sunnuntai 22. elokuuta 2010

Omia vinkkejäni aloitteleville kynsiblogeille

Tässä eräällä foorumilla on tullut juttua siitä, että millainen olisi hyvä kynsiblogi. Mielipiteitä on monia, mutta oman mielipiteeni asiasta voin kyllä sanoa. Kahlasin eilen joku 200 suomalaista kynsiblogia, joista luettuihin asti pääsi ehkä alle 10, tosi säälittävää ja turhauttavaa! :(

Ensinnäkin, pelkillä toisten ideoita toteuttamalla ei voi saada menestyvää blogia. Olettaisin, että suurinosa kynsibloggaajista seuraa useita muitakin kynsiblogeja ja samankaltaisuudet huomataan heti ja se on vain pitkästyttävää katsoa samoja lakkauksia kun blogeja luetaan suurimmaksi osaksi insipiraarioksi. Ellei blogi sitten perustu juuri siihen, että varioidaan muiden kynsiä ja tehdään niistä oma versio, tässä ovat muutamat ulkomaalaiset blogit onnistuneetkin. Samaan kategoriaan menee jo-niin-käytetyt-ideat, eli esim. Konadin leopardikuvio sellaisenaan ei enää iske, ainakaan minuun, vaan pitää olla jotain erikoista, että seuraisin.

Toiseksi tärkein juttu minulle ovat selkeät kuvat ja kunnollinen kielioppi. Yhdyssanavirheet ja päättömät lauseet häiritsevät eniten ja jos törmään tällaiseen blogiin, niin se jää lukematta.

En myöskään lue blogeja, joissa kirjoittaja ei oo kiva. Kiva kirjoittaja voidaan määritellä monilla tavoin, mutta esim. se, ettei koskaan vaivaudu vastaamaan lukijoiden kommentteihin luo jo heti ikävän vaikutelman. Myöskään teinipissisten ja kaikella kunnioituksella hyvin nuorten, aloittelevien bloggaajien blogit eivät useimmiten ainakaan vielä päädy lukulistalle.

Selkeät kuvat on tärkeitä, koska kynsien koristelussa nimenomaan tulee saada tarkka kuva kynsistä. Myöskään en ymmärrä sitä jos otetaan kuva kynsistä, niin puoli huonetta näkyy taustalla ja kuva kynsistä jää niin epätarkaksi ettei siitä saa mitään selvää.

Lakkauksista sen verran, että siisteys ja värien yhteensopivuus on tärkeimmät kriteerit. Myös kynnet ovat suurimmassa osassa seuraamistani blogeista suht koht samanpituiset, suuret pituuserot häiritsevät. Eli vanupuikko ja kynsilakanpoistoaine käyttöön ja viilaa ja kynsisaksia ei tarvitse pelätä. Mieluummin lyhyehköt, siistit ja samanpituiset kynnet kuin todella eripituiset.

Sokerina pohjalla: helppo liittyminen lukijaksi. Jos yläreunasta puuttuu Bloggerin paneeli eikä lukijoiden luetteloa näy etusivulla, eikä blogi iske ihan kympillä, niin tuskin käyn sitä Bloggerin hallintapaneelissa asti lisäämässä lukulistalle.

Kuulostipas hirveältä saarnalta, mutta toivottavasti näistä on apua jollekkin aloittelevalle kynsibloggaajalle! Muistakaa, että nämä ovat täysin mielipidejuttuja, te ja myös minä olen oikeutettu mielipiteisiin.

Tarina jatkuu myöhemmin toisella osalla, jossa käsittelen lemppari kynsiblogini. :]

Omat kriteerisi kynsiblogeille?

ps. Arvonta vielä voimassa huomiseen klo 16!! Muistakaa osallistua. :]

16 kommenttia:

 1. Minusta tämä oli hyvä aihe postaukselle. On kiva aina saada yleistä tietoa siitä mitä mieltä kukakin on kynsi blogeista. Minulla on oikeastaan aikalailla samat kriteerit siihen, mitä blogia alan seuraamaan. Ja kun hirveästi tykkään kuvista ja valokuvailusta, niin yksi suurin kriteeri sille että itse blogia seuraan on juurikin se, että kuvat ovat selkeät ja niissä on myös jotain ideaakin. Yleensä tykkään siitä että myös taustaan on panostettu, ettei jokaisia lakkauksia ole esitelty käyttäen taustana vain tylsän harmaata asfalttia. :P Ja juurikin se että sormista olisi pyyhkäisty ylimenneet lakat pois! Kun se ei kuitenkaan näe paljoa vaivaa. (ymmärrän tietenkin ettei kaikkia saa aina pyyhityksi pois, mutta eipä ainakaan tarvitsisi olla koko sormet ihan lakassa.)

  VastaaPoista
 2. marm: Kiva jos tykkäsit! :] Niinpä, en minäkään välitä jos nyt ei ihan jokaista lakkapisaraa ole saatu sormista irti, mutta kynsistä usein huomaa onko niitä edes yritetty puhdistaa. ;D

  VastaaPoista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. minusta kivaa on olla lukija blogissa, jossa ei ennestään ole monia satoja lukijoita. Itse uutena bloggailijana ilahdun suunnattomasti uusista lukijoista, ja toivon tietenki että itsekin saan joskus ilahdutettua jotakuta. :)
  tietenkin on mukavinta lukea blogia johon tulee vain uusia ja omalaatuisia lakkauksia, mutta monesti se ei ole mahdollista. selkeät kuvatkin on plussaa, mutta en minä useinkaan jättäydy pois lukijalistalta vaikka kuvat olisivatkin vähän epäselvempiä, jos lakkaukset ja kirjoittajan kirjoitustyyli purevat minuun :) pyrin kyllä useinkin välttämään blogeja joissa pelkästään esitellään swatcheja, eikä koristella ollenkaan.
  ja loppuun on pakko myöntää, että leopardikuvio toimii minusta kuin häkä, vaikka sille olis kiva keksiä uusia käyttöideoita saman ja jatkuvan kokokynsileimailun lisäksi !

  tekstisi aihe oli kyllä hyvä, mutta alussa mainitsemasi "Kahlasin eilen joku 200 suomalaista kynsiblogia, joista luettuihin asti pääsi ehkä alle 10, tosi säälittävää ja turhauttavaa! :(" ei ole kovin ylentävä niitä blogeja kohtaan joiden lukija et ole. Uskon nimittäin että moni on sinun lukija, vaikka sinä et ole niiden lukija; ainakin itsellä asia on juuri näin.
  ehkä tämä teksti nyt antaa aihetta blogin paranteluun..

  VastaaPoista
 5. mutukainen: Itsekin välttelen pelkkiä swatcheja esitteleviä blogeja, lueskelen niitä oikeastaan vain silloin jos olen ostamassa uusia lakkoja.

  Se on totta ettei alkuilmaisuni ole mieltäylentävä, mutta se on tarkoituksella provosoiva, eikä kaikesta voi aina ottaa itseensä, esim. sinun blogiisi en eilen törmännyt ollenkaan.

  VastaaPoista
 6. hui hui. Kirjoitat kyllä ihan asiaa mutta itelle tuli nyt ihan surkea olo :< "onkohan minun blogi ihan turha".

  Minäkään en kyllä tykkää blogeista joista näkyy selkeästi huolimattomuus; ei ole siistitty kynsiä, ei ole lakattu kunnolla, ei ole kerrottu mitä lakkoja mahdollisesti on käytetty jne. Itsellänikään ei ole blogi kovin kummoinen, mutta olen aatellutkin sen niin, että lukekoon ken tahtoo :) Jos joku ei tykkää niin voi olla lukematta.

  Olisi muuten mielenkiintoista tietää nuo pari sataa blogia, jotka olet jättänyt lukematta :D Voisi verrata sitten omaan blogiin...

  VastaaPoista
 7. Sen verran vielä pitää lisätä, että ite luen sellaisia blogeja joista on helppo saada inspiraatioita ja ideoita. Ja jos jonkun kynsiä ihan "matkin" niin kyllä mainitsen siitä kirjoituksessani. Mutta jos teen esim. leopardikynnet, joihin nyt vaan oon niin ihastunut, niin se on mielestäni niin yleinen idea ettei sitä tarvitse erikseen mainita :)

  VastaaPoista
 8. Nunnu: Musta tuntuu, että tää kirjoitus ymmärretään nyt ihan väärin! :D Tämä on mun tapa kirjoittaa rakentavaa kritiikkia, mutta tuntuu, että nyt siitä otetaa vähän liikaa itseensä. En osoitellut kenenkään blogia erityisesti, koska kuten sanottu, eilen ne parisataa blogia kahlatessa nämä tulivat mieleen. Siksi en viitsi myöskään kertoa blogeja jotka "diskasin" koska en tahdo osoitella ketään. :]

  Nimenomaan tuo, että leopardi on niin yleinen, että tavallaan sellaisen lakkauksen esittely ei tuo lukijoille mitään "uutta" inspiraatiota ja lähinnä siksi pidän sitä melko tylsänä.

  Mutta kuten itsekin sanoit, se lukee ken tahtoo ja tämä kirjoitus oli osoitettu niille, jotka kaipaavat kritiikkiä/ohjeita bloginsa kanssa. :}

  VastaaPoista
 9. Mä ymmärsin hyvin tän postauksen vetämättä hernettä nenään. :D Sanoit just hyvin mitä mieltä olet, mitä sitä turhia kiertelemään ja kaartelemaan. Helpommalla me lukijat päästään, kun ei tarvii rivien välistä hakea, mitä oikeen yrität sanoa. Se vaan taitaa olla suomalaisille yleensä liikaa, vähänkin suorempi puhe koetaan loukkaavana ja itseen kohdistuvana. Eikä nämä edes ollut mitään pakollisia ohjeistuksia, vaan nimenomaan sun mielipiteitä, millaisia kynsiblogeja sä tykkäät lukea. Miks ihmeessä sun pitäis valehdella täällä, et tykkäät hirveesti vimpulaan kasvavista kynsistä, jotka lakataan niin, että puolet sormestakin on lakassa? Okei, rauhotun. :D

  Mut siis todella hyvä kirjoitus, ja siitä sai hyviä vinkkejä, kuten kommenteistakin! Mulla on aika lailla samat kriteerit, joskin mua ei haittaa hirveesti kynsien eripituisuus (tiettyyn rajaan asti). Ehkä siks kun mulla itselläni on eripituiset kynnet. :D:D

  PS. Kivous kirjotetaan mun mielestä "Kivuus" :P

  VastaaPoista
 10. Crayon: Kiitos kommentistasi! Mietinkin miten tuo kirjoitetaan. ;D

  Oon ollu tässä blogissa niin "suvaitsevainen" jo pitkän aikaa, eli siis sanonut mielipiteitäni hyvin harkiten yms. niin on toki jotkut saattavat ihmetellä kun kerrankin sanon jotain suoraan. Henkilökohtaisena solvauksena sitä ei kenenkään tulisi kuitenkaan ottaa.

  Jos joku kenen blogia EN lue lukee tämän kommentin niin:

  Jos en lue blogiasi, se ei välttämättä meinaa, että puhuisin juuri sinun blogistasi tässä kirjoituksessa, vaan yksinkertaisesti en välttämättä ole edes koskaa vieraillut blogissasi.

  Ainakin tämä kirjoitus onnistui herättämään keskustelua, joka on aina hyvä juttu. :]

  VastaaPoista
 11. Musta on tosi hassua, että luet vaan blogspotin blogeja - tai sen kuvan ainakin tuosta sai. Sehän on vain yks blogin pitämistä tarjoava paikka, ei läheskään kaikki blogit oo blogspotissa :)

  VastaaPoista
 12. 35 kiloa kosmetiikkaa: Luen muitakin blogeja kyllä, seuraan mikäli ne pystyy lisäämään hallintapaneelin kautta Bloggerin luettuihin, muuten en säännöllisesti lue, koska en yksinkertaisesti viitsi kikkailla blogilistan yms. kanssa.

  VastaaPoista
 13. Mullakin tuo kirjotuksesi herätti aiko monenlaisia ajatuksia. Oletko sinä se kenet halutaan lukemaan omaa blogiaan? Itse olen lukenut paljon erilaisia blogeja ja näen sinunkin blogista näitä asioita, joista itse kirjoitit.

  Asiallisesti kirjoitit ja olen samaa mieltä joissakin asioissa, mutta esim. Nunnun blogi, on musta aivan ihana yksinkertaisuudessaan. Jotkut aloittelevat bloggarit osaa ottaa hienoja kuvia ja tehä uudenlaisia juttuja. Kirjoitustyyli vaikuttaa ehkä eniten, millä saa ihmiset houkuteltua lukijoiksi. Kun taas ne jotka on pitempään ollu niin alkavat toistaa itseään.

  Yhdyn tohon, että on paljon eri sivuja missä on blogeja.

  Ja sitä mietin vielä, kun niitä kuvia lisätään tänne, niin eikö ne ole juuri antamassa ideoita? En tarkoita kopioimista suoraan omaan blogiin, mutta mun mielestä se idea on tavallaan luovutettu/annettu nettiin, jossa on monta monta lukijaa. Jos se miellyttää silmää niin sitä varmasti tullaan käyttämään, ehkä se olisi mieluummin plussaa itelle et joku tykkää siitä sun tekemästä ja haluaa käyttää sitä. :) itse ajattelisin näin.

  VastaaPoista
 14. Anonyymi: En tiedä halutaanko minut lukemaan blogia, mutta sanoinkin vain oman mielipiteeni, en kai voi muiden suulla puhuakkaan? Tuskin on tehty yleisiä sääntöjä joiden mukainen blogin pitäisi olla, siksi kerroin että millaista blogia _minä_ luen.

  Sitä en kiellä etteikö omassa blogissani joitain näitä ilmiöitä joskus olisi näkynyt, ei kuitenkaan varmasti joka postauksessa.

  Olenko minä jossain kohtaa sitten haukkunut/väheksynyt juuri Nunnun blogia? En mielestäni, mutta jos näin niin näytä minulle se kohta niin korjaan oitis, koska kuten sanottu, tämä kirjoitus ei ole osoitettu erityisesti kenellekkään vaan yleisesti.

  Tottakai ne on ideaa antamassa, tästä aiheesta olen jo aiemmin kirjoittanutkin. Eriasia sitten, että omitaan joku idea ja väitetään että itse keksin.

  Niin ja vielä tuosta, että on erisivuja joissa blogeja, tiedostan sen, sillä esim. lempiblogini ei ole ollenkaan blogspotin alainen.

  VastaaPoista
 15. Aivan mahtava teksti! Ja tämä ei nyt ole liioittelua. Etenkin kielioppivirheet ja huonot kuvat ahdistavat! Vaikka blogi olisi kuinka hyvä, en kestä puuttuvia pilkkuja ja yhdyssanavirheitä. Tässä tekstissä oli hyviä vinkkejä myös muista aiheista bloggaaville. Hyvä Sonne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos! Piti oikein lukea tämä postaus uusiksi kun en edes oikein muistanut mitä olen joskus kirjoittanut. :D

   Poista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)