tiistai 29. toukokuuta 2012

Stampereita ja scrapereita

Dodiid, nyt kun oon päässyt testailemaan kunnolla noita Cesarsin xl-stampereita, niin on aika tehdä arviota niistä. Olen keskustellut ihmisten kanssa, jotka ovat käyttäneet näitä xl-stampereita & scrapereita enkä muista yhtään muuta tuotetta, jossa ihmiset olisivat niin eri mieltä näistä tuotteista keskenään. Osa selvästi rakastaa, osa ei tykkää. Tässä minun näkemykseni asiasta. Otin vertailuun mukaan myös huomaamani erot eri merkkien xl-stampereiden ja näiden välillä.

Postauksen tuotteet on saatu testiin CesarsShopilta, mutta mielipiteet ja käyttökokemukset ovat omiani.

Tuotetta on saatavilla kahta eri väristä, punaista ja valkoista ja ne ovat materiaaliltaan erilaiset. Kiinnitä siis huomiota väriin ostaessasi stamperia.


Molemmat stamperit & scraperit

- Paketissa tulee yksi stamper ja kaksi erilaista scraappaa
- Leimaustyynyt suunnilleen samankokoiset sekä punaisessa että valkoisessa
- Kaksipäätä, isompi ja pienempi
- Iso pää halkaisijaltaan n. 27 mm, eli hieman pienempiä kuin muiden merkkien xl-stamperit
- Pienemmät päät ovat nihkeämpää/kovempaa materiaalia molemmissa, näitä en ole testannut ollenkaan. Pienemmät ovat suunnilleen samaa koko Konadin kaksipäisten stampereiden pikkutyynyjen kanssa, materiaalikin melko samanlaista.


Punainen stamper (linkki)

- Muovinen pää, ei tahmea ollenkaan verrattuna valkoiseen stamperiin
- Iso pää materiaaliltaan lähes kuin Konadin stamperit, vähemmän nihkeä tosin
- Soveltuu parhaiten pienemmille kuviolle, ei sovellu niin hyvin koko kynnen kuvioille
- Minulla oli hankaluuksia saada kuvio stamperista paperille, enemmän kuvioita jäi stamperiin kuin siirtyi paperille

Eli tuo punainen ei minusta toimita xl-stamperin tehtävää, joka parhaimmillaan on sitä, että otat kuvion leimasimeen ja painat leimasimen kynnelle niin, että kynsi uppoaa reunoja myöten leimasimeen ja kuva siirtyy koko kynnelle. Punainen on materiaaliltaan sellainen, että et voi upottaa kynttä sinne.

Valkoinen stamper (linkki)

- Tahmea tyyny, johon kuva tarttuu, mutta niin myös valitettavasti roskat. Tästä stamperista roskat saa huomattavasti helpommin poistettua kuin muiden merkkien vastaavista xl-stampereista. Huomattavasti vähemmän tahmea, kuin muiden merkkien vastaavat xl-stamperit, joka on pelkkää plussaa.
- Tyynyyn voi upottaa kynnen, joten isojen kuvioiden leimaus helpottuu huomattavasti

Tämä valkoinen on siis minun valintani koko kynnen kuvioille. Se on niin pehmeä, että sinne voi leimatessa painaa sormen ja kuva siirtyy koko kynnelle. En mä oikein keksi tästä mitään huonoa, paitsi sen, että olen kuullut joillain olevan ongelmaa että tämä tyyny lähtee irti/painuu syvälle stamperiin. Itse en ole huomannut tätä ongelmaa.


Scrapereista

- Xl-stamperin mukana tulee kaksi erilaista scraappaa
- Scraperit ovat muoviset, joten eivät naarmuta laattaa
- Pienempi ottaa hyvin tarkasti laatalta kaikki ylimääräiset lakat, jopa niin tarkasti että itsellä oli hankaluuksia saada sitä ottamaan vain ylimääräiset eikä kaikkia kuvion lakkoja. Tähän voisi auttaa oikea tekniikka..
- Isommasta en pitänyt. Minusta se ei ottanut ollenkaan hyvin laatalta ylimääräisiä, aina jäi jompaan kumpaan reunaan ylimääräistä lakkaa.

Itse olen tottunut nykyään käyttämää scraappana vanhaa kanta-asiakas/luottokorttia, joten en enää oikein lämpene muille scraapoille. Näistä kahdesta pienempi kuitenkin oli käyttökelpoinen, jos on vetäessä tarkkana, eikä paina liikaa.

Summa summarum

- Mielestäni Cesarsin valkoinen xl-stamper on parempi kuin punainen xl-stamper
- Mielestäni scrapereista pienempi oli käyttökelpoisempi kuin isompi
- Paras yhdistelmä on Cesarsin valkoinen xl-stamper ja scraappana vanha luotto/kanta-asiakaskortti. Saa tarkkaa jälkeä ja voi leimailla koko kynnelle kuvioita. :)

Oletteko te testailleet näitä xl-stampereita? Mitä olette tykänneet? :)

24 kommenttia:

 1. Itse en ole kkeilly näitä xl-stampereita. Omalla konadin yksipäisella leimasimellani on kanssa tuo ongelma, että "tyyny osa" painuu todella syvälle ja lähtee myös helposti irti kokonaan. :/

  VastaaPoista
 2. Mä en ole kokeillut noita, joten siitä ei oo mielipidettä, mutta pakko tulla kertomaan, että ihanaa kun joku viitsii tehdä noin perusteellisen testauksen ja vertailun ja vielä kirjoittaa kaiken muiden tietoon!

  http://korukynsilla.blogspot.com/ (vähän samalla mainostan itseäni, muahhah :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mielellänihän mä näitä testailen. :)

   Poista
 3. Jihuu, kiitos! Nyt vain rahaa keräämään niin kotiutan XL-stamperin ja laattoja :)

  VastaaPoista
 4. Itse nyt hieman pitempi kyntisenä olen miettinyt, että pitäisikö ostaa, mutta katsotaan nyt vielä tarvitsenko tosissani..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin kaarevakyntisiä ne helpottaa suuresti. ;D

   Poista
 5. Tää tuli juuri oikeaan aikaan. Olin juuri pähkäilemässä, että kumman setin tilaan kun muistin, että sulla oli yksi laatta ja noita stampereita. Kiitoksia tästä, päädyin tuohon valkoiseen :))

  VastaaPoista
 6. Komppaan janskua, olit Sonne kyllä niin oikeaan aikaan tässä!! Samaa pähkinyt itsekin ja kuin tilauksesta ratkaisit tän mun puolesta :D Kiitos :)

  VastaaPoista
 7. Osaatko kertoa miten eroaa toisistaan Cesarsin ja MiMaxin xl-stamperit? Tilauslistallani on tällaisen hankinta mutta en osaa päättää kummasta sen tilaisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa postauksessa se kävikin ilmi, eli Mimaxin oma on hieman suurempi, Cesarsin valkoinen on vähemmän tahmainen. Aika makukysymys minusta kumpaako pitää parempana, itselläni on molemmat ja tykkään molemmista. :)

   Poista
 8. Vitsit, itellä onneksi on pienet kynnet, etten tartte xl-stampereita. Tosin nyt tuli mango nailsin kimppatilauksesta saadut laatat ja osa niiden kuvioista on kyllä niin isoja, että niiden mahduttaminen mun kynteen voi olla osassa hankalaa :D Mutta tulevaisuutta varten kiva, et on tällänen vertailu. Jos munki kynnet joskus kasvais aikusiks. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot sitten onnekas jos sulla on pienet kynnet. :D

   Poista
 9. Tämä vertailu tuli kyllä hyvään aikaan, juuri funtsin isomman stamperin ostamista :) kiitoos, valkoinen lähtee kotiutukseen! Pitkien ja kaarevien kynsien kanssa ei kyllä normaalilla stamperillä selviä, onneksi näitä isoja saa jo Suomestakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä homma! Se on kyllä hankalaa normistamperilla pitkien/kaarevien kynsien kanssa. :o

   Poista
 10. kiitoksia tästä, pitänee laittaa tilaukseen.

  VastaaPoista
 11. Mulla on tuo valkonen setti ja siitä saa kyllä sen tyynyn irti, jos sen _ottaa_ irti. Eli itellä se ainakaan vaan irtoa siitä leimasimesta. :D Tyynyn saa myös painettua syvemmälle, täytyy koittaa kaivaa sitä ylemmäs ja kattoa meneekö leimaillessa takas sisään. Mulla oli myös vaikeuksia saada kuvio tarttumaan leimasimeen, mutta luultavasti ongelma johtuu itestä, käytin pienempää scraperia ja se tosiaan kerää aika tehokkaasti ne lakat siitä laatalta ja kuviosta. Täytyy vaan paneutua tarkemmin sen toimintaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei se mullakaan irtoa, mutta kai se vähän riippuu miten sitä stamperia käyttää. :) Jeppa!

   Poista
 12. Valkosessa stämpperissä on sisällä mustassa osassa urat, joihin tyynyn kuuluu upota. Mulla alkuun se pomppas helposti pois, mut internetin ihmeellisestä maailmasta löysin avun tähänkin ongelmaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritin kanssa noihin uriin sitä tunkea, mut vähä huonolla tuloksella, mutta kun laitoin sen valkoisen tyynyn konadin tuplastamperin isoon päähän niin se pysyy mun makuun kivasti!

   Poista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)