lauantai 28. elokuuta 2010

Omia vinkkejäni kynsien hoitamiseen ja lakkaamiseen, osa 1

Ajattelin väsätä teille tämmöisen pienen sarjan postauksia, kun rupesin miettimään taas kaikkia kynsijuttuja ja miten itse teen tietyt asiat. Nämä eivät ole tietenkään mitään sääntöjä, vaan nimenomaan asioita, joiden mukaan minä itse toimin.

Osa 1 sisältää asiaa erilaisista kynsien laittoon käytettävistä aineista: hoitolakoista, rasvoista yms.

Ensinnäkin tärkeimmät lakat, jotka tulisivat löytyä jokaisen satunnaisenkin kynsienlakkaajan lakkavalikoimista ovat alus- ja päällyslakka. Ne suojaavat ja tasoittavat kynttä, sekä parantavat lakkauksen pysyvyyttä. Niitä on monenlaisia ja -hintaisia, minullakin on käytössä useampia lakkoja näihin tarkoituksiin.


Aluslakka = suojaa kynttä värjäytymiltä, joita tulee etenkin kirkkaista lakoista, siniset ja vihreät pahimpia värjääjiä. Aluslakoista osa on värittömiä, osa kynnen värisiä yms.

Ridgefiller = tasoittaa kynnen pintaa, jolloin värilakka näyttää tasaisemmalle. Tuo Cesarsin Ridgefiller vielä valkaisee kynnen pintaakin, eli vähentää keltaisuutta. Jos lakkana käytetään vaan vaaleita/läpikuultavia värejä, niin tuo on kätevä alla.

Kynnenkovettaja = nimensä mukaisesta kovettaa kynttä. Tuo Konadin versio on vielä sinertävää eli toimii vastavärinä kynnen keltaisuutta vastaan. :]


Päällyslakka = antaa kiiltoa ja suojaa koristeluja, toimii koristeiden kiinnittäjänä yms.

Pikakuivattava/pikakuivattava päällyslakka = kuten normaali päällyslakka, mutta kuivaa sekunneissa kosketuskuivaksi. En voisi liiaksi ylistää tätä Cesarsin pikakuivattavaa monien epäonnistuneiden hairahdusten jälkeen tämä on ollut aivan loistava hinta-laatu-suhteeltaan.

Olemassa on ylläolevien kynsituotteiden lisäksi myös erilaisia kynsinauhan irroittaja-aineita, mutta minulla ei koskaan ole ollut tarvetta käyttää sellaisia, joten suoraansanottuna en ole varma miten ne toimivat.

Kynsinauhaöljyjäkään ei sovi unohtaa, itselläni on käytössä kaksi erilaista öljyä tällähetkellä.


Cesarsin vaniljan tuoksuinen ja Konadin tuoksuton öljy. Molemmat ihania kosteuttajia. Oikealla lisäksi kynsinauha- ja kynsivoide, joka on H&M:n manikyyripaketista. :]

Siinäpä lyhykäisyydessään värilakkojen lisäksi olevat lakat mitä minä käytän.

Osa 2 onkin sitten erilaisista kynsienhoitovälineistä. :]

Oliko tästä postauksesta mitään iloa tai apua? Kaivattaisiinko tämän tyylisiä postauksia lisää? :]

18 kommenttia:

 1. Tästä oli hyötyä! Itselläni on alus- ja päällyslakat ja nyt tuo tasoittaja alkoi kiinnostamaan! Olen myös harkinnut ostavani jotain öljyä noille kynsinauhoille vaikka kynsinauhani ovatkin suht hyvässä kunnossa. Ite rasvaan kynteni ja käteni aina ennen lakkausta kynsi- ja käsivoiteella jota löysin Prismasta! :) Lisää tällaisia :)

  VastaaPoista
 2. Nunnu: Hyvä juttu jos oli apua! :} Tommoset kynsinauhaöljyt on ihania kun ne kosteuttaa paljon. :]

  VastaaPoista
 3. Täst on tosiaa hyötyä! Mut mä olin käyttäny viikko sitten keltasta lakkaa, ilman aluslakkaa, niin nyt ne vähän kellertää :s laitoin seuraaviin lakkauksiin kyllä aluslakkaa, mutta auttaako se ?

  VastaaPoista
 4. neiti-miska: Kannattaa hankkia lasiviila ja viilailla kynnestä keltaisuudet pois ja jatkossa käyttää aina aluslakkaa, se aluslakka nyt auttaa ettei ne ainakaan enempää kellerry, mutta ei varsinaisesti vie sitä jo olemassaolevaa keltaisuutta pois. :]

  VastaaPoista
 5. Okei :) eli ihan viilata voi vaikka onkin iiihan keskellä kynttä?

  VastaaPoista
 6. neiti-miska: Kyllä voi, teen tästä asiasta tarkempaa selostusta tulevassa postauksessakin. :]

  VastaaPoista
 7. Voi kun olisin törmännyt tällaiseen postaukseen heti lakkausharrastuksen alussa! Olisi säästynyt kynsiparat paljolta :D Eli varmasti hyödyllinen postaus niille, jotka ovat harrastuksensa alkuvaiheessa vielä! Itse ikävä kyllä joutunut oppimaan kantapään kautta noita asioita ja etsimään vastauksia sieltä sun täältä.

  VastaaPoista
 8. Nina: Niin, itsekin oon oppinu nämä kyllä osittain kantapään kautta. ;D

  VastaaPoista
 9. tästä oli paljon hyötyä! oon alottamassa tätä lakkausharrastusta kun innostuin tästä. Tiedätkö muuten mitä nämä valkoiset läikät kynsissä ovat? Minulla on ollut niitä pienestä saakka. Joka puolella lukee eri juttuja. Joidenkin vitamiinien/aineiden puutosta, ilmakuplia yms.. tiedätkö sä vastausta tälle :) ? Ja sitä vielä että saako tota aluslakkaa muualta kun tommosista tilauskaupoista (: Jos saa muualta niin osaisitko kertoo mistä (: ?

  VastaaPoista
 10. Anonyymi: Hyvä homma! Veikkaisin, että kalsiumin puutosta tai jotain semmoista. Ruokakaupoista saatava Piimax-biotiini voisi auttaa, kannattaa kokeilla! :]

  Aluslakkaa muualta kuin tilauskaupoista saa esimerkiksi Kicksistä (jota ei kyllä joka kaupungissa ole, Kicksin nettisivuilta (http://www.kicksbeauty.fi/) löytyy lähin Kicks. :] Kickseissä on Dependin aluslakkoja, suosittelen niitä!

  Kicksin lisäksi Anttilasta/Citarista yms. löytyy Mavalan alus- ja hoitolakkoja. :}

  VastaaPoista
 11. Onkos toi Vanilja-kynsinauhaöly hyvää? Oletko kokeillut muita cecarsin, tai siis eri tuoksuisia? Mikä on parasta?

  VastaaPoista
 12. Pinja: On se hyvää, en vaan tykkää sen tuoksusta, mutta mulla on tuon lisäksi Ananas ja se on ihan älyttömän hyväntuoksuinen! 8]

  VastaaPoista
 13. Onko toi Konadin tuoksuton kynsinauhaöljy hyvää? :) Ostin sellaisen Virosta enkä osaa vielä sanoa mielipidettäni mutta mitä mieltä sinä oot siitä :)?

  VastaaPoista
 14. ^^ Minä tykkäsin siitä! Vaikka tuoksullisena olisin tykännyt enemmän. ;D

  VastaaPoista
 15. Näistä oli kyllä hyötyä, kun projektina on kasvattaa akryylit pois, ja kokeilla elämää luonnonkynsien kanssa. :) Kiitoksia!

  VastaaPoista
 16. ^^ Hyvä jos oli apua! :) Onnea luonnonkynsien kasvatukseen! :)

  VastaaPoista
 17. Levittyykö tuo Cesars secretin ridgefiller hyvin? Ja voisitko pistää kuvan miltä se näyttää kynnellä? En meinaan aio tilata sitä jos siinä on yhtään glitteriä/shimmeriä... ;s

  VastaaPoista
 18. ^^ Levittyy muistaakseni, minulla ei ole sitä enää joten en valitettavasti voi laittaa kuvaa, enkä kyllä nyt muista oliko siinä shimmeriä, hmm.. :o

  VastaaPoista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)