maanantai 4. huhtikuuta 2011

Minttu Kynsiharrastuksen Ihmemaassa

Ajattelin kirjoitella teille nyt pienen, jo kauan luonnoksissa pyörineen tarinan siitä, miten minä koukutuin tähän kynsiharrastukseen, mistä kaikki lähti, miten kaikki eteni ja missä mennään nyt. Jos siis nostalgia-menneisyys-pläjäykset eivät kiinnosta niin ohita tämä teksti suosiolla. ;D

Vuosi 2008 - ennen kynsiharrastusta

Vuonna 2008 sain tietää, että on olemassa blogeja. Blogit olivat minulle ihan uusi juttu, en aluksi tajunnut ollenkaan, millainen rikkaus on lukea ja kirjoittaa blogeja. Ystäväni Sannan saattelemana aloin lukea paria blogia ja selailla netistä jatkuvasti uutta luettavaa.

Luin aluksi pääasiassa muoti- ja lifestyle-blogeja ja löysinkin nopeasti Viivin suositun Cupcake Couture -blogin. Huomasin, että Viivillä oli pitkät kynnet, joihin hän teki koristeluja. En ollut koskaan aiemmin törmännyt ilmiöön, että kynsiä voisi lakata monimutkaisemminkin kuin yksivärisesti.

Innostuin blogien lukemisesta niin paljon, että tahdoin perustaa oman sekalaistyylisen blogini: Sonnen ajatuksia. Sonnen ajatuksia -blogin ensimmäisen kirjoituksen julkaisin 17.11.2008. Tällöin en vielä tiennyt, että blogini aihepiiri tulisi myöhemmin tarkentumaan tai että ylipäätänsä koskaan tulisin jatkamaan blogini kirjoittamista paria postausta kauemmin. Myöhemmin nimikin muuttui lyhyempään muotoon Sonnela.

Kevät 2009 - kiinnostus kynsiin herää

Kevät koittaa ja löydän yhä enemmän kiinnostavia blogeja, osa niistä kertoo pelkästään kynsien lakkailusta. Alan valmistautua ylioppilaskirjoituksiin, mutta yhä useammin kirjojen sijaan päädyn tarkastelemaan blogeja tai tekemään jotain aivan muuta. Koitan keksiä lukemisen sijaan muuta tekemistä, että voisin välttyä opiskelulta, joka ei kiinnostanut tuolloin yhtään.

Löydänkin aivan upeita kynsiluomuksia netistä ja alan tosissani miettiä: "miksen minäkin kokeilisi?" Innostun huhti-toukokuun kynnyksellä ja tahdon ehdottomasti ylioppilaskynsikseni Konadeilla luodut kynnet. Niinpä teen ensimmäisen tilaukseni Konadeja myyvään entiseen verkkokauppaan.

Kaikki ei mene kuin Strömsössä, Konadit eivät saavu minulle ajoissa (ollenkaan) enkä saa tehtyä kynsiä ylioppilasjuhliin niiden avulla. Uusi tilaus eri verkkokauppaan, tälläkertaa Cesarsille, Konadit minulle ja olen täysin myyty - ÄITI, MINÄ LÖYSIN ITSELLENI VIHDOIN HARRASTUKSEN!


Yllä oleva kuva oli ensimmäinen kynsikuva blogissani, julkaistu 20.6.2009.

Kesä, syksy, talvi 2009 

Siinähän se kesä ja syksy sitten kuluu lakkaillessa. Tilailen kynsijuttuja pitkin nettiä, kokeilen uusia ideoita ja katselen mallia netistä. Blogiini kirjoittelen yhä useammin kynsistä, sillä niiden kanssa tulee koettua uusia ahaa-elämyksiä ja vietän paljon aikaa näperrellessä kynsiäni. Rakastan kirjoittamista ja kynnet aihepiirinä tuntuu luontevalta.


Kynnet elokuulta 2009


Vuonna 2009 kaikki kynsilakkani vielä mahtuivat helposti tuollaiseen pikkulaatikkoon. 
Sittemmin kokoelma on vähän räjähtänyt käsiin.

Vuosi 2010

Harrastus alkaa paisua paisumistaan. Blogi alkaa olla täynnä kynsijuttuja ja alan vihdoin ymmärtää, että tämä on se minun juttu, tästä minä tahdon blogissani kirjoittaa.

Uusia kynsiblogeja syntyy kuin sieniä sateella juuri näihin aikoihin. Kynsiharrastus alkaa vallata koko Suomea! Uusia lukijoita tulee blogiini ja yleensäkkin blogosfääriin hurjasti.

Nykyhetki

Nykyään tiedän tasan tarkalleen, että esimerkiksi vaatejutut blogissani ovat täysin satunnaisia. Sonnela on muuttunut kynsiblogiksi.

Kirjoittelen omasta elämästäni, mutta yhä enemmän alan ottaa huomioon sen, että tätä blogia lukee nyt niin paljon ihmisiä, että parempi miettiä kaksi kertaa, ennenkuin julkaisee jotain arkaluontoista. Sonnela on saanut julkisuutta parin pikku lehtimaininnan yhteydessä, Sonnelalla on kaksi sponsoria ja satoja ihania lukijoita ympäri nettiä, miten tässä näin kävi?

Olen toki ylpeä, että olen saanut rakennettua tällaisen vuorovaikutuksellisen tilan, jossa kaikkien asialliset kommentit julkaistaan, kysymyksiin ja kommentteihin vastataan ja koitan aina olla avuksi jos vain pystyn. Vaikka lukijoille annetaan valtaa kertoa ja ehdottaa, blogi toteutuu kuitenkin minun ehdoillani, eli jos en jostakin tahdo kirjoittaa, niin en kirjoita, mutta otan hyvin mielelläni ehdotukset vastaan. :)

PS. Jotkut teistä varmaan odottavat jo uusia kynsiä tänne blogin puolelle. Minulla on meneillään kamala perfektionismi-kohtaus kynsien kanssa, enkä ole saanut aikaiseksi mitään, mitä kelpuuttaisin julkaisuun. Toivottavasti tämä kohtaus häviää pian!

13 kommenttia:

 1. Hihi, kiva kuulla miten kaikki lähti alkuunsa. :) Söpö banneri muuten!

  VastaaPoista
 2. Tälläsia on kiva lukea:D Muuten, oi us baneri on aika siisti;)

  VastaaPoista
 3. Masentavaa toi miten hyvä oot heti alusta asti ollu. Tuntuu että aina kun yritän jotain spesiaalia tehdä niin eipä onnistu...
  Nimimerkillä Yritin-tänäänkin-liukuvärjäystä-ja-kynnet-näyttivät-siltä-kuin-olisivat-jääneet-oven-väliin

  Mutta eipä tässä mitään, kiva että edes netissä näkee upeita kynsiä :)

  VastaaPoista
 4. Oi olipa kiva kuulla tää! Sama kuin edellä, uusi banneri on kiva. :D

  VastaaPoista
 5. oi uusi hieno banneri! Pakko silti kai myöntää että pidin enemmän vanhasta, mutta varmaankin sekin vain sen takia että alunperin tutustuin sonnelaan sen bannerin alla :)

  VastaaPoista
 6. Kiva uusi banneri! Nuo kynnet elokuulta 2009 näyttää kovin tutuilta omista ja kaverien kynsistä :D

  VastaaPoista
 7. Ihana postaus :))) Ajattelin, että olet varmasti lapsesta asti ollut hulluna kynsiin kun kerrot asiasta niin ammattimaisesti ja lakkaukset ovat niin siistejä!

  Lisää tällasta lifestyleä (jos tämä sellasta on). :DD

  VastaaPoista
 8. Hienot kynnet ekoiks ! ;o
  & kiva toi uus banneri (= Likelike !

  VastaaPoista
 9. Serrated B: Kiitostaa! :)

  Mmeri: Hyvä jos tämmöisetkin höpinät kiinnostaa ja kiitos! :)

  Eeva: No pöh en nyt tiedä, kyllä se siitä sitten ajan kanssa! :) Vaikka tää kuulostaa kliseelle, mutta näin se vaan menee, että harjoittelemalla oppii. ;D

  Pinja: Kiitti! :)

  Keijju: Aaw mikä kommentti. :') Kiitos!

  misify: Kiitti! Aaa, meinaatko että tuttu design? ;D

  Glassy: Aww, kiitos. :) En nyt sentään. ;D Olen vain tehnyt tätä ahkerasti, vaikken kovin montaa vuotta vielä. :)

  Nebu: Kiitos ja kiitos, itse en ole vieläkää päättänyt tykkäänkö tuosta bannerista vai en. ;D

  VastaaPoista
 10. olen aivan hämilläni(hyvällä tavalla) että miten hienot noi sun ensimmäiset kynnet on mitkä blogiisi olet lisännyt..ja niistä tulikin mieleeni että tykkäätkö pitää pitkiä kynsia (sitä "kärkeä") terävänä tavallaan kuin V , vai silleen tasasesti vai enemmän pyöreästi?:D itte enemmä tasasesti,mut se ois kyllä aika hassu juttu ku ois semmoset terävät ja niillä kaikkia aina tökkis:D

  VastaaPoista
 11. ^^ Hih. ;D Tarkoitatko sellaisia stiletto-kynsiä? Luulen että semmoset ei oikein luonnonkynsissä pysy hyvänä, enkä itse suosi semmoisia, eli siis aika pyöreillä/kulmikkailla mennään. ;D

  VastaaPoista
 12. Selailin sun blogia läpi ja tykkäsin hirveesti :)

  http://shoegasmm.blogspot.com/

  VastaaPoista
 13. ^^ Kiitos, kiva kuulla että tykkäät! :)

  VastaaPoista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)