tiistai 15. helmikuuta 2011

Konad-postaukset: erikoislakkojen ja normaalilakkojen vertailua

Nyt olis viimeisen Konad-postaussarjan osan vuoro, tässä osassa kokeilin stämppäillä eri värejä Konadin omilla erikoislakoilla ja sitten muilla lakoilla.

Edelliset osat löytyy täältä:
Osa 1: Yleistä Konadista
Osa 2: Videotuto Konadin käytöstä
Osa 3: Yleisimpiä ongelmia ja kysymyksiä Konadiin liittyen
Osa 4: Lempparilaattoja & laattasuosituksia

Kuvat saa ja kannattaa napsauttaa taas isommiksi! Älkää välittäkö siitä, että kuviot on välillä päin sitä itseään ja muuta, mutta stämppäilin ja kirjoittelin tekstit käsin pehmeällä alustalla, joten..

Ensin valkoinen & musta.


Vasemmanpuoleisessa vasemmalla Konadin valkoinen erikoislakka, oikealla Wild and Crazy Montana. Jo pikkukuvassakin näkee eron, on tuo Konadin erikoislakka selkeästi pigmentillisempi. En tiedä voisiko joku muu valkoinen olla toimiva, mutta itse suosittelen Konadin valkoista.

Unohdin tietenkin ottaa kuvan valkoisella mustalle pohjalle-leimauksesta, mutta siis olennaista siinä oli, että Konadin valkoinen erikoislakka näytti mustalla pohjalla valkoiselta, kun taas Montana näytti lähinnä harmaalta, kun musta pohja kuulti valkoisen lakan läpi.

Oikeanpuolimmaisessa kuvassa vasemmalla Konadin musta erikoislakka, oikealla Wild and Crazyn Bellie Up. Näiden välillä ero ei olekkaan niin huomattava, eli ainakin tämän testin perusteella Konadin mustan erikoislakan voisi korvata vaikka tuolla Wild and Crazylla.

Sitten pinkkejä ja liloja!


Ylärivillä vasemmanpuoleisin on Konadin pinkki erikoislakka, sen vieressä Ruby Kissesin Hot Pink Obsession, H&M All Eyes On Me ja Models Own Bubblegum

Noista tein sen huomion, että kuvio tulee kokonaisena vain tuolla Konadin omalla erikoislakalla, kuten näette, niin enemmän tai vähemmän kuviosta jää hailakaksi/kapeaksi/puuttumaan muilla lakoilla. Muistaakseni Models Own  kuivahti nopeasti stamperiin jos ei sitä heti siirtänyt siitä kynnelle.

Alarivillä sitten vasemmanpuolimmaisena on Konadin oma lila erikoislakka, sen oikealla puolella Oriflame Colour Drops ja China Glaze Draped In Velvet

Näistä tein sen huomion, että taisinpa löytää pari uutta stämppäykseen sopivaa lakkaa valikoimistani! Kuviot tulivat kokonaisina ja värikylläisinä molemmilla tavan lakoilla, eivätkä mielestäni olleet mitenkään liian nopeasti kuivaviakaan.

Seuraavaksi vaaleanpunaista ja vihreää


Ylhäällä vasemmalla Konadin oma pastellin pinkki/vaal.pun ja sen vieressä Color Clubin Yachty Yadda ja Models Ownin Pastel Pink. Näistä mielestäni kaksi vasemmanpuoleisinta toimivat Konadien kanssa, Pastel Pink ei kovin hyvin, sillä se tosiaan kuivaa nopeasti ja kuten tässäkin näkyy niin kuviota ei ole saanut kokonaisena paperille.

Alla sitten vihreissä vasemmanpuoleisin Konadin erikoislakka, sitten sen vieressä Two-Way Nail Art Pen & Brush-vihreä ja sitten China Glazen Emerald Sparkle. Mielestäni ero on näissäkin huomattava, tuo kaksipäinen koristelulakka kuitenkin on kohtuu tumma, mutta ei välttämättä sovi Konadien kanssa, ainakaan yhtä hyvin kuin erikoislakka.

Sitten kultaiset ja hopeat!


Tässä kohtaa en ole vaihtanut järjestystä, edelleen Konadin erikoislakat ovat vasemmalla puolella.

Ylemmässä kuvassa vasemmalla siis Konadin kultainen erikoislakka, oikealla China Glaze Midnight Kiss. Huomaatte varmaan, että Konadin kultaisesta erikoislakasta ei ole mihinkään. :D

Alemmassa kuvassa oikealla Konadin hopea erikoislakka, oikealla China Glaze Millennium. Tässä aikalailla sama tilanne, eli en suosittele ostamaan hopeaa tai kultaista erikoislakkaa.

Sitten sinisiä!


Vasemmalta: China Glaze Eyes Like Sapphires, Oriflame Electric Blue, Depend Nr. 41, OPI Yodel Me On My Cell, Rimmel Azure

En omista Konadin sinistä erikoislakkaa, joten sen suhteen ei ole vertailukohtaa. Yllä olen kuitenkin leimaillut tummimpia sinisiä normaalilakkojani, en suinkaan vaaleansinisiä kuten jäljestä voisi päätellä. Eli sininen erikoislakka voisi olla hyvä hankinta, koska kovin pigmentillisiä nuo omistamani siniset eivät ole. Tuo Depend voisi olla noista ainoa, jonka jälkeä voisi edes hyvällä tahdolla kutsua tummemman siniseksi.

Siinä taisi olla nyt useimpia värejä. Keltaista en ryhtynyt edes kokeilemaan, koska minulla ei ole keltaista erikoislakkaa, enkä usko, että minulla olisi mitään peittävää lakkaa ollut.

Sitten loppuun extra, Konadin Psyche Pink mustalla pohjalla:


Eräs lukija kyseli, näyttääkö Konadin pinkki miltä mustan päällä, no siinä se nyt olisi. Ei se minusta punaiselle kyllä näytä, mutta ei kyllä niin kirkkaallekkaan kuin voisi.

Omia huomioitani:
 

Miksi normaalilakka ei välttämättä käy leimaukseen niin hyvin kuin Konadin erikoislakka?

- Kuivaa liian nopeasti, kuvio täytyy kirjaimellisesti lennättää leimasimesta kynnelle, eikä asettelua ehdi kovin tarkasti tehdä.
- Leimauksen pohja kuultaa kuvion läpi. Konadien useimpien lakkojen kanssa on se etu, että ei ole väliä mille pohjalle stämppäät, kun leimauslakka kuitenkin näkyy oikean värisenä taustasta riippumatta.
Poikkeuksia: esim. tuo yllä oleva pinkki mustalla pohjalla.
- Kuvio ei tule kokonaisena. En tiedä mistä johtuu, mutta näin huomasin.
- Leimaus ei ole niin voimakas/pigmentillinen. Vaikka esim. tuossa vihreässä tuo two-way nail art pen & brushin vihreä kyllä stämppäytyy, niin se ei ole läheskään yhtä voimakas pigmenttinen varsinkaan värilakan päällä.
- Säästä rahasi: älä osta Konadin hopeaa tai kultaista, vaan osta mieluumin jotkut muut pigmentilliset lakat korvaamaan niitä.

Korostan, että nämä ovat omia kokemuksiani näiden minun lakkojeni kanssa ja kuten todettu, osa normilakoista toimii paremmin kuin Konadin omat erikoislakat!

Toivottavasti siinä nyt oli kaikki tarvittava mitä halusin sanoa. Toivottavasti tästä myös oli apua!

17 kommenttia:

 1. ite en oo uskaltautunu aikasemmin kokeilemaan muilla lakoilla kuin konadin omilla, en tiedä miksi! Nyt voisin kyllä käydä ainakin osan lakoista läpi ja kokeilla mitkä sopii konadointiin (: musta mavalan valkoinen on aika peittävä, se voisi korvata tuon konadin oman!

  VastaaPoista
 2. Mä olen myös huomannut, että yllättävän monet "normilakat" sopivat leimaukseen. Oikeastaan melkein kaikki sellaiset, jotka antavat suht peittävän lopputuloksen jo yhdellä kerroksella. Konadin omista lakoista mulla on musta, valkoinen, blue pearl, pink pearl ja violet pearl. Vihreän hankkimista olen miettinyt, sillä tykkään China Glazen vaaleanvihreästä Tree Hugger -lakasta ja siihen olisi kiva leimailla jotain tummemman vihreitä kuvioita...:)

  Tämä ei nyt liity kyllä Konadeihin, mutta ovatko mielestäsi nail art -lakat ostamisen arvoisia? Vai kannattaisiko mieluummin panostaa muutamaan siveltimeen ja käyttää tavallisia kynsilakkoja? Mulla on muutama Color Clubin nail art -lakka ja ne ovat ihan ok, mutta olen miettinyt noiden 2-way nail art -lakkojen hankintaa esim. eBaysta. Eiväthän ne paljon maksa, mutta monilla tuntuu olevan aika huonojakin kokemuksia siveltimien laadusta yms. Ilmeisesti ne ovat kuitenkin aika runsaspigmenttisiä, eli sinänsä hoitavat hommansa?

  VastaaPoista
 3. Kiitos näistä kokeiluista. Mun mielestä lähes kaikki Dependin lakat on leimailuun tosi hyviä. Ainakin nämä seuraavat:

  tumma ruskea 186
  psykopinkki 034
  beige 192
  vaaleanpunainen 198
  sinihopea 195

  VastaaPoista
 4. mukavasti sulla kertyny kyllä noita konaddeja! :-D

  http://julia-angelika.blogspot.com/

  VastaaPoista
 5. keijju: Tuo Wild and Crazyn Montanakin on kyllä melko peittävä, muttei se silti anna läheskään yhtä hyvää tulosta kuin Konadin oma lakka, mutta voipihan olla että sillä Mavalalla voisi olla parempi tulos. :)

  Puggie: Jep! Tuo vihreä on kyllä toimiva lakka Konadilta.

  Hmm, oikeastaan riippuu aika paljon siitä millainen nail art-lakkojen käyttäjä olet. Eli jos tykkäät kokeilla just ihan eri sävyjä kaikista nail art-lakoista, niin kyllä minä sitten voisin suositella ostamaan Two-Way Nail Art-lakkoja. Itselläni on kanssa noita Color Clubin Art Club-linereitä ja on se laatu niissä parempi (etenkin glittereissä huomaa eron pigmentissä) ja kaksipäisissä koristelulakoissa varsinkin vaaleat/pastellisävyt on aika turhia, kun ovat melko pigmentittömiä.

  Laatu on noissa siis todella vaihtelevaa noissa two-way lakoissa, siveltimet kuten sanoitkin osassa ovat ihan kummallisia, kerran sain lakan josta puuttui sivellinpää kokonaan.. Kuitenkin esim. musta ja valkoinen ja yleensäkkin cremelakay (tumma violetti, keltainen, pinkki..) ovat pigmenttisiä, kun taas pastellisävyt ovat huonoja ja glittersävyt myös paljon vähemmän pigmentillisiä kuin esim. Art Clubin glitterit.

  Oho, osasinpas taas saada aikaan paljon selitystä, toivottavasti sait jotain vinkkiä tästä! :D

  Yolanda: Kiitos vinkistä, täytyy testailla useampiakin Dependejä leimailuun! :)

  julia: Juu, onhan niitä. ;D

  VastaaPoista
 6. Tät postaus ol kiva lukee, vaik en Konadei omistakkaa (= Siinmielest täst ei ollu mulle sen suurempaa hyötyy, mut uskon et monelle oli & ku mun esim. Besta omistaa Konadit ja jos / ku se o ostaas Konadin omii lakkoi Cesarssist, ni voinhan auttaa sit kertoo et mitkä ois hyvii & mitkä hutei ostoksii : ))

  VastaaPoista
 7. Nebu: Niin aivan, voit sitten kertoa sille näitä mun "tutkimustuloksia" ;D

  VastaaPoista
 8. Kiitos tästä postauksesta, erityisen hyödyllinen kyllä, varsinkin nyt kun juuri tänään sain ensimmäisen Konad settini! :) Niin tästä sai vähän sellaista osviittaa, että mitkä muutkin lakat voisivat mahdollisesti toimia leimailuun.

  VastaaPoista
 9. Minä oon ainakin huoletta käyttäny kaikkia "kromipinnan" tekeviä lakkoja Konadin kanssa, esim. China Glazen 2030, admire ja just tuo millennium.

  VastaaPoista
 10. Nuo Konadin hopeinen ja kultainen lakka oli kyllä täydellinen pettymys. :( Niiden koostumuskin on kummaa lirua ollakseen metallisen värisiä. Ärsyttää. Muut Konad-lakat on kyllä ollut hyviä. Blue pearlissa on mieletön määrä pigmenttiä! MO:n Sterling Silver on hyvä hopeinen leimauslakka. :)
  Hyvä kultainen leimauslakka ois myös kiva saada. Ilmeisesti China Glazella olis. :P

  VastaaPoista
 11. Heidi: Hienoo! Joo, kannattaa testailla kaikkia omia pigmenttisiä lakkoja leimailuun, saatat yllättyä. ;)

  Plaz: Ne näyttäis juu toimivan! :)

  Sanna: Niinpä. :I Joo, ChG:llä on hyviä metallisia lakkoja kuten Plaz tuossa sanoikin, jotka soveltuu leimailuun! :)

  VastaaPoista
 12. Sain itsekin kokea kantapään kautta ton Konadin hopean ja etenkin kultaisen lakan huonouden... ÄRSYTTÄVÄÄ! Ja kultaisen huonouden spottasin vielä niin, etttä mulla oli aivan ihana idea jota lähdin toteuttamaan. Sitten tunnin vääntämisen jälkeen isken kultaiset konadit kynsiin ja pafff, eihän siitä mitään tullut :D

  VastaaPoista
 13. tahma: Voi ei! :D Voin kuvitella miten kettumainen tilanne. >:I

  VastaaPoista
 14. Kiitos tästä postauksesta. Moneen kertaan oon hopeista ja kultaista Konadia harkinnut hankkivani, mutta onneksi on jäänyt hyllyyn. Pitää yrittää löytää jostain muita lakkoja siihen käyttöön :3

  Ja erityiskiitos tosta pinkistä mustan päällä!

  VastaaPoista
 15. Lumi: Oleppas hyvä! :) Kiva kuulla, että postauksesta oli hyötyä/apua! ;D

  VastaaPoista
 16. Wild and Crazyn musta Bellie Up sopii leimailuun oikein hyvin. :)

  VastaaPoista
 17. ^^ Juu siltä se vähän vaikutti! :)

  VastaaPoista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)