keskiviikko 24. elokuuta 2016

Kommentti päivässä pitää blogit hengissä

Ei kynsiä tänäänkään, mutta luvassa on sitäkin painavampaa asiaa! Perjantaille on taas luvassa kynsipostaus, ei huolta. :)

Tuossa muutama postaus sitten  huhuilin teidän lukijoiden perään. Huhuilu kannatti, sillä moni jaksoi ilmiantaa itsensä vielä blogin lukijaksi, mahtavaa! :) Tuosta mun postauksesta Tike nappas idean haasteesta "Kommentti päivässä pitää blogit hengissä". Mun mielestä aivan mahtava idea, tällä jokainen voi halutessaan edesauttaa sitä, että bloggaajien motivaatio bloggaamiseen säilyisi ja jatkossakin olisi ihania kynsiä esillä. :) 

Olen huomannut itsessäni, että monesti sitä vain kuluttaa toisten tuottamaa sisältöä, katselee ihania kynsiä Instassa ja inspiroituu upeista lakkauksista, jotka on löytänyt Pinterestistä. Miten usein sitä kuitenkaan tulee oikeasti varattua se muutama kymmentä sekuntia aikaa, jotta kertoisi kynsien tekijällekin, että "hei, ihan mahtava idea, otan tuon käyttöön mun tulevissa kynsissä"? Aivan liian harvoin tulee kommentoitua, myönnetään.

Tilastot ja luvut kävijämääristä blogissa antavat oman kuvansa siitä, että kyllä siitä blogista tykätään tai ainakin käydään säännöllisesti kurkkimassa. Mitkään luvut tai tilastot eivät kuitenkaan koskaan korvaa sitä, miten kivalta tuntuu saada ihan kirjoitettu kommentti johonkin postaukseen. Tästä tulikin heti mielleyhtymä siihen, miten ihmiset nykyään arvostavat kirjeitä sähköpostiviestien sijaan ihan erilaisina huomionosoituksina. Silloin kun jokin asia vähenee tai poistuu muodista, niin siitä voikin tulla haluttu ja kaivattu asia. Näin on käynyt blogien kommenttien kohdalla. 
Instagramin ja Facebookin nopea palautteenantomahdollisuus, tykkääminen, on varmasti yksi syy siihen, että blogikommentointi on vähentynyt. Instassa on helppo painaa sydäntä ja Faebookissa ilmaista reaktionsa tykkäämällä kuvasta, mutta siihen se monesti jääkin. Jotakin olisi tehtävä, jotta kirjallinen palaute kynsistä ei häviäisi täysin.

Mistä haasteessa on siis kysymys? Yksinkertaisuudessaan siitä, että jokainen, jota blogien kuoleminen mietityttää, oman lempiblogin häviäminen pelottaa tai yleinen vastavuoroisuuden puute blogeissa harmittaa, voi vaikuttaa asiaan kommentoimalla blogia. Kirjoittamalla yhden kommentin päivässä johonkin blogiin voi ilahduttaa toista, antaa palautetta, saada hymyn huulille, antaa ideoita tai muuten vain lisätä blogeissa tapahtuvaa toimintaa. Tartu haasteeseen ja käy kommentoimassa jo tänään! :)Lähdetkö mukaan haasteeseen, ketä sinä tahdot tänään ilahduttaa kommentilla? :)


16 kommenttia:

 1. Tää on kyl mahtava haaste! Itse yritän kommentoida blogeihin aina kuin mahdollista, mutta yleensä semmoiset massakommentit jää näpyttelemättä ja tulee vain kommentoitua silloin kun on jotain aihetta kommentoida, mikä myös osaltaan vähentää sitä jo vähäistä kommentointia...

  http://jennnisusanna.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ymmärrän täysin tuon. :o Silloin kun on erityistä asiaa niin tulee helpommin jätettyä kommentti.

   Poista
 2. Sinua ilahdutan <3 Huomaan itse tekeväni sitä, että kahmin tekstit ja kuvat läpi ja jätän välilehtiin auki ne joihin pitää käydä myöhemmin kommentoimassa. Lopulta huomaan muutaman päivän päästä välilehtien olevan yhä auki ja liian helposti päätyy sulkemaan koko selaimen. Ei näin! Ne kommentit piristää itseänikin, miksi siis en piristäisi jotain muuta? Mutta juu, muut somekanavat ovat saaneet ihmiset epäaktiivisimmiksi. Eihän sitä muukaan selitä kun blogin muut tiedot (GA) ilmoittaa että hei jengiä käy kyllä hyvään tahtiin.

  Oi niitä aikoja 2009 -> kun kommentteja tuli helposti kymmeniä :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos että ilahdutit minua. <3 No sanoppa muuta, pitäisi aina heti kommentoida kun muistaa ettei unohdu. :o

   Poista
 3. Hyvin helposti aina jää kommentoimatta, muka niin työlästä.. :D

  VastaaPoista
 4. Loistava haaste! :)
  Itse pyrin kyllä melko aktiivinen olemaan kommentoinnin suhteen, mutta ainahan sitä voisi parantaakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä juu, aina voi lisätä omaa aktiivisuutta jos yhtään siltä tuntuu. :)

   Poista
 5. Hyvä idea tämä haaste: Tunnustan, aivan liian usein tulee vaan täpättyä sitä tykkäystä kun se mukamas säästää.. Mitä? Aikaako..?... 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kans miettinyt mitä siinä itse sitten oikeasti säästää, kun kommentointi vie muutaman sekunnin. 8)

   Poista
 6. Terkkuja kissablogistaniasta - lueskelen paljon kynsiblogeja, mutten kommentoi juuri koskaan. Nyt kommentoin, kiitos tekstin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terkkuja takaisin, mukavaa että teksti herätti kommentointihalun! :)

   Poista
 7. Hieno haaste! :) Itse bloggaajana kun tiedän mikä ilo siitä kommentista syntyy, tykkään kommentoida usein muidenkin blogeihin. Oikeastaan, aina jos luen postausta koneella, jätän jonkinlaisen merkin käynnistäni. Jos en mitään syvällistä keksi, uskon, että pieni kehukin piristää joten ennemmin kirjoitan sen kuin en mitään. Kiva kuitenkin että tällaistakin asiaa nostellaan esille, sen tärkeyden saattaa helposti unohtaa kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, näitä asioita on minustakin tärkeä tuoda aina välillä esille. :)

   Poista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)