perjantai 5. marraskuuta 2010

Kysymyksiä ja vastauksia pt 3

1. Kuinka paljon sinulla on kynsilakkoja?
Tällähetkellä 168 lakkaa, sisältäen kaikki alus- ja päällyslakatkin.

2. Koska innostuit ensimmäisen kerran kunnolla kynsien lakkailusta?
Keväällä 2009 taisin innostua. :]


3. Mitä konad laattoja sinulla on?
m3, m10, m14, m16, m36, m38, m55, m56, m57, m59, m60, m63 ja m73 + iso kasa fauxnadeja. Nyt on tulossa vielä lisäksi 7 laattaa, jotka esittelen sitten kun saapuvat. :]

4. mikä on ollut huonoin hankintasi lakoista?
Miss Selenen lakat on aika kökköjä, ei tule pahemmin käytettyä niitä glittereitä, paitsi ehkä liukuvärjäyksissä.


5. ja muista kynsituotteista?
Jotkut fauxnad-laatat olivat kehnoja. Myöskään Oriflamen tippamainen pikakuivattaja ei ole ihan semmoinen kuin odotin.


6. Minkä värisestä lakasta haaveilet tällä hetkellä?
Jostain glitterisestä ja söpöstä ehkä. :]


7. Minkä ikäinen olet?
Olen 20-vuotias. :}


8. Mikä on lempilakkasi?
Kaikki pikkuiseni (lue: kynsilakat) ovat niin ihania, että tuntuisi epäreilulta ottaa vain yhtä lempilakaksi. :( En osaa siis päättää, mutta viikon kynsilakka -postausten yhteydessä esittelen lemppareimpia lakkojani.

9. Mistä tilaat/saat yleensä lakkasi?
Cesarsshopista tai Trans Designilta tulee tilailtua jos jostain netistä tilaan. Myös eBay ja Top-Kosmetiikka ovat hankintapaikkojani.

10. Mistä saat ideoita lakkailuihisi?
Omasta päästäni. Todella harvoin toteutan mitään, mitä olisin esim. blogeissa suoraan nähnyt ja silloin mainitsen inspiraation lähteen AINA ja näin toivon muidenkin tekevän. :}


11. Paljonko lakat yleensä maksavat?
Karkeasti 2-20e. :D Suomessa kaikki on kalliimpaa.

12. mikä susta tulee isona?
Aika näyttää, toivottavasti saan tehdä työssäni minua kiinnostavia asioita, eli esim. kirjoittaa ja olla luova. :}


13. miksi aloitit bloggaamisen?
Halusin nähdä, miten tämmöinen systeemi toimii ja olisiko minusta tähän.

14. mitä muuttaisit itsessäsi?
Ulkonäössä nyt aina olisi jotain pientä retusoitavaa, mutta jos luonteesta, niin voisin olla ehkä ahkerampi ja aikaansaavempi.


15. entä mitä et muuttaisi?
Oon aika luova, sitä piirrettä en tahtoisi menettää.

16. seurusteletko?
Kyllä. :]


17. mitä et voisi koskaan ikinä tehdä?
Tappaa ihmistä/eläintä esimerkiksi. On myös paljon muita asioita.

18. entä mitä tekisit jos vain voisit, mitä tahansa?
Toteuttaisin jotain kivaa unelmaa, kuten vaikka sitä, että koristelisin kynsiä maksusta. :D Ja ehkä menisin ulkomaille asumaan.


19. mikä on lempiherkkusi?
Irtokarkit tällä hetkellä ainakin tuntuis olevan. :D

20. mikä on maksutapasi kun tilaat netistä?
PayPal useimmiten, joskus luottokortti tai ennakkomaksu. Oletin että tässä tarkoitettiin siis nimenomaan kynsilakka yms. ostoksia. :]


21. Miten keltaisuuden kynsistä saa pois?
Viilaamalla taikaviilalla sekä bufferilla, lisää asiasta löytyy täältä. :)

22.Hyvä päällyslakka joka ei sotke Konadeja?
Konadin Top Coat ja Cesarsin pikakuivattava ainakin.


23. Lempi tuoksusi?
Karkit! Mansikat, hedelmät yleensäkki tuoksuu ihanalle. Ja syksyiset aamut. :] Joulupuuro! Aaaw, tulisi jo joulu.<3

24. Lempi väri?
Pinkki ja vaaleanpunainen. :] Myös harmaa, musta ja valkoinen ovat ruvenneet kirimään suosikkejeni joukkoon.


25. Mikä on tavoitteesi lakkauksille?
Siisti lopputulos, yhteensopivuus väreissä. Lähinnä nuo kaksi. :] Tahdon myös oppia uutta ja huomata onnistuneeni. Haluan tehdä kynnet, joita minun ei tarvitse ottaa pois siksi, etten viihdy niissä.


26. Saatko usein kehuja kynsistäsi? (aika tyhmä kyl, aika varmasti saat :))
Kyllähän niitä aika usein saa. :]

27. milloin teet arvonnan? ;)
Jotain arvonnan tapaista on suunnitteilla kyllä, mutta yleensä teen arvontoja vain erityisestä syystä. :] Olen huomannut, että jotkut käyttävät arvontoja jonkinlaiseen lukijakalastukseen, enkä tahdo itse ryhtyä semmoiseen, siksi en suosi tätä perinteistä arvontatyyliä niin paljoa kuin hieman erikoisempia tapoja palkita lukijoitani. Onhan se itsellekkin kivempi osoitus, kun lukijoita tulee ja he pysyvät lukijoina ilman materiaalista lahjomistakin. :}

28. Olet ostanut ebaysta two-Way Nail Art Pen & Brush-lakkoja 12 kpl. Jälkeenpäin myit niitä(samojako), mietin että oliko niissä jotain vikaa, miten toimivat, kuivuivat, millainen kynän jälki? Itse harkitsen niiden ostamista myös..
Ei ole vikaa noissa lakoissa, itse myyn osaa pois siksi, että omistan jo saman värisen lakan. :] Kynäpäällä saa ohutta jälkeä tai sitten sen avulla voi tehdä pilkkuja dotting toolin tapaan, kuten tässä:Kuivumisesta en osaa sanoa hirveästi, kun itse käytän aina lakkauksissa pikakuivattavaa päällyslakkaa.


29. Entä suositteletko konad laattoja "amatööri-aloittelijalle", onko haastavaa? =)
Konadit ovat minusta helppoja etenkin aloittelijoille, jos vertaa siihen miten esim. vapaalla kädellä kuvioiden maalaaminen vaatii jo huomattavasti enemmän tarkkuutta ja vakautta. Haastavuus tulee ehkä siinä, että nopea saa olla toimissaan, ettei kuvio ehdi kuivua laatalle tai leimasimeen ennen stämppäystä. :}

30. mistä peruslakkoja HALVALLA? : )
Peruslakkoja halvalla saa varmaan helpoiten Seppälästä. En tiedä mikä kullekkin on halpaa, mutta muistaakseni siellä lakat ovat n. 2 - 4,50 €/kpl.

31. Pyöräiletkö/käytätkö julkisia liikennevälineitä/omaa autoa/käveletkö?
Nykyään suurimmaksi osaksi kävelen ja pidemmät matkat useimmiten junalla, joskus autolla. :}

32. Lempivuodenaikasi?
Tykkään oikeastaan kaikista! Syksy on yllättävän kiva väriloistonsa ja raikkautensa vuoksi, talvi on kivaa kun tulee joulu ja lunta, kevät on kivaa koska.. No en tiedä ja kesä nyt vaan on kiva. :}


33. Lempiviikonpäiväsi?

Ei ainakaan maanantai.. Nooh perjantai on kiva.

34. Miten vietät yleensä vapaapäiviä?
Riippuu vähän miten kiire viikko on muuten ollu ja paljonko oon ehtiny tekemään. Jos oon kiirehtiny muun viikon, niin vapaapäivänä yleensä otan rennosti, mässäilen, laitan kynnet, katon jotain sarjaa/elokuvan jota en oo ehtiny aiemmin, panostan blogiin, pelaan, nään ystäviä, meen shoppailemaan yms. :}

Jos on ollu melko löysä viikko, että on ehtiny tekemään kaikkia aiemmin mainittuja muina kuin vapaapäivinä, niin usein sitten teen jotain hyödyllistä kuten pidän siivous- tai järjestelypäivän, teen yliopistojuttuja eteenpäin ja muita rästihommia.


35. Mitä lakkamerkkiä pidät huonoimpana ?
Miss Selenen glitterlakat aiheuttivat pettymyksen glitterin vähyydellään, Mavalan jotkut lakat ovat pigmentittömiä ja liisteröityviä.

36. Minkä ikäsenä aloitit kynsien lakkailun ?
Aika pienenä oon varmaan lakkailun aloittanut (ehkä ala-asteella?), mutta kunnolla kiinnostuin lakkauksesta vasta parisen vuotta sitten.


37. Kuuluuko kaveripiiriisi muita kynsistä kiinnostuneita ?
Eipä oikeastaan.


38. Teetkö mielummin kuviot itse esim. nail art lakalla, vai Konadeilla ?
Riippuu siitä, onko kiire tai onko joku tietty tyyli millä tahdon tehdä tai kuvio. Tykkään käyttää molempia vaihtelevasti.


39. Mitä teet jos kyntesi reunaan tulee lohkeama ?
Tämäkin riippuu. :D Eli jos se lohkeama tulee kovin alas, niin koitan paikata sen teepussi+kynsiliima-yhdistelmällä ja mikäli kynsi lohkeaa ylhäältä, niin leikkaan/viilaan kynnen lyhyeksi.


40. Minkäsävyistä lakkaa et vielä omista ?
Periaatteessa mulla on joka väriä kyllä, mutta tiettyjä sävyjä minulla ei kyllä ole kaikista eli esim. cremelakkana ruskeaa ei ole, eikä ruskeita lakkoja muutenkaan taida olla kuin parit kappaleet. Niin ja harmaa lakkakin on vain itsetehty franken!


41. Mistä lakkaväristä pidät vähiten ?
Tykkään oikeastaan kaikista! Vihreää/keltaista ei usein kynsissäni näe, mutta tykkään niistä silti. Ehkä ruskean, harmaan, nuden sävyt on niitä vähiten tykätyimpiä, sillä tykkään kirkkaista- ja pastelliväreistä.

42.  Jos saisit mahdollisuuden suunnitella oman nimikko kynsilakan ja kynsileimakuvion, millaiset ne olisivat? :)
Nimikkokynsilakkani olisi luultavasti pinkkihololakka/pinkkiglitterlakka (peittävä), koska ne kuvaisi minun makua hyvin ja en osaa nyt juuri mainita mitään merkkiä, jolla kyseiset lakat olisi.
Konad-tyyliseen laattaan tulisi kaikkea söpöä, karkkeja, kissoja, tähtiä yms. Ihan siksi, että tuollaisia kuvioita itsekin kaipailisin joskus. :]

43. Miten kynnenkovettajaa käytetään ja voiko sitä käyttää päällyslakkana?

Kynnenkovettajaa ei kannata käyttää päällyslakkana, koska siitä ei saa silloin läheskään yhtä suurta hyötyä kuin aluslakkana käytettäessä. Kannattaa siis levittää kynnenkovettajaa aluslakaksi ja kynsien valkoisen osan alapuolelle, mikäli valkoiset osat tarpeeksi pitkät että saat sinne alle sitä. Kovettajaa ei kannata joka lakkauksen yhteydessä käyttää, vaan hieman kuin kuurimuotoisesti, esim. 2 kertaa kuussa lakkauksen yhteydessä (tai käyttää vaikka jokatoisessa lakkauksessa). Liika kovettajan käyttäminen voi aiheuttaa sitä, että kynnet katkeilevat noin vain poikki napsahtaen.

44. Mikä on kokeilemistasi paras päällyslakka niin kuivumisen, levittymisen ja lakan kestävyyden suhteen?

Tähän täytyy sanoa, että kestosuosikkini Cesarsin pikakuivattavan on juuri ohittanut China Glazen Fast Forward. Ainoa miinuspuoli CG:ssä on sen vaikea saatavuus Suomessa asuttaessa.

45. Entäpäs vahvistaja?

Vahvistaja ja kynnenkovettaja ovat sinänsä sama asia, joten sanon, että Konadin Nail Hardner. :] En ole muita kokeillutkaan, sillä se toimi sen verran hyvin.

46. Minkä värisistä lakoista pidät eniten?
Pinkki on lempivärini, mutta silti eniten tulee hamstrattua lilan ja violetin sävyisiä lakkoja, en tiedä miksi,mutta kai sitten tykkään niistä niin paljon. :D

47. Entä minkä merkkisistä?
Suosikkimerkkini on ehdottomasti China Glaze. :]


48. Mitä muita harrastuksia sinulla on?

Mulla ei oikeastaan ole muita semmoisia pysyvämpiä harrastuksia kuin kynsien tuunaus ja bloggaus, mutta tykkään toki käydä lenkillä ja juoksemassakin välillä. :]

49.Mitä opiskelet?
Opiskelen yliopistossa pääaineenani saksan kieltä ja kirjallisuutta, laajana sivuaineena viestintätieteitä. :]


50. Koska hankit ekan / ekat kynsilakkasi ?
En kyllä muista yhtään.. Varmaan ala-asteella ensimmäiset lakat sain äidiltä. :]

51. Miksi aloit pitämään blogia ?
Tähän vastasinkin jo ylempänä ^^

52. Käytätkö paljon koruja, tai asusteita ylipäänsä ?
Kausittain, eniten käytän sormuksia ja korviksia, mutta korukausina myös kaulakoruja ja käsikoruja. :] Asusteita käytän joo kanssa aikalailla kausittain, talvella erilaisia huiveja ja vöitä nyt tulee aina käytettyä.

53.Mitkä on lempi vaatekauppasi ?

H&M ja GT lemppareita. :}


54. Jos saisit tehdä _millaiset kynnet tahansa_ ja tarvitsemasi tarvikkeet vain tuotaisiin sinulle, millaiset sulle nyt heti ekaks pomppaa mieleen ?
Jotkut söpöt! Niissä vois olla jotain elukoita ja pastellivärejä.. 8]

55. Onko vielä joku Konad-laatta jonka palavasti haluaisit ?
Kylllä mä ne kaikki voisin ottaa, mutta tällähetkellä haluaisin ehkä ne laatat joissa on kirjaimia, eli laatat m17 ja m18 ainakin. 8]

56. Saatko yleensä ideat kynsiisi lähes heti, vai joudutko miettimään useammankin tovin ?
Yleensä saan inspiraation ja sitten meen tekemään kynnet, joskus kun elän ideaköyhää aikaa niin aloitan valmistelemaan kynsiä uusille lakkauksile ja jossainvaiheessa pomppaa mieleen joku idea. Tai jos ei pomppaa, niin jätän kynsiin esim. yksivärisen lakan ja seuraavana päivänä teen jotain, kunhan idea on syntynyt.

57.Onko Cesarssin kynsinauhaöljy (se pullossa oleva) hyvää ?

On, mutta en pidä sen vaniljaisesta tuoksusta, se tuo mieleen tuoksukynttilän. :D

58. Jos kynnen sivuun tulee halkeama, kannattaako kynsi silloin suosiolla mielestäsi vain katkaista siitä kohtaa lyhyemmäksi ?
Jos sitä ei saa järkevästi paikattua ja on sopivasti leikattavista niin ehdottomasti katkaista. Ja samalla myös muut kynnet lyhemmiksi, koska epätasaiset kynnet eivät ole mielestäni hienot.

59. Vaikka olisi pitkät kynnet ja vahvat kynnet, kannattaako niihin
silti käyttää jtn erikoisaineita(esim. kynnenkovettajaa) ? Jos joo, niin mitä ?

Alus- ja päällyslakkaa, sekä ridgefilleriä suosittelen kaikille, mutta kovettajaa ei kannata jo koviin kynsiin käyttää, koska kynsien poikkinapsahtelu lisääntyy..

60. ootko kokeillut h&m.n lakkoja? mitä mieltä oot?
Mulla on 1 H&M:n lakka, joku pinkki. Kai se ihan ok-laatuinen on, mutta pullo oli muistaakseni jotenkin vähän hankalan muotoinen.


61. miten te tapasitte roopen kanssa? :)
Netissä. 8D Näin ympäripyöreästi sanottuna. :}

62. mitä mieltä roope on kynsi harrastuksesta?
 Roope vastaa: Ei oikeastaan ole mielipidettä asiasta. Ei kosketa minua. Se on harrastus niinkuin mikä tahansa muukin.

63. mikä on lempi karkkisi? x)
Sirkusaakkoset! Tykkään myös suklaasta. Ja irtokarkit! Parhautta.

64. mikä on elämän filosofiasi? :))
Ei mulla taida olla semmoista.. Paitsi ehkä joku että "asiat vois olla vielä pahemminkin -  ja kohta ne varmasti on", oon aika optimistinen tosiaan. :D

65. lakkaatko koskaan varpaan kynsiäsi? x)
Kyyyllä, en tosin väkertele yhtä vaivalloisia koristuksia niihin kuin sormenkynsiin. ;D

Siinäpä ne! Kiitos kaikille kysyjille! :]
Koitan saada sen koristeluvälinepostauksen tässä viikonlopun aikana teille, mieluiten jo tänään.

4 kommenttia:

 1. Minulla on hämäriä muistikuvia teepussipaikkailusta, mutta kertaisitko sen vielä :]?

  VastaaPoista
 2. Panda: Juu eli teepussin palanen (n. lohkeaman kokoinen) kiinnitetään lohkeaman päälle kynsiliimalla. Ensin kynsiliimaa lohkeaman päälle-> teepussin palanen pinseteillä paikalleen ja painellaan hyvin joka puolelta-> päälle vielä liimaa ja vaikka väritöntä lakkaa. :]

  VastaaPoista
 3. Voisin ainakin tähän mainita, että Cesarsin se kukkasille tuoksuva kynsinauhaöljy on ihanan tuoksuista. Ja toimivaa tavaraa myöskin. :) Kukkaistuoksut on usein aika turvallinen vaihtoehto. :D

  VastaaPoista
 4. Sanna: Aa! Täytyypä varmaan sitä sit ostella kun edelliset alkaa loppua. :}

  VastaaPoista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)