sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Myytinmurtajat - kynsimyyttejä osa 1

Uuusi postaussarja, kynsimyyttejä! :) Tässä kyseenalaistan ja testaan tieteellisin tai siis minun tapauksessani erittäin epätieteellisin menetelmin erilaisia kynsiin, kynsikoristeluihin, kynsienhoitoon ja kynsilakkoihin liittyviä myyttejä. Pilke silmäkulmassa tietenkin. ;)

Päivän myytit:

"Lyhyitä kynsiä ei voi koristella." "Kaikki koristelut näyttävät paremmilta pitkissä kynsissä." "Lyhyisiin kynsiin ei mahdu koristelemaan mitään." "Koristelut saavat lyhyet kynnet näyttämään entistä lyhemmiltä."

Mittaustapa:

Kynnet juuri sopivasti olikin lyhennetty tätä myyttiä varten. Kynsien mitattu koko n. 1,3 cm x 1 cm. Eli pituus (kynnen päältä) x leveys (kynnen kärjestä) mitattuna. Mittausvälineenä käytetty työntömittaa. Luokittelen kynnet lyhyiksi siksi, että kynsissä ei ole kynnen vapaata reunaa (valkoinen, sormenpään yli menevä osa) ollenkaan, ainoastaan yhdessä kynnessä (nimetön), johtuen kynsien erilaisesta sijoittumisesta sormenpäihin nähden. Tämän lyhyemmiksi en voi kynsiäni leikata. Huomattavaa kuitenkin, että ihmisten kynsilevyn/pedin pituus vaihtelee henkilöstä riippuen.

Testaustapa:

Tarkoituksena on lakata lyhyiksi luokitellut kynnet niin, että ne on miellettävissä "koristelluiksi".

Testaustulos:Kynsillä: 

Seppälä Nails - pinkki (saatu)
Orly Instant Artist - Jet Black
Color Club - Art Club Fine Silver Glitter (saatu)

Idea otettu Nail It! -lehden kannesta.

Lisätodisteita:

Olemassa on sekä kotimaisia, että ulkomaisia kynsiblogeja, joissa toteutetaan taitavasti ja onnistuneesti toistuvasti kynsitaidetta lyhyillekkin kynsille.

Esim.
The Nailasaurus -blogi.
I found myself in Wonderland -blogi.

Kommentit:

Jos kynsille olisi koitettu tehdä 10-väristä pystysuoraa liukuvärjäystä ja mahduttaa palmut ja kirahvit, niin olisi voinut tila loppuakkin helpommin. Oikeastaan muuta kuin edellä mainittua koristelua en tästä suoraan keksi, joka ei näin pienillekkin kynsille mahtuisi toteutettavaksi, varsinkin jos ottaa huomioon kynnen rajoitetun koon eikä koeta mahduttaa lyhyille kynsille samassa mittakaavassa koristeluita kuin pitkille kynsille. Eli saisi ne liukuvärit ja palmutkin tehtyä jos tekee vain tarpeeksi pienellä. ;)

On täysin mielipideasia, pitääkö vaikka tässä myytissä testattua lakkausta nätimpänä lyhyillä vai pitkillä kynsillä, voitte vaikka verrata tuohon Nail It! -lehden kansikuvaan (sen mitä tuosta kuvasta nyt saa selvää).

Näyttääkö testaustulos-kuvassa siltä, että kynnet ovat niin pitkät, että niitä voisi vielä ainakin hiukan lyhentää ennenkuin rupeaa sattumaan? No, ei niitä voi lyhentää yhtään, sen verran lyhyet ne ovat ettei pysty enää leikkaamaan lyhyemmaksi. Nuo koristelut tekevät kynsistä siis pidemmän näköiset.

Tulokset:

Myytti murrettu, lyhyitä kynsiä voi koristella, eikä pituus ole este kynsikoristeluiden harrastamiselle. On mielipidekysymys, pitääkö samaa koristelua parempana lyhyissä vai pidemmissä kynsissä, mutta kynsien koristelu ei ainakaan automaattisesti saa kynsiä näyttämään lyhyemmiltä. Tärkeintä onkin ottaa huomioon oman kynnen mittasuhteet ja muokata vaikkapa saadut ideat sille sopivaan mittakaavaan.

Mitäs ajatuksia tämä postaus tai koko postaussarjaidea teissä herättää? Voitte ehdottaa lisää myyttejä murrettaviksi, jotain mulla onkin jo mielessä, mutta jos jotain keksitte, niin otan mielelläni ehdotuksia vastaan! :)

39 kommenttia:

 1. En nyt oikein tiiä, että onko tää mikään myytti, mutta sanon silti :D

  Kynsiporukoissa on puhuttu paljon että Xran poistoainetta ei voisi käyttää leimatessa, koska siinä on suojaöljyä. Miksi näin on, tai siis mitä haittaa suojaöljylstä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideasta, tämä otetaan toteutukseen! :)

   Poista
 2. Kiva uus sarja, tykkään myyttijutuista! Tässä just oon aamun miettinyt, josko pätkäisisin ihan lyhyeksi. Päätin jo etten raaski, mu tän postauksen jälkeen pitää miettiä uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla että tykkäät! Lyhyeksi vaan jos siltä tuntuu. :)

   Poista
 3. On kyllä upeat kynnet, täytyy koittaa tän tyylisiä kynsiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, kokeilehan! :)

   Poista
 4. Mahtava idea! Kuulostaa hauskalta ja jään mielelläni seurailemaan muitakin myyttejä jatkossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, kiitos ja seuraa ihmeessä! :)

   Poista
 5. Itelläni on muiden harrastuksien takia (esim pianonsoitto) lyhyet kynnet, mut kyl näihin mun mielestä saa ihan hyvin koristeltua, niinku todistit :) Noi on tosi kivat kynnet!

  VastaaPoista
 6. Olipa kiva postaus! Lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitos, lisää on tulossa ehdottomasti! :)

   Poista
 7. Ihan mielettömän kauniit! Nytpä tiedän, mitä omiin töpöihin kynsiin voi tehdä, jos kärsivällisyyttä vielä riittäisi. ;)

  VastaaPoista
 8. Kivalta nuo kynnet näyttää, enkä koskaan ole ollut sitä mieltä etteikö lyhyempiäkin kynsiä voisi koristella. Mutta tosiaan ihmisten kynsien mallit ja kynsipedin pituus vaihtelee paljon. Vaikka nuo kyntesi ovatkin lyhyet, niin monilla on paljon lyhyempiä. Silloin voi olla vaikeaa mahduttaa asioita kynnelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, onhan se tietty haastavampaa kun joutuu tekemään paljon pienemmässä koossa, mutta ei varmaankaan mahdotonta. :)

   Poista
 9. Onpa kiva idea tää sarja! Ja juurikin hyvä ottaa esille se, että lyhyillekin kynsille voi lohtia vaikka mitä hienoa!

  Olen otettu siitä, että mainitsit blogini(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hih, heti tuli sun blogi mieleen kauniista lyhyistä kynsistä, niin pitihän sut tietty mainita. :)

   Poista
 10. Onpa kiva uusi idea, tämäntapaista ei ookkaan muissa blogeissa näkynyt. :)
  Kynsimyyttejä varmasti riittää murrettaviksi, innolla odotan tämän postauksen jatko-osia! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä postaussarja saa varmasti vielä täytettä! :)

   Poista
 11. Hauska sarja! Mun mielestä jotkut jutut näyttää jopa kivemmalta lyhyillä kynsillä, esim. mustat tai "vamppivärit".

  En tiedä onko tää nyt varsinainen myytti, mutta monet kai luulee, että kynsikoristeluihin menee hirveästi aikaa. Ainakin itse kuulen paljon sitä että "hienot kynnet - ei mulla ois aikaa tehdä tollasia". Tietty kaikkeen menee aikaa, mutta yleensä teen kynnet samalla kun teen jotain muuta, esim. luen hesarin ja syön aamupalaa aamulla. Lakkaan pohjavärin, luen pari sivua, lusikoin jugurttia, teen jotain koristeluja, luen taas pari sivua, juon teetä, laitan päällyslakat, luen taas lehteä... Tai samalla kun bloggaan, tai samalla kun katon elokuvaa jonka voi laittaa vaikka pauselle välillä, tai... Pitäisi ehkä joskus mitata, kauanko näihin hommiin menee lakkausten kanssa ja toisaalta ilman.. Ja pikakuivattava päällyslakkakin vähentää reilusti sitä aikaa, joka kynsihommiin menee (ennen kuin voi tehdä mitään muuta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos ideasta, sain mainion idean tästä testaustyyliinkin! :D

   Poista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Kiva idea, ja hauska teksti, eli lisää vaan!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja jatkoa on varmasti luvassa! :)

   Poista
 14. Mulla on tosi lyhyet kynnet ja kyllä saan näihin ihan hyvin koristeltua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei lyhyet kynnet kyllä este oo kynsikoristeluille! :)

   Poista
 15. Kiva postausidea! Mä en vain heti postauksen alkuun meinannut saada otetta että mistä on kyse että miten mainitut myytit murretaan, mutta sitten tajusin että lakkauksella luonnollisestikin. Lyhytkyntisten myyttejä olikin hyvä rikkoa, ja miellyttävät lakkaukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle! Pakko muuten sanoa kun oon kiinnittänyt huomion sinun kommentteihin ja arvostan sitä kun kerrot aina kommenteissa rehellisen mielipiteesi vaikka et oliskaan samaa mieltä mun kanssa jutuista. ;D Annat hyvin aina palautetta siis!

   Poista
 16. Tosi kiva postaussarja! Odotan innolla seuraavia myytinmurtamisia :D

  VastaaPoista
 17. Haha, tää oli hauska! Ja tykkäsin tosta tieteellisestä esitysmuodosta :D Ja lisäksi vielä huisin kiva lakkaus!!

  Mulla on jo yllämainittu uskomus siitä, että kynsienlakkaus on tolkuttoman aikaavievää puuhaa. (Tosin johtunee siitä, että repertuaarista uupuu pikakuivattaja...) Muita ei taida tähän hätään tulla mieleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, kiitos kovasti! :) Tuo ajankuluminen on kyllä otettava testiin. ;)

   Poista
 18. Innolla odotan uusia postauksia tähän sarjaan! :) onhan lyhyistä kynsistä etuakin, esim. kokokynnen leimauslaatat eivät ole liian pieniä (juu tiedän että on sellaisia isompiakin mutta esim konadit on liian pieniä pitkille kynsille) ja jotain purkkia yms arkipäivän juttuja tehdessä ei tarvitse varoa niin paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! :) Jotenkin se joillakin on vaan itseisarvo että kynsien pitäisi välttämättä olla pitkät, vaikka lyhyissäkin kyllä riittää koristeltavaa.

   Poista
 19. Sun kynnet on niin söpöt lyhyinä! <3 Mäki haluun tollaset kynnet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, pätkäiset vaa tämmöset kesäkynnet. ;D

   Poista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)