tiistai 17. elokuuta 2010

Ideavarkaat

Charming Nailsin loistavasta huomautuksesta sain päähäni kirjoittaa varmaan blogihistoriani ensimmäisen kunnolla kantaaottavan tekstin aiheena kynsiblogit ja ideoiden varastaminen.

Kynsien koristelu on hyvin taiteellista puuhaa siihen tarvitaan todentotta luovuutta ja kykyä yhdistää värejä ja kuvioita. Ideat saattavat syntyä hetkessä tai joskus niitä mietitään hieman pidempään. Itselläni on tapana joskus kun ei ole kiire saada kynsiä valmiiksi niin lakata alle jokin värilakka ja vasta seuraavana päivänä koristella.

Itse olen hyvin tarkka omien luomusteni kanssa ja tunnistan kyllä jos jokin idea on minulta suoraan otettu. Minusta on suoraansanottuna törkeää varastaa toisen ideoita, toteuttaa niitä ominaan ja kerätä kehut. Ethän sinä netistä ota valokuviakaan ja väitä niitä itsekuvaamiksesi jos ne eivät kerran ole?

Kynsiblogien yksi suuri tehtävä on tottakai toimia inspiraation lähteenä ja sellaisena sen tuleekin pysyä. Olen enemmän kuin otettu jos joku inspiroituu tekemistäni kynsistä niin paljon, että tahtoo toteuttaa jotain niihin liittyvää, mutta muistakaa alkuperäisen suunnittelijan näkemä vaiva ja osoittakaa kunnioitusta!

Vielä ei onneksi tarvitse näitä blogeja yms. linkittää kenellekkään vaan toivon, että kopioijat itse huomaavat tekosensa ja ottavat opikseen.

Pieni huomioiva tekijä kynsien alkuperäistä suunnittelijaa kohtaan ei varmasti vie kenenkään kynsiltä viehätysvoimaa pois, mutta huomiottajättäjä saa ainakin minun vihani niskaansa. Jos kynnet on oikeasti tehty taidolla ideaa kopioiden, niin saa se arvoisensa huomion varmasti vaikka myöntäisitkin ettei idea ole sinun.

Eli siis kyllä, minä tunnistan kyllä sellaiset kynsi-ideat jotka on minulta peräisin, turha tuudittautua siihen etten huomaisi, pelkkä värisävyjen tms. muuttaminen ei tee kynsistä vielä niin originelleja että voisit väittää niitä omakeksimiksesi.


Sitä en kiellä etteikö blogejen selailusta aina jotain tarttuisi päähän, kaikkea ei millään voi muistaa, mutta jos tuntia myöhemmin joku tekee samat kynnet kuin sinä ja on käynyt katsomassa idean sinulta, niin fiksuahan se olisi ilmoittaa alkuperäinen idean lähde.

Olen törmännyt erilaisissa yhteyksissä ideoideni kopioimiseen ja toivoisinkin nyt, että tästä lähtien jos insipiroidut kynsistäni, niin linkitähän alkuperäinen ideani luomuksiisi! :} Minullekkin voit asiasta ilmoittaa, koska mielelläni katselen muiden ideointia.

Minulle saa siis laitella linkkejä huoletta jos löytyy turhan samankaltaisia kynsiä omiini verrattuna ympäri nettiä. :]

ps. muistakaa arvonta!

15 kommenttia:

 1. Törmäsin just muutama päivä sitten kynsiin, jotka oli kopioitu suoraan omasta ideastani värisävyjä edes vaihtamatta. Mieli teki kysyä, että mitä ihmiset taas kuvittelevat, mutta ei kai sille mitään voi, että toiset on vaan niin itsekkäitä, että lähtevät varastamaan toisen ideoita ja esittämään ominaan. Jos joku haluaa tehdä juuri samanlaiset kynnet kuin itselläni, niin onhan se lähinnä imartelevaa, mutta ei niitä ideoita ominaan saa esittää. Paha se on lähteä kiistelemään siitä, kenen idea se oli alunalkaen.

  Ja hei, mua jäi ihan äärettömästi hämäämään, kun puhuitte CN:n kommenttilaatikossa siitä, miten joku bloggaaja varastelee ideoita tosi usein. Uskon (tai ainakin toivon) ettei kyse ole omasta blogistani, niin voisitko mitenkään heittää vaikka mun sähköpostiin linkkin? Koska itelläni ei ole ainakaan hälytyskellot soineet minkään blogin kohdalla, mutta nyt hämää ihan hirveästi ja mietityttää löytyyköhän sieltä jotain itseltänikin napattua :D

  VastaaPoista
 2. S: Sanoppa muuta! Ei voi uskoa mitä ihmiset ajattelee tehdessään niin tietoisesti..

  Ei ole kyse sinun blogistasi, mutta voin laittaa linkkiä sähöpostitse kyllä. ;D

  VastaaPoista
 3. Hassua. Juuri eilen tein niin, että lakkasin vain värikerroksen ja vasta tänään koristelin kynteni. :D Ideavarkaista puhutte täyttä totta: todella inhottavia. :(

  VastaaPoista
 4. Poistin sen kirjoitukseni koska sain ikäviä ja ilkkuvia kommnetteja. Enkä jaksa nyt postata koristelujakaan. En jaksa enää puhua aiheesta. Sori.

  VastaaPoista
 5. Kauheen agressiivisesti ihmiset tästä kirjottaakin :D Mä en tiedä, olenko sokea vai mitä kun en koskaan ole törmnnyt. Sitten iski vainoharha, että multa on löytynyt jotain kopsattua, vaikka en sitä aina tietoisesti teekkään :D mitäs jos joskus vuosi sitten on katsonut kuvaa, joka on jäänyt aivojen peräsopukoihin ja sitten sen muistaa joskus omana ideanaan...

  VastaaPoista
 6. Limetin: Hih. ;D Niinpä, inhottavia ovat..

  Charming Nails: Ihmetouhua! Ihan selkeästi osui pilkka omaan nilkkaan jos pitää kimpaantua siitä, että puolustat vaan oikeuksiasi omiin ideoihisi! Toivottavasti anonyymit ei nyt saanu sua kokonaan luopumaan koristelujen esittelystä. :(

  Laura: Tokihan jotain pieniä juttuja voi jäädä omaan päähän ja tulla mukaan toteutuksiin, mutta ne törkeimmät tapaukset kopioi kyllä koko idean ja väittävät sitten omakeksimäkseen. ;(

  VastaaPoista
 7. Jep, tyhmää tollanen :(

  ps. Linkki arvontaan ei toimi ;o

  VastaaPoista
 8. Sini: Nyt pitäisi taas toimia! :]

  VastaaPoista
 9. Niin noh kyllähän tuollainen varmaan ärsyttää kun "ite on keksiny jotai" ja muut kopioi perässä mutta sitähän se on jos ja kun julkaisee netissä jotain ja siihen pitäisi varmaan varautuakin - samalla tavalla kuin mahdollisiin ikäviin anonyymihuuteluihin (tyyliin oot ruma jne) ;/.

  Minä etsin inspiraatioita netistä ja yhdistelen eri tyylejä tai joskus saatan kokeilla jotain mitä joku muu on kokeillut. Tottakai jälki on aina erilaista ellei satu olemaan yhtä taitava kuin alkuperäinen tekijä. Välillä joku idea saattaa putkahtaa tuosta noin vaan mieleen että hei teenkin tällaiset ja ei mitään hajua missä olit jotain sellaista mahdollisesti nähnyt - vai olitko vai muistatko nähneesi...

  Voe ei nyt jatkossa kynsijuttuja tehdessä tulee varmasti "o-ou olikohan tämmöset jo jollakin pitäskö mainita että nää on ehkä saattanu olla jonku keksimät mutta en oo varma enkä muista"-fiiliksiä :'D.

  (toivottavasti ite en nyt suoraan ole kopioinut kenenkään kynsiä o_o)

  (minulle saa lähetellä myös linkkejä!)

  VastaaPoista
 10. Panda: Näinhän se on.. Ilkeiltä anonyymeiltä oon vielä toistaiseksi säästyny, joka on sinänsä harmi, koska mulla on niin hyvät seurantaohjelmat että näkisin aika hyvin mistä tää anonillitys kumpuaa. :D

  Tuo on ihan totta ja varmaan monille käy niin, ettei ihan tosi muista mistä joku idea kumpuaa, mutta näissä omissa nillityksen kohteissani ei ole kyse siitä vaan ihan selvästä kopioinnista ja varmasti tekijät muistavat ideoiden lähteet mutteivät vaan vaivaudu niitä kertomaan. :]

  VastaaPoista
 11. En omista kynsiblogia, enkä mitään muitakaan blogeja, mutta pakko sanoa, että musta tää on typerää tällänen. Mitä väliä, jos joku lakkaa kynnet täsmälleen samalla värillä tai koristelee samalla tavalla? Ei mua ainakaan haittaa, ja silti luen kynsiblogeja. Sori nyt tälläinen mielipide, mutta voin ainakin sanoa, että vaikka jokaisesta blogista löytyisi täsmälleen samantyyliset lakkaukset, ei se mun blogiluentaa häiritsisi. PS. Sun blogisi on todella kivaa luettavaa, käyn katsomassa onko tullut uutta postausta päivittäin monta kertaa, tosin toivoisin vähemmän postauksia kynsistä (:

  VastaaPoista
 12. Anonyymi: No jos on itse keksinyt jonkun idean, jonka sitten laittaa muiden nähtäväksi ja sitten joku päättää toteuttaa sitä ja kerää kehut niin kyllä se vähän harmittaa. :D Mielipiteensä toki kullakin.

  Kiva jos tykkäät blogista, mutta kuten sanottu, tämän blogin pääpaino on kynsissä ja lifestylessä joten kynsipostaukset eivät tule ainakaan vähenemään, jos en sitten kyllästy aiheeseen, joka on hyvin epätodennäköistä. :]

  VastaaPoista
 13. Kiva asiakirjoitus (: Luen nyt näitä vanhempia postauksia :D

  Ei kai se ole varastamista, että jos näen blogissasi kivat ja helppotekoiset kynnet, niinn jos teen samanlaiset tai melkein samanlaiset? Ja jos mahdollisesti esitän ne blogissani? Voin kyllä kertoa blogissani, että idea ei ole oma, jos siis sulta ole hieman mallia ottanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos! :D Tämä on toki melko vanha postaus, joten mielipiteet on mulla varmaan tästä muuttuneetkin. No siis lähtökohtaisesti mä itse kannatan ja toteutan sitä filosofiaa, että jos saan idean joltakulta toiselta niin linkitän aina idean lähteen. :)

   Poista
  2. Selvä! Voisinhan minäkin tehdä sitten vaikka samalla tavalla (:

   Poista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)