Mulla oli eilen tarkotus leipoa jotain kivaa mutta eipä ollut kananmunia, eikä vehnäjauhojakaan tarpeeksi. Tänään hain täydennystä leipomusvärkkeihin ja tajusin, että banaanit pitää saada käytettyä ennenkun niistä tulee syömäkelvottomia. :o
Banaani-kaakao -kakku
120 g pehmeää voita/margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoja
3 banaania muussattuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
2,5 rkl tummaa kaakaoa
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen.
2. Lisää joukkoon muussatut banaanit ja vanilliinisokeri.
3. Lisää vehnäjauhoihin leivinjauhe ja kaakao, lisää taikinaan esim. kaavinta käyttäen (silikonikaavin on huippu!)
4. Kaada taikina voideltuun & korppujauhotettuun vuokaan ja paista 180 celsiuksessa n. 50 min. Kumoa kakku heti kypsyttyä.
Kuorrutus
2 dl tomusokeria
2 rkl tummaa kaakaoa
25 g pehmeää rasvaa
2rkl kuumaa vettä
Sekoita aineet ja levitä viilentyneen kakun päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)