tiistai 23. marraskuuta 2010

Toivepostaus: arkimeikkini

Ajattelinpas nyt toteuttaa tämän meikkipostauksen, jonkinlainen meikkipostaus on ollutkin jo mielessä tehdä ja nyt sainkin hyvän idean siihen eräältä lukijalta. En koe olevani mitenkään erikoinen meikkaaja, enkä edes mitenkään hyvä, mutta tykkään silti taiteilla naamani edes jonkinlaiseen kuntoon lähes joka päivä.

Olen melko tylsä arkimeikkaaja. Värit, joita meikissäni käytän edustavat usein maanläheisyyttä, mutta joskus eksyn tyylistäni sivupoluille mm. pinkin ja vaaleanpunaisen kanssa. Usein meikkini edustavat kuitenkin pelkkää "tumma rajaus ja ripsari"-linjaa.


Yllä hyvin perinteinen arkimeikkini, eli siis käytännössä pohja + ylä- ja alarajaukset ja ripsari.

Tykkään kuitenkin kokeilla eri väriyhdistelmiä, mutta en tosiaan arkimeikissä mitään kovin rajuja. Pinkkiä ja valkoista luomiväriä lähinnä ja sitten tietenkin niitä maanläheisempiä sävyjä.


Yllä perinteinen arkimeikki silloin, kun tahdon tehdä jotain ei-maanläheistä, mutta en kuitenkaan sinivihreää tms..

Meikissäni panostan ehdottomasti eniten silmiin, toisinaan myös huuliin. Erityisesti viimevuonna ollessani vielä punahiuksinen tykkäsin korostaa punaisia hiuksia punaisella huulipunalla. 


Yllä puna-sininen kombinaatio. En vieläkään tiedä tykkäsinkö tuosta vai en. Onhan se toisaalta ehkä ajatuksia herättävä..


Olen kovin vaalearipsinen ja vaaleat kulmakarvat omaava, joten kulmakarvojen laitto kuuluu ehdottomasti osana meikkausrutiinia. Tapaan kestovärjätä ripset sekä kulmat, niin ei tarvitse joka meikissä sitten olla kulmakarvoja tummentamassa. Kestovärjään kulmani Dependin setillä, joka maksaa n. 10e ja kestää useita värjäyskertoja.


Yllä sitten sitä perinteistä arkimeikkiä maanläheisesti. Nyt varmaan kaikki oikeat kosmetiikkabloggarit nauraa mulle kun sanon tommoista yhdistelmää maanläheiseksi, mutta meinaan siis, ettei se ole mitään vihreää tai keltaista.. :D

Monille arkimeikkini olisi varmasti aika vahva, jos ei ole tottunut paljoa meikkiä käyttämään. Itse pidän omaa meikkiäni kuitenkin suht kevyenä, koska ihan tavallisena arkiaamuna en yleensä ryhdy luomivärien kanssa leikkimään ollenkaan, jos ei sitten ole erityistä syytä tai satu huvittamaan.

Sitten muutamia peruspilareita meikissäni:


Tällähetkellä suosikkeja meikkauksessa ovat (ja nämä suosikithan vaihtuvat viikoittain, varsinkin rajaustuotteet..) :
- Matte Mousse meikkivoiteena
- Rimmelin Stay Matte puuterina,
- Poskipunana Yves Rocherin Rose douceur
- Peitepuikkona Luminellen peitepuikko (käy myös tummille silmänalusille)
- Rajauskynien ja eyelinereiden tilalla on nyt lähiaikoina tullut käytettyä lähinnä Manlyn paletin mustilla luomiväreillä loihditut rajaukset.
- Ripsarina tällähetkellä käytän lähinnä Yveksen Couleurs Naturen Noiria
- Oriflamen Lash Boosteria käytän ripsille hoitoaineena ja myös kulmakarvojen muotoiluun.

Käytössäni on luomivärien osalta lähinnä kosmetiikkapiireissä monille jo tuttu Manly 120-paletti. Joskus tein esittelyäkin tarkemmin kaikista meikeistäni ja sielläkin se vilahtaakin kokonaan.


Manlysta tulee kuitenkin eniten käytettyä tuota alapuolen palettia; yläpuolen vihreät, siniset, keltaiset ja oranssit on jääneet vähemmälle käytölle.. Tuosta alapaletista eniten käytössä ovatkin nuo vasemman alareunan melko maanläheiset napit.

Millainen on sinun arkimeikkisi? Miten usein tulee käytettyä vaikkapa luomivärejä? Onko tällaiset kynsiaiheesta poikkeavat postaukset toivottuja vai pitäisikö suosista pysyä kynsissä?

8 kommenttia:

 1. Saatat järkyttyä kun kuulet arkimeikkini :D
  Se nimittäin on niinkin monimutkainen kuin peitepuikko + meikkivoide + huulirasva:o
  Ja juhlameikki tuo sama kuin arkenakin + ripsiväri (joskus myös poskipuna...)

  VastaaPoista
 2. ANSSSKU: No enhän minä nyt järkyty! :D Itselläkin joskus päiviä, ettei muuta jaksa kuin ripsarin ja pohjan pistää. :]

  VastaaPoista
 3. Ite ainakin tykkään kynsijutuista poikkeavistakin aiheista, ehdottomasti niitä lisää! :) Oma arkimeikkini on ihan perus meikkivoide, puuteri, kulmakynä (sudin myös ruskeaa luomiväriä kulmiin sen lisäksi), ripsiväri ja poskipuna. Joskus tulee käytettyä myös huulipunaa ja tehtyä rajaukset tai jopa luomiväriäkin muttei niin usein.

  VastaaPoista
 4. On kyl toivottuja välil tälläset poikkeavat, tykkään !
  Ja mun arkimeikki.. No Matte Moussee naamaa, niihi kohtii mist pitää peittää. Ja sit jos oon menos johkuu spessumpaa juttuu nii sit ripsarii kans 8 ))

  VastaaPoista
 5. hmm, oma arkimeikki taitaa olla monen juhlameikki. :D siihen kuuluvat meikkivoide, puuteri, vaalea luomiväri silmän sisäkulmaan, tumma (tai vaihtoehtoisesti jokin jännä väri, tai vain vaalea) muualle luomeen, märkänä levitetty musta luomiväri alaluomelle, eyeliner yläluomelle ja usein myös alaluomelle, kulmakarvat, paksu ripsiväri, ja huuliin huulirasvaa, -kiiltoa, tai -punaa. :D sellaista täällä! johtuu tietysti osin ns. poikkeavasta tyylistä :) juhlameikkiin lisään yleensä dramaattisemmat rajaukset, värikkäämmät huulet ja tekoripset, sekä piilolinssit silmälasien sijasta. joskus myös aurinkopuuteria.

  VastaaPoista
 6. Hantta & Nebu: Hieno juttu, että tykkäätte! :} Varmasti jatkossa tulossa muunkinlaisia postauksia kuin kynsiin liittyviä.

  papercuts: Sinulla on aina niin hienot meikit! :} Itse en oo koskaan käyttäny aurinkopuuteria, en edes omista semmoista, mutta pitäis hankkia. :o

  VastaaPoista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)