maanantai 30. elokuuta 2010

Omia vinkkejäni kynsien hoitamiseen ja lakkaamiseen, osa 2

Tässä osassa käsitellään sitten aineiden sijaan välineet, joita kynsien valmistamisessa lakkaukseen käytän.

Folio


Osa käyttää koristelussa, mutta minä käytän kynsilakkojen poistossa. Tämä operaatio on parasta tehdä yksi käsi kerrallaan eli 1/4 yhdestä vanulapusta per kynsi (eli yhdestä lapusta riittää 4 kynteen) kastetaan kynsilakanpoistoaineeseen ja vanulaput isketään sileämpi (vanuttomampi) puoli kynteen päin ja päälle kiedotaan folio pitämään kosteutta ja vanulappua paikallaan. Odotetaan n. 5 min ja poistetaan folio ja vanulaput ja pyyhkäistään lakat lappuun, helppoa! Ja sama toistetaan toisen käden kanssa. Tätä konstia kannattaa käyttää eritoten vaikeitten glitterlakkojen poistossa.

Monilla on sellainen harhaluulo, että hankausliikkeen avulla lakat saamaan irtoamaan, mutta tosiasiassa kynsilakanpoistoaine liuottaa lakat ja hankaus on tarpeetonta.

Keltaiset, liuskoittuneet tai terävät kynnet? Tuttu juttu, mutta onneksi tähän on pari ratkaisua:

Lasiviila on jokaisen kynsistään välittävän perusväline. Lasiviila on hygieeninen ja kestävä (paitsi hirvittävää heittelyä se ei kestä). Liuskoittumat ja keltaisuuden saa kynsistä pois lasiviilalla hiomalla, koko kynnen alalle siis voidaan käyttää lasiviilaa, ei pelkästään reunoihin ja kärkeen. Älä kuitenkaan käytä lasiviilaa liikaa, koko kynnen viilaus korkeintaan kerran kuussa, sillä lasiviila ohentaa kynttä tehokkaasti ja liian ohuet kynnet taipuvat ja katkeavat helposti.


(Kiilloitus)viilassa on useampi eri taso, yleensä 3 tai 4 tasoa, joiden mukaan mennään, esim. minun omassani on 4 tasoa (1. even out, 2. smooth, 3. buff ja 4. shine) ja kun jokainen kynsi mennään näillä tasoilla hioen, saadaan kiiltävä ja tasainen kynsi jolle on helppo ruveta lakkaamaan. :]

Kynsiharjalla pestään tietenkin kynnenaluset perusteellisesti vähintäänkin jokaisen lakanpoiston yhteydessä.


Kynsilakanpoistoainekynällä voidaan siistiä tarkasti kynnenvierustat ennen kuvien julkaisua. ;) Jos et omista kyseistä välinettä niin vanupuikot ja kynsilakanpoistoaine ajavat saman asian.


Manikyyritikut ja appelsiinitikut


Kynsinauhojen työntelyyn, koristeiden kiinnitykseen dotting toolin tapaan, kynnenalusten putsaamiseen ja kynsien reunusten siistimiseen ENNEN kuin lakka on kuivunut.

Ranskalaiset tippitarrat


Ranskalaisen manikyyrin ohje menee siis yksinkertaisuuksissaan näin:
1. Lakkaa koko kynsi nudella/vaalealla/roosalla/värittömällä lakalla, anna kuivaa kunnolla!
2. Iske tarrat kynnen rajalle niin, että tarran yläpuolelle jää osuus jonka lakkaat valkoisella lakalla.
3. Nappaa tarra irti ENNEN valkoisen lakan kuivumista (muuten osa lakasta lähtee tarran mukana pois ja tuloksesta tulee epäsiisti)
3. Lakkaa koko kynsi värittömällä tai huomaamattomamman tuloksen saamiseksi hyvin läpikuultavalla sävyllä.

^^ Itsehän kuitenkin teen ranskalaisen manikyyrin ilman tarroja aina vapaalla kädellä, se on minusta helpompaa eikä tarvitse kikkailla tarrojen kanssa.

Kynsikynä


Ranskalaisessa manikyyrissä tai ilman lakkaa saat tällä kynällä kynnenaluset valkoisiksi ilman kynsien lakkaamista.

Varpaiden erottelijat


Nimensämukaisesti, kannattaa käyttää varpaita lakatessa niin ei lakkaukset sotkeennu varpaiden osuessa toisiinsa.

Dotting toolia voidaan, kuten jo aiemmin mainittu, käyttää erilaisten pilkkujen ja pallojen teossa (alustalle lakkaa, dotting toolilla tökkäys siihen ja siitä kynteen), vesimarmoroinnissa (dotting toolilla voidaan muotoilla haluttu kuvio veden pintaan) ja koristeiden poimimimisessa ja kiinnityksessä (tippa kirkasta lakkaa dotting toolin päähän ja haluttu koriste tarttuu tooliin ja sen voi siirtää haluamalleen paikalle).


Tästä postauksesta tulikin mieleen, että voisin joskus näyttää oman perus lakkaus tapahtumani, mitä välineitä ja aineita käytän kynsilakkojen poiston jälkeen ja missä järjestyksessä ennen uutta lakkausta.

Siinäpä ne välineet joita kynsienlaitossa käytän. Erikseen teen sitten asiaa nimenomaan vain koristeluun käytettävistä välineistä sekä koristelutekniikoista. :]

Jäikö joku tärkeä väline mielestänne esittelemättä, mikä? Oliko vinkeistä hyötyä?

15 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Toi fooliojuttu oli mahtava! Pitääkin kokeilla heti ku poistan lakat seuraavan kerran :DD

  VastaaPoista
 3. Heidi: Kannattaa koklata! :]

  VastaaPoista
 4. mistä oot hankkinu noit dottin toolei? voiko niitä tehdä itsekin?

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: Dotting toolit on eBaysta. Siitä en tiedä, voiko niitä tehdä itse. :D

  VastaaPoista
 6. Itselläni on lasi viila, joka katkesi kesän aikana, eikä nyt viime aikoina ole ollut varaa hankkia uutta. Sain paikattua sen liimalla ja kynsilakalla suht kestävästi, mutta eräänä päivänä nostin sen koulu kirjan alta turvaan (miten se oli sinne mennyt kynsien hoitolaatikosta, voisiko veljeni olla syyllinen) ja silloin huomasin, että paikkailuni oli pettänyt.

  Ja katkeaminen johtui siitä, että kynsien huollon aikana jätin sen viereeni tuolille ja tottakai täytyi kääntyä niin, että kuului vaan naps.

  VastaaPoista
 7. BlahBlahPrincess: Se on kyllä ikävä puoli noissa, että sitä pitää pitää visusti tallessa ettei sille pääse sattumaan mtn. ;D

  VastaaPoista
 8. Mä oon ite hetkellisesti tehny ihan käyttökelposen epävirallisen dotting toolin. :D varsinkin jos on huono nail art/maalaussivellin. Pitää leikata vaan siveltimen tyvestä ne sulat, ja sen jälkeen tökätä nuppineulan siihen (: Tässä näkyy itseasiassa ohje http://4.bp.blogspot.com/_vEljp3h1TtE/TOlSoifqS3I/AAAAAAAAD_Y/dxRV_9deKaU/s1600/Dottingtuto.jpg , toi on tosi kätevä ainakin tilapäisesti jos muuta ei oo!

  VastaaPoista
 9. Mä oon ite hetkellisesti tehny ihan käyttökelposen epävirallisen dotting toolin. :D varsinkin jos on huono nail art/maalaussivellin. Pitää leikata vaan siveltimen tyvestä ne sulat, ja sen jälkeen tökätä nuppineulan siihen (: Tässä näkyy itseasiassa ohje http://4.bp.blogspot.com/_vEljp3h1TtE/TOlSoifqS3I/AAAAAAAAD_Y/dxRV_9deKaU/s1600/Dottingtuto.jpg , toi on tosi kätevä ainakin tilapäisesti jos muuta ei oo!

  VastaaPoista
 10. Anonyymi: Kiva idea! Toimii varmasti yhtähyvin kuin virallinenkin dotting tool. :]

  VastaaPoista
 11. Onko tuossa Cesars Secretin kynsilakanpoistoainekynässä vaihtopäät? Turhiintuuko/Kuivuuko pää helposti? Vaikuttaa ainakin CesarsShopin kuvauksen mukaan ihan laadukkaalta, mutta itse ostin kerran samantapaisen kynän Mavalalta samantyyppisen kynän, ja se osoittautui täysin pilipaliksi, joten en halua tehdä samaa virhettä uudestaan... :/

  VastaaPoista
 12. ^^ Voi kun muistaisin, minulla ei enää ole kyseistä poistokynää, mutta muistelisin että ei tullut vaihtopäitä mukana. Ja kyllä se kuivui/tuhriintui, siksi en tykkää käyttää noita kyniä. :/

  VastaaPoista
 13. Höh, mutta kiitos pikaisesta vastauksesta. Pumpulipuikkomenetelmällä jatketaan... :D

  VastaaPoista
 14. Mahtava idis tuo folion käyttö kynsilakanpoistossa, sehän toimii :) Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 15. ^^ Ole hyvä, itse en enää pärjäisi ilman foliokikkaa! :)

  VastaaPoista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)