torstai 9. kesäkuuta 2011

Strömsö-ruususet

Mulla on taas tää fiilis "mitä teen koneella, ku mun pitäs olla nokka kiinni kirjassa"-fiilis, mutta kyllähän mun nyt teille pitää tulla välillä kertomaan kuulumisia.

Noh nyt on sitten luvassa Strömsö-ruususet. Eli jos koskaan mietitte mitä vaikeaa on yksivärisesti lakkaamisessa, niin minäpä kerron teille opettavaisen tarinan eräältä tiistai-illalta.

Taustaa: Strömsö = televisio-ohjelma, jossa tehdään kodinaskareita, leipomuksia yms. ja kaikki toki onnistuu niin hienosti auvoisassa Strömsö-ympäristössä. Strömsöily-sana liittyy Facebookin "Ei menny niinku Strömsössä."-yhteisöön, jossa ihmiset esittelevät mm. epäonnistuneita kokkauksiaan.


Ajattelin lakata kynteni OPI: Let Me Entertain You-lakalla. Lakkasin kaksi ihanaa kerrosta ja sain kynsien pinnan näyttämään oikein hyvälle. Pikakuivattavaa säästelläkseni annoinkin lakkausten kuivahdella itsestään. Kyllähän nämä nyt aika nopsaan kuivaa, eikös niin?


Voi miten kuuma ilmakin on! Nyt tuntuu siltä, että tarvitsen jotain hieman kevyempää vaatetusta. Luonnollisesti kevyemmät vaatteet sijaitsevat ylhäällä varastossa, sen perimmäisessä nurkassa, käden ulottumattomissa. Eikun tuoli avuksi ja kurottelemaan kohti korkeuksia.


Heittelen kaikki jätesäkit varastosta lattialle niin varovaisesti kuin uskallan, mutta kynnet ottavat osumaa silti. Pöh. No ei kait siinä, uusintalakkausta kehiin lommojen peittämiseksi! Kun vaatteet on vaihdettu kevyempiin saadaan kynnet vihdoin lakattua kuosiin. Edelleenkään en sitä pikakuivattavaa tähän väliin huoli, koska aion koristella kynnet vielä tänään.


Parempi puolisko lähtee kohti ikkunaa, katsellakseen säätilannetta. Ikkunaakin pitää hieman raottaa, että näkee paremmin. Ja mikäs sieltä tulee? No sieltä tulee ampiainen. Ampiainen saa aina minuun vauhtia ja niinpä sitä sitten juostaan täysillä vessaan turvaan - ja luonnollisesti lyödään vastalakatut kynnet oven reunaan. Arvaattekin lopputuloksen. Sinä iltana ei enää kynsiä muuten lakattu.Uskalsin sitten seuraavana päivänä kuitenkin kokeilla koristella nämä kynnet loppuun. Ihan hurjaksi en kuitenkaan ryhtynyt, vaan turvauduin ekaa kertaa ns. water decalseihin ja pariin strassipimpulaan.Yksinkertaisuutta parhaimmillaan, mutta tää LMEY-lakka on niin näyttävä etten tahdo tunkea sitä täyteen koristuksia.

Millaisia kynsiströmsöilyjä teillä on tapahtunut?

15 kommenttia:

 1. en tiiä mikä tossa lakassa on, mutta se tuo mulle (taas) joulun mieleen. :D
  ihan sama mulla, rupean aina räpläämään jotain ja sitten kynnet onkin ihan pilalla.

  VastaaPoista
 2. Mulla menee usein hermot kun on lakannu ensin kynnet ja ne ei ookkaan hyvät ja niitä rupeaa samantien ottamaan pois.. No, se lakka ei oo kunnolla kuivanu ja sitä on ihan kaamea poistaa kynsilakanpoistoaineella. Kaikki sormet ja kädet ja lavuaarit ym. on kynsilakassa sen jälkeen..

  VastaaPoista
 3. Tässä tasan viikko sitten torstaina, lakkasin kynteni OPI'n Fiercely fiona-lakalla. No, ei kauaa aikaa kulunut, kun isoäitini pyysi minua ulos auttamaan puutarhatöissä (olimme koko päivän huhkineet yhdessä puutarhassa, ja kun sopiva tauko tuli, päätin lakata kynteni). No, ihanasti sitten kävi niin, että multa tarttui kynnen pintaan. Sain rapsutettua sitä vähän pois, mutta siltikin kynnen pintaan jäi ruskeita kohtia. Päätin sitten vain vetää lakan päälle uuden kerroksen. Ja toisen. Vielä kolmannenkin. Tietenkin monen kerroksen jälkeen lakka ei niin nopeasti kuivunutkaan, mutta en huomannutkaan sitä,vaan aloin leimailemaan Konadeilla päälle. Sitten lakka meni ruttuun ja mustat kuviot levisivät <3 Poistin ne lakkaukset heti kiukuspäissäni.

  Ja pari päivää sitten kaadoin lempparicapreilleni mustaa kynsilakkaa :(

  VastaaPoista
 4. No, eilen lakkasin kynsiä kolmesti... Mikään ei miellyttänyt silmää ja aina jokin kynsi meni pilalle antaen tekosyyn poistaa lakat kokonaan :D No suutuspäissäni menin myös leikkaamaan pitkiksi kasvaneet kynteni nysiksi :( Hyvä minä...

  VastaaPoista
 5. miten olet tehnyt nua ruusut kynsiin ? ::)

  VastaaPoista
 6. Nätit kynnet! :) Mä en vieläkään ole kokeillut noita water decalseja... Tosin tällä hetkellä ei tee mielikään, kun mulla on suuren luokan kynsimasennus! :(

  Mainitsin joskus aikaisemmin, että pätkäisin kynnet liuskoittumisen takia ja samassa jamassa ollaan vieläkin! Kynsilakka ei pysy liuskoittuneiden kynsien päällä (ja mun kynnethän kuolee ilman kynsilakkaa) ja leikkaamaan noita kynsiä ei pysty, kun ne on tuhoutuneet puolivälistä asti.

  Oon yrittänyt vähän viilaillakin, mutta kynnet on muutenkin kuin riisipaperia... En tiedä, mikä vaivaa, mutta toivottavasti tää tästä paranee ja saa vähän motivaatiota tehdä taas kynsijuttuja! :)

  VastaaPoista
 7. elli: Minusta tämä taas ei ole kovinkaan jouluinen, vaikka onkin punertava. ;D

  Nunnu: Ymmärrän tunteen! Musta taas kyllä helpompaa poistaa ei-ihan kuivaneet lakkaukset kun ne lähtee tosi helposti köntteinä pois. ;D

  Anonyymi: Voi ei! Tuo on niin turhauttavaa kun lakka alla ei ole kuivanut tarpeeksi kun ryhtyy konadeilla leikkimään. :I

  Glassy: Minä kanssa meinasin leikata kynsiä lyhyemmäksi, mutta siitä syystä että nää kasvaa mun nykyiseen kynsimakuun nähtynä liian nopsaan! :D

  .: Ruusut ovat water decalseja, veden avulla kiinnitettäviä kuvioita. :)

  Puggie: Voi surkeus, viilausta olisin itsekin ehdottanut. Ehkä jokin vahvistava aluslakka voisi auttaa? :)

  VastaaPoista
 8. Eeeeeeeeii, sori mun on ihan pakko mainita tästä, yleensä ei tämmöset pienet jutut häiritse mutta tuo strömssöily systeemi ei tosiaan tule facebookista vaan siitä on joskus tehty kirja jonka nimi on "Ei mennyt niinkuin strömssössä" ja siitä se on lähtöisin. Facebookiin joku on vaan tehny siitä yhteisön. :D

  VastaaPoista
 9. ^^ Kirjan juu tiedän ja se on 2010 ilmestynyt ja kirjan kuvauksessa sanotaan, että tehty tuon yhteisön perusteella. Siksi sitä kutsutaan myös ensimmäiseksi Suomen Facebook-kirjaksi. :) Tosin lähinnä viittasin tuolla taustaa-jutulla siihen, että jos joku ei ylipäätään tiedä mitä sana "strömsöillä" tarkoittaa, niin heille vinkkiä. :)

  VastaaPoista
 10. Moikka.

  Tätä ei tarvihe julkaista ellet halua.. Mutta kysyisin sulta noista mainoksista? Kun mulle on tullu sähköpostiin tarjous joltain guavamedialta vaimikäsenytoli, joka haluais että blogissani olisi muutama mainosbanneri..? Onkohan kyseessä mahd. sama mediatoimisto vai onko sulla joku eri juttu tuo mainostushomma? :P

  Kiva jos vastaisit :)

  VastaaPoista
 11. Mullakin kauhe kynsimasennus..:(
  Lakat ei ikinä kuivu voisko joku halukas myydä/tai kertoa kuka olisi myymässä ceassarshopin pikakuivattajaa ?
  Ja onko se hyvä ?
  Haluaisin nimittäis ostaa sellaisen !

  VastaaPoista
 12. Ok my fault, muistelisin vaan nähneeni siitä myös jonkun vanheman version ennen feissaria. ;O saatan tottakai olla väärässäkin. tai sitte on useempi painos tms. :)

  VastaaPoista
 13. Nunnu: Tiedän juu yrityksen, ei ole sama kuin minun mainoksien takana, mutta hyvin samantyyppinen. :)

  Anonyymi: En kyllä tiedä ketään joka olisi luopumassa omasta Cesarsin pikakuivattavastaan. :/ Itse olen tykännyt kovasti siitä, vaikka olen testaillut monia muistakin mutta aina palaan siihen kun se vaan toimii niinkuin tahtoisin. ;D

  LeCianne: Juuu en minäkään noista niin kauheasti tiedä. ;

  VastaaPoista
 14. No onhan sit kaikenlaist.... :D Kolhiintumist, ruttaantumist, painautumist ja just sen takii et silhetkel on pakko saaha jtn tai mennä suihkuu tai pukee takkii tai muut vastaavaa xp Ja näist kynsist tulee mulle iha joku kuningatar mielee (:

  VastaaPoista
 15. Nebu: Juuri samaa minullakin, että aina muka pakko mennä johonkin kun pitäisi kuivatella kynsiä rauhassa! :D

  VastaaPoista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)