maanantai 25. kesäkuuta 2012

Vastauksia I

Ensimmäinen osa kysymyksistä ja vastauksista, olkaa hyvät! :) Poistelin samanlaisia kysymyksiä jotta ei tulisi montaa kertaa samaa asiaa. ;D Kuvituksena parit julkaisemattomat kynsikuvat.

Jos saisit itse tehdä oman kynsilakkakokoelman, niin minkälainen se olisi?

- Se ois joku holo-, glitter- tai duochrome-kokoelma, jossa ois pinkkiä, lilaa, turkoosia ja jotain muita pirtsakoita värejä. ;D

Paras lakka, josta et luopuisi mistään hinnasta?

- Tällä hetkellä se on kyllä tuo Orly - Halley's Comet. Aika yllättävä valinta, kun mähän en vihreitä niin suosi. ;D

Unelmiesi matkakohde?

- Täytyy sanoa, että New Yorkin haluaisin joskus nähdä omin silmin. En muuten ole hirveän innokas matkustaja.

Lemppari artisti ja bändi?

- Tällä hetkellä oon maailman huonoin musiikin kuuntelija, mutta sanotaan että Diablo.

Unelmiesi talo?

- Semmoinen sopivan kokoinen, ei liian iso, että ei mee tolkuttoman kauaa siivotessa (heh) ja jossa on kaikki tarpeellinen ja mulle kynsienlaittohuone!

jos käyttää noit niiku laattoi jos haluu leimaa jonku kuvion, ni käyks mikä tahansa lakka vai pitääks sen olla iha leimaamist varten?

- Itse suosin lähinnä Konadin lakkoja leimauksessa, mutta periaatteessa melkein kaikki värilakat käy, mutta parhaiten kynneltä erottuvat ne lakat, jotka peittää lakatessa yhdellä kerroksella hyvin. Kannattaa kokeilla ja jos tulos miellyttää silmää niin sittenhän voi ihan hyvin käyttää. :)

Kun kynnet menee tippien jälkeen niin huonoon kuntoon niin voiko sitä mitenkään estää tai nopeutttaa paranemista?

- En usko että voi oikein nopeuttaa. :/ Tietty voi koittaa rasvailla yms. normaalia, mutten tiedä vaikuttaisko se.

Onko siulla sellasta lakkaa minkä ostamista oot odottanut/olit innoissas ko ostit mut sit kuitenki petyit kauheesti? :D Jos on ni mikä lakka :o?

-Mietin tätä kauan, mutta en oikein keksi kovin erikoista.. China Glazen Runaway Bride saattoi olla semmonen, kun luulin että se ois valkoinen creme jota kovasti odotin, mutta olikin jelly/sheer. :( Tietty myös Models Ownin Beetle Juicet oli vähän harmitus promokuviin verrattuna, muttei kuitenkaan hirveä pettymys.

Mitä alus- ja päällyslakkaa käytät?

- Tällä hetkellä mulla on aluslakoista käytössä useampaakin, eli Duri - Rejuvacote, Orly - Calcium Shield, Orly - Nail Armor, China Glaze - Strong Adhesion Base Coat ja Color Club - Stuck On You. En oo kovin nirso aluslakkojen suhteen. ;D Päällyslakkoina mulla on Konadin Top Coat (strassien kiinnitykseen lähinnä) ja pikakuivattavana Cesarsin rapid dry top coat.

On sulla iso talo? :D

- Ei oo iso, tällä hetkellä asutaan kissojen ja Roopen kanssa isokokoisessa yksiössä. :D

Lempivärisi (kynsilakoissa)?

- Kyllä se on pinkki. :)

Lempi tv-sarjat?

- Niitä on paljon! Salatut Elämät on se kaikista lempparein, sitten tykkään LIV/JIM-kanavien sarjoista, mm. Arvostele mun illallinen, Lentokenttä, Poliisit yms. Mulla on todella outo/laaja tv-sarjamaku muutenkin. :D

Onko noi models own lakat sellasia ostamisen arvoisia ? :) Ja sitten noista hololakoista sellanen, että mistä niitä saa ostettua ja paljon maksaa ?

- Modelsin lakat on musta hyvinkin ostamisen arvoisia. :) Hololakkoja löytyy mm. pretty.fi:stä (Nfu Oh-merkkisiä), Cesarsshop.fi:stä (Color Clubilta) ja sitten ulkomailta mm. Beautycosmetics.biz:istä (Catherine Arley-merkkisiä).

Jos saisit jotain muuttaa maailmassa, mitä se olisi? Ja pliis, älä vastaa, että nälänhädän poistaminen tms. missikamaa :D

- Paha paha.. Jos ei nyt sitten ollenkaan muutella missityyliin noita vakavimpia asioita, vaan muutetaan hömppäjuttuja, niin tahtoisin muuttaa siten, että Suomessa olis kanssa niitä Models Ownin Bottle Shop -pullokauppoja. ;)

Haluan kysyä, että mistä tilaat China Glazen lakat?

- Nykyään lähinnä TD:ltä. :)

Milloin ja miten innostuit kynsiharrastuksesta?

- Innostuin ekan kerran keväällä 2009, luin blogeja ja näin japanilaistyylistä, isoja koristeita sisältäviä kynsikoristeluja, hankin ekat konadini ja sille tielle jäätiin. :D

Miten miehesi suhtautuu kynsiharrastukseesi? (etkös sä kuitenki seurustellu, ainaki jossain välissä sä oot jostain miehestä puhunut :D)

- Juu seurustelen. Hyvin se suhtautuu, sanoisin jopa välillä että pelottavan hyvin. :D Koskaan en ole joutunut kuulemaan moittimista esim. tekemistäni ostoksista tai blogin pidosta tai siitä, että oon ominut muutenkin pienestä taloudestamme ainakin yhden neliön vain kynsijutuille. Hän pitää tätä harrastuksena ja kannustaa ja auttaa parhaansa mukaan, niinkuin rakastavan avopuolison kuuluukin. :)

Lempiväri?

- Pinkki! Ei vastalauseita.

Lempiruoka ja -juoma?

- Oon intohimoinen ruoanlaittaja ja -maistelija/-kokeilija, joten lemppareita on paljonkin! En kuitenkaan välttämättä suosi mitään kovin eksoottisia ruokia, sen sijaan erilaiset kanapastat, tortillat, pizza, kanakeitot, wokit, lasagne yms. lemppareimpia varmaankin. ;D Ihan alusta alkaen tehty tuorepastalasagne on ehkä se kaikista paras juttu mitä suuhunsa voi pääruokana laittaa! Juomista lempparein on kahvi.

Milloin aloitit blogin pitämisen ja miksi?

- Aloitin 2008 blogin pitämisen, lähinnä siitä syystä kun luin itsekin blogeja ja ne vaikutti kivalta, halusin nähdä osaisinko itse pitää blogia ja millainen siitä tulisi. Kynsiblogi tästä tuli oikeastaan vasta 2010.

OPI - DS Coronation
tietävätkö kaverisi/sukulaisesi että pidät blogia?

- Tietävät he, oon välillä aika rasittava seuralainen, kun usein mun jutut liittyy blogiin/blogeihin, varsinkin jos jokin erityinen aihe painaa mieltä/kiinnostaa/juoruttaa sillä hetkellä.

Mikä oli ensimmäinen kynsilakkasi?

- Paha paha, en osaa sanoa kyllä.. Oisko ollut jotain Anytime-merkiltä?

Milloin ja missä ja miksi innoistuit kynsitaiteilusta :) ja miten ystäväsi ja läheisesi reagoi?

- Ekaan osaan vastasinkin, toiseen osaan sen verran, että suurin osa (naispuolisista) läheisistä on innoissaan kun laitan kynsiä, kun saavat itsekin sitten osansa tästä harrastuksesta. :D

Kauanko sulla yleensä menee siitä kun laitat aluslakan siihen kun päällyslakka on kuivunut eli kynsien tekemiseen :)?

- Hmm, hankala kysymys, kun en ikinä oikein katso aikaa. :D Ehkä joku 1-3 tuntia kerrallaan, riippuu ihan millaista koristelua teen.

Onko sulla jotain tyylejä mitä et ikinä haluisi omiin kynsiisi ? mikä ? miksi ?

- Täytyy sanoa, että eipä taida olla semmoista mitä en kynsiini voisi ikinä kuvitella. Oon kynsien kanssa niin kokeilunhaluinen, että haluaisin ainakin kerran kokeilla kaikkea kynsille. :D

Minkä ikäinen on ollut nuorin kenelle olet tehnyt kynnet ?

- Mun serkku taitaa olla nuorin, serkku taisi olla silloin 10 tai 11 kun tein sille kynnet. ;D

kasvattaako öljy&rasva&suola sekotus oikeasti kynsiä ?

- Enpä ole moisesta kuullut, enkä oikein usko että se kasvattaisi. ;D Väittäisin, että kynnet on pitkälti perimästä riippuva asia.

tykkäätkö metallimusiikista?

- Ehdottomasti! Parasta.

kuunteletko mieluummin suomalaisia vai ulkomaalaisia bändejä/artisteja?

- Sekä että, ihan fiiliksen mukaan. :)

onko nightwish susta hyvä bändi(;; ?

- Onhan se ihan hyvä, pidin siitä kyllä aiemmin enemmän,Tarjan aikoihin. Tälle "uudelle" laulajalle en oikein lämpene.

Kaikkien aikojen huonoin ja paras kynsilakkamerkki?

- Huonoimman tittelin saa Mavala, parhaan tittelistä kilpailee tällä hetkellä mun päässä aika monikin merkki, mutta vastataan nyt se China Glaze. :)

paras kynsilakkamerkki hinta-laatusuhteeltaan?

- China Glaze. :)

jos voisit käyttää kynsissäsi vain yhden väristä lakkaa koko loppuelämäsi, mikä se väri olisi?

- Pinkki pinkki pinkki! Tai lila..

Onko susta väärin, että nuorien tyttöjen (5-10) kynsiälakataan? Näin isosiskona olen saanut haukkuja vanhemmilta ihmisiltä, kun olen lakannut 9 vuotiaan pikkusiskoni kynsiä, jopa itse pikkusiskon opettajalta... Aivan raivostuttavaa!! Onko joku esim. Sukulaisten tai tuttu, ystävä innostunut kynsien lakkaamisesta kauttasi? :)

- Ei oo väärin, en ymmärrä miksi se olisi väärin. :o Kyllä mä oon vissiin aika tehokkaasti levittäny kynsien lakkauksen ilosanomaa, lähipiirin naiset kaikki lakkaa kynsiään tai ainakin antaa mun joskus niitä lakkailla. ;)

Oletko avoimissa tapahtumissa/kaupungilla tms. joskus ilman lakkaa? Tuntuuko alastomalta ? :D

- En voi olla ilman kynsilakkaa, kävin taannoin kaupassa ilman kynsilakkaa ja tuntui kyllä todella alastomalta, ei tule tapahtumaan hetkeen uudestaan ;D

Mille sinusta tuntuu pitää blogia joka mainitaan melkein kaikkialla ja se että kyntesi toimivat muille mallina/inspiraationa?

- Tuntuu ihan mahtavalta! Samalla myös tosi epätodelliselta. En mä oikein vieläkään kai hahmota näitä kaikkia mahtavia juttuja ja mahdollisuuksia, joita blogi on mulle tuonut. Olen jokaisesta lukijasta erittäin kiitollinen. :)

Tuoko lukijakuntasi sinulle "paineita"?

- Väkisinki joo. Varsinkin silloin jos mulle esitetään toiveita vähän siihen tyyliin että sun on pakko tehdä ne. :D Tosin silloin isken usein vastalause-moodin päälle enkä toteuta mitään ihan vaan kun en halua.

Kuinka vanhoja sun kissat on?

- Kisut on nyt 1 vuoden, 1 kuukauden ikäisiä. :)

Päätitkö sä sun kissojen nimet, vai joku muu?

- Päätettiin miehen kanssa yhdessä, minä ehkä enemmän kuitenkin. :D Leonardo ja Romeo saivat nimensä sen mukaan, että ovat hurmureita (Leo = Leonardo Di Caprio ja Romeo = Romeo & Julian mukaan).

Kuinka usein ostat käsirasvaa?

- Aika harvoin itseasiassa! Pari-kolme kertaa vuodessa ehkä.

Lakkaatko ikin sun varpaan kynsiä ? :D

- Joo, tosin aika laiskasti. :D Pitäisi panostaa siihen enemmän tai sitten suosista tehdä geelilakkaus niillekkin.

OPI - DS Coronation + DRK-A Plate
Missä työskentelet/millä alalla olet? Tuleeko työkavereilta palautetta sun hienoist kynsistä?

- Olen vielä opiskelija, nyt kesätöissä, opiskelen tällä hetkellä viestintätieteitä sekä viestintäjuridiikkaa yliopistossa. :) Kesätöistä en sen kummemmin viitsi puhua blogissa, ei ole oman alan töitä. Tänään ekan kerran työkaveri huomautti mun kynsistä. 8)

minkä kuntoset sun kynnet on? tai siis lohkeileeks ym ne?

- Mulle on suotu hyvät kynsigeenit, kynnet ei oikeastaan usein lohkeile, eikä liuskoitu. Ovat vahvaa tekoa, en voi käyttää kynnenkovettajia, koska sitten ne katkeaisi heti. :o

mitä mieltä olet japanilaisesta kynsitaiteesta?

- Näyttää hienolta, mutta on varmaan kovin epäkäytännöllistä. ;D

OPIt vai China Glazet?

- China Glaze. Oon edelleen vähän sitä mieltä, että OPI on aika yliarvostettu merkki.

Kysymyksiä kissoista:

Rotu?

- Maatiaiskisuja ovat molemmat

Mistä sait/ostit ne?

- Hankin ne Kissatalolta täältä Vaasasta. Kissatalolla on paljon kodittomia kissoja, joita he koittavat saada uusiin rakastaviin koteihin. :)

Oletko harkinnut että voisit ottaa vielä lisää kissoja?

- Niin paljon kuin kissoja rakastankin, niin nämä kaksi veijaria saavat nyt riittää joksikin aikaa.

Jos kaupassa huomaisit jonkun eksoottisen värisen lakan, joka olisi kuitenkin vain euron halppislakka, jonka laadusta et ole varma, niin ostaisitko? :D

- Ehdottomasti! Tykkään kokeilla aina uusia lakkoja ja kynsijuttuja. :)

Katsotko usein esim. Youtubessa kynsitutoriaaleja tai muita kynsivideoita?

- Hyvin harvoin katson Youtube-videoita, katselen mieluumin inspiskuvia Googlesta/blogeista tms. ja kehittelen niiden pohjalta kynsiä. :)

kasvatatko jatkuvasti sun kynsiä?

- En kasvata, toivoisin välillä että ne ei kasva, kun olen mieltynyt lyhyempään malliin nyt. :D

entäs mikä on kivoin pituus kynsissä sun mielestä? :)

- Semmoinen sopiva, muutama milli valkoista osaa, jotta saa nätin ranskiksen tehtyä.

Minkälainen lohkeama on sattunut eniten?

- Hmm, paha kysymys! En taida osata antaa vastausta tähän. Varmaan joku semmoinen hyvin pitkälle kynteen ulottuva, semmoinen, ettei sitä saa nypättyä irti sitä lohkeamaa ettei satu. :s

Ootko kaatanu jotai lakkaa niin, ettei siitä oo riittäny enää yhteenkään lakkauskertaan?

- En onneksi (ainakaan vielä). :o

Minkälainen on sun unelmien kynsiviila?

- Lasiviila, joka puhdistaa itse itsensä. :D Ei vaan, ihan joku lasiviila, joka on kestävä ja pinta kestää kunnolla viilausta eikä ole heti käyttökelvoton.

Oletko antanut miehesi lakata kynsiäsi?

- Mulla on joku muistikuva tästä, mutta en kyllä varmaan ainakaan kaikkia kynsiä.

Ootko kokeillu kissalle lakkailla kynsiä?

- En ole. Mun mielestä eläimien kynsiä ei tarvitsisi lakata, vaikka onhan niillekkin tehty jotain omia lakkoja. :o

Ootko ratsastanu?

- Itse asiassa en ole. En oikein välitä hevosista. ;o

Laittaudutko vessassa?

- Harvemmin, vessoissa on yleensä huono valaistus.

Mitä tarkoittaa värifobio?

- Jaa'a, oliskos se sitä, että pelkää jotain väriä? :D

Miltä kanavalta kuuntelet musiikkia?

- Kuuntelen radioa hyvin harvoin ja jos kuuntelen, niin kanava on aina NRJ. :D

Klassinen vai rock-henkisempi?

- Musiikissa vai pukeutumisessa? :o En osaa nyt kyllä yhtäkkiä vastata tähän, en kumpaakaan varmaan.

Penkki vai oikee urheilu?

- Penkki. :D Tosin ei sitäkään oikein, ainoa laji jota katson on jääkiekko.

mitä musiikkia kuuntelet? (:

- Metallimusiikki lähinnä sydäntä. :)

Milloin aloit kiinittämään huomiota mitä kynsilakkaa ostat, etkä osta vain "kiva väri ja halpa" perusteella?

- Hmm, jaa'a, ehkä silloin kun tajusin, että kaikkia omistamiani lakkoja ei tule käytettyä koskaan ja ryhdyin miettimään syitä miksi ei. :D Tajusin, että haluan kokoelmasta sellaisen, jonka jokaista lakkaa voin käyttää, enkä vain kasvata lakkalukua tietäen että se sisältää lakkoja, joita en tykkää/voi käyttää.

Pidätkö huolta myös varpaankynsistäsi?

- Kyllä juu, lakkaankin aina kun jaksan.

China Glaze - Prism & China Glaze - Full Spectrum
Teetkö joka päivä uuden lakan?

- En tee, riippuu aika paljon ideoista, innostuksesta ja käytettävissä olevasta ajasta. Teen keskimäärin joka toinen päivä tai joka päivä kynnet, joskus useammin, joskus harvemmin.

Kauanko olet "harrastanut" kynsitaiteilua?

- Sanotaan, että kesästä 2009. :)

Miten sulla on varaa ostaa kohtuu kalliita kuvalaattoja, lakkoja, koristeita yms. noinkin paljon kerralla?

- Säästän aika monessa muussa jutussa, saan paljon tavaraa ilmaiseksi yhteistöiden merkeissä yms. :)

Pitääkö kukaan tuttusi/läheinen sitä turhana tai hulluna?

- Ei ainakaan mulle oo suoraan kukaan tullut sanomaan mitään negatiivista tästä. :D Paitsi miespuoliset nyt ei aina ymmärrä välttämättä.

Oletko työssä jossa tuollaiset lakkaukset/koristelut sun muut ovat sallittuja?

- Ovat sallittuja, olen tällähetkellä kesätöissä, joka ei tosin ole oman alani töitä. :)

Mikä haluaisit olla ammatiltasi?

- Haluaisin olla ammatissa, jossa voisin kirjoittaa ja olla luova. Viestintä ja mediat kiinnostavat minua, samoin laki.

Miten pitkä oot?
- n. 175 cm.

Huh, siinäpä niitä! Vielä jäi iso kasa kysymyksiä, vastailen niihin toisessa ja mahdollisesti kolmannessa postauksessa. ;D

23 kommenttia:

 1. Sää osaat vastata tosi asiallisesti ja ytimekkäästi, eikä vastauksista tule liian pitkiä! Koska tulee seuraava vastaus-postaus? Odotan innolla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos. :D Olosuhteiden pakostakin tuli vastattua lyhyesti, kun olis tullut ihan tolkuttoman pitkä postaus tästäkin, vaikka pitkä on jo nytkin. ;D

   Poista
  2. Niin ja varmaan tällävkolla tulee seuraava osa. :)

   Poista
 2. Hahaa just kysyin tuota et onko mitä lakka pettymyksiä ollut ni siellä just ne beetlejuicet mitkä haaveena hankkia :D ehkä mie vielä joskus hankin sen vaaleensinisen ja kokeilen itsekin ;) nyt hyviä kysymyksiä ja vastauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä uusimpia kolmea mulla ei oo Beetleistä, mutta ne 5 jotka tuli ekassa erässä. :) On ne kivoja, mutta promokuvissa ne näytti NIIIN kivoilta ettei livenä sinne tasolle yllä. ;D

   Poista
 3. Aika paljon tossa oli kysymyksiä! :D
  Nää on kyllä kivoja nää kysymyspotaukset kun saa tietää sun mielipiteitä ihan kaikista asioista, ja muutenkin saada tietää susta ittestäs enemmän! :)
  mun kysymykset olikin siinä loppupäässä, että toivotaan että seuraavassa postauksessa tulee vastaan nekin ;) ja hienoja oli nuo kuvat tossa ohella!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos! :) Mäkin tykkään lueskella muiden tekemiä kysymus-vastauspostauksia. :)

   Poista
 4. Oli kyllä paljon kysymyksiä :D. Hauskaa lukea tälläsia postauksia niin saa vähän paremmin "tutustua" sinuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! ;) Kysymyksiä vielä paljon tulossa myös. ;D

   Poista
 5. Pakko sanoa, että pian 3v kummipoika pyöri tässä vieressä kun luin näitä, ja kuvat nähdessään huokaisi ihastuksissaan ooooi, ooooi ! :') ♥

  Mutta mäkin tykkään näistä postauksista, saa kaikkea pientä nippelitietoa :p

  VastaaPoista
 6. Tää postaus oli tosi kiva luettava:) Vastaukset oli tosi lyhyitä ja ytimekkäitä, joten oli sen takia kivaa luettavaa ettei tarvinnu mitää kilometrivasdauskia lugee;) Ja antseeks kun ny kyselen tosta TD:stä mutta kai sieltä saa tilattua China glazeja kun luin jostain että CG on kieltänyt jenkeistä muualle myymisen kokonaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hih. :D Saa tilattua China Glazeja TransDesigniltä edelleen. :)

   Poista
  2. Eiks toi oo ulkomaalainen nettikauppa? Nii paljo maksaa suunnillee postimaksut? :)

   Poista
  3. Jeps, 23 dollaria kiinteät postikulut, sillä saa max. 9 kynsilakkaa. :)

   Poista
 7. Miksi et tykkää Mavalasta? Ite koen sen hyväksi, ehkä parhaimmaksi mitä käytän! :D Yleensä eka kerros riittää ja kuivuu tosi nopeaa. Pigmentti on siis hyvä ja näin.. :D Et miksi sä et sitten tykkää siitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tylsät värit, kallis hintataso, huono korkki ja sivellin. :)

   Poista
 8. Ootko koskaan kokeillu Kiko-merkkisiä kynsilakkoja? :) Löysin espanjasta semmoisen liikkeen ja kaikki lakat 2,50 e. Vaikka olis crakle tai magneetti tai tavallinen. Ja värivaihtoehtoja on miljoona!

  Kiva blogi, tulee seurailtua viikoittain. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole testannut Kikoja, vaikka olen kuullut niistä paljon hyvää! Olisi kiva joskus testata niitä kyllä jos satun saamaan niitä käsiini. ;D Kiitos!

   Poista
 9. Kiva postaus! Olen töissä päiväkodissa, alle 3-vuotiaiden ryhmässä ja välillä näkee niinkin pienellä lakattuja kynsiä. Miusta se on ihan kivannäköistä ja pienet tytöt ovat jopa vähän ylpeitä tyttömäisistä kynsistä, ei siinä ole mielestäni mitään pahaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, minustakin kyllä kynsilakka näyttää söötiltä pienillä tytöillä. :)

   Poista
 10. Full spectrum looks amazing!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It is very amazing nail polish indeed! :)

   Poista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)