sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Nopeat glitterkynnet + vinkkejä lohkeileville kynsille

Tuttu tunne on se, kun kello näyttää puolta kahtatoista illalla ja kun ei vaan jaksais mitään miettiä, pitäis vaan saada kynnet äkkiä valmiiksi ja nukkumaan. Silloin on parasta turvautua glitterlakkoihin, sillä ne saa usein nopeasti kuivaksi.


Käytin näissä:

Barry M - Aqua Glitter
Orly Instant Artist - Jet Black
Orly Instant Artist - Crisp White
Orly Instant Artist - Platinum Glitter

Eli alle taisin laittaa kaksi tai kolme kerrosta glitterlakkaa, mustat viivat, kolme palloa valkoisella ja dotting toolilla ja vielä mustien viivojen väliin hopeinen viiva toiseen suuntaan. Näiden tekoon ei kauaa mennyt ja toimii ainakin mulle.



Oon huomannu kynsissäni huolestuttavia piirteitä, nimittäin ekaa kertaa elämässä ne lohkeilee enemmän. Tämä on tosi outoa, koska ne ei oikeasti juurikaan koskaan lohkeile mulla. Onneksi vain oikeassa kädessä, mutta toisaalta huvittaisi taas vetää kaikki kynnet ihan lyhyiksi, joten nyt voisi olla hyvä aika tehdä se. Mulla on muutamat kynnet ainakin varastossa, mutta koitan postailla niitä teille tänne jonkinlaisessa järjestyksessä.

Pari vinkkiä voisin antaa tähän kohtaan lohkeileville kynsille, koska niitä kysytään niin paljon. Eli pidä kynsillä aina kynsilakkaa ja korjaa lakkalohkeilut mahdollisimman pian. Kynsilakka on todella tehokas suojaamaan kynsiä ulkoisilta ärsykkeiltä. Ulkoiset tekijät saa ainakin mulla kynnet lohkeilemaan eniten, ei niinkään kynnen omat ominaisuudet.

Muistakaa kosteuttaa kynsiä paljon kynsinauhaöljyllä! Itse lotraan oikeastaan joka päivä asetonillisella kynsilakanpoistoaineella, mutta myös joka päivä sivelen paljaat kynnet kynsinauhaöljyllä kauttaaltaan ja annan imeytyä mahdollisuuksien mukaan melkein kokonaan. Jos on kiire, niin annan niiden imeytyä vähemmän ja pesen ne huolella öljyistä ennen kynsien lakkaamista. Kuitenkin joka ikisen kynsilakkojen poiston yhteydessä öljyän ne. Samalla rasvaan kädetkin kyllä.

Vesi on paha vihollinen kynsille, kynsien kohdalla ei voida sanoa että vesi vanhin voitehista. Kynnet kun koostuvat toisiinsa rasvalla kiinnittyneistä kynsilevyistä, niin vesi vain irrottaa levyjä toisistaan ja aiheuttaa liuskoittumista ja lohkeilua. Öljystä sen sijaan kynnet tykkäävät edellä mainitusta syystä. Korostan edelleen, että en ole kemisti, mutta olen lukenut aikojen saatossa paljon aiheesta ja oma kokemukseni vahvistaa ylläolevia väitteitä. Korjatkaa toki, jos ehdottomasti koette että puhun ohi suuni. :) Ainakin minun kohdalla nämä ovat pitäneet paikkansa, vaikka se on myönnettävä että geenit + se mitä käsillään tekee vaikuttavat tietenkin kynsien kuntoon.

Noh, mitäs mieltä olette päivän kynsistä? :)

38 kommenttia:

  1. Nätit kynnet ja hyvät vinkit!

    VastaaPoista
  2. Kivat kynnet !
    Ostin eilen Sokokselta sellaisen kynsilakanpoisto purkin, johon vaan työnnetään kynsi, pyöräytetään siellä ja lakka lähtee irti. Vähän haastavampaa on saada glitter-lakat sillä pois, mutta kyllä nekin lähtee :) Ootko sä kuullu tällasesta ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Oon joo nähny niitä muistaakseni Seppälässä, mutta en oo koskaan semmoista kokeillut. :)

      Poista
  3. Voi miten ihana tuo turkoosi glitterlakka! Pitänee itsekin hankkia tuo jostain.. 8)

    Blogissani on sinulle haaste!
    http://kapsynajatuksia.blogspot.fi/2013/02/7-days-challenge.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattis haasteesta! Oon kyllä laiska toteuttamaan haasteita.. :D)

      Poista
  4. Jälleen kerran, kiva lakkaus!:) Joskus tosiaan menee hermot, kun on ollut kiirus päivä ja pitäsi mennä nukkumaan ja edelliset kynsilakat on alkanut jo lohkeileen... silloin tällaiset nopeat lakkaukset pelastaa usein pulasta!

    Mä löysin tänään myös oman uuden lempparimanikyyrini, hillittyä mutta tyylikästä:
    nesibelle.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Nopeat lakkaukset on kyllä tarpeen monesti. ;D

      Poista
  5. Tosi kiva tuo Barry M - Aqua Glitter! Mä luulin sen olevan jotenkin "syvempi" mutta toimii näinkin mainiosti! :)

    Mullakaan eivät oikein kynnet ikinä lohkeile, syystä tai toisesta. Mäkin kyllä aika paljon kosteutan kynsiäni ja käsiäni rasvoilla ja öljyilllä, mutta en nyt sentään neuroottinen tunne olevani :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, joo ei vielä ihan neuroottisesti mutta päivittäin kuitenkin tulee kosteutettua täällä. ;D

      Poista
  6. Upeat kynnet sekä lakka!

    VastaaPoista
  7. Tosi ihanat kynnet!! Ja hyviä vinkkejä:) tota öljyä vois kokeilla...ite kun oon tottunu käyttelemään vaan kynsinauhavoiteita.

    beautinika.blogspot.fi

    VastaaPoista
  8. Kiitos vinkeistä! :D ja tosi upeet kynnet, vaikka nopeasti teitkin (:

    VastaaPoista
  9. Hienot, ei kyllä näytä ihan nopeasti tehdyiltä, itsellä menisi tuollaisiin jonkin aikaa... :)

    VastaaPoista
  10. Nyt on kyllä pakko tulla tänne kertomaan.
    Mulla alko tää kynsienlakkausinto viimesyksynä koulujen alkamisen aikaan kunnolla, sitä ennen olin vain lakkaillut silloin tällöin yksiväriset kynnet. Aika pian lakkausinnon alkamisen jälkeen löysin tämän sinun blogisi, ja täältä olen saanut ihan hirveästi intoa ja ideoita lakkausharrastukseen! Tätä kautta sain myös kuulla Konadeista, ja perjantaina sain ensimmäist Konad-laattani ja niihin vähän "lisävvarusteita", eli erikoislakkoja ja stampperi, ja olen ollut niistä aivan innoissani, sekä ensimmäiset leimauksetkin on tehty. Halusin siis tulla kiittämään, mutta aika moisen romaanin sain siitäkin tehtyä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voooi, kiva kuulla että oot saanu inspistä ja intoa täältä! :) Ei haittaa että tuli pitkästi tekstiä, pidemmätkin kommentit on kivoja! ;D

      Poista
  11. Ihanat kynnet taas kerran :) Ja rakastan tätä sun blogia niin paljon! En ymmärrä miten jaksat käyttää näin paljon aikaa ja vaivaa tähän, itellä ei ikinä jaksamus riittäisi :) Luen tätä joka päivä ja oon saanu paljon inspaa myös omiin kynsiin sun blogista.
    Joten haluan vain kiittää maailman parhaasta blogista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten ihana kommentti, näitä on niin mukava saada. Kiitos sinulle! :) Kyllä sitä jaksaa aikaa käyttää silloin kun on inspistä ja intoa kokeilla jotain juttuja. Välillä huvittaa enemmän ja välillä vähän vähemmän. :)

      Poista
  12. Tosi nätit kynnet!

    Mulla on se ongelma kun harrastan taitouintia kilparyhmässä nii mulla on 4 x viikossa 1,5 h siellä vedessä lillumista :D Mut nykyään kun lakkaan (melko) aktiivisesti kynsiä, ei kynnetkään tosiaan kärsi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, voi ei, voin kuvitella että kynnet ei oikein uimisesta tykkää. ;D

      Poista
  13. oiii miten mahtavat värit :)

    VastaaPoista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)