perjantai 2. elokuuta 2013

Yhden vedon kukkasia orjantappuraisella ruusupohjalla

Mulla olis aikeissa tehdä teille tutoviikko, mutta en lupaa ilmestymisajankohtasta mitään, kun mulla on nyt vähän kaikenlaista meneillään tällä hetkellä. Haluaisin osata tehdä sinne viikolle teille one stroke -tuton. One stroke -kukkaset, eli yhdellä vedolla tehtävät kukkaset ovat siis akryylimaalikoristeluja, joissa yhdistetään kaksi väriä yhteen siveltimeen ja yhdellä vedolla saadaan kaksivärisiä kukkasia. Tulevaisuudesta puheen ollen, olette ehkä huomanneetkin pieniä ulkoasumuutoksia blogissa, tausta ja bannerihan ovat hieman muuttuneet. :) Tarkoituksena olisi vielä selkeyttää ja tiivistää sivupalkkia roimasti ja rempata nuo oikealla olevat välilehdet kuntoon ja ajantasalle. Tämän myötä suurin osa kauppojen bannereista lähtee sivupalkista pois ja siirtyy uuteen välilehteen, nimeltään Ostopaikkoja ja suosikkikauppoja.

Minulta on kyselty, että voisinko omalta osaltani edistää suomenkielisten sanojen käyttöä kynsiharrastuksen parissa, joten ajattelin kantaa korteni kekoon ja ruveta urakalla epävirallisesti suomentamaan sanoja. Kynsiharrastus kun on varsin uusi harrastus, joten sille ei ole lainkaan vakiintunutta suomenkielistä sanastoa, joten tarve suomenkieliselle sanastolle on ilmeinen. Kynsiharrastajan sanakirja -välilehteen on tulossa vapaat suomennokset kaikille sanoille ja lisää sanoja saa toki ehdotella. :) En väitä olevani todellakaan mikään suomen kielen ammattilainen tai muutakaan, mutta olen kuitenkin jonkin verran ollut tekemisissä terminologisen tutkimuksen kanssa, joten tämä sopii mainiosti mun mielenkiinnonkohteisiini. Samalla ehkä saan tehtyä jotain pohjatyötä opiskeluihini liittyen, joten siksikin innostuin tästä suomentamisesta. ;D

Nyt sitten niihin tämänpäiväisiin kynsiin! Kynsillä:

A England - Briar Rose (saatu)
+ akryylimaalaukset Oumaxi-maaleilla (saatu)


Kynsikoristeluissa oli esillä nätit one stroket, jotka patistivat mutkin treenaamaan tätä tyyliä. Alle pistin kaksi kerrosta A Englandin Briar Rosea, tuollaista ruusuisen väristä hololakkaa, joka on holotyypiltään hajautettu holo (scattered holo). Siinä tuo holoefekti on tuollaista ympäri lakkaa siroteltua, eikä semmoista suoraa ja lineaarista. Nätti ja hyvälaatuinen lakka, olis pitänyt huomata ottaa kuva tästä ilman koristeluja niin näkisitte tämän paremmin, hupsista.

Kukissa mulla oli käytössä Oumaxin tumma fuksia ja valkoinen maali ja eBaysta ostetut siveltimet. Olin pohjalakkauksen onneksi tehnyt jo edellisenä päivänä, joten mulle jäi koristelun osalta seuraavalle päivälle vain nuo kukkaset. :)

Mitäs tykkäilette näistä yhden vedon kukkasista?

34 kommenttia:

 1. tosi nätit kynnet, tykkään! <3 :3

  VastaaPoista
 2. Tosi hienot kynnet, en tajua miten tuossa onnistuu noin! Itelle sen on niiin hankalaa (okei, ehkä harjottelu voisi auttaa?). Oon nyt muuten hetken jo miettinyt, että muokkaatko nuo kuvien taustaks tiettyyn väriin vai onko alkanut löytymään noin yksivärisiä taustoja? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! ;D Heh, tuo mun tausta on itseasiassa musta huivi. :)

   Poista
 3. Todella kauniit kukkaset!

  VastaaPoista
 4. Tosi kauniit kynnet ja kiva toi suomennusidea! :))

  VastaaPoista
 5. Oletko isontanut kuvien kokoa vai mitä kun nykyään ikusuideen latautuu sinun blogisi, mutta joo ihanat kynnet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa jokunen aika sitten jo oon joo isontanut, mutta se varmaankin johtuu tosta mun kuvapalvelusta joka välillä tökkii. Toivottavasti ei liikaa jumittele, kiitos! :)

   Poista
 6. Nää on todella upeet! :)

  VastaaPoista
 7. Ihanat kynnet!

  Ja kiitokset työstäsi suomenkielisen kynsisanaston eteen, arvostan! Olet nähnyt paljon vaivaa ja selvästi olet myös hyvin oivaltava kielenkäyttäjä. Saan varmaan yhden kommentin antaa? Dotting toolin suomennoksen 'pilkuttaja' ymmärtää kyllä oikein, mutta yleensä johtimen -ja/-jä avulla muodostetut sanat ovat tekijöitä ja viittaavat siis ihmiseen. Voisiko dotting tool olla vaikka pilkutin, pilkkutyökalu, pilkkutikku, pilkkuvempain...? Tai pistetyökalu, täpläytin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Tottakai saa antaa kommentteja, mielelläni otan vastaan, kun en itse tosiaankaan ole mikään suomen kielen ekspertti. ;D Tuota mä itsekkin mietin, että jotenkin on pielessä, mutta en keksinyt mikä siinä mättää, joten kiitos tästä, nyt oon taas viisaampi. :)

   Poista
 8. Ihanat kukat, ja toi A-England <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Se on nätti!

   Poista
 9. Nää on ihan mahtavat! :)

  VastaaPoista
 10. Nää on kyllä niiin ihanat ja onnistuneet!

  VastaaPoista
 11. Ihana lakkaus ja tuo kynsilakkasanakirja on loistava idea!

  VastaaPoista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)