sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Squared Away ja lakkamerkkien laadukkuudesta (tai laaduttomuudesta)

 Tässäpä yhdet kynnet taas, nappasin käyttämättömistä parit lakat taas kokeiluun. :)
Kynsillä:

OPI - I Vant To Be A-Lone Star (shimmer)
KBShimmer - Squared Away (glitter)
Tuo OPI:n shimmer oli kyllä niin kuraa laadultaan, että huhhu. Kolme kerrosta ja kaljuja kohtia jäi väkisinkin ja raidoittunuthan siitä tuloksesta tuli. Onneksi tuo glitter tuossa päällä antaa lakkaukselle anteeksi paljon. Mä toivon, ettei kukaan koskaan osta ekaksi OPI:kseen esimerkiksi tätä I Vant To Be A-Lone Staria ja tee sen perusteella päätelmää koko merkin laadukkuudesta. Kärjistäkin lakka tuntui kuluvan nopeammin, kuin laki sallii. OPI on lakkamerkkinä laadukas, mutta on silläkin huteja ja tämä siniharmaa shimmer on selkeästi yksi niistä.

Muutenkin oon aina miettinyt, että millaisten asioiden perusteella ihmiset tekee lopullisia päätöksiä lakkamerkeistä, joita ne kokeilee. Montako lakkaa tarvitaan, että voidaan tehdä kunnon päätelmä siitä, onko jokin merkki itselle sopiva? Minusta on ainakin selvää, että jos ostat kirppikseltä halvalla jonkin lakkamerkin yhden lakan, niin sen perusteella ei kannata tehdä lopullisia päätöksiä koko merkistä. Kannattaa aina miettiä, miksi joku haluaisi luopua pilkkahintaan hyvälaatuisesta lakasta? Niinpä. Hyvin mahdollista, että se lakka on jokin merkin hutilakoista.

Toisaalta sitten taas jotkin merkit hallitsevat toisten koostumusten teon hyvin ja toisia koostumuksia eivät hallitse lainkaan. Jotkut kokoelmat sitten taas ovat huteja kaikkiaan ja toiset kokoelmat onnistuvat täydellisesti laadultaan merkistä riippumatta. Toiset koostumukset ovat merkistä riippumatta kaikilla samanlaisia (esim. jellyt). Joten jos ostat peittämättömän jellyn miltä tahansa merkiltä, niin lakka ei ole laaduton, kun se ei peitä, vaan se on koostumuksen ominaisuus tuo peittämättömyys. Hankalia juttuja indeed. ;D

KBShimmerin Squared Away on mulle eka lakka, jota merkiltä kokeilen. Tämän perusteella uskaltaisin ostaa kyllä muutakin kokeiluun, sillä tällaiseksi isoglitteriseksi kaveriksi tämä levittyi ja asettui varsin mukavasti. Merkillä on kauniita ja erikoisia glittereitä, mutta harmillisesti tätä saa vain muutamasta kaupasta ja nekin kaikki ulkomaisia. Omani ostin joskus Harlow & CO:lta.
Mitäs ajatuksia teissä herättää tämä lakkojen laatuarviointi, voiko ja kannattaako yhden lakan perusteella tehdä päätöksiä koko merkistä? Miksi tai miksi ei? :o

19 kommenttia:

 1. Yhen lakan perusteella ei todellakaan voi tuomita koko merkkiä. Ite en oo innoissani Essiestä, sillä mulle on osunut n. kymmenkunta vähän huonompaa lakkaa ko. merkiltä. On mulla hyviäkin samalta merkiltä joten tiedän, että niitä on. :D Omaan tosin hankalat kynnet urien vuoksi, joten tarvitsen muutoinkin enemmän kerroksia kun mitä valtaosa muista. Typerää! Mä koen että lempparimerkit muodostuu sen perusteella mimmosista koostumuksista tykkää yleensä ja mikä merkki tekee sit just niitä koostumuksia parhaiten. :) Täysin toivottomaan merkkiin en oo vielä törmännyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan tuo, että oman lempparikoostumuksen paras tekijä voittakoot! Tai sit se, kellä nyt monet kivat koostumukset tuntuu vaivattomilta. :)

   Poista
 2. Ihana glitterlakka! Olispa pinkki pohja olisi ihanat :) Pidän pinkistä niin kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinkki tai vaaleenpunainen ois ollu se toinen mihin meinasin tän yhdistää. 8)

   Poista
 3. Mun mielestä ei voi tehdä päätelmää lakkamerkin laadusta yhden lakan perusteella. Mun mielestä parhaiten voi arvioida niin, että kokeilee vähän jokaista lakkakoostumusta, ja mielellään vaikka eri kokoelmista, niin saa aika kattavan kuvan lakkamerkistä :) Ihanalta näyttää tuo glitter, mutta jotenkin vieroksun noita neliönmuotoisia glittereitä :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan totta, että jos mikään koostumus ei toimi, niin voi jo olla syytä vältellä ko. merkkiä. ;D

   Poista
 4. En itse ainakaan tee arviointeja sen yhden lakan perusteella ja google on kaveri, sekä monet blogit, joista voi saada jo tiettyä suuntaa koostumuksesta, ellei sitten mene jo liiaksi ylistämiseksi jne.

  Kaikille ei vain käy tietyt lakat ja koostumukset voivat vaihdella, jos tuotannossa on käynyt joku vika, erä on erilainen tmv. Kyllä sitä tikuttaessa jo kiinnittää huomiota, että mitäs on tullut ostettua :D Ja vaatiiko peittävämpää lakkaa alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä joo, vaikkakin tikulle ei aina pysty levittyvyyttä hyvin arvioimaan, mutta ainakin jotain suuntaa saa! :)

   Poista
 5. Hyvin passaa yhteen nuo lakat... Yks lakka ei kerro vielä merkistä mitään, oon huomannu.

  VastaaPoista
 6. Todella kauniit kynnet- jotenkin ihanan harmoniset! Tuo KBShimmer-lakka on upea! Yhdestä lakasta ei voi kyllä päätellä mitään. Omat käsitykseni olen muodostanut ahkeralla testailulla, ja nykyään hudit tulee vältettyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, tuo glitter on kyllä vallan mainio! :) Oma testailu on kyllä paras tuohon, vaikka muidenkin testailuista voi vinkkiä saada.

   Poista
 7. Itse ostan lakkoja kuin lakkoja kuhan ovat halpoja kun ihtellä ei paljoa rahaa ole kun peruskoulussa vielä istun ;) itse tykkään kamalsti seppälän lakoista, enimmät peittää hyvin, on halpoja ja lähtee poistaessa helposti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seppälän lakoista suurin osa on kyllä hyvälaatuisia! :)

   Poista
 8. Minulle ehti kertyä muistaakseni viisi OPIa, joihin en ollut mitenkäänpäin tyytyväinen, kunnes Danke-Shiny Red pelasti OPIen maineen omalla kohdallani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, hyvä että Danke Shiny korjas sun käsitystä positiivisempaan! ;D

   Poista
 9. Mulla on tällä hetkellä noin sata lakkaa, eikä vieläkään lempimerkkiä :D. Jotenkin ei vaan ole miltään merkiltä niin paljoa, että muodostuisi minkäänlaista mielikuvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo, kyllä varmaan sitten jossain välissä alkaa niitä suosikkimerkkejäkin löytymään. 8)

   Poista
 10. Hi! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new project in a community in the same niche.
  Your blog provided us valuable information to work on. You have done a outstanding job!


  Here is my webpage - minecraft gift code generator

  VastaaPoista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)