torstai 28. kesäkuuta 2012

Viileän violetti glittersandwich + tuto

Taas yhdet sandwichit tehtynä ja pyysitte tutoakin aiheesta, joten tässäpä tulee. Koristelu itsessään on sitä, että kerrostatte lakkoja toistensa päälle ihan normaalisti, siinä ei ole sen kummempaa mutta voisin neuvoa vähän lakkavalinnoissa yms.Glittersandwich

Glittersandwichin ideana on lakat kynsille kerroksittain kynsilakkoja normaaliin tapaan, siten että kerroksien väliin jää glitterlakka. Tärkein huomio on lakkavalinnoissa, muuten lakkaaminen tapahtuu ihan normaalisti, lakkaamalla kynsilakkakerroksia toistensa päälle. Glitterlakka, voi kuultaa päällimmän värilakan alta oman maun mukaan joko paljon tai vain vienosti. Lisää minun tekemiä glittersandwichejä löydät täältä.


Tarvitset:


- Aluslakan
- Värillisen kynsilakan (minulla China Glaze - Agent Lavender)
- Glitterlakan, joka tulee täytteeksi (minulla OPI - Rainbow Connection)
- Päälle kynsilakka, joka on niin ohut, ettei peitä alapuolellaan olevaa glitterlakkaa kokonaan (minulla OPI - Don't Touch My Tutu!)
- Kaiken suojaksi vielä päällyslakka

Näin se tapahtuu:


1. Lakkaa aluslakka, anna kuivua. Lakkaa normisti valitsemaasi värilakkaa 1-2 kerrosta. Tuloksen ei tarvitse tässä vaiheessa olla täysin peittävä/tasainen.


2. Lakkaa 1 kerros haluamaasi glitterlakkaa, anna kuivua.

3. Lakkaa 1-2 kerrosta haluamaasi ohutta värilakkaa, joka jää päällimmäiseksi päällyslakan alle. Jos tulos näyttää vielä siltä, että haluat glitterit enemmän "syvyyksiin", niin voit laittaa lisää kerroksia. Ylemmässä kuvassa 1 kerros ohutta lakkaa, alemmassa kuvassa 2 kerrosta. Anna kuivua
4. Lisää päällyslakka, valmis!

Vinkkejä lakkavalintoihin:

Aluslakkana voit käyttää mitä tykkäät, samoin alin värilakka voi olla ihan mikä vaan koostumukseltaan. Itse käytän creme/jelly/neon-koostumusta värilakkana siksi, kun tahdon että ainoastaan väliin jäävässä glitterlakassa on kimallusta, muissa ei tarvitse olla.

Väliin jäävänä glitterlakkana voit käyttää mitä tahdot, itse tykkään lakoista, joissa on montaa erilaista, eriväristä/-muotoista glitteriä. Hyviä valintoja esim. H&M - Confetti, OPI - Rainbow Connection ja Wet n Wild - Party of Five Glitters yms.

Ylimmäksi jäävä, koko komeuden kruunaava lakka on se kaikista haastavin valinta. Jos alimmaksi valitsemasi lakka on tarpeeksi ohutta, voit käyttää sitä sekä aluslakan jälkeen, että glitterin jälkeen. Muuten suosittelen, että päällimmäiseksi lakaksi valitaan koostumukseltaan joko jelly/sheer/creme-lakkoja. Eli siis niitä lakkoja, jotka ovat ohuita, joilla ei saa välttämättä peittävää tulosta yksinään kynnelle laitettuna. Omaan makuuni näteimpiä ovat sandwichit, joissa päällimmäisin lakka EI sisällä mitään kimallusta/shimmeriä, eli kuten sanoin, ainoastaan väliin jäävä glitter sisältää kimallusta. Tämäkin on makuasia kyllä. Esimerkiksi NYX -merkillä on jelly-koostumuksellisia lakkoja (Apple, Primary, French Nude..) sekä esim, OPI:lta ilmeistyi hetki sitten kokonainen kokoelma jellyjä, nimittäin New York Ballet -kokoelmassa.

Kannattaa testailla erilaisia kerrostuksia esim. lakkauskiekolle tai paperille ennen kynsille laittoa. Näin löydät lakkavalikoimistasi parhaimmat lakat tähän koristelutapaan. :) Loppujen lopuksi nämä minun laatimat ohjeet on laadittu oman makuni mukaan, kukaan ei estä käyttämästä esim. päällimmäisenä lakkana jotain ohutta shimmerlakkaa.

Oliko tutosta hyötyä? Kysykää jos joku juttu jäi epäselväksi, koitan selittää parhaani mukaan. :)

23 kommenttia:

 1. Perfect, ilove it :)

  rockcomluxo.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Oikein kiva tuto. :>

  Mitä luulet, toimisko tuo Don't touch my tutu melkeinpä minkä väristen lakkojen päällä tahansa? Jotta onkohan sillä ohuen värilakan värillä niin väliä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva että tykkäsit! Kyllä varmaan tutu toimii ihan minkä vaan päällä, se vaan vaalentaa alla olevan lakan sävyä pikkuisen kermaisemmaksi. :)

   Poista
 3. Kiva tuto, pitää itse kokeilla! :)

  VastaaPoista
 4. Mitä luulet, onko China Glazen Innocence liian peittävä? Muistelisin, että sultakin se löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innocence on varmaan tosi soppeli tähän hommaan, ei varmaankaan liian peittävä! :)

   Poista
 5. Viime kesänä nämä sandwich/candymanit ei napannu, mutta sitten kun tuli moniväriset glitterin esim. rainbow connection, olin ihan myyty! Aluksi oli niin vaikeaa ymmärtää, miksi peittää ihanien glitterien kimallus. Ja pastellivärisinä <3 Ihanat kynnet taas kerran!

  VastaaPoista
 6. Tosi hyvä tää tuto. Mua mietitytti juuri toi 3 kerros. Nyt uskallan kokeilla rohkeammin, kun vain löytäisi viellä oikean väriyhdistelmän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, sitten vaan testailemaan yhdistelmiä. 8]

   Poista
 7. Nää on tosi nätit :)

  VastaaPoista
 8. Aivan mielettömän ihanat kynnet, innostuin itsekin tekemään! Kiitos hyvästä tutosta, lopputulos täällä: http://appelsiinivaahtoa.blogspot.fi/2012/07/mintunvarinen-glitterikerrosleipa.html. :)

  VastaaPoista
 9. Nää on tosi ihanat ! Tuossa mainitsitkin muutamia jelly - lakkoja, mutta onko esim. Essiellä, Orlyllä tai China Glazella jotain hyviä jelly -lakkoja joita tässä voisi käyttää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei mulla tuu just nyt mieleen noilta merkeiltä mitään varsinaisia jellyjä, mutta Essiellähän on aika monta luonnollista sävyä, jotka on tosi läpikuultavia ja käyvät esim. päällimmäiskerrokseksi glittersandwichiin. :) Kaikki ohutkoostumukselliset käy, vaikkei varsinaisia jellyjä oliskaan!

   Poista
 10. Loistava tuto, nyt vasta kunnolla tajusin mistä noissa "voikkareissa" on kyse! *no daa* Pääsenkin heti viikonloppuna testailemaan! :D

  VastaaPoista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)