keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Inspiroidu ympäröivästä: tenttikirjat

Viikon muut kynnet:

Päivä 1
Päivä 2
Päivä 3
Päivä 4
Päivä 5
Päivä 6
Päivä 7

Kun päivästä toiseen lukee lukee lukee ja tuijottaa vielä vähän lisää kirjoja niin johan sitä alkaa sanat ja kirjaimet ihan vilistä silmissä. Ja kynsissä. Tämän päivän kynsiin inspiroiduin tenttikirjoista tai lähinnä tekstistä.





Näissä käytin:

Aluslakka: Orly - Calcium Shield
Alin lakka: China Glaze -White Out
+ konad m17*, Konad Special Polish Black*, pala Ikkuna-sanomalehteä + Neo-Amiseptiä (desinfiointiaine
)

* Tuotteet saatu CesarsShopilta

Teitä varmaan kiinnostaa miten nämä tehdään? Googlettelin eri lähteistä tutoja mutta missään ei ollut minua miellyttävää tutoa, en tahtonut kaataa desinfiointiainetta mihinkään kippoon joten kokeilin toisella tavoin. En tahtonut myöskään leikata kynnelle suoraan mitään paloja, vaan paremminkin siirtää tekstin sanomalehdenpaloista kynnelle.Tässä nopea, sanallinen tuto sanomalehtikynsiin:

Sanomalehtikynnet teet näin:

1. Lakkaa kynnet aluslakalla normaalisti, anna kuivua. Lakkaa kynnet haluamallasi melko vaalealla värilakalla ihan normisti, lisää halutessasi pikakuivattava päällyslakka, anna kuivua kunnolla.

2. Leikkaa sanomalehdestä pienet palat joissa on mustaa tekstiä, sellainen hieman yli kynnen kokoinen pala kutakin kynttä kohden riittää mainiosti, eli 10 pientä palaa sanomalehteä.

3. Kastele yksi palanen desinfiointiaineella siten, että pidät kiinni palasesta sormilla ja tiputtelet desinfiointiainetta palaselle, niin että sitä on koko palan mitalta. Toinen vaihtoehto on laittaa sanomalehdenpalanen alustalle ja tiputtaa desinfiointiainetta siihen. Kastele koko palan mitalta tai ainakin niin, että koko palanen on märkä.

4. Länttää märkä sanomalehtipalanen heti kynnelle siten, että tekstipuoli on kynteen päin, eli alaspäin. Paina tiukasti 10-15 sekuntia, tarvittaessa enemmän, voit raottaa palaa välillä tarkistaaksesi, mutta älä siirrä. Tee sama kaikille 10 palalle ja kynnelle, niin että sanomalehdessä oleva muste siirtyy kynnelle.

5. Anna kuivua kunnolla, lisää päällyslakka.

Toiset tekee tämän veden avulla, ilman desinfiointiainetta, mutta minusta tämä on helpompi ja kuvio tulee selkeämmin irti paperista kynnelle. Selkenikö idea? :) Kysykää jos joku kohta jäi epäselväksi!



Tykkäsittekö ideasta/kynsistä? :)

54 kommenttia:

  1. Kivat ja siistit kynnet. Minulla ei onnistunut tuo tekniikka ollenkaan kun piti tehdä. Oikein tein, mutta muste ei tarttunut kynsiin :/

    VastaaPoista
  2. Aivan mielettömän ihanat! ♥

    VastaaPoista
  3. Mahtava idea (: Näitä pitääki joskus testata !

    VastaaPoista
  4. wautsi,vähän siistit : ) en o koskaan tajunnu et mitään sanomalehtee vois käyttää apuna =D

    VastaaPoista
  5. Ah! Olenkin halunnut koittaa tätä mutta se on jäänyt kun mulle ei ole selvinnyt mitä se englanninkielisissä blogeissa käytettävä "rubbing alcohol" on ja mistä sitä saa. :D Hyvä tietää että tämä toimii ihan tuolla desinfiointiaineella, sitä löytyy valmiiksi kotoakin! Kiitos. :)

    VastaaPoista
  6. mulla nuo tekstit jää aina hirveän haaleiksi :/ pitäisi varmaan kokeilla jollain eri lehdellä, jos vika onkin siinä :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytätkö desinfiointiainetta siis? Painatko tarpeeksi ja annatko olla kynnellä tarpeeksi kauan? :)

      Poista
  7. Olen jo pitkään miettinyt, että miten tälläiset kynnet saa tehtyä ja nyt selvisi :D kiitos siitä, kokeiluun menee varmasti!

    VastaaPoista
  8. Siis tarttuuko se teksti siitä palasta kynteen ja sitten se palanen nostetaan pois? Vai läntätäänkö se siihen ja se jää paikalleen? :D

    VastaaPoista
  9. Oi, aivan tosi kivat kynnet :) täytyy itekin kokeilla joku päivä!

    VastaaPoista
  10. Tykkään! Oon monesti miettinyt tekstin siirtämistä kynnelle, mutta jotenkin en oo saanut aikaiseksi kokeilla. Ehkäpä näillä ohjeilla sitten :)

    On muuten todella kiva tää teemaviikko.

    VastaaPoista
  11. ite oon tehny samanlaiset et laitoin lääkekuppiin (yskänlääke tms) desifiointi ainetta, kastoin yhden kynnen sinne, sit kynsi sanomalehteä vasten just vähäks aikaa ja tadaa :D mut nätit!

    VastaaPoista
  12. Vähänkö on mahtavat ! Täytyy joskus itsekin kokeilla :)

    VastaaPoista
  13. Oonkin miettinyt että miten tehdään noi "sanomalehtikynnet", kiitos!

    VastaaPoista
  14. paaljon parempaa jälkeä kun meikän sanomalehtikynnet, brava ! ;)

    VastaaPoista
  15. sanomalehtikynsiä oonkin kerinnyt aavistella sulta! Kun niitä ei ole näkynyt sulla muistaakseni varmaan ollenkaan? En varma tosin oo.. Mutta noi on kyllä aina yhtä toimivat kynnet!

    VastaaPoista
  16. Nyt vois vihdoin toteuttaa noi sanomalehtikynnet, kun on varmaan pitänyt yli vuosi tota tekniikkaa testata. :) On meinaan kivan näköiset!

    VastaaPoista
  17. Itsekkin tultu tehtyä tälläiset, tulee tosi hauskan näköiset ja ei vaadi mitään sen kummempia kommervenkkejä :)

    VastaaPoista
  18. Vähän hienot! Tahdon itsekkin kokeilla ja paljon kiitoksia ohjeista(:

    VastaaPoista
  19. Tosi upeet! :) Tuli tässä mieleen että noi sanomalehtikynnet voi tehdä myös alkoholilla.. Tulee vielä paremmin esiin. Mieluummin viina sais olla 40% nii tehoaa kyllä superhyvin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta joo, alkoholia ne joissain ohjeissa suosittelikin. ;D

      Poista
  20. Ihanat teit noihin viel tollaset söpöt a, d, c kirjaimet! :3 Oon monta kertaa yrittäny tehä noita mut aina on menny pieleen. Aina se valkonen lakka tarttuu siihen sanomalehteen vaikka olen antanut sen hyvin kuivua..

    VastaaPoista
  21. Oon jo kerran aiemmin yrittäny nuita sanomalehtikynsiä, mutta ei onnistunu. Pitää varmaan yrittää joskus uuestaan tuolla ohjeella :D
    Mutta tosiaan, ihanat kynnet ja tosi nätit noi a, b ja c kirjaimet :3

    VastaaPoista
  22. Teitkö noi kirjaimet itse? o.o (A,B ja C)

    VastaaPoista
  23. Hekottelin tossa just äsken ykskseni ajatukselle, että olisit leikannut ne paperinpalat tenttikirjasta:D...

    VastaaPoista
  24. Joskus ite kokeilin tuollaisia kynsiä, mutta teksti ei jäänyt kovin vahvasti kynsiin kiinni :( Pitäisi kokeilla joskus uudestaan josko nyt onnistuisi :) Mutta söpöt kynnet, ja tykkään nimettömän kirjaimista paljon, kun sopivat näihin kynsiin hyvin

    VastaaPoista
  25. Suihkepullossa olevat desinfiointiaineet on tosi kätsyjä tossa hommassa! Lehdenpala kastuu tasasesti eikä ainetta mee niin paljo hukkaan. Septidin on sellanen mikä mulla ainaki toimii tosi hyvin! (:

    VastaaPoista
  26. Kiitti ohjeista, ihan huikea idea! Täytyykin kokeilla joku kerta :).

    VastaaPoista
  27. ^^ Kiitos teille kaikille! :) Mukavaa kuulla että tykkäsitte kynsistä.

    VastaaPoista
  28. siis niin sanattoman söpöt kynnet. niin yksinkertaset, mutta niin kauniit ja söpöt. :) ihana idea! :) <3

    VastaaPoista
  29. pitääpä kokeilla tätä joskus, näyttää kivalta :)

    VastaaPoista
  30. Toi on yksi niitä juttuja joita aina haluan kokeilla mut en sit koskaan muista kun on lakkauksen aika.... Tosi kivat tuli sulle!

    VastaaPoista
  31. Itse oon tehnyt pariin kertaan sanomalehtikynnet, ja ne on aina saaneet todella hyvän vastaanoton. Itse käytän yleensä Suomi viinaa, tai mitä nyt sattuu kaapista löytymään, ja teen niin, että kastelen kynnen ja painan märkään kynteen kuivan sanomalehtipalan. Jotenkin oon kokenut sen helpommaksi niin päin.
    Mutta siis kivat kynnet ja todella helpot ja nopsat tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeppa, alkoholiahan monet tuntuu tässä hommassa juu käyttävän, varmaan onnistuu oikein hyvin. :) Kiitos!

      Poista
  32. Kokeilen kyllä heti kun saan aluslakan ostettua :]

    Kiitos♥

    VastaaPoista
  33. Kokeilen, kiitos kivasta ohjeesta:] ♥

    VastaaPoista
  34. onkos sanmalehdellä väliä ??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei varmaankaan suuresti ole sanomalehtien välillä, osasta saattaa paremmin lähteä muste kuin toisista, kannattaa kokeilla mikä on paras. :)

      Poista
  35. Kiitos kovasti tästä ohjeesta! Pääsihän se heti kkeiluun kun tämän huomasin.
    Itselläni ei ole aluslakkoja, joten pistin vain kaksi kerrosta alkoista lakkaa ja loput miten ohjeessa sanotaan. Ihan kauniithan noista tuli! Jotkut kynnet ei onnistunut aivan täysin, koska niistä tuli hieman sottaisia jostain syystä.

    ielä heitän tähän sellaisen kysymyksen, että kannattaako käyttää päällyslakkaa? tarkoitan että voiko muste liueta kynsiltä jotenkin? Kiva jos vastaat (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi, en huomannut tuota missä sanotaan "Anna kuivua kunnolla ja lisää päällyslakka"
      Mut kiitos vielä tästä ohjeesta (:

      Poista
    2. Hih, hyvä että sait vastauksen kun ooon vähän hidas vastaamaan kommentteihin välilä. ;D

      Poista
  36. Kiitos ohjeesta (: olen kokeillut 'isopropyylialkoholilla' jota saa apteekista, mutta voisin kokeilla tätäkin :D hyvin kerrottu ja kaikkea.

    VastaaPoista
  37. Tää sun ohje oli tosi hyvä :) Kokeilin tossa sitä äsken :)

    VastaaPoista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)