lauantai 6. marraskuuta 2010

Koristelua, koristelua

Nyt sain tehtyä valmiiksi tämän aiemmin lupailemani jutun kynsikoristeista. :} Olisin tehnyt aiemmin tämän jo, mutta koska suurin osa kuvista oli saavuttamattomissani alkuviikon, niin juttu ilmestyy vasta nyt, pahoittelen! Kuvat ja lakkaukset luonnollisesti omatekemiäni ja kuvaamiani. :}

Rhinestonet/strassit

Erimuotoisia ja värisiä pieniä koristeita sanotaan strasseiksi. Niissä on "pohja" usein hopea ja ne voivat olla väriltään ja muodoltaan vaikka mitä. Tässä pari esimerkkiä siitä, mihin strasseja voi lakkauksissa käyttää, lakkaukset luonnollisesti minun tekemiäni.


Itse tykkään tehdä strassien avulla erilaisia rajauksia, kuten yllä.


Myöskin vinomanikyyreissä strasseilla saa siistin rajan.


Ranskalaisessa manikyyrissäkin strassit on kivoja. :}

Strasseja voi käyttää myös Konad-kuvioiden kanssa tähän tapaan


Ylläolevissa strasseja käytetään kuvion osana, mutta strasseja voi käyttää tietenkin myös yksittäisinä elementteinä, kuten tässä:


Tai sitten strasseista voi tehdä kuvioita näin:


Monipuolisia koristeita siis!

Strassit ovat yleensä hyrrissä tähän tapaan, mutta niitä myydään myös erillisissä pusseissa joskus.


Strassit voidaan kiinnittää dotting toolin avulla. Dotting tooliin otetaan väritöntä lakkaa, lakataan kynnestä myös kohta, johon strassi asetetaan, napataan strassi dotting toolilla ja isketään haluttuun paikkaan. Päälle laitetaan pikakuivattavaa. Pysyvyys voidaan varmistaa myös kynsiliimalla, mutta itse en suosi tätä tapaa siksi, että pikakuivattava pitää minulla koristeet tarvittavan ajan kuitenkin.

Fimot
Pieniä (n. 5 cm) leikattavia pötköjä joista leikkaamalla ohuita siipaleita saadaan kaikenlaisia liimattavia kuvioita.


Fimojahan nyt on vaikka mitä kuvioita, mutta erilaiset syötävät hedelmät ja vihannekset on varmaan niitä suosituimpia kynnelle läiskittäviä fimokoristeita, koska niitä on aika helppo yhdistää ja saa raikkaat kynnet.


Sitten pari esimerkkiä fimokynsistä, joita olen tehnyt.


Fimojen kiinnitettämisestä olisi hyvä muistaa pari juttua.
1. Kuvioiden tulee olla ohuita että ne saa kiinnitettyä siististi.
2. Ennen fimon kiinnitystä taivuttele sitä hieman sormilla. Näin saat sen taipumaan kynnelle paremmin.
3. Kiinnitys samaan tapaan kuin strasseissa, eli väritöntä lakkaa siihen kohtaan mihin tahdot sen. Suosittelen pikakuivattavaa, koska koristeen kiinnittymisen ajan koristetta joutuu painamaan mielellään kokoajan.
4. Mitä syvemmälle koriste uppoaa lakkaan, sen parempi. Näin se ei irtoa niin helposti, kun ei pääse tarttumaan mihinkään ja repeytymään irti.
5. PALJON lakkaa fimon päälle, että se jäisi lakkakerrosten väliin ja pysyisi paremmin.


Siveltimet (akryyli & lakka)
Siveltimillä voi maalailla akryylimaaleilla tai kynsilakoilla. Erilaisia siveltimiä tietenkin käytetään erilaisiin koristelutyyleihin.Akryylimaalit

Akryylimaalit sopivat kynsille, sillä ne ovat helpompia sekoittaa kuin lakat ja lisäksi poisto tapahtuu vedellä, joten pieleen menneet maalaukset on helppo poistaa.


Itse en ole vielä varsinaisesti kynsiä akryylimaalannut, harjoitellut vasta. En tiedä miksen oikein syty akryyleille.

Kynsitarrat
Kynsitarrat ovat yksinkertaisesti tarroja, joita käytetään kynsissä. Isketään kynnelle ja päälle pikakuivattavaa, helppoa!


Rajaustarrat
Rullissa olevat rajaustarrat ovat omiaan siistien rajojen tekemiseen.


Kiinnitys siten, että otetaan rullasta hieman tarraa, isketään haluttuun paikkaan ja sitten leikataan ja käännetään tarran päät kynnen alle, jos tarraa jää yli. Päälle pikakuivattavaa.

Ja taas pari esimerkkiä rajaustarrojen käytöstä
Vedellä kiinnitettävät tarrat


Veden avulla kiinnittyvät tarrat tavallaan "kuivavat" kynteen kiinni. Irrotetaan pahvista veden avulla ja isketään kynnelle. Päälle taas pikakuivattavaa.

Muut
Kaikenlaista sitä toki kynsiin liimataan, on erilaisia helmiä, helminauhoja, tähtikuvioita, glittereitä, flittereitä yms.


Kiinnitys useimmissa näissä on läpinäkyvän lakan ja pikakuivattavan avulla.


Siinäpä ne koristelujutut! Erikseen teen sitten juttua siitä vesimarmoroinnista kunhan saan aikaiseksi taistella sen kanssa. :}

Mitä koristeita sinä suosit lakkauksissa? Oliko postaus hyödyllinen?

32 kommenttia:

 1. Hyödyllinen postaus ! Itse käytän eniten lakkauksissani strasseja ja kynsitarroja :D Ja myös tollasia koristeita mitä esittelit lopussa.

  VastaaPoista
 2. cottoncandy: Hyvä homma! :D Strassit ja kynsitarrat on kyllä käteviä. :}

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvä postaus, kiva että kaikista oli kuvia esimerkkinä! :)
  Tykkään käyttää lähinnä strasseja, mutta välillä ottaa päähän kun olen huomannut että tietyt strassit samentuvat kun niihin osuu päällyslakkaa. :(

  Mistä olet ostanut noita fimoja? :D

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva postaus oli! :) noi fimot on niin sööttei.
  Ootko ikinä tilannu täältä: http://transdesign.com/
  Jos olet, niin onko se ihan luotettava sivusto?

  VastaaPoista
 5. Banana: Jotkut lakat kyllä samentaa, esim. se Konadin top coat, kun se on semmoista vaaleahkoa väriltäänkin, eikä kirkasta. :] Fimot on eBaysta.

  Pauliina: Kiitos! Fimot on kyllä söpöjä. 8] Olen juu tilannut! Ja luotettava on. :]

  VastaaPoista
 6. Okei kiitos! Ärsyttää vain ku vanhemmat ei uskalla tilata ulkomailta enkä itse omista korttia jolla maksaa tuolla:D

  VastaaPoista
 7. Pauliina: Möh, sun pitää koittaa vakuutella, että ostaminen PayPalilla on ihan turvallista, niinkuin se onkin. ;D

  VastaaPoista
 8. Mistä oot nuo rajaustarrat hommannu? Semmosia mulla ei vielä oelkaan x)

  Näppärä idea käyttää dotting toolia noiden koristeiden kiinnittämiseen. ite oon käyttänyt teräväkärkisiä pinsettejä, koska niillä saa kalasteltua karkailevat strassit ja muut. Mutta voisinpa ens kerralla testata dotting tooliakin :)

  VastaaPoista
 9. norppa: eBaysta olen hankkinut rajaustarrat. :]

  Dotting tool on kyllä monikäyttöinen väline! Pitäis itsekin hankkia kyllä myös sopivat pinsetit avuksi. :]

  VastaaPoista
 10. Ovatko nuo siun pensselit hyviä? Kun itse tilasin samoja juuri, ja odottelen innolla <33

  VastaaPoista
 11. ^^ Nooh, ei ne varsinaisesti kovin hyviä ole, mutta kyllä niillä nyt jotain saa tehtyä, noita metallipäitä saa vaan olla liimailemassa kiinni tuohon puuosaan ja tällaista pientä. ;D

  VastaaPoista
 12. Ja voisitko mitenkään ilmotella jos olet halvalla myymässä jotakin kynsijuttuja ? :)

  VastaaPoista
 13. Ilmoittelen kyllä juu aina täällä blogissa etukäteen jos on tulossa kirppiksiä. :)

  VastaaPoista
 14. Juu hyvä juttu :)

  VastaaPoista
 15. Moikka! Itselläni tuli mieleen kysymys, joka varmaan muista voi tuntua tosi tyhmältä. Kysympä silti. :D Miten näitä fimopötkylöitä siis oikein leikataan että niistä saa tuollaisia siivuja? Kun näyttävät olevan vielä noin ohuita...
  Itse en ole fimoja koskaan päässyt kokeilemaan, eikä suunnitelmissa nyt heti ensimmäiseksi olekaan ostaa tuollaisia kokonaisia pötköjä. Sellainen pieni kokeilupussi olisi kyllä jees.

  VastaaPoista
 16. Eeva: No pöh, ei ole tyhmä kysymys. :) Fimoja leikataan sellaisella terällä (näkyy taustalla tuossa fimopötkökuvassa) painamalla. Tästä aiheesta on tulossa video myös blogiin joten toivottavasti siitä selkeää vielä paremmin. :)

  VastaaPoista
 17. mistä noita kaikkia pensseleitä voi ostaa? jos ei tykkää tilalta netistä ?

  VastaaPoista
 18. ^^ En osaa oikein sanoa, itse kun ostan omani netistä. Jotkut ovat suositelleet vanhoja eyelinerin siveltimiä kynsitaiteiluun. :)

  VastaaPoista
 19. Kyselisin että laitatko strassit tai fimot pinseteillä haluamillesi paikoille ja minkä merkkistä pikakuivattajaa suosittelisit ja saako sitä esim. stockmannilta?

  VastaaPoista
 20. ^^ Suosittelen Cesarsin pikakuivattavaa, jota saa Cesarsshop.fi-osoitteesta taikka heidän kaupastaan Helsingistä. :) Strassit pistän paikoilleen appelsiinipuutikun/muun tikun + päällyslakan avulla.

  VastaaPoista
 21. Omat kynnet on aina niin heikot ja oonki innostunu akryylikynsistä. Ja nyt varsinki kynsikärpänen on iskeny kunnolla kun on sun ja muiden bogeja lukenu. Kiitos siitä! Mutta kysyisin siis tästä pikakuivattajasta. Tästä sulle nyt varmaan tuleeki aina jo sata kysymystä. Mutta siis käytätkö sä sitä ikäänkuin eräänä päällyslakkana? Eli ku oot saanu koristeltua kynnet, niin lakkaat pikakuivattajan päälle. Lakkaatko sen heti? vai odotatko hetken? Kauanko on hetki? :D Kiitos kovasti. P.s nyt jo viis pikku pakettia tulos ebaystä ja akryylikynsikaupasta viis kiloa muuta tavaraa :D terkuin -Eerika

  VastaaPoista
 22. Oli hyödyllinen! Minä tyhmä menin tilaamaan tuota kynsiteippiä, eikä hajuakaan kiinnityksestä ;D No, kiitos sinun ;)

  VastaaPoista
 23. Eerika: Juu käytän pikakuivattavaa ihan päällyslakkana, sehän on siis pidemmältä nimeltään pikakuivattava päällyslakka. Riippuen vähän koristeluista isken kyllä ihan koristelujen päälle, poislukien mustat koristelut tai Konadoinnit mustalla, koska musta tuppaa sotkemaan aina, jollei päällyslakkana käytä eka Konadin päällyslakkaa ja sitten pikakuivattavaa.

  Yleensä lakkaan kynnet rauhallisella tahdilla kynsi kerrallaan ja ehkä minuutin odotan kerrosten välissä. Sitten kun on tarpeeksi kerroksia niin isken heti vaan pikakuivattavan ja odottelen ehkä 5-10 min ja sitten ne ovat jo varmuudella kuivat. :)

  Kiva kuulla että oot innostunu lakkailusta!

  Anni: Hyvä jos oli apua! :) Teipit tuo kivaa vaihtelua koristeluihin.

  VastaaPoista
 24. Aa okei. Kiitos tästä! Joo tää on ihan kauheeta jo kuinka yhtäkkiä tää kärpänen puri :D Nyt oon sunnuntaina lähdössä edinburghiin ja toivon et sielä olis halpoja lakkoja. Ja kiitos! Ehkä mäkin nyt hommaan pikakuivattavaa. Jos se todella helpottaa. Kun muuten tuntuu että sadan kerroksen jälkeen ei lakkaukset kuivu enää ikinä. Varsinki jos on jotain strasseja ja muita koristeita jotka tarvii viä monta kerrosta päällyslakkaa. Kiitti siis :) -Eerika

  VastaaPoista
 25. ^^ Se on kyllä hidasta lakata ilman pikakuivattavaa! Ja ole hyvä, mielelläni neuvon aina jos vaan voin jotenkin auttaa. :)

  VastaaPoista
 26. Moi!
  saaks noita fimoja jostain ihan kaupasta, ettei tarviais tilata? :D

  VastaaPoista
 27. ^^ En ole nähnyt missään ainakaan myytävän. :o

  VastaaPoista
 28. Laitetaaks fimoja niin ku ihan tavallisen liimal kii kynsiin vai kynsiliimal?

  Eli haluan kysyä että miten fimot kiinnitetään?

  Toinen kysymys onks ne fimot niin ku pienii ettei ne oo sellassii kynnen kokosii?

  VastaaPoista
 29. ^^ Fimot laitetaan kynsiliimalla, taikka värittömällä kynsilakalla yleisimmin kiinni. :) Muunlaisella liimalla ei taida oikein pysyä. Fimot on pieniä, mutta riippuu toki kynnen koosta että onko kynnen kokoisia. ;D

  VastaaPoista
 30. ^^ Itse en käytä siveltimiä ollenkaan nykyään kynsilakan kanssa, ainoastaan akryylimaalin. Kynsilakat jämähtää siveltimiin niin kovasti, että suosittelen kokeilemaan puhdistusta asetonilla. :)

  VastaaPoista
 31. Mä oon käyttänyt fimoja ja kynsitarroja, mut kiiros näiden ohjeiden, taidan kokeilla myös siirtokuvia ja erilaisia strasseja=)

  VastaaPoista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)