keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Geelilakkaus - ohjeita ja kokemuksia

Huom.

Postauksen tuotteet on kaikki saatu CesarsShopilta testattavaksi, mutta mielipiteet ja käyttökokemukset ovat minun omiani. Suorat linkitykset on tarjottu teille vain avuksi shoppailuun. Voitte siis shoppailla huoletta, minä en hyödy Cesarsilla tekemistänne ostoksista. :)


"Geelilakkaus, ööö siis mikä?" oli mun ensimmäinen reaktio kun mulle tarjottiin CesarsShopista testiin Sinan UV-geelilakkoja. Otin sitten asiasta selvää ja tajusin että ahaa, ne on ihan luonnonkynsille tarkoitettuja, erittäin pitkäkestoisia ja kiiltäviä geelilakkoja, jotka kuivatetaan/kovetetaan uv-uunin avulla. No minähän sitten uskaltauduin kokeilemaan ja yllätyin positiivisesti - ei niitä nyt ollut loppujen lopuksi sen hankalampaa käyttää kuin normaaleja kynsilakkojakaan.

Geelilakkaukset on nousseet muotiin pikkuhiljaa ja nyt niitä myydään myös ihan tavallisille kuluttajille omaan käyttöön. Jos olet siis kiinnostunut pitkäkestoisesta lakkauksesta tai koristeluiden pohjasta, jonka voit tehdä itse kotona, niin kannattaa ehdottomasti lukea postaus loppuun saakka! :) Asiaa on paljon, koska käsittelin asiaa mahdollisimman perusteellisesti.

Tällaiset tuli minun kynsistäni:Käytetty geelilakkasävy: Sina - Dark Lilac

Sain valita sävyt itse ja tämä sävy olikin aika nappivalinta mun ihonsävyä ja värimakua ajatellen, uu! Dark Lilacin lisäksi valitsin kokeiluun Pink Sparklen ja Pastel Bluen.

Kurkataanpa ensin välineistöön.

Geelilakkauksen tekemiseen tarvitaan:


PS. CesarsShop onkin koonnut valmiiksi paketin, jossa kaikki tarvittava + hieman extrajuttujakin. Voit itse valita haluamasi geelilakkasävyt. Paketti löytyy TÄSTÄ.


- Uv-uuni


- Bond Aid
- Base Gel
- Top Gel


- Jokin värillinen geelilakka (minulla näissä tuo Dark Lilac, muut Sinan sävyt löydät täältä)


- Cleanser

Mulla meni kaikkineen (sis. vanhojen kynsilakkojen poiston, kynsien öljyämisen, imeytyksen ja lopuksi pesun, sekä itse lakkauksen tekoon) aikaa n. 1 tunti. Eli tunnin päästä siitä, kun sain päähäni tehdä lakkaukset oli mulla ihan käyttökelpoiset kynnet, kun näitä ei sitten tarvitse varoa sen kummemmin, kun ne on uunissa kuivatettu.

Mulla ei ennemmin ole ollut minkäänlaista tietoa geelikynsistä/uv-uunista/mistään muustakaan tällaisesta mihin tarvitaan tuota uunia. Näitä geelilakkoja oli silti helppo käyttää kun seurasi vain Cesarsin sivuilta löytyviä ohjeita.

Värivalikoimaa I (pahoittelut massiivisesta kissankarvamäärästä)

Kirjoittelen tähän oman versioni noista ohjeista:

1. Puhdista edelliset lakkaukset (jos kynsillä on) ihan normaalisti ja viilaa sen jälkeen viilalla kynnen pinta tasaiseksi. Varmista ettei kynnen pinnalle jää pölyä/öljyä/muuta tarpeetonta.

2. Ota Sina Bond Aid ja levitä sitä ohuelti koko kynnen alueelle ja anna kuivahtaa hetki. Tämän pitäisi kuulemma vaikuttaa lakkauksen pysyvyyteen. Huomaat miten Bond Aid muodostaa kynnen pinnasta hieman karheamman, vaaleamman.

3. Seuraavaksi ota Sina Base Gel, levitä se koko kynnen alueelle, ei kynsinauhoille! Iske kynnet uuniin ja koveta n. 2 min. Uuniin mahtuu about 4-5 sormea kerralla, luin jostain, että kannattaa kovettaa peukalot erikseen, ettei geeli valu. Itse kovetin siis kynteni kolmessa osassa, ensin 4 kynttä - sitten molemmat peukalot ja loput 4 kynttä.

4. Ota haluamasi värilakka, levitä ohuelti kynsille ja koveta taas uunissa 2 min. Jos haluat, voit toistaa proseduurin jolloin tulos on tasaisempi. Muista kovettaa toinenkin kerros, jos laitat kaksi kerrosta.

5. Ota Top Gel ja levitä kynsille, koveta 2 min.

6. Pyyhi kynsien pinta cleanserilla, valmis! :)

Värivalikoimaa II

Laitan tähän vielä jotain vinkkejä, jotka tulivat kokeillessa mieleen:

- Älä laita liian paksuja kerroksia, ettei kynnestä tule epämuodostunut. Laita mieluumin useampi ohut kerros, jolloin voit säädellä lakkauksen paksuutta. Samoin liian paksut kerrokset saattavat lähteä karkaamaan kynsinauhoille.
- Jos geelilakkaa menee kynsinauhoille, pyyhi se pois ennen kovetusta!
- Lakka jää tahmeaksi kerrosten välillä, älä anna sen haitata, tahmeus pyyhitään pois vasta top gelin jälkeen.
- Muista levittää geelilakkaa myös kynnen kärkeen, ettei se jää paljaaksi.
- Tee rauhassa, geelilakka ei kuivu ennenkuin vasta uunissa, joten ei kannata hutiloida.
- Kuivata tosiaan 2 osassa (1 käsi kerrallaan) tai 3 osassa (4 kynttä, peukalot, 4 kynttä). Itse suosin 3 osassa kuivatusta, sillä silloin peukalot voi pitää suorassa uunissa ja geelilakan valumisen mahdollisuus pienenee.
- Lakkauksen poisto tapahtuu joko viilaamalla tai Removerilla. Kokeilin myös Xtran kynsilakanpoistoaineella ja sain silläkin nämä irtoamaan. En tiedä onko suositeltu poistotapa tosin. :o

Värivalikoimaa III

Sitten arrrmoton arvostelu, eli plussat ja miinukset tuotteesta:

+ Tarkoitettu meille amatööreille, eli et tarvi mitään koulutuksia tai kummempaa tietoa, ohjeet riittää
+ Iso värivalikoima geelilakkoja, koostumuksiakin on muutamaa erilaista (ainakin creme, shimmer ja pearl)
+ Pitkäkestoinen, 2-4 viikkoa kestävä lakkaus
+ Kiiltävä lakkaus!! Mä oikeasti hämmästyin miten kiiltävä geelilakan pinta onkaan.
+ Päälle voi tehdä koristeluja normaalisti.
+ Sopii sormen- ja varpaankynsille! Varsinkin tää jälkimmäinen miellyttää mua kovasti näin kesän lähestyessä t: laiska varpaiden lakkaaja
+ Ideaali loman ajaksi tai ajaksi jolloin ei vain ehdi/jaksa kiinnostua kynsien laitosta, mutta tahdot silti huolitellun lakkauksen kynsiin
+ Operaatio on yllättävän nopea, kun tunnin sisällä päähänpistosta sulla on jo kynnet, joilla voit heti mennä viipottaa huolestumatta siitä, että lakkaukset ruttaantuu - ne kun eivät ruttaannu, kun ovat kuivatettuja uunissa.
+ Jos kyntesi ovat lyhyet/heikot, niin geelilakkaus antaa niille hyvän suojan kasvaa. Lakkauksen pinta ottaa ulkomaailman kolhut vastaan, ei kynsi.
+ Oman kokemukseni mukaan geelilakan sai paremmin siististi kynsinauhojen lähelle kuin kynsilakan
- Lakkaus tulee tehdä siististi, kun et voi kovetuksen jälkeen korjailla lakkausta. Lakkaa siis huolella koko kynnen mitalta, mutta ei kynsinauhoille.
- Kaikki geelit kovettuessaan kutistuvat hieman, ota tämä huomioon ja lakkaa mahdollisimman lähelle kynsinauhaa ja muista myös kynnen kärki.
- Jos et omista aiemmin uv-uuneja yms. niin kerralla pitää hankkia aika paljon tavaraa. Toisaalta maksavat itsensä nopeasti takaisin, varsinkin jos muuten ottaisit näitä geelilakkauksia jossain ammattilaisella.

Kaiken kaikkiaan positiivinen kokemus oli minulle, joka olen niin geeli/yms. vastainen. Toisaalta luonnonkynsillehän nämä tulee, joten sinänsä. Toivottavasti muistin kertoa tässä kaiken, täydennän sitten jos hoksaan että jotain puuttuu.

Oletteko te kiinnostuneet tästä geelilakkaus -ideasta? :) 

81 kommenttia:

 1. En oikee dikkaa geelilakkauksesta, mutta oli hyvä ohje, jos joskus kokeilee. ;)

  VastaaPoista
 2. http://diamondkingdom-susci.blogspot.com/2012/05/haaste-2.html

  jätin sul haastee (::

  VastaaPoista
 3. Tarvii varmaan itsekin kokeilla joskus.

  http://lakkaaddikti.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti jos on kiinnostusta! :)

   Poista
 4. ISO kiitos tästä postauksesta, on nimittäin kiinnostanut tosi paljon ja tämän jälkeen vielä enemmän. Nimenomaan varpaisiin haluaisin nyt kesäksi. Tosi kaunis tuo sävy joka sulla on kynsissä. Geelejä en oikein haluaisi mutta jotain uutta ja pysyvää kuitenkin:)

  VastaaPoista
 5. Mä tutustuin "oman merkkini" (siis merkki, jonka koulutuksessa kävin ja jonka tuotteitä käytän) Suomeen tuomiin geelilakkauspurkkeihin jo helmi-maaliskuussa, kun kävin maahantuojalta hakemassa viiloja. Silloin heillä ei vielä ollut tarjota muuta kuin punaisia ja ruskeita sävyjä, joten ne eivät innostaneet. Yleisesti ottaen haluaisin kokeilla, koska mulla on muutenkin geelikynnet, joten esim. uuni löytyy kaapista valmiiksi.

  Oli oikein kiva lukea tämä postaus, koska olen tosiaan kiinnostunut tästä menetelmästä ja harkinnut jo jonkin aikaa, että viittiikö vai eikö viitti tilata/käydä hakemassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, toivottavasti tuli tarpeeseen tämä postaus. :)

   Poista
 6. Tällaiselle laiskalle lakkaajalle kuin minä tuo olis kyllä ihan ehdoton! :D Kuinka hyvin uskot geelilakkauksen kestävän kolhuja? Mulla on sellainen työ, jossa normaalit kynsilakat saa kyytiä ihan hetkessä ja alan oleen ihan turhautunut lakkaamaan ties kuinka monta kertaa viikossa. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä olettaisin että nää kestää kolhuja ihan kivasti, ainakin paremmin kun normilakkaukset. Riippuu varmaan aika paljon siitä miten huolella nämä pohjustaa tuolla bond aidilla ja base geelillä ja siitä mitä käsllä tekee, mutta näähän ei varsinaisesti kulu kärjistä niinkun normaali kynsilakka. :)

   Poista
 7. Todella kiva postaus! Sai kyllä tosi selkeän kuvan koko hommasta. Jos malttaisin olla samoilla kynsillä pidempään, hankkisin varmaan nämä välineet :) Nyt vaatii jo paljon, että jaksan olla viikon samoilla kynsillä.

  ps. Oon aivan ihmeissäni tuosta miten nopeasti toi koko homma hoitui. Yksi tunti! Uskomatonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla! :) Ja jep, mäki hämmästyin, olin varannut mielessäni parisen tuntia näiden tekoon, mutta selvitiinkin puolessa ajassa. ;D

   Poista
 8. Oli kiinnostavat ohjeet! Mä oon pidemmän aikaa miettinyt näitä, mutta noi uv-uunit maksaa turhan paljon. Voi olla että ostan näitä kesällä kun tulee taas palkkaa :) Hyvännäköisiä värejä oli, varsinkin toi sun liila :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos oli apua! :) Tuo lila on kyllä juu tosi nätti.

   Poista
 9. TODELLA ihanan sävyn valitsit kynsiisi! ;)

  http://pinklifeandlovelysummer.blogspot.com

  VastaaPoista
 10. Olis kyllä kiva kokeilla, mutta jos en tykkääkkään menee aika paljon rahaa hukkaan. :/ Vaihdan lakat suht usein, niin kynsilakka on kummiski parempi vaihtoehto. Iso kiitos kummiskin, tää avas mulle suuresti geelilakkausta! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kanssa nopea vaihtamaan lakkauksia, mutta onneksi tämän päälle voi koristella kanssa, niin malttaa pitää kauemmin. ;D

   Poista
 11. Vähän ihmettelin kun kutsuit geeliLAKKAA geeliksi, ja jossain kohtaa kirjoitusta annoit ymmärtää kyseessä olevan geelitekniikalla toteutetut rakennekynnet. Geelitekniikalla toteutettujen rakennekynsien (Geelikynsien, puhekielessä geelit) tekeminen on todellakin monivaiheisempi prosessi kuin geelilakan laitto kynnelle. Geelilakkaus on kuitenkin ns. kestolakkaus, rakennekynnet asia erikseen.
  Terveisin Kosmetologi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjasin väärinkäsitysten välttämiseksi geeli sanat nyt geelilakoiksi, jos se jotakuta vaikka sattuu haittaamaan.

   En kyllä edelleenkään löytänyt ainuttakaan kohtaa, jossa antaisin ymmärtää että kyseessä on rakennekynnet? Voitko näytttää niin voin korjata senkin. :)

   Poista
  2. Musta tuntuu että se ei häiritse kun "asiantuntijoita", koska muut ei tiiä yhtään noiden asioiden tarkoista eroista jne :D (Mutta kiva kun korjasit silti niin ei jää ketään häiritsemään ;))

   Poista
  3. Näin mäki veikkaisin. ;D

   Poista
 12. Yllätyin, että koitit myös omiin kynsiisi tuota! Miten sit poisto? vai meinaatko nyt lakata tuon päälle? Itse kärsin vieläkin huonoista kynsistä kun kynnet poistin maaliskuussa. Ja nämä siis on ihan paperia. Haluisin jo takasin akryylikynteni! Mutta ihana ja helppohan tuo geelilakkaus kyllä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää poistinkin ne jo, liottelin tuolla Xtran aineella, lähti hyvin pois ja viilasin lopuksi. ;D Olisin voinut toki koristellakkin mutta oli hinku jo laittaa uutta lakkausta.

   Poista
 13. saako näil uv uunil sun muulla tehtyy sellasii pidempii kynsii vai pittäkö lakkaa laittaa vaan sille kynnen mitalle mikä nyt sattuu olemaan? ja voiko geelien päälle koristella ihan normeilla kynsilakoilla?? jajaja, paljonkos nää härvelit yhteensä tulis maksamaan :D?

  Kiitti tästä postista, jos ois ollu mahollista ni ois ollu kiva nähä kuvii valmistusvaiheista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps eli sama uuni on se millä niitä geelikynsiä tehdään, mutta ei näillä aineilla. Niiden teosta en tiedä mitään, nämä geelilakat on ihan vaan luonnonkynnelle tarkoitettuja, näillä ei tehdä siis pidennyksiä. :) Noista linkeistä voit käydä katselemassa tarkempia hintoja. :)

   Poista
 14. jääköhän vaaleammissa sävyissä vnl näkyviin? ainakin noissa swatcheissa näkyy vaaleampia kohtia. voi tietysti ratketa laittamalla useamman kerroksen, mutta osa helppoudesta kyllä häviää jos tarvitaan esim. kolme lakkaus + kovetuskertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu vaaleammat sävyt mun kokemuksen mukaan vaatii usemman kerroksen ja kovetuksen. :o

   Poista
 15. Pakko päteä, että voihan niitä normaaleja geelikynsiäkin tehdä luonnonkynsille, ei siinäkään sitä tippiä tarvi :D ite geelaan nykyään vaan omia kynsiä, kun ne on tippien alla kasvaneet pitkiksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. :) En tiedä kenelle tämä päteminen oli osoitettu tosin. :D

   Poista
 16. Hei!
  Olen nyt puolisentoista viikkoa seuraillut blogiasi ihan mielenkiinnosta, kun satuin messuilta ostamaan itselleni vähän kynsitarvikkeita ja -lakkoja ja hurahdin kynsienlaittoon. Täysi amatööri oon ja epäonnistun useammin kuin onnistun, mutta toisaalta yleensähän ne virheet huomaa vain itse ;)
  Katsoin että tuossa kuvassa, jossa pidät pulloa, sävy on enemmän sininen kuin lila - näyttääkö tuo väri siis jossakin valossa noin erilaiselta vai onko sulla joku ihan eri lakka siinä kuvassa?
  Vai että oot jo poistanut tämän postauksen lakan x) Mitäs tuli tilalle? :)
  Terv. Johanna ( Vaasasta ;D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!
   Juu siinä missä pidän Cleanseria mulla on kynnet lakatta eri lakalla, ei tällä violetilla. ;D Uusimmassa postauksessa näkyykin mitä tuli tilalle. ;)

   Poista
 17. Ajattelin kans, että tää vois olla tosi kiva kesäks varpaan kynsille. Toisaalta miksei vois käyttää esim. lyhyiden kynsien päällä niiden kasvatusaikana jolla vois taata pitkien kynsien "turvallisen" kasvun. Ajattelin ensin näintä hiukan negatiivisesti, mutta nyt mieli on muuttunut. Uunikin löytyy jo!

  Kiitos postaus oli mielenkiintoinen =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, suosittelen kokeilemaan jos idea kiinnostaa! :)

   Poista
 18. Tää kuulostaa tosi hauskalta ja oonkin katellu noita cesarilla jo useaan otteeseen :) Mietin että jos laittaisi normi lakkauksen päälle tuon uv top coatin, kestäisikö se kauemmin? (-:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä voiko normi lakan päälle pistää tuollaista geelilakkaa? :o En osaa yhtään sanoa siis.

   Poista
  2. Heiiii ihanaa että joku muukin on innostunut näistä kestolakkauksista! En ymmärrä miten mä oon voinu missata tän sun blogikirjoituksen, mutta oot kyllä tosi selkeän ohjeen kirjoittanut! :) Mulla ei toki ole noita Ceasarin tuotteita käytössä, mutta samalla tekniikalla toimivat omani.

   Normilakkauksen päälle voi siis laittaa ton uv top coatin niin, että se kestää kauemmin, toki itse ainakin olen käyttänyt alle aina base coatia. Lakkojen poistaminen on hiukan hankalampaa kuin normaalisti geelilakkausten poisto jos tekee näin, mutta mahdollista kyllä.

   Oon myöskin itselleni harrastanut paljon sitä, että teen vaan jotkut rosan pohjaväriset geelilakkaukset kynsille, jonka päälle teen tavallisilla kynsilakoilla koristelut yms, sillä näin lakat kestää pidempään kauniina ja normaalit kynsilakat (Kyllä!!) kuivuvat paljon nopeampaa. Pitää vaan muistaa, että jos haluaa ainoastaan poistaa kynsilakat, käyttää asetonitonta kynsilakanpoistoainetta ettei geelaukset lähde samassa kyydissä.

   ja HUOM! Tarkoitukseni ei sitten ole millään tavoin päteä (tiedän, että näitä juttuja lukee välillä just semmoiset tylsimykset), vaan nimenomaan jakaa kokemukseni eri tekniikoita kokeilleena! :)
   ahh.. tulipa semmone olo että on varmaan pakko laittaa pitkästä aikaa taas omia kynsiä... :D

   Poista
  3. Hih, en ottanut tätä ollenkaan pätemisenä, kiva jos joku tietää ja tulee jakamaan tietonsa tännekin! :) Hyvä siis tietää että voi laittaa uv top coatin normi kynsilakan päällekkin.

   Poista
 19. Hei,
  Kiitos sulle mahtavasti pikaohjesta!

  VastaaPoista
 20. pystyykö tän geelilakkauksen toteuttaa sellasille kynsille, jotka ei yllä ees sormenpään yli? :D itelläni nimittäin sellaset on, ja ois kiva kokeilla tuota :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksipä ei, kyllä tämä varmasti käy kaikenpituisille kynsille. :)

   Poista
 21. Moi, kiitos tästä postauksesta! Tänään hain matkahuollosta paketin, ja yllätyin positiivisesti kun sainkin tehokkaamman uunin 'vanhalla' pakettihinnalla. Lienee nuo pikku-uunit loppuneet :D

  Jos näitä haluaa koristella, voiko sen siis tehdä värilakkakerrosten kovetuksen jälkeen ennen päällyslakkaa vaiko vasta ihan valmiille kynsille? Jos vasta ihan valmiille, niin millä kannattaa koristeet kiinnittää? Kiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ole hyvä! :) Itse koristelisin valmiille kynnelle, riippuu varmaan myös mitä koristeita ajattelit pistää. En tiedä ainakaan miten esim. kynsilakka sopii geelin alle. Voithan kokeilla tietty. :) Kiinnittäisin koristeet itse siis valmiin tuotoksen päälle värittömällä päällyslakalla (lakkaa alle ja päälle niin pysyy). :)

   Poista
  2. Mä laitan aina koristeet viimeisen lakkakerroksen päälle ja sitten vasta top. Koristetarrat pysyy hienoina yhtä kauan kuin lakkakin. Vaikka tavallisen lakan päälle laitoin top:ia ja kuivatin, ei se kestänyt yhtä pitkään kuin geelilakka ja irtoaa isoina lastuina.

   Poista
 22. Moi, tilasin sun innoittamana näitä geelilakkoja :) Mä kävin kynsistudiolla viime syksynä laittamassa tällaiset kynnet, joten tekniikka ja ajatus oli jo tuttuja. Oon siitä asti miettiny, että nää olis kivat. Ainoa "huono" puoli on se, että nää pysyy niin pitkään, joten väriin ehtii kyllästyä :D Toisaalta näiden päälle lakkaaminen onnistuu ihan hyvin eli onneksi voi saada vähän vaihtelua :)

  Mutta mulla olis kysymys. Eli miten sait geelit pois tolla kynsilakanpoistoaineella? Käytitkö foliotekniikkaa?

  Ja yksi vinkki mulla olis vielä lisätä sun listaan. Eli: Älä yritä tehdä geelikynsiä ulkona edes varjossa. UV-säteilyä on siellä liikaa (ainakin jos on aurinkoista) ja geelilakka alkaa kovettua siveltimeen :D Tänään huomasin kun tein mun kaverille näitä ulkona... Oli muuten huono ajatus ja sivellin täytyi putsata. Pöhkö minä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain ne pois kun ihan vanutuppoon pistin Xtran asetonillista ainetta ja hinkkasin reunoista, kunnes se lähti irtoutumaan vähän ja sitten appelsiinipuutikulla kampesin paloja siitä irti. :D Ei varmaan suositeltu tapa mutta toimi ainakin, kun mulla ei sitä removeria ole.

   Hih, pelottavaa, kiitos vinkkauksesta! :D Ei siis saa lakkailla ulkona. ;D

   Poista
 23. Mä tosiaan tilasin geelilakkoja, ihan varpaankynsiä ajatellen. Mitä luulet, että mitä koristeluja voisi tehdä sinne "lakan sisälle"? Siis värilakan päälle ja topcoatin alle. Ainakin strasseja ehkä uskaltaa, mutta ei varmaan mitään koristelakkoja tai siirtokuvia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi hieman myöhäinen vastaus. : Ööm, mä luulen että strasseja ja jotain koristeluita jotka tehty esim. koristelulakalla voi laittaa sinne ihan hyvin, samoin varmaan fimoja. :) Siirtokuvia/tarroja vähän epäilen, mutta ehkä kantsii kokeilla! :)

   Poista
  2. Kiitti kuitenkin ;) Just kokeilin laittaa hiutaleita, ei toiminut :D Ne tais olla liian isoja :P

   Poista
 24. Moi. Osaisitkohan auttaa tällaisessa pulmatilanteessa. Mulla on siis aivan samanlainen Sinan geelilakkaus setti kuin sullakin, 12 W uunilla siis. Mun lakkaukset ei kestä kuin 2 päivää ja sitten rupeavat irtoamaan kaikista reunoista. Ammattilaiset tekemät geelilakkaukset on kestäneet mulla 1-1,5 viikkoa eli ei kovin pitkään nekään. Osaisitko sanoa mitä mahdollisesti teen ihan pieleen. Ohjeita olen noudattanut orjallisesti. kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, voisko olla kyse siitä, että geelilakkaa on liian paksusti? Tai onko bonder ja base gel levitetty huolella ihan reunoille saakka, muttei kynsinauhoille? :) Mä oon vähän huono näissä jutuissa, mutta toivottavasti tästä ois jotain apua!

   Poista
 25. Kiitos loistavasta postauksesta (näin vähän myöhään...) Jäin sellaista miettimään, että onnistuisiko tällaisella geelilakkauksella ranskalainen manikyyri valkoisilla tipeillä? Miten juoksevia lakkoja nämä geelilakat on? Nimittäin jos ranskis tällä tavoin onnistuu niin tänne yksi geelilakkaussetti pikana, kiitos! ;)
  -Sini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä osaa sanoa yhtään noista tippijutuista, valitan. :o Eivät ole kyllä kovinkaan juoksevia nämä geelilakat minusta.

   Poista
 26. Hei! pystyykö noilla geelilakoilla tekeemään ranskalaistakärkeä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, kyllä varmaan. :o Jos tekee pohjan neutraalilla ja ranskiskärjen jollain muulla, niin eiköhän se onnistu. :) Mutta pelkään kärkeen en laittais tätä lakkaa vaan koko kynnelle jollain tavoin.

   Poista
 27. Todella hyvä perusohje! itellä suunnitteilla hommata geelivärkit itelle. Kerran kaveri tehny kynnet joten periaatteessa tietää miten homma menee mutta hyvä kun on vielä ohje mistä kattoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hyvä homma! :) Hoksasithan siis myös, että tässä ohjeessa kyseessä ns. geelilakkaus luonnonkynnelle, ei geelien/akryylin avulla tehtävä pidennys kynsille/rakennekynnet/geelikynnet? :)

   Poista
  2. Juu, hoksasin. Mulla on tälläki hetkellä vaan luonnonkynnelle tehty geelit eli ei mitään tippejä/pidennyksiä. Töissä ei tipit kestäis mutta omat kynnet tarvii vähä suojaa kun ovat hauraat ja katkeilee jatkuvasti.

   Poista
  3. Mun on pakko laittaa tippeja kynsieni jatkoksi, koska omat kynnet katkeaa tosi alas. Käytöntö on opettanut, että tipit pitää viilata karkeaksi, muuten ei geelilakat pysy siinä pitkään, kärjet lohkeaa pois. Mutta kun viilaa tipin ja sitten tekee alusta asti samallalailla kuin luonnonkynnelle, toimii hyvin.
   Päällimmäisen lakana päälle olen laittanut tarroja, joissa on myös strasseja ja sitten 1 tai 2 kerrosta top:ia, hyvin on strassitkin pysyny.

   Poista
 28. Hienot ohjeet:). Itse laitatin kynsistudiolla geelilakkaukset ranskalaisilla. Mulla on lyhyet kynnet, kun työn puolesta on oltava. Kynsistä tuli hienot. Mutta mutta: kestävyys ei ollutkaan niin pitkä kuin luulin. Ensimmäinen pala valkoisesta kynnen päästä lähti neljän päivän kuluttua. Viikon päästä kynnet olivat siinä kunnossa, että en enää kehdannut esitellä niitä. Nyt 2,5 viikkoa laitosta; kärjistä ei tietoakaan, mutta muu geeli istuu tiukasti. Harmittaa, että kauneus oli niin lyhytkestoista. Ja huom. En tehnyt pihatöitä enkä remonttia ja tiskatessakin oli hanskat kädessä. ;)
  Geelilakkaus olisi juuri minulle, laiskalle, sopiva ihanuus. Mutta hieman liian kallis näin lyhyestä ilosta. Toivottavasti jaksat itse puuhastella oman settisi kanssa. Maksaa itsensä takaisin aika pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mä itse oon kyllä niin laiska pitämään samoja lakkauksia kauaa, joten geelilakkaukset ei siks oo mulle se omin juttu. Paitsi ehkä sit jos lähtee lomalle tai tietäis ettei voi/jaksa lakata pitkään aikaan niin sitten. :)

   Poista
 29. Ihanaa kun laitoit tän ohjeen! Itse tilasin tänään UV-geeli paketin Hobby Hallista. Siihen kuului uuni ja muita juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kauanko kokemuksesi perusteella nuo lakat kestävät hyvännäköisinä ja kiiltävinä? Hieno postaus!!

   Poista
 30. Kauanko noi kynnet oikeasti kestää käytössä ja hyvännäköisinä? Hieno ohje!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkaus lupaa 2 viikkoa kestoksi, mulla on juuri meneillään projekti jossa yritän pitää noita sen 2 viikkoa jos maltan olla samoilla kynsillä. :) Nyt ollaan päivässä 5 ja kynsissä ei näy kulumia!

   Poista
 31. Pitääkö olla välttämättä geelilakka, vai voiko olla tavallinen? Pitääkö alulakkoja ola , vai voiko pistää pelkällä "peruslakalla"? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Normaaleja kynsilakkoja ei voi kovettaa uv-uunissa. Päällys geelilakan alle voi tehdä koristeluja kynsilakalla, mutta en tiedä voiko värillisen geelilakan tilalla käyttää pelkkää normaalia kynsilakkaa, olen kuullut että ei oikein toimisi.

   Poista
  2. Tai siis tarkennan, että ainakaan kaikki kynsilakat ei toimi geelilakan välissä, koska kynsilakka kuivatetaan ilmassa ja geelilakka uv-valossa. En osaa selittää taas. :D

   Poista
  3. Olen käyttänyt geelilakkoja vuoden verran. Ostin vain uunin ja BaseCoat ja TopCoat-lakat. Välissä käytän tavallisia lakkoja. BaseCoatin tahmeuden pesen pois isopropyylialkoholilla (apteekista). Lakkaan kynnet kahteen kertaan tavallisella lakalla. Kun se on täysin kuivaa, laitan TopCoatin. Huolellisuus, kynsien kärkien sulkeminen on kaiken a ja o. Lakkaus kestää lohkeilematta pari viikkoa. Sitten kynsi onkin jo kasvanut niin paljon, että tekee mieli uusia käsittely. Vanhan geelilakan poistan asetoonilla. "Uitan" kynsiä aika kauan asetoonissa, mutta luulen että geelilakan poistoon tarkoitettu aine olisi nopeampaa ja kynsille hellävaraisempaa.

   Poista
  4. Oo, hienoa että toimii normaalit lakat välissä siis! :)

   Poista
 32. Hei. Ihan huippulöytö tämä juttu näistä lakkauksista, nimenomaan omille kynsille. Oon pitkään miettinyt/kysellyt/etsinyt tietoa. Itseltäni löytyy Promed UVL-36 uuni, siveltimet, nesteet kynnen alustamiseen, geelin poistoon, pensselien puhdistukseen, sekä viimeistelyneste. Soak-Off Gel polish lakka löytyy myös (siinä kyllä lukee ettei saa käyttää omalle kynnelle..) ?? Semi-permanent polish sealer löytyy myös. Ööh...eli mitäköhän multa mahdollisesti vielä puuttuu. Kun haluis jo heti rupee tekemään! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhuthan nyt tosiaan geelilakkauksista, etkä geelikynsistä/vahvennoksista? :) Jos sulla on pohjustukseen jokin tuote ja sitten alusgeelilakka, värigeelilakka ja päällysgeelilakka ja uuni sekä viila niin perus geelilakkaukseen et tarvitse muuta.

   Poista
 33. PS. Unohtui kysyä vielä, että mitkä kaikki UV lakat/geelit soveltuvat omille (luonnon) kynsille. Ja saako niitä siis ostettua esim. Seppälästä? Kiitos jo etukäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsittääkseni kaikki uv-geelilakkauksista käyvät kyllä luonnonkynsille :) Osa Seppälöistä myy joo Sensationail-merkkisiä geelilakkoja.

   Poista
 34. Voiko tippien kanssa käyttää geelilakkoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kai, jos siis tarkoitat ihan kynsien lakkaamiseen geelilakkoja, etkä esim. tippien rajan häivyttämiseen, siihen on omat aineensa :)

   Poista
 35. Moikka! Luin tässä sun tekstii ja oon tosi kiinnostunu geelilakkauksesta, mut oon vasta 13 vuotta ja tartteen äitin luvan ostaa noita geelejä ja uunin. Ni äiti epäilee et sopiiko noi 13 vuotiaalle (lähinnä uv uuni). Osaatko sanoo tähän jotain??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa muutakuin sen, että en ole koskaan ainakaan itse kuullut, että olisi ollut ongelmia näiden geelilakkausten kanssa, vaikka niitä olisi nuorillekin tehty. :)

   Poista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)