sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Cracklea ja pohdintaa kynsimuodista

Pitkästä aikaa cracklea kynsillä! Ostin aimokasan noita OPI:n crackleja silloin alennusmyynnistä, joten niitä tullaan varmaan näkemään tässä lähiaikoina.


Kynsillä:

Flormar - WL04
OPI - Silver Shatter

Flormar oli kohtuullisen helppo kaveri, pari-kolme kerrosta antoi hyvän pinnan.Cracklet ovat suurimmalti osin ns. menneet muodista kynsiharrastajien keskuudessa. Tämän huomaa minusta siitä, että crackleja toki käytetään, mutta ne eivät ehkä herätä sellaista suurta ooooooo-ihastusta ainakaan suurimmassa osassa harrastajia enää. Toki, näinhän se menee, että monet muutkin asiat menettävät hohtoaan aikojen saatossa ja osa koristelutyyleistä tulee taas enemmän pinnalle. Tällä hetkellä koostumuksellisisti kuumaa kamaa ovat ainakin erilaiset tekstuurilakat ja mustavalkolakat ja nämä cracklet ovat jääneet taakse. Siirtokuvista on noussut yhä suositumpi koristelumuoto. Tikkubakteeriglitterlakat alkavat nostaa pelottavasti päätään. (Mihin tämä maailma on menossa?)

Toisaalta kun miettii, niin mitä vikaa crackleissa on? Äärimmäisen helppo koristelutapa onnistuessaan, kuten vaikkapa monien suosimat siirtokuvat. Yhdistelemällä erilaisia pohjia saa aivan erilaisia lopputuloksia. Monesti sitä tyytyy yksivärinen pohja + crackle -yhdistelmään, mutta voishan sitä kehittää muitakin vaihtoehtoja. Jotenkin sitä silti vain ajattelee, että crackle on rajoitetumpi koristelumuoto kuin monet muut. Samahan se oli esim. magneettilakkojenkin kanssa, niidenkin kulta-aika on selkeästi ohi ja ainakin itse koin ne hankalaksi yhdistettäväksi.

Creme ja glitter tuollaisina peruskoostumuksina tuskin koskaan lähtevät pois muodista. Frost-koostumus sen sijaan monesti yhdistetään menneisiin vuosiin, eikä se ole niin kuuma juttu enää. Metallic-koostumustakin minusta tuntuu, että suurin osa suosii nykyään enää vain leimauksessa. Duochromet ovat mielestäni pitäneet aika hyvin pintansa, joskin menneisyydessä niidenkin hohto oli varmasti suurempi. Toki kynsiharrastajien joukko on niin monimuotoinen, että tarkkoja rajoja ei voida mielestäni muoti-ilmiöille koskaan antaa ja tämäkin paasaus on vain yhden ihmisen, eli minun näkemykseni asiasta. Monimuotoisuus on mielestäni mukavaa, koska sitten näkee erilaisia toteutuksia, kun että jos kaikki tekisivät kokoajan nykyisen "muodin" mukaisesti. Aina on joku harrastaja, jonka mielestä jokin juttu on tosi kiva ja uus ja jännä, vaikka muut olisivat asian jo kuopanneet ajat sitten. Suurimmat kynsilakkamerkit toki ovat uranuurtajia siinä, mitä kulloinkin ajatellaan olevan muodissa kynsillä. 

Miltäs kynnet näyttää, mikä teistä on nykyään in ja out kynsissä? :)

14 kommenttia:

 1. Kivat kynnet!
  Mä en oikeen osa sanoa mikä on in ja mikä out ;D
  Kai siirtokuvat ja tekstuurit nyt on in, ainaki mun mielestä :D

  VastaaPoista
 2. Niitit on yks ainakin mun lemppareist täl hetkel ja mustavalkoiset kynnet.
  Vähän niikuin crackle lakat magneetti lakatkin tulivat ja menivät. Luulen että tekstuureissa on sama juttu. Niitä hamstaa, mutta lopulta käyttää vain muutaman kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, että näitä erikoisuuksia varmaan aikansa kutakin jaksaa tiiviimmin katsella ja sitten ne vähän hiipuu. ;D

   Poista
 3. Mitä mieltä olet flormarin lakoista ?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä ne on hyviä, hyvä hinta-laatusuhde! :)

   Poista
 4. Joo, jännä juttu...minullakin sekä craclet että magneetit aivan unohtuneet laatikon pohjalle. Pitäisi ottaa käyttöön ja sitä kautta pyristellä valtavirtaa vastaan :-)

  Mustavalkoiset ovat kivoja ja monikäyttöisiä. Mistäköhän muuten se tikkuglittervastustus kynsiharrastajien keskuudessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! En kyllä osaa sanoa, mulle ne tuo ainakin mieleen bakteerit mikroskoopissa, varmaan muillekkin sitten ja tästä inhotus. ;D

   Poista
 5. Kivaa pohdintaa! :)
  Holotkin lienevät aika pysyvää muotia ainakin kesäisin? :)
  Ja muodin mukaisesti täälläkin mennään aika vahvasti, tektuuria ja mustavalkopilkkua näkyy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Whii, totta! Holot pitää pintansa kyllä hyvin. :)

   Poista
 6. Kiva väriyhdistelmä! :)

  VastaaPoista
 7. En tiedä tuosta, että mikä on muotia ja mikä ei, mutta oman näkemykseni crackleista voin antaa :D
  En ole koskaan hankkinutkaan kuin 2 cracklea, jotka sittemmin myin pois ehkä kolmen käyttökerran jälkeen. En vain yksinkertaisesti pidä jäljestä jonka se tekee, vaikka alkuun olikin "jännää" kuinka lakka voi halkeilla tuolla tavalla :D Kyllästyin siihen nopeammin kuin oletinkaan, vaikka helppoa ja nopeaa se tietysti on. Leimailen, maalainen ja decaloin (:D) mieleni mukaan, mutta cracklet eivät jääneet tähän talouteen pysyvästi :)
  En muutenkaan mene muotivirran matkassa, tietysti jos joku uutuus herättää mielenkiinnon niin sitten (kuten decalsit ja leimat tekivät), mutta en esimerkiksi omista yhtäkään tekstuuria :) Utelias olen, mutta pakkohankintaa niistä ei ole vielä tullut, ehkä sitten kun muut kyllästyvät ja kauppaavat kirppiksellä omiansa.. :D Tikkuglittereille en ole lämmennyt edes tässä ajassa kun ovat olleet tyrkyllä, bakteerit ja karvat ja sitä rataa.. :D Indielakkojakaan ei ole yhtään hyllyssä, mutta Confettis sentään löytyy!
  Minä vain tylsänä keräilen peruskauraa ja täytän Essie-rivistöäni (tavoitteena joskus vielä hankkia kaikki mitkä ovat hyllytavarana saatavilla). Leikin sitten monivärileimoilla, väritetyillä leimoilla, helpotan elämääni decaleilla ja joskus luulen olevani tarkempi käsin maalauksessa kuin olenkaan ja sitten kiroilen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten pitkä kommentti! :D Peruskaura on kuitenkin loppujen lopuksi se kynsilakkarivistön kulmakivi ja nää cracklet ja muut on tämmösiä hetken huuma-juttuja. ;D

   Poista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)