ halutessasi esim. pimeässä hohtavaa päällyslakkaa (minulla BYS -merkkistä pimeässä hohtavaa)

Vinkki: löysemmät lakat toimii tässä paremmin kuin tosi paksut!

1. Lakkaa kynsille normaalisti aluslakka ja 2-3 kerrosta peittävää valkoista kynsilakkaa. Anna kuivua.

2. Laita alustalle pari pisaraa punaista kynsilakkaa.


3. Upota toinen pää mehupillistä punaiseen kynsilakkaan siten, että pää on mieluiten kokonaan lakan peitossa tai ainakin niin että lakkaa on pillin päässä jonkin verran. (kts. kuva alla)


4. Laita kynnet suojaa vasten ja puhalla pillin puhtaasta päästä niin, että lakkapisara pillin toisesta päästä lentää kynsille. Napakka, nopea puhallus toimii parhaiten. Jos pisara ei lennä, kasta uudelleen ja laita tarvittaessa lisää lakkaa alustalle. Jos pisara ei meinaa millään lentää, niin voit kokeilla pillin pään kastamista suoraan kynsilakkapulloon. Jatka kastamista ja puhaltamista kunnes kynsillä on haluttu roiskekuvio.Vaihtelemalla puhallusetäisyyttä saat aikaan erilaisia kuvioita, kokeile! Voit roiskia kaikki kynnet yhtäaikaa tai sitten sormea kerrallaan, ihan miten haluat.


5. Viimeistelystä sen verran, että tässä manikyyrissä roiskeita ei ole välttämättä pakko siivota kynsiltä pois jos esim. käytät kynsiä teemakynsinä/halloweenjuhlissa. Jos kynsissä on tarkoitus viettää normaalisti päivä, niin on ylimenneiden roiskeiden siivoaminen suositeltavaa esim. vanupuikkojen ja kynsilakanpoistoaineen + siveltimen avulla.

Päällyslakka on suositeltavaa ja jos tahdot varsin villiksi ryhtyä, voit roiskia samaan tyyliin kynsille vielä pimeässä hohtavaa päällyslakkaa (kts. alla)







Oliko hyötyä tutosta? :)

62 kommenttia:

  1. Tosi hauskat ! En oo ite koskaan kokeillu tota roiskejuttua, ku en oo missään nähny kunnon ohjeita :D Pitää kokeilla joku päivä ; )

    VastaaPoista
  2. Hienot on! Itse juuri yritin saada tuollaista veristä fiilistä aikaan (pohja tosin oli samppanjan värinen ja veriroiskeissa shimmeriä..) ja pakko sanoa, että pillin sijaan apteekeista pilkkahintaan saatavat pipetit on mitä mainioin väline splättereihin! Ainakin omalla kohdalla onnistui tällä menetelmällä huomattavasti paremmin. Suosittelen kokeilemaan. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Miten sillä pipetillä siis toimit, ihanko vaan tiputtelit lakkapisaroita kynnelle vai?

      Poista
    2. Joo siis jos tuntuu ettei lakka tarvia ohennusta niin sitten siveltimestä oon imassu pipettiin tai joskus ihan brutaalisti suoraa pullosta, varovaisesti tietysti ettei tuu overdose. (-: Sittä sitten kun ronskisti puristaa niin roiskasee kivasti! (onko tää jo luokiteltavissa k-18 materiaaliksi?) Minusta pipetillä saattaa saada vähän pienempää roisketta aikaseksi, ja eri kulmista ja etäisyyksiltä kun roiskii ni tulee tosi hienoa jälkeä. Itellä tuppaa ton mehupillin kanssa käydä niin että kynnelle saattaa päätyä enemmin sylkirauhasen eritteitä kun kauniita värejä. Tai vaihtoehtoisesti törkeän iso lakkaklimppi. Pipetillä en oo vielä onnistunut siinä. Toinen vaihtoehto tietysti voisi olla ne kapeat pillit, mutta ite tykkään enemmän pipetistä kyllä. + senhän voi sitten ottaa halloween rientoihin bloody nurse rekvisiitaksi :-D

      Poista
    3. :'D Reps, täytyy kokeilla pipettiäkin joskus, kiitos vinkkauksesta!

      Poista
  3. Lisäksi vielä vinkkiä tuohon sotkupuoleen. Ehdoton apuväline myös mm. vesimarmoroinnissa on sivellä kynsien ympärystö reilusti vaseliinilla tai jollain silikonihötöllä jota ei hitaan imeytyvyyden vuoksi tee mieli muuten lotrailla. Siittä sitten vaan millä tahansa käsiin osuvalla rievulla saa pyyhkäistyä ylimenneet taiteilut pois alta aikayksikön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyl hyvä keino saada sotkut helposti pois! :)

      Poista
  4. Todella mahtava lakkaus! Ihanasti vielä kiiltää kuvissa tuo punainen lakka :D

    VastaaPoista
  5. Oliko aika rajua puuhaa kun sormetkin lens pöydille :S

    VastaaPoista
  6. Hienot, ja vielä hienompia kuvia! Kokeilin joskus tätä koristelutyyliä mutten millään onnistunut, ehkä pitää uudestaan yrittää paremmilla ohjeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivottavasti saat onnistumaan! :)

      Poista
  7. Mahtavat! Ja oli hyötyä tutosta :) paljonko tuollaset pimeässä hohtavat päälakat suunnillee maksaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis päällyslakat, puhelik söi kirjaimia välistä

      Poista
    2. Kiitos! Mun oma tais maksaa vitosen verran. :)

      Poista
  8. Ihanat ja kammottavat =)

    VastaaPoista
  9. Yhyyyyyy, karmeat :D Täytyypä kokeilla tuota pillillä puhaltelua, kivaa jälkeä tulee, vaikkakaan en halua veriroiskeita :D

    VastaaPoista
  10. Hauskat teemakynnet! Nää on pakko koittaa toteuttaa itsekin. :D

    VastaaPoista
  11. APUA TOI SORMENPÄTKÄ VIKAS KUVAS );

    VastaaPoista
  12. Spooky manicure, I love it. This technique is perfect for Halloween!

    VastaaPoista
  13. Hoooo, lapsena aina maalattiin splätterimaalauksia tuolla samalla pillitekniikalla :').

    Mistä saa pimeässä hohtavia päällyslakkoja? Do want!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Awwi. :') Mä ostin tämän Mimaxilta, mutten nähnyt sitä enää siellä valikoimissa. :( Loveit.fi:ssä taitaa olla China Glazen Ghoulish Glowta, joka on myös pimeässä hohtava!

      Poista
  14. Oi, näitä pitääkin kokeilla ^^

    VastaaPoista
  15. Kun on niitä konad laattoja ja niitä konad lakkoja ni voiko mitään muuta lakkaa käyttää siihen konad laattaan ku konadin omia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei välttämättä tarvi olla konadin omia, yleensä lakka käy leimaukseen jos se peittää kynnellä hyvin 1 kerroksella. :)

      Poista
  16. Ihanan kammottavat kynnet , nyt kun sais kutsun halloween-juhliin niin tietäs ainakin mitä kynsille tekis ;)

    VastaaPoista
  17. wooou noiha on tosi hienot!! :3
    onks toi oikeesti toimivaa toi BYS'in pimeessähohtava lakka, vai loistaaks se silleen ihan pikkasen et sitä ei voi ees sanoo pimeessä hohtamiseks?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :) Kyllä se loistaa musta ihan kunnolla, varsinkin lampussa "lataamisen" jälkeen. Itse pidin näitä kuvia varten 5 minuuttia kynsiä lampun edessä, kyllä en loisti pitkään! :)

      Poista
  18. Jes, tosi kiva tuto! :)

    ps. miten sait otettua tosta pimeessähohtavasta kuvan niin että se hohtaa, mulla on siis BYSin sama enkä tahdo mun kamerallani saada pimeessä kuvaa, jossa se hohtavuus näkyis... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ööm no en mä oikein tiedä, pimeässä huoneessa vaan ilman salamaa. Ja "latasin" kynsiin valoa lampun äärellä ennen kuvan ottoa, silloin nuo pimeässä hohtavat on parhaimmillaan! :)

      Poista
  19. Kiitos vaan, syön täs just samalla kun luen tätä postausta 8DD Mutta tosi karmivat ja aidonnäköiset sait tehtyä kynsistä :o !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaah! :D Kiitos! Olis pitäny varmaan joku varoitus laittaa. D;

      Poista
  20. Hyi että - en varmaan lähde yrittelemään tämän toteutusta, sillä en sietäisi katsella noita kovin kauan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;DD Muakin yleensä kammottaa kaikki tällaiset!

      Poista
  21. Heh, enpä tähän mennessä ollu tullu ajatelleeksi törmääväni _kynsiblogissa_ materiaaliin, jonka kattelemista lapsen nähden olisin voinu miettiä toisen kerran. :D Onneks 2-vuotiaan maailmassa kaikki on vielä korjattavissa, joten selvittiin hämmästyneellä: "Käsi rikki!"-kommentilla. Tätä täytyy kyl silti testata kotona! Ehkä vähän jotenkin kevyempänä versiona kuitenkin... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, pahoittelut! Mä ensin mietinkin että pitäis laittaa joku varoitusteksti tuonne alkuun, onneksi saitte asian selvitettyä. ;D

      Poista
  22. aivan ihanat :oo pakko kokeilla ennen halloweenia, kiitos!<3

    VastaaPoista
  23. Näyttää tosi jänniltä, pakko kokeilla!

    VastaaPoista
  24. Kivat :) Kesällähän tota voi soveltaa et laittaa vaikka sinisen pohjan ja vihreät roiskeet tai soveltaa muulla värillä :)Ja oisko sulla vinkkejä et miten kynsien pureskelusta pääsis eroon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, niinpä, tätä voi kyllä soveltaa vaikka miten. :) En osaa kyllä sanoa muutakuin että koristelee kynsiä, niin ei välttämättä malta pureskella. ;D

      Poista
  25. Kivat :) Kesällähän tota voi soveltaa et laittaa vaikka sinisen pohjan ja vihreät roiskeet tai soveltaa muulla värillä :)Ja oisko sulla vinkkejä et miten kynsien pureskelusta pääsis eroon?

    VastaaPoista
  26. Olisin voinut tehdä tänään tuollaiset, mutta päätin lakata tummanliilan pohjan ja tehdä siihen mustia ja valkoisia roiskeita. Ja nuo kynnet on tosi hyvät halloweeniksi juhliin! Olen halunnut kokeilla tälläisia kynsiä, mutta hyviä ohjeita ei vain ole löytynyt.

    VastaaPoista
  27. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  28. Tosi kivat ja pelottavat kynnet:D Olisin tänään voinut tehdä tuollaiset ja niin teenkin, vain eri väreillä! Päätin tehdä tummanliilan pohjan ja valkoisia ja mustia roiskeita. Luulempa että niistä tulee hienot.

    VastaaPoista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)