tiistai 3. elokuuta 2010

Pullopohdintaa

Ostin tossa jo parisen vuotta sitten Cybershopista keltaisen kynsilakan, C.A.L.A.R-merkkisen. Tutustuttuani O.P.I:n lakkoihin tajusinh, että hei, näissähän on jotain yhteistä..


Pullothan on lähes identtisiä ja vaikka molemmissa pitäisi olla saman verran tavaraa on C.A.L.A.Rin pullo selkeästi pienempi.


Takapuoletkin näyttävät hämmästyttävän samalle..

En tiedä sitten onko tuollainen samankaltaisuus sallittua, sattumaa vai ihan suunniteltu juttu menestyneen kynsilakkamerkin muotoja seuraillen..

Vielä tuohon pullokokoihin palatakseni vielä, että se on muuten hienoa, miten jotkut merkit ovat ovelia saamaan pullojen lakkamäärän näyttämään isommilta kuin ne todellisuudessa on. Mietitäänpä vaikka Mavalan pulloja.


Dependiä pidetään minilakkana ja Mavalaa normaalilakkana. Kuitenkin molemmissa ylemmissä pulloissa on saman verran tavaraa, 5ml kumpaisessakin. Mavalan pullon pyöreä muoto vaan huijaa.

Tekemäni empiirisen tutkimuksen mukaan iso osa pitää Mavalaa halpana merkkinä, miksi ihmeessä? Mavala normaalihintaisena maksaa n. 4,50 €/5ml. Verraten useimpien kalliina pitämään O.P.I:n, joka taasen on 15,50 €/15ml, Mavala ei jää litrahinnassa paljoa O.P.I:n taakse.

Oletteko törmänneet vastaavaan samankaltaisuuteen merkkien välillä kynsilakkamaailmassa?

7 kommenttia:

 1. NO HUHHUH toi OPIN ja cyberin lakkojen samankaltaisuus O_O luulis OPIN lakkojen tekijää vähä ärsyttävän..

  VastaaPoista
 2. Näin myös kerran kirpputorilla pari Calarin lakkaa. Katsoin ensin, että ovat OPIn lakkoja, mutta lähempi tarkastelu osoittikin luuloni vääräksi. Todella samankaltaiset pullot, tekstiä myöten (eri sanat siis, mutta muuten). En kumpaakaan kuitenkaan ottanut, kun värit eivät miellyttäneet.

  Mavalaa pidetään normaalilakkana? Oikeasti? Tosin, en ole asiaa koskaan ajatellut, mulle ne on aina ollut minilakkoja.

  VastaaPoista
 3. cottoncandy: Sanos muuta.. Ei mahda OPI ehkä tietää tuosta CALAR-merkistä.. :o

  Bronwyn: Niinpä, aika jännä juttu.. En kyllä tiedä miten Mavalaa voisi ihan isona lakkana pitää, mutta ilmeisesti pullo hämää hyvin. :D

  VastaaPoista
 4. Mavalat tosiaan on minustakin ei-niin-edullisia normaalihintaisina. Kannattaa kokeilla Lidlistä Suhada- merkkisiä lakkoja. Minulla ovat kestäneet hyvin eivätkä ole hinnalla pilattu. Taisin jostakin alesta ostaa viimeksi omani, 2x 9ml maksoi vaivaiset 2,50e. :D

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: Täytyy kollata ne lakat mukaan heti kun meen Lidliin! :}

  VastaaPoista
 6. Mavalan lakoista ei ole sen kummempaa kokemusta ja pidän niitä suhteeessa kalliina verrattuna OPIin! Itse tilaan OPIni melkein kokonaan jenkeistä ja pullolle tulee hintaa postareineen n.7e, Suomessa ne on vain hinnoiteltu niin korkealle kuten moni muukin esim Tigi...

  VastaaPoista
 7. Penni: Sanos muuta, tuntuu ettei Suomesta kannata ostaa ollenkaan lakkoja! :(

  VastaaPoista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)