perjantai 26. elokuuta 2011

Palautteen purkua

Voisin aloittaa tämän postauksen ottamalla vähän kantaa palautteeseen jota olen arvonnan yhteydessä saanut. Älkää ottako henkkoht, tämä ei ole hyökkäys ketään vastaan, vaan ainoastaan puran ajatuksiani joita nuo kommentit ovat minussa herättäneet. Olen pyytänyt teiltä palautetta ja hyväksyn mielipiteet ihan täysin, vaikken ole kaikista samaa mieltä. Ja edelleen voitte turvallisin mielin laittaa palautetta, koska kuten sanoin, nämä eivät ole henkkoht. hyökkäyksiä tms. :)

Monet ovat pyydelleet enemmän käsintehtyjä koristeluja ja olen itsekin nyt innostunut niistä enemmän. Vielä en ole opetellut mitään monimutkaista tekemään, joten vielä saatte kestää näitä palloja ja viivoja kun joku siitä vähän motkotti, että voisin joskus jotain muutakin tehdä.

Lähtökohtaisesti jokainen kynsiblogia pitävä varmaan tekee kynsiä siksi, että ne miellyttävät omaa silmää ja niitä on kiva tehdä. Tiedän että blogin lukijana parasta antia ovat tietenkin kokoajan vaihtuvat ja erilaiset lakkaukset eri tyyleillä ja koristeilla yms. Minä en kuitenkaan henkkoht. tahdo kynsiini maalailla esim. mitään varsinaisia otuksia yms. koska ne eivät vaan mitenkään sovi minun tyyliini, enkä usko että viihtyisin niissä kauaa. Toki kiekolle saatan niitä kokeilla, mutta kynsissä tuskin tullaan säännöllisesti näkemään sellaisia. Nyt kun sanon näin, niin varmaan ensi viikolla saan jonkun kipinän tehdä kynsiini otuksia. :D

Yksi kommentti joka minua hieman ihmetytti oli saamani kommentti siitä, että minulla alkaisivat kynsi-ideat loppua. Itse en koe että näin olisi käynyt, jos joskus teen kaksi tai jopa kolme kertaa samantyyppisen lakkauksen, niin se ei tosiaan tarkoita että ideat olisivat loppumassa, älkää huoliko! Joskus sitä vaan tykästyy johonkin lakkaustyyliin ja tahtoo tehdä samantyyppisiä uudelleen koska on todennut ne kivoiksi.

Kolmas juttu josta sain pienet hymähdykset kommentteja lukiessani oli se, että minun toivottiin kuulostavan vähemmän kettuuntuneelta videoilla. Ja tämä on ihan totta että kuulostan kettuuntuneelta, en sitä kiellä ollenkaan, mutta eilinen oli oikein hyvä päivä todistamaan sen miksi kuulostan kettuuntuneelta. Otetaanpa pieni katsaus eiliseen videokuvaushetkeen.

1. Etsi ensin 5 min kameran jalkaa ja rullaa se kameraan kiinni. Etsi papereita alustaksi ja totea että käyttämäsi pöytä on liian pieni. Vaihda pöytä toisinpäin, varo kissoja. Asettele rikkinäistä kameran jalkaa vartti ja totea että jalka ei jaksa kantaa liian painavaa kameraa. Asettele kamera ja sen taakse peili erilaisten kippojen avulla korkeammalle, että näkisit itse edes vilauksen siitä mitä aiot kuvata.
2. Aloita videon kuvaaminen. Totea, että näyt itse puolet videosta ja vesimarmorointikippo ei näy. Kiroa.
3. Kamera huutaa paristojen loppumista. Vaihda paristot. Kyllä, minun videokuvauslaitteeni käyttää vielä paristoja.
4. Kissat tunkevat vesimarmorointikippoon. Vie kissat vessaan turvaan videoimisen ajaksi.
5. Kuvaa video ja totea, että marmorointi ei näy videolla. Kiroa. Aloita alusta ja koita kuulostaa ei-kettuuntuneelta.

Eli siis juu, nää mun kameraongelmat on se syy miksi kuulostan aina omastakin mielestäni kettuuntuneelta videoilla, pahoittelen sitä mutta en voi sille mitään ennenkuin saan hankittua a) kunnon kameran, joka käyttää esim. akkua paristojen sijaan.  b) kunnon jalustan, joka kestää kameran painon ja joka on ehjä. :D

Rakastan yli kaiken höpöttämistä teille videoilla mutta videoiden teko viivästyy juuri ylemmistä syistä, ei siksi että olisin erityisen laiska asian suhteen, kun joku niin epäili. Noiden ylempien kohtien lisäksi tiedän että videon kuvaus vaatii sen puolituntia leikkausta yms. ja sen että saan sen nettiin, joten yhtä videoita ei vain ns. kuvata ja heitetä nettiin. :I Kokonaisuudessaan yhden videon kuvaaminen vaatii oikeasti useamman tunnin työn. Tästä puheenollen, ensi viikko tulee olemaan videoviikko, jos ei mikään nyt mene tässä pahasti pieleen. :)

Yksi juttu josta sain kanssa vähän noottia ovat liian isot kuvat jotka eivät lataudu. En tosiaan tiedä mistä johtuu jos kuvat eivät lataudu, itselläni kun kaikki kuvat näkyvät moitteettomasti. Toisaalta sain myös paljon kommentteja siitä miten isot kuvat ovat plussaa, joten olen nyt vähän pihalla tästä tilanteesta. Mun täytyy katsoa mitä voin asialle tehdä vai voinko mitään, kun en tiedä mistä asia johtuu, hmm.

Noniin kiitos taas että sain avautua, ihan mahteja olette oikeasti ja olette jaksaneet kommentoida niin positiivista kuin negatiivistakin ja ihan varmasti otan opikseni jos vain jossain kohtaa voin parantaa. Esim. nyt tekstin väriä on vaihdettu toivottavasti hieman näkyvämmäksi tuossa sivupalkissa ja myös banneri sai kyytiä kun sain vihiä teiltä siitä että mikä siinä mättää, itsekin olin todennut sen jotenkin epäsopivaksi tähän blogiin. :) Tänään myöhemmin tulevat eilen tekemäni kynnet omassa postauksessaan!

15 kommenttia:

 1. 4. Kissat tunkevat vesimarmorointikippoon. Vie kissat vessaan turvaan videoimisen ajaksi.

  anteeks mut nauroin 8DDDD IHANA

  VastaaPoista
 2. Riippuu varmaan koneista miten nuo kuvat näkyy. Mulla ainakin näkyy ihan hyvin ja latautuu heti. Mullekkin joskus joku sanoi ettei näy mutta enpä ottanu asiaan senkoommin kantaa, koska se tod.näk johtuu siitä koneesta tai photobucketin ajottaisesta ongelmasta. :) Voi noita kissoja! Minäkin hörähdin tuosta neloskohdasta ;)♥

  VastaaPoista
 3. Luulen, että koneeesta riippu nkäkyykö kuvat vaiko ei. Itsellä ainakin näkyy aivan hyvin.
  Miten ne kissat ajattelivat sinne vesimarmorointikippoon tulla? :D

  VastaaPoista
 4. Toi kuvien jumitus riippuu sekä lukijan koneesta että siitä, mitä kautta kuvat blogiisi laitat. Itselläni kenenkään blogin mitkään kuvat eivät töki (paitsi työkoneella, jossa tökkii itse blogitkin eikä vain kuvat). Kuitenkin huomasin nyt, kun itse laitoin ensimmäisen kerran kuvia blogiini Dropboxin kautta, laittamalla ne Dropboxin julkiseen kansioon ja linkittämällä urlin, että kuvien latautuminen omaa blogiani lukiessani omalla koneellani kesti hieman kauemmin kuin normaalisti. Yleensä käytän Flickriä ja linkitän sieltä urlit postauksiin, ja se toimii kyllä hyvin. Niitä kuvia en kuitenkaan voinut laittaa Flickriin, koska sinne ei saa laittaa kuvia, joihin ei omista oikeuksia: nämä mainoskuvat olin saanut sähköpostilla maahantuojalta, eli oikeus käyttää, mutta eiväthän ne minun ole. En viitsinyt käyttää Bloggerin omaa kuvanlataustoimintoa tohon, kun se pakkasi hienot kuvat rumaksi mössöksi.

  Siispä, jos kuvat eivät näy, lukijat hankkikoon paremman koneen / nettiyhteyden, sillä mä ainakin haluan ehdottomasti nähdä muiden blogeissa mieluummin suuria ja tarkkoja kuvia kuin pientä kissanpaskaa. Eli et saa ruveta laittamaan pienempiä kuvia, tämä on määräys. :)

  VastaaPoista
 5. Mullaki näkyy hyvin kuvat :) & tykkään tosiaa tost uuest bannerist enemmän ku entisest ku itekki taisin siit jotaa kommenttii antaa. Ja oon erimielt suurimpien osien näitten negatiivisempien kommenttien kaa esim. must sul on erilaisii ja kivoi kynsii =) Enkä havaitse sun äänes vittuuntumist :o

  VastaaPoista
 6. en jaksanut lukea koko teksiä mutta laitan nyt oman mieli piteeni:)..eli jos joku oli "valittanut" että teet liian usein pallo-ja viiva kynsiä niiin minusta se on sinulta hyvä esimerkki siitä miten MONENLAISIA kynsiä pallo kuviolla voi tehdä!!:)..minusta se e ole haitannut yhtään , minusta hyvä juttu on myös se että aina ei tarvitse mitään isoa kasaa koristeita vaan vaikka nuppineulan ja lakkaa!:)..ja missä tuon videon voi katsoa?ku en löydä sitä?:D

  VastaaPoista
 7. 1. Etsi ensin 5 min kameran jalkaa ja rullaa se kameraan kiinni. Etsi papereita alustaksi ja totea että käyttämäsi pöytä on liian pieni. Vaihda pöytä toisinpäin, varo kissoja. Asettele rikkinäistä kameran jalkaa vartti ja totea että jalka ei jaksa kantaa liian painavaa kameraa. Asettele kamera ja sen taakse peili erilaisten kippojen avulla korkeammalle, että näkisit itse edes vilauksen siitä mitä aiot kuvata.
  2. Aloita videon kuvaaminen. Totea, että näyt itse puolet videosta ja vesimarmorointikippo ei näy. Kiroa.
  3. Kamera huutaa paristojen loppumista. Vaihda paristot. Kyllä, minun videokuvauslaitteeni käyttää vielä paristoja.
  4. Kissat tunkevat vesimarmorointikippoon. Vie kissat vessaan turvaan videoimisen ajaksi.
  5. Kuvaa video ja totea, että marmorointi ei näy videolla. Kiroa. Aloita alusta ja koita kuulostaa ei-kettuuntuneelta.


  Tiedän että asia oli vakava, mutten voinut kuin hihitellä :D. IHANA, kuten joku jo sanoikin... :D Sarkasmi toimii aina ;)

  VastaaPoista
 8. Kyllä tuo videoiden kuvaaminen on aika sähläystä, mutta kiitos kun jaksat niitä silti kuvailla! :))
  Kuvat ovat näkyneet minulla ilman ongelmia ja kuvien koko minulle on juuri hyvä..
  Kynsiesi tyyli on minusta usein tyylikäs juuri sen vuoksi, etteivät kynnet ole täynnä esim. otuksia. Sellaisia kynsiä katsellessa usein miettii, että onpa lakkaaja ollut taitaja, mutta en kyllä itse haluaisi omiin kynsiini. Pidän siis sinun tekemistäsi kynsistä. :)

  VastaaPoista
 9. Anonyymi: Silloin ei naurattanut, jälkikäteen ehkä vähän. ;D

  Nunnu: Totta, useimmiten se on kyllä omaan koneeseen/nettiin liittyvä homma johon en voi oikein vaikuttaa. :I

  Rose: Näinpä juuri. En tiedä, ehkä kissat ajatteli että se kippo on siinä juuri heitä varten. :D

  Sonia: Hih, kiitos kommentistasi, olen aikalailla samaa mieltä. ;D Itsekin pidän isommista kuvista, en tykkää yhtään jos joutuu aina klikkailemaan isoiksi kuvat kun tykkään usein selata blogeja vain nopsasti läpi.

  Nebu: Hyvä homma, ja hyvä jos mun ääni ei kuulosta kaikkien korvaan niin kettumaiselta. ;D

  Sini: Tuokin ihan totta, hyvä huomio ja kiitos. :) Tuo video ei ole vielä blogissa asti, toivottavasti saan sen ensiviikolle, kun blogissa alkaa videoviikko. :)

  KaniFani: Hihii, sarkasmi on kivaa! ;D

  Mel@ncholy: Hyvä homma, kiva kuulla. Juu niin se vähän on, että ei sitä tule tehtyä sellaisia kynsiä kovin usein joissa ei viihdy, koska se vaan paistaisi niin läpi ettei ole minun tyyliä, vaikka onhan ne otuskynnet tosi sööttejä. ;D

  VastaaPoista
 10. ..Ja kohta tulee saletisti otuskynsviikko ;D

  VastaaPoista
 11. Täytyy myöntää, että minua hiukan häiritsevät isot kuvat. Minäkin pidän siitä, että blogeja voi selailla nopeasti, joten, jos kuva ei lataudu riittävän nopeasti, niin se jää katsomatta. En siis aina jaksa edes odotella kuvan latautumista, vaan siirryn jo seuraavaan blogiin.

  Minulla siis ilmeisesti on liian hidas yhteys tai tehoton kone, ehkäpä. Se kuitenkin riittää omaan käyttööni ja suurimpaan osaan lukemistani blogeista.

  Makuasia lienee myös se, että onko jotkut kuvat liian isoja läppärin näytöltä katsottuna. Joskus silmälle on kivempi, kun kuva on tiiviimpi eli pienempi. Mutta tämä nyt vaan on mun mielipiteeni.

  Luen kyllä jatkossakin blogiasi, vaikka kuvat isoja olisivatkin. Jos oikein hitaasti latautuu, niin jätämpähän kuvat seuraavaan kertaan... :)

  t. Kirsi

  VastaaPoista
 12. Kaiken lisäksi mulla on vielä laajakuvanäyttö, joten kaikki näyttää hirveän pieneltä jo valmiiksi. Laajakuvanäytöt yleistyvät niin reippaasti, että eipä tässä kyllä kuvia kannata tulevaisuudessa pienentääkään... Josta tuli mieleen, näkyykö omalla näytölläsi, että blogiasi reunustavat valkoiset palkit sivuilla, onko se tarkoituksellista vai johtuuko vain mun näytöstä?

  VastaaPoista
 13. Kirsi: Kyllähän sen ymmärtää varmasti että jos ne kuvat ei lataudu niin ei välttämättä jaksa odottaa. Mutta kiva jos jaksat silti seurata ja vaikka myöhemmin paremmalla ajalla katsella kuvia. :)

  Sonia: Oi noista palkeista en tiennytkään, johtuu varmaan juurikin siitä että sulla on isompi näyttö, joten tämä taustakuva loppuu kesken. ;D

  VastaaPoista
 14. Arvostan todella vaivaa jonka bloggaajat jaksavat nähdä videoihin! Ja muutenkin arvonnat, kisat ym. suuritöiset ideat. Kiitos että jaksat totetuttaa silti niitä! :)

  VastaaPoista
 15. Anni: Kiitos kivasta kommentista! :) Kyllä niitä aina jaksaa tehdä, kun saa kivaa palautetta teiltä!

  VastaaPoista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)