sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Konad-postaukset: yleisimpiä ongelmia ja kysymyksiä Konadiin liittyen

Ensin kerään tähän nyt ne ongelmat, joiden kanssa olen itse paininut joskus tai minulta on kyselty ja jotka olen sittemmin selvittänyt (joko kokemuksen kautta tai kyselemällä).

Tärkeintä konadoimisessa mielestäni on, että käyttää tuotteita hellästi, koska stamperia tai scraperia ei missään vaiheessa tarvitse painaa kauhean kovasti. Kannattaa pitää myös laatta, scraper ja leimasin puhtaana joka kuvion leimaamisen välissä, niin homma toimii paremmin.

Ongelmia: 


Kuvio ei tartu leimasimeen

1. Viilaa leimasimen pintaa hieman viilalla, niin tarttumispinta-alaa tulee lisää. Usein stamperit ovat alussa sen verran liukkaita, ettei välttämättä kuvio tartui ilman pikku karhennusta.

2. Jos ykköskohta ei auta, syy saattaa olla hitaudessa. Koita iskeä leimasin nopeammin laatalle skraappaamisen jälkeen.

3. Pidä leimasin puhtaana ja kuivana! Pyyhi se kuivalla paperilla ja koita vaihtaa öljyttömään kynsilakanpoistoaineeseen, öljy kun ei luonnollisestikkaan auta tarttumisessa..

Kuvio ei tule kokonaisena stamperiin

1. Kohdistitko oikein? Käytä laatan heijastavuutta apuna nähdäksesi, että stamper ottaa kuvion kokonaan!

2. Kuvion voi napata leimasimeen kahdella tapaa, joko a) painamalla koko stamper kuvion päälle napakasti (ei liian kovasti!)
TAI
b) pyörittämällä stamper kuvion yli. Kokeile toista tapaa, jos oma tapasi ei meinaa toimia!

3. Katso että pyyhit scraperilla mahdollisimman lähellä laattaa, ettei scraper ole liian pystysuunnassa, ettei se vie kuvion koloista lakkaa pois (kts. kuva alla!)

Vasemmalla väärä tapa, oikealla oikea tapa scraapata

Kuvio leviää, kun laitan päällyslakan

1. Levitä päällyslakka mahdollisimman vähin vedoin. Ota siveltimeen lakkaa reilusti ja lakkaa päällyslakalla ensin toinen sivu kynttä ja sitten toinen, älä tämän enempää sotke jo päällyslakattua kynttä siveltimellä.

2. Jotkut päällyslakat levittävät kuvion väkisin. Etenkin musta konadointi leviää helposti.
 Ratkaisu-> Konadin oma top coat. Se ei levitä, kun muistaa tuon ykköskohdan tämänkin lakan kanssa.

En saa kohdistettua kuviota sinne minne haluaisin

1. Kannattaa hommata kaksipäinen stamper, se helpottaa kuvioiden kohdistamista. Pienempi pää pienille ja isompi isoille kuvioille.

2. Harjoitus tekee mestarin eli leimaa, leimaa ja leimaa!


Kuvio ei lähde leimasimesta

1. Kuvio on luultavimmin ehtinyt kuivaa leimasimeen, eli harjoittelua ja nopeutta lisää! :)

Scraper naarmuttaa laattaa

1. Vaikkeivät naarmut haittaa laatan käyttöä, niin voit halutessasi käyttää scraperin tilalla esim. vanhaa kirjastokorttia tai vastaavaa.

Kysymyksiä ja vastauksia: 

1. Mistä noita halvempia kuvalaattoja voi tilata?
- Esim. eBaysta, myös BundleMonsterilta ja Chez-Delaneyltä (ei omaa kokemusta näistä kahdesta viimeisestä tilaamisesta, mutta pitäisi olla luotettavaa). Näiden lisäksi löytyy vielä esim. pretty.fistä ja vaikka mistä.

2. Itseäni häiritsee konadoinnissa lähinnä sotkuisuus (varsinkin mustan lakan kanssa). Eli kun leimasin, scraper ja laatta pitäisi puhdistaa joka kuvion jälkeen, niin tuntuu, että pumpulia ja asetonia tulee käytettyä ihan järkyttäviä määriä. Onko tämä sellainen asia, mikä pitää vain hyväksyä vai olisiko siihen jotain vinkkejä? Jotkut käyttävät pumpulin sijaan ilmeisesti asetonilla kasteltua meikkisientä?
- Itse käytän vanupuikkoja ja kynsilakanpoistoainetta, toimii mielestäni parhaiten mustankin lakan kanssa! Saa myös mielestäni paremmin puhtaaksi laatan ja scrapan ja niitä ei kulukkaan mielestäni niin paljon kuin vaikkapa vanulappuja.

3. Eniten ongelmia minulle tuottaa nuo koko kynnen kuviot (niiden kohdistaminen), mutta se taitaa olla kaikille aika vaikeaa, jos on pitkät ja kaarevat kynnet... Mutta jos on jotain vinkkejä, otan ne mieluusti vastaan! :)
- Pitkiin kynsiin on kyllä vaikeaa saada koko kynnen kuvioita, kun kynsi on niin liukas ja kaareva. Ei siinä auta kuin määrätietoisesti esim. saman käden peukalolla pitää stämpättävää kynttä. Kannattaa myös jos on aloitteleva stämppäilijä niin koittaa ensin pikkukuvioita, varsinkin jos on pitkät kynnet, niin oppii miten se stamper käyttäytyy. :)

4. Tämä ei ole varsinainen ongelma, mutta minua kiinnostaisi myös, onko ihmisillä jotain käteviä tapoja laattojen säilyttämiseen. Omat laattani (n. 30 kpl, jos fauxnadit laskee mukaan) ovat vain pinossa laatikossa ja joskus tuntuu hankalalta löytää juuri se tietty laatta, mitä haluaisi käyttää. Joskus haaveilen siitä, että olisi joku seinä, mihin ne kaikki voisi ripustaa ja siitä voisi sitten helposti valita haluamansa laatan! :D
- Olen nähnyt mm. Chez-Delaneylla Materiel kohdasta löytyviä laatta"taskuja" ja tuollainen säilytyspurnukkakin näyttäisi löytyvän. :) Itse säilytän läpinäkyvässä pussukassa ja sieltä on tosiaan vaikea löytää haluttu laatta, ehkä joku läpinäkyvä cd-levykotelopussukkahomma voisi kanssa toimia?

5. Minkä värisiä erikoislakkoja kannattaa sun mielestä hankkia? Varmaan musta ja valkonen, kun ne sopii kaiken kanssa, mutta mikä/mitkä muut värit on MUST?
- Juu, mustaa ja valkoista tulee käytettyä eniten ainakin minun. Hmm. Suosittelen hankkimaan myös vihreän ja sillä itse en ole löytänyt omista lakoistani yhtä peittävää lakkaa. Toisaalta vihreä ei ole välttämättä se käytännöllisin väri. En osaa sanoa! :D Sinisistä taas mielestäni löytää tarpeeksi peittäviä lakkoja. Kai sekin riippuu.

Sen verran voin sanoa, että ei kannata mielestäni hankkia kultaista tai hopeaa erikoislakkaa, sillä mielestäni Konadin omat hopea&kultainen ovat huonoja ja pigmentittömiä. Itse käytän hopeana lakkana China Glazen Millenniumia ja kultaista stämppäystä en ole tehnytkään. :D

Siinä olisi sitten ne! Tulossa Konadiin liittyen vielä postausta lempparilaatoista sekä Konad-lakkojen vertailua normilakkoihin stämppäyskäytössä. :) Jos vielä jäi joku kysymys konadiin liittyen askarruttamaan niin kysykää ihmeessä, vastailen ja lisään tarvittaessa tähän postaukseen ne vielä!

Muistakaa myös äänestys - se päättyy nimittäin huomenna!

22 kommenttia:

 1. Lakkapostaus konadeihin liittyen sinulla siis ilmeisesti onkin tulossa? Olen itse kaivannut tietoa tavallisista lakoista, joiden ihmiset ovat kokeneet sopivan konadointiin. Tuosta ChG:n Milleniumista olenkin kuullut ja ilmeisesti muutkin kokoelman lakat ovat leimailuun soveltuneet.

  VastaaPoista
 2. Mulla tuo konadin oma top coat on ihan huono. Se on semmonen tönkkö( ei ees vanha) ja se levittää kaiken jo ensimmäisellä kosketuksellla.

  VastaaPoista
 3. Kokeilin tuota "oikeaa tapaa" levittää lakka ja eihän siitä mitään tullu :D Taidan pysyä väärässä tavassani. Mutta hyvä postaus jotakuinkin!

  VastaaPoista
 4. Mansikka: Juu on tulossa! :)

  needyoutoomuch: Aijjaa, ompa outoa! :o

  Nunnu: Mikä lakka/tapa sinulla sitten ei levitä niitä, jos tuo mainitsemani lakka ja tapa levittää? :)

  VastaaPoista
 5. Saako muista suomalaisilta sivuilta niitä halpoja laattoja kun pretty.fi:ltä? Onko vinkkejä? :)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: Ei ole ainakaan minulle tullut vastaan. :)

  VastaaPoista
 7. Sonne, esim. konadin musta. Mutta ei sillä niin väliä :) Jokaisellahan meillä on oma tapamme :)

  VastaaPoista
 8. ^^ En nyt ymmärtänyt, siis mitä Konadin mustasta? :D Kun sanoit, että minun tavasta ei tullut mitään niin tarkoitin, että miksei tullut, mitä tapahtui ja miten sinä teet/mikä on sinun tapa? :)

  VastaaPoista
 9. voit halutessasi käyttää scraperin tilalla esim. vanhaa kirjastokorttia tai vastaavaa.

  Kiitti vinkistä! Kokeilin äsken eikä toiminut. Aloin sitten putsaamaan sitä laattaa niin kynsilakanpoistoaine vetäs parista kynttä lakat pois ja nyt joudun laittaa niihin uudet lakat. Kiitti vaan. Ihanaa kun pohjalakkaa pitää laittaa se neljä kerrosta et peittää. Onhan täs toki aikaa käyttää yli tunti lisää ton sun vinkin takia. Kiitti vitusti.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi: Sekös sinua nyt niin kovasti harmitti, että piti tulla trollailemaan uusimpaankin postaukseen? :/ Vai iskikö vaan tylsyys ja siksi piti tulla kommentoimaan? Ei se mitään, saat anteeksi, kyllä minuakin joskus tylsistyttää. :)

  VastaaPoista
 11. Hei!
  Olipas täällä kätevästi käyty läpi ongelmia :) Noh, kysyisin vielä tarkennusta kohtaan "Kuvio leviää, kun laitan päällyslakan". Ongelmani on että kun olen laittanut mustan konadoinnin niin Konadin top coat levittää kuvioon viivat vaikka sivelen vain kerran ja vaikka kuinka kauan konadointi olisi saanut kuivua... Eli olisiko mitään lisävinkkejä aiheeseen vai jätänkö vain päällyslakan pois?

  VastaaPoista
 12. ^^ Oi voi, oletko kokeillut miten märällä siveltimellä? Siveltimessä saa olla reilusti lakkaa kun sivelet. Muuta vinkkiä en kyllä keksi nyt. :/

  VastaaPoista
 13. Juu olen kokeillut että lakkaa on paljon, vähän tai siltä väliltä, sivellyt vain kerran ynnä muuta...mutta ei auta..eihän se sitä kuvaa paljoa levitä mutta kyllä ne pikku viivatkin haittaa kun on saanut hyvän konadoinnin aikaiseksi. Eli sulla ei ole tätä ongelmaa mustan konadin erikoiskynsilakan kanssa kun laitat konadin päällyslakkaa päälle? Onpas erikoista kun on samat lakat käytössä... noh, jätän päällyslakan laittamatta kunnes ratkaisen ongelman :) Kiitos sulle vinkeistä!

  VastaaPoista
 14. ^^ Ei kyllä oo tuota ongelmaa, hmm. Toivottavasti keksit jonkun ratkaisun! :)

  VastaaPoista
 15. Tuohon laattojen säilyttämiseen. Säilytän omiani sellaisissa muovitaskuissa, jotka on tarkoitettu joidenkin korttien keräilemiseen! Omani ovat vanhoja jääkkiekkokortien taskuja, mutta toimivat konad kansiona. :)

  VastaaPoista
 16. ^^ Heei, kiitos vinkistä! Miksei mulla ole tallessa niitä jääkiekkokorttien taskuja. ;( ;D

  VastaaPoista
 17. KIITOS!
  Tilasin itselleni tossa joku aika sitten Konadin aloitussetin, siinä tuli tarvittavat välineet. No hetken kun tutkin nettiä ja aloin kokeilemaan, ei toimi ei yhtään. Mieskin kokeili, mutta ei. En saannut kuviota tarttumaan siihen leimasimeen.

  Löysin sun blogin ja tämän postauksen, ja tein mitä kirjoitit. Viilalla vähän rikoin sitä pintaa ja Halleluja!, se toimii! Sain ensimmäisen kuvion siirrettyä kynnelle :))))

  Kiitos ! Sulla on kiva blogi :)

  VastaaPoista
 18. ^^ Ole hyvä ja hei,kiva kuulla että oli apua, kun ihan teitä vartenhan minä näitä tänne laitankin! :)

  VastaaPoista
 19. Lueskelin näitä tutoja läpi ja yksi ongelmani ei löytäny vastausta. Miten näet pinkit konad kuvion punaiselta leimasin pohjalta? itelläni meni hermot kun ei pystynyt yhtään kohdistamaan kun kuviota ei erota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hankalaa, tiedän tunteen! Siihen en kyllä oikein osaa vastata, pitää vaan koittaa jotenkin saada kohdistettua. :I

   Poista
 20. Heippa! Pakko kommentoida tätä vanhaa postausta, tästä on ollut mulle hirveästi iloa! :) Löysin Konadit uudelleen, olin jo vähän menettänyt hermoni mutta tässä oli ohjeistettu monta helposti pilalle menevää vaihetta hyvin, ja nyt näitä on taas kiva käyttää :) kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, tosi hienoa että postauksesta oli iloa! :)

   Poista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)