keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Poshe, Poshe, Poshe

Oon nyt muutaman viikon käyttänyt säännöllisesti Poshen pikakuivattavaa, enkä ole oikein vakuuttunut.

Tiedän, että monet truu-kynsihifistelijät vannovat joko Poshen tai Seche Viten pikakuivattajien nimeen, itse en ainakaan lämmennyt Poshelle. Tämä onkin siis minun mielipiteeni, en väitä, etteikö Poshe kenelläkään toimisi (hyvä jos toimii!), mutta minulla, minun käytössä se ei toimi kuten toivoisin pikakuivattavan toimivan.


No mikäkö siinä Poshessa sitten mättää? Oliko siinä mitään hyvää? Nyt puolisen pulloa ainetta käyttäneenä tein teille minun listani plussista ja miinuksista:

Poshen pikakuivattavan plussat ja miinukset

+ Pullo. Läpinäkyvästä pullosta näkee, paljonko tuotetta on jäljellä. Pullo on myös muodoltaan sellainen, että sieltä on luultavimmin helppo saada viimeisetkin pikakuivattavat ulos.

+ Sivellin, rakastan Poshen sivellintä! Se on tosi kevyt ja muovisen oloinen, mutta se toimii! Suti on leveä ja siihen tulee otettua sopivasti lakkaa helposti.

+ Haju, jota pystyy kestämään. Ei minusta haise kovin voimakkaalle, toisinkuin esim. Cesarsin pikakuivattava.

- Suurin miinus ja tärkein juttu, eli mielestäni Poshe ei ole kovinkaan pikakuivattava. En tiedä onko vika minussa vai missä, mutta Poshella olen kerran jos useammankin söhrännyt lakkaukset, koska kärjet ovat rullaantuneet. Pullon mukaan aine kuivaa kosketuskuivaksi minuutissa, täysin kuivaksi 5 minuutissa, mutta tuo ei ainakaan minulla ole pitänyt paikkaansa yhtään. Kerran tunnin (!) odottelun jälkeen tökkäsin etusormeni johonkin ja lakka rullaantui, ei kovin pikakuivattava minusta.

Suurimmaksi syyksi tuohon miinukseeni epäilenkin sitä, että itse en koskaan anna kaikkien kerrosten kuivaa täysin kuiviksi, vaan kohtuukuiviksi ja sitten länttään pikakuivattavan. Cesarsin pikakuivattavalla tämä onnistuu, että kerrokset eivät ole täysin kuivat, joten olen kai tottunut siihen tapaan käytettyäni kauan Cesarsia. Muistelisin myös, että Mavalan MavaDryllakin pystyi jättämään kerrokset kohtuukuiviksi eikä lakka silti rullaantunut. Päätinkin nyt, että tulen vielä jossainvaiheessa testaamaan Seche Viteä ja jos se ei toimi minun käytössä, niin palaan Cesarsiin enkä lähde siitä enää ikinä. Nyt tilasin taas kaksi pulloa Cesarsia, eiköhän ne hetken aikaa riitä taas.

Miksikö epäilen, että syy on Poshessa eikä esim. värilakoissa joita käytän tai aluslakassa? No siksi, koska mikään muu ei ole muuttunut, aluslakka on sama kuin mitä olen käyttänyt Cesarsin pikakuivattavan kanssa onnistuneesti, värilakatkaan eivät suuremmin eroa aikaisemmista.

Alla näkyy Poshen eilinen taidonnäyte. Aluslakkaa, kaksi kerrosta China Glazen Admirea ja Poshe. Rullaantui. 


Mitä pikakuivattavaa te suositte?

23 kommenttia:

 1. Mä käytän useimmiten Seche Vitea ja laitan sen suoraan märän lakan päälle ilman rullaantumista. Alemmat kerrokset ovat toki suht kuivahtaneita, mutta ylin värikerros siis märkä. Pinta on kosketuskuiva melkein heti ja muutaman minuutin päästä kestää jo rajumpiakin tökkäyksiä yms. Mua häiritsee Seche Vitessa vaan se, että se on ilmeisesti aikamoista myrkkyä, eli sisältää esim. tolueenia. En ole kyllä perehtynyt sen kummemmin muiden pikakuivattavien päällyslakkojen ainesosiin, joten en tiedä, ovatko ne yhtään sen parempia.

  Itse asiassa tajusin juuri, että en ole ikinä käyttänyt mitään muita pikakuivattajia kuin Seche Vitea! :0 Ellei nyt sitten lasketa näitä kuivatustippoja, kuten OPI:n RapiDry vai mikä se nyt on... Pitäisi varmaan kokeilla tuota Cesarsia ihan vain vaihtelun vuoksi! :)

  VastaaPoista
 2. Itse käytän Mavalan pikakuivattajaa, olen siihen myös todella tyytyväinen, saatavuuskin on niin helppo, kuin ruokakauppa

  VastaaPoista
 3. Mua niin harmittaa kun ylistin tätä sulle, eikä sitten toiminutkaan sulla niin kuin olisit toivonut :( Mulla ei edelleenkään ole mitään muita kuin hyviä kokemuksia Poshesta, vaikka olen samanlainen lakkailija, etten todellakaan malta odottaa kerrosten kuivamista. Tosin mulla kaikki oikeesti pikakuivattavat lakat tuntuvat toimivan suunnilleen samalla tavalla...

  VastaaPoista
 4. Mulla on vakkarikäytössä Seche Vite. Posheakin kokeilin varmaankin parin pullon verran ja kyllä se mulla toimi, mut kyllästyin siihen, että se paksuuntui kovin nopeasti, suunnilleen pullon ollessa puolillaan. Tosin olen jälkeenpäin hankkinut Secheä varten ohentajankin, mutta sitä tarvitsee harvemmin käyttää.

  VastaaPoista
 5. Puggie: Ooo, se Seche Vite siis kuulostaa paremmalle! Tiedä sitten minun käytössä, onnistuisinko saamaan silläkin vaan sotkua aikaan. ;D

  Heidi: Juu! Se vaan on niin kallista litrahinnaltaan. :/

  Salla: No älä nyt, olisin Poshea kuitenkin testannu ennemmn tai myöhemmin. ;D Ja lohdutus: kyllä se Poshe joskus toimi mullakin niinkuin pitää. ;DD Oon kai joku ihmelakkailija ku niin monet Poshen nimeen vannoo.

  Mansikka: Ooo, varmaan paksuuntuu mullakin tuo Poshe siis pian, vielä ei ole näkyvää muutosta havaittavissa, mutta nyt ollaan tosiaan puolen pullon tietämillä. :o

  VastaaPoista
 6. Tällä hetkellä on käytössä Cesarsin rapid dry, kun sun innoittamana piti testata. Haju on kyllä ihan järjetön, mutta on siihenkin hieman tottunut tässä muutaman viikon käytön myötä. Haju onkin sitten se ainoa huono puoli tässä :3

  Samalla käytössä on myös Diorin top coat, ja tätä kyllä ostan uuden pullon, kunhan tuo tyhjenee. Tämä ei lupaa olla pikakuivattava, mutta on kuitenkin yksi nopeimmin kuivuvista päällyslakoista, joita olen kokeillut (jopa hieman kostean pohjan päälle). Ja jättää mun vaatimuksien mukaisen todella kiiltävän pinnan!

  VastaaPoista
 7. mä käytän mavalan pikakuivattaja. mutta aika hassua, että isadoran normipäällyslakka kuivuu todella nopeasti > käytän sitä pikakuivattajan, koska se kuivuu tosi nopeasti! suosittelen, vaikka onkin hintava 7-8 €

  VastaaPoista
 8. Mulla on Seche, ja saan sillä kyllä lakat rullalle justiin niinkuin kuvasit tässä. Siinä on kyllä hieno kiilto, mutta alemman lakan pitää musta olla aika kuiva.
  Ostin nyt Sally Hansenin ja yllätyin tosi postiivisesti! kertaakaan ei oo tullut rullaantumista ja kuivuu oikeasti nopeasti, mutta ihan märälle en tätäkään laittaisi.
  Ihan paras on silti on ollut yksi airbrushatuille kynsille tarkoitettu päälilakka, karmea haju mutta salamaakin nopeampi eikä konaditkaan leviä. Sitä ei vaan saa mistään :( (ostin ulkomailta)

  Tää oli hyödyllinen postaus, kiitos!

  VastaaPoista
 9. Mie en käytä pikakuivattavaa, mut sellast Lorealin 3in1 alus, päällys & kynsienvahvistaja lakkaa käytän kyl 8) Se kyl kuivuu äly nopeest, ihanku joku pikakuivattava ! Sit Cesarssin kuivattajaa oon kyl aatellu kokeilla : ))

  VastaaPoista
 10. Lumi: Hyvä homma! Se on kyl tosi voimakas haju, mutta onneksi vain märkänä. ;D

  Krista: Jep! Onhan se aika hintava kyllä. ;D

  Heidi: Outs! Miksi ne aina rullaantuu! :D Et muista sen nimeä/merkkiä, sen airbrushatuille kynsille tarkoitetun päällyslakan?

  Nebu: Aaa, kannataa juu koklata! :)

  VastaaPoista
 11. No sanoppa älä muuta! Seche on muutenkin vähän paksumpaa eli sitä jos laittaa vahingossa liian paksusti, ei mun mielestä kuivu kamalan nopeasti.

  Se airbrush oli tätä:
  http://www.starlightnail.com/store/cart.php?target=category&category_id=239

  Ihan vahingossa ostin tuon alkujaan.
  Löysin tuon linkin googleilun tuloksena, mutta en mistään muualta ja tuolta ei saa suomeen :/
  Mä kuitenkin ihan mielenkiinnosta tilasin nyt 8to8beautysta yhden toisen airbrush-kynsille tarkoitetun päällisen,olen utelias :)

  VastaaPoista
 12. Ehdottomasti MavaDry... Okei, olen varmaan väärä ihminen hehkuttamaan tuotetta kun en ole muita edes testannut, mutta pakko silti sanoa, että aivan unelma tuote! Enkä varmaan muita halua edes testailla, löysinhän sen toimivan jo ensi kerralla :D

  Ja ihan superisti kiitoksia mukavasta blogista! Ihanaaa kattoa sun värikkäitä ja taidolla tehtyjä kynsiä ja vielä päivittäin!

  VastaaPoista
 13. itsellänii on jo kauan aikaa ollut käytössä mavadry ja olen sen AINA laittanut märän lakan päälle siis tarkoitan että olen yhden käden lakannut niin heti sen jälkeen länttässy mavadryt päälle ja on kyllä toiminut ja kuivattannut tosi nopeasti ilman minkäänlaisia rullaantumisia :D

  VastaaPoista
 14. Tällä hetkellä käytössä Sally Hansenin Insta-Dri, joka on toiminut vallan erinomaisesti. Aiemmin oli Mavadry, mutta se mokoma liisteröityi jo pullon ollessa puolillaan. Sitä aikaisemmin oli Cesarsin pikakuivattava käytössä, ja olikin aluksi ihan mukava tapaus, mutta jossain vaiheessa paksuuntui sen verran, ettei sillä saanut enää siistiä lakkapintaa.

  Insta-Dri on nyt puolessa välissä, ja toiminut on toistaiseksi halutulla tavalla :D

  VastaaPoista
 15. Sally Hansenin Insta- Drita käytän minäkin. Esim. Mavadryhyn verrattuna Sallyn versio on tosi paljon parempi, sillä se ei todellakaan paksuunnu, vaan pysyy melkein vesimäisen ohuena, vaikka se on ollut mulla jo vuoden. Kannattaa testata!

  Huonoista pikakuivattavista huonoin taitaa olla OPIn RapiDry, joka kuplittaa älyttömästi. Ihanaa, kun minipulloja tuosta löytyy mulla kolme, enkä varmaan tule ikinä saamaan niitä loppuun...

  Oletko muuten kokeillut pikakuivattavia tippoja/spraytä? Esim. Sephora by OPIn ja Wet n Wildin (varmaankin lopetettu) tuotteet ovat itseasiassa ihan hyviä, mutta oudon öljyisia silikonin takia.

  Tulipa pitkä kommentti, toivottavasti jaksoit lukea ;P

  VastaaPoista
 16. Tein juuri tilauksen Cesarsille ja lähtihän sitä sitten yksi pikakuivattajakin mukaan! :D

  Tuohon Seche Viteen lisäisin vielä, että mä laitan sitä aika reilusti (niin kuin ilmeisesti ohjeen mukaan kuuluukin). Eli siveltimen päässä pitää roikkua sellainen kunnon tippa, joka ikään kuin "tiputetaan" kynnelle ja sitten levitetään. Jos yritän laittaa Sechea turhan pihisti, niin se levittää alla olevan lakan aika helposti. Erityisestihän se on ongelma silloin, jos on käyttänyt vaikka useampaa eri väristä lakkaa. Yhden värin kanssa se ei niin haittaa.

  VastaaPoista
 17. Heidi: Okei, kiitti linkistä eniveis! :) Ehkä niissä airbrushatuille kynsille tarkotetuissa lakoissa on joku erikoisaine, joka tekee noista lakoista superhyviä. ;D

  Glassy: Hih, olen minäkin käyttänyt MavaDryta joskus, mutta se on vaan niin kallis! :D Sillee niinku pidemmässä aktiivikäytössä. Enkä tykkää sen pullosta ja siveltimestä. ;(

  Vilkku: Jep, niin määki muistelisin et MavaDry toimii märillekkin lakoille. ;D

  Melli: Olenkin kuullut Sally Hansenista kanssa hyvää, mutta sekin taisi olla kallista?

  Mirssiina: Olen koklannut Oriflamen tippoja ja ne ei kyllä oikein tuntunut tehoavan mihinkään. :D Monethan vannoo OPI:n Drip Dry:n nimeen, sitä varmaan pitäisi testata kanssa. ;D

  Puggie: Nonnih, kerrohan sitten mitä tykkäilit! ;D Jep, minäkin olen aikamoinen läträäjä pikakuivattajien kanssa, laitan sitä aina reilusti. ;D

  VastaaPoista
 18. Insta-Dri on ainakin MavaDryta halvempaa (MavaDry 5ml n. 7,5e, ID 13,3ml n. 9,5e) On tietty näemmä kalliimpaa kuin Cesarsin, mutta minulla on ollu tähän asti ID:sta paremmat kokemukset kuin Cesarsin pikakuivattajasta. Jokaisella on tietysti omat suosikkituotteensa, eikä kaikilla toimi kaikki samalla tavalla.

  VastaaPoista
 19. Melli: Jep, jokaisella on omat suosikkinsa. ;D

  VastaaPoista
 20. Mulla on semmosta Sephoran pikakuivattajasuihketta eli se EI ole lakkaa vaan semmosta suihketta :) Ja se on TOSI hyvää♥

  VastaaPoista
 21. ^^ Mun pitäis kanssa joskus testata jotain suihketta. ;D

  VastaaPoista
 22. Kannattaa ja sitä saa Sephoran nettikaupasta kun vaan kirjoittaa sinne: Quick spray :--). En ole koskaan kokeillut mitään pikakuivattaja lakkaa...... Suihke on parasta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, mun täytyy katsoa jos joskus tilailisin sitä testiin. ;D

   Poista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)