lauantai 28. syyskuuta 2013

Saako bloggaaja epäonnistua?

Tästä postauksesta näin unta! Pitihän se pistää heti toteutukseen, kun kuvavarastosta löytyi sopivia tuotoksia tähän.

Epäonnistumiset voidaan ajatella jaettavan ainakin kahteen osaan: a) lakkauksiin, jotka ovat epäonnistuneet ja näyttävät kuvissa epäonnistuneilta (aiheuttajana lakkaustyli, tarvike, oma hölmöily jadajada) tai b) lakkaukset, jotka ovat oikeastaan onnistuneet, mutta näyttävät kuvissa epäonnistuneilta (johtuen joko kuvaajan huonosta kuvauspäivästä tai ihan vaan värin oikeana toistumattomuudesta tai kuun väärästä asennosta).

Tyypin a-lakkaukset:Kynsillä:

Seppälä - Holo 03
+ Dependin kynsitarrat (molemmat saatuja)

Syynä näiden epäonnistumiseen olivat nuo kamalan paksut tarrat. Tarrat olivat jäykkiä, joten rikkimenemisestä ei ollut todellakaan pelkoa, mutta nuo rajat olivat niin häiritsevät, että ei hyvä. En voi suositella näitä tarroja. Holo on kaunis, mutta ohut tämäkin, onneksi kolme kerrosta riitti kyllä minunkin kynsilleni.


Tyypin b-lakkaukset:


Kynsillä:

Seppälä - Vihreä creme (saatu)
OPI - Rainbow Connection
China Glaze - Keepin' It Teal (saatu)

Nämä oli oikeasti hienot ja kirkkaat lakkaukset, mutta tietyt vihreät ei vaan toistu ikinä näytöllä oikeanlaisina. Lakkaus oli jopa siinä mielessä tosi kiva, että tuo Seppälän vihreä creme on yksi parhaista cremeistä, joihin olen koskaan törmännyt. Tästä tiedosta vaan ei taida olla niin paljoa apua, kun noissa vanhoissa cremeissa ei ole nimeä tai numeroita, jota voisin hehkuttaa, eikä myöskään tämä lakka toistu oikeanlaisena näytöllä. Harmi.  Onneksi niissä uusissa kokoelmissa lakoilla on nimet! Kuitenkin olen todennut, että ne Seppälän cremevihreät (niitä taitaa olla 2 tai 3 vissiin) ovat poikkeuksetta äärimmäisen hyvälaatuisia.

Kaksi mun inhokkilausettani ovat "livenä nää kynnet oli hienot vaikkei kuvissa siltä näytä" ja "lakkaukset näyttää hienolta kaukaa katsottuna". Syyllistyn niihin itse myös typerän usein, en koita tosiaankaan väittää, että muut vain näin tekisivät. Välillä sitä pohtii, että mitä järkeä on hienoissa kynsipiiperryksissä, jotka "näyttävät kauniilta kaukaa katsottuna", mutta niitä ei kehtaa läheltä kenellekkään näyttää? No ei varmaankaan mitään järkeä. Siihen kai sitä aina pyritään kynsiharrastuksessa, että lakkauksia vois näyttää näinkin läheltä, kuin esim. kynsiblogeissa on tapana tehdä. ;D Toisaalta taas kynsiblogilta lähtee vähän pohja, jos joka toiset lakkaukset "näyttää hienolta livenä", mutta blogiin asti sitä kaikkea kauneutta ei saa. Hmph. Kuitenkin me kaikki tiedetään, ettei valokuvaus oo mitenkään helppoa eikä kynnetkään aina onnistu niinkun pitäis, mutta silti haluais ehkä niitä jollekkin näytelläkkin. Kai sitä vaan pitäisi olla armollisempi itselleen ja muille.

Itse olen sitä mieltä, että virheet kuuluvat elämään ja vaikka niitä ei kukaan haluakkaan tehdä, niin niiden esille tuominen on kuitenkin yksi asia, joka lisää samaistumista bloggaajaan. Samaistuminen lienee yksi blogien tärkeimmistä koukuttavista ominaisuuksista. Monet hakevat blogeista kuitenkin positiivisuutta, kivoja ja piristäviä juttuja. Marinaa ja valitusta ei ole kiva lukea, mutta myös se toinen ääripää, tasaisen siloiteltu elämä kiinnostaa selkeästi joitakuita. Missä sitten menee se raja, kumpaanko ihmiset kuuluu enemmän: niihin, jotka haluavat blogeista selkeästi lukea sitä kiiltokuvapintaa ja vain kivoja juttuja vai sitten sitä samaistumista ja hieman epätäydellisempää elämää?

Pitäisikö niitä omasta mielestä selkeästi epäonnistuneita lakkauksia sitten näyttääkkään blogissa ollenkaan? Toki eri ihmisillä menee eri käsitys siitä, mikä on epäonnistunutta. Jollekkin kauan asiaa harrastaneelle tai asiaan huomiota kiinnittävälle pieni virhe strassin sijoittelussa, leiman leviämisessä tai ihan missä vaan voi olla kohtalokas, koko kynnet epäonnistuneeksi leimaava asia. Sitten taas vähemmän asiaa harrastanut ei asiaan välttämättä kiinnitä huomiota laisinkaan, vaan näkee kynnet kokonaiskuvaltaan erittäinkin onnistuneina. Joku taas kiinnittää huomionsa ihan eri asiaan, eikä huomaa virhettä siksi.

Jos epäonnistuneet lakkaukset päätyy julkaisemaan, niin en kuitenkaan näe, että on tarpeen pistää pitkää listaa siitä, mikä näissä nyt meni pieleen. Tätäkin tulee väkisinkin tehtyä itse, tavallaan selitettyä, että mitä olisi tehnyt toisin ja tavallaan tämä on kai luonnollistakin. Itse huomasin alkuaikoina listaavani näitä virheitä lähinnä siksi, että kukaan ei vaan pääsisi niistä sanomaan, vaan että olisin tavallaan itse todistetusti tiedostanut virheiden olemassaolon. Loppujen lopuksi tällainen listaaminenhan on aika turhaa, koska siinä tulee samalla huomauttaneeksi virheistä niillekkin, jotka eivät virheitä muuten huomaisi. Toisaalta voisi ajatella, että se on myös jonkinlaista epätietoista lukijoiden aliarvioimista ja arvottamista listata virheet. Miltä tuntuu lukijasta, joka lukee pitkää virheiden listaa kynsistä, joita hän itse pitää täydellisinä, eikä huomannut mitään virheitä? Tyhmältä, aloittelevalta, harrastajalta? Hankalia juttuja nämä. 

Mitä ajatuksia postaus teissä herättää? Onko virheet ok vai pitäisikö epäonnistuneet lakkaukset pitää visusti piilossa? :) Tänään myöhemmin vähän hömppäisempää postausta uutuuslakkojen esittelyn muodossa!

17 kommenttia:

 1. Haah, ehdit ekana! Mulla on nimittäin tuolla luonnoksissa kanssa juttua kynsien kanssa rankasti feilaamisesta. Tosin vähän enemmän pieleen menneen näköisiä kun sun kynnet! Noi tarrakynnetkin näyttää tuhannesti paremmilta kuin monet mun tekemät tarrakynnet, joissa paksut tarrat on pilanneet kaiken.
  Oma mielipide on se, että miksi blogissa pitäisi nähdä vain ne kynnet, jotka hivelevät silmiä kauneudellaan. Toki ymmärrän, että kaikki eivät niitä vaikkapa vain kehtaa julkaista, mutta itse voin sanoa, että blogiin on päätyneet KAIKKI kynnet, mitä olen tehnyt. Hyvät ja huonot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätinpä tulla vielä tän sulle jakamaan, jos sattuisi ettet huomaisikaan :) Eli täältä löytyy vielä mun mielipidettä asiaan, asianmukaisilla feilauskuvilla varustettuna!

   Poista
  2. Haa hei pitääkin mennä lukemaan! :) Totta joo, onhan se inhimillistä että välillä tulee vähä huonompiakin kynsiä.

   Poista
 2. Mäkin kun olen aika aloittelija, niin mun mielestä kaikki lakkauksesi ovat erittäin onnistuneita ja hienoja, niin mun mielestä sellainen listaaminen just on ehkä turhaa, kun itse en esim. huomaa noissa a ja b kynsissä mitään virhettä, ellet olisi niitä sanonut ja aloin tuijottamaan tarkemmin :) Hyvä postaus silti ja uutuuslakkojen esittelyä odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Näinhän se just on, että ihmiset kiinnittää huomionsa eri juttuihin, joten on turhaa muistutella kynsien virheistä.

   Poista
 3. Hyvä postaus! Ymmärrän ihan täysin sen ajatuksen, ettei välttämättä halua julkaista ns. epäonnistuneita lakkauksiaan blogissa. Mutta toisaalta se voisi olla myös hyödyllistä itseään ja muita varten siinä mielessä, että voi sitten vaikka postauksessaan kertoa, että tämmöistä ajattelin ja lopputuloksena tuli tämmöinen, että ensi kerralla toteuttaisin tämän paremmalla tavalla tai idea ei toiminut koska jadajada :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva että tykkäsit! :) Näinhän se on, että sekin on just hyvää blogeissa, että sieltä voi tosiaan poimia oppeja, jos joku on todennut jonkun asian epätoimivaksi ja kertoo sitiä blogissaan.

   Poista
 4. Mä ainakin julkaisen kaikki pieleenkin menneet ja välillä siitä myöskin virheet kirjaan ylös :D
  Musta on virkistävää nähdä muidenkin mokailevan, eipähän ole yksin surkeiden manikyyriensä kanssa. Vertaistukea you know ;)
  Mutta ymmärrän kyllä senkin, että jos ei halua niitä vähän huonompia julkaista.

  VastaaPoista
 5. Noi vihreät on upeat huolimatta siitä toistuuko väri mielestäsi hyvin vai ei! Noissa toisissa todellakin tarrojen rajat on ruman paksut, varmaan aika ahdistavaa huomata tuollainen, kun on ensin nähnyt kovan työn niiden eteen. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Se on kyllä inhaa kun nuo reunat näkyi niin tyhmästi. ;(

   Poista
 6. "Välillä sitä pohtii, että mitä järkeä on hienoissa kynsipiiperryksissä, jotka 'näyttävät kauniilta kaukaa katsottuna', mutta niitä ei kehtaa läheltä kenellekkään näyttää?"

  Olen ehkä outo, mutta minusta niissä on paljonkin järkeä. :) Normaalisti kukaan ei katso kynsiään (tai toisen kynsiä) sillä tarkkuudella, mikä makrokuvissa on. Kynsiä katsoessa jo 40 cm:n etäisyys voi olla tarpeeksi, että kameran paljastamia virheitä ei enää edes huomaa. Eli ei se, että pitää katsoa kynsiä "kaukaa" välttämättä tarkoita että ne kynnet näyttävät hyvältä vain kahden metrin päästä.

  Minusta kummatkaan noista kynsistäsi eivät näytä ainakaan kuvien perusteella epäonnistuneilta, vaikka näenkin, miksi nuo tarrat olivat ongelmallisia. Onkohan mulla sitten rima jotenkin omituisen alhaalla? :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta, jotkut kynnet on siis oikeasti mustakin semmoisia että ne vaan näyttää paremmalta hieman kauempaa katsottuna (esmes ne mun tässä hetki sitten tekemät maastovärityskynnet). Se on vaan sillai hassua jos pohtii että kun ollaan niin tarkkoina koostumuksista ja kimalteista, että sitten vastavuoroisesti välillä ajatellaan kuitenkin, että näitä kynsiä on parempi katsoa kauempaa. En osaa nyt selittää ajatuksiani, mutta siis oon samaa mieltä tuossa sun kanssas. :)

   Poista
 7. Mua vaan alkoi pelottaa tän postauksen myötä, kun oot julkaissut tän päivä sen jälkeen, kun julkaisin mun oman kynsitaide-fail-postauksen... :D En oo tietääkseni ikinä aikaisemmin syyllistyny näihin virheisiin ja kuuluisiin hokemiin (saatikka julkassu mitään mihin en oo ollu tyytyväinen), mutta tällä kertaa siinä postauksessa kyllä kaikkiin. Mutta no, se oli vaan lähinnä semmoinen isohko selitys siitä, miksei hiekkalakkaa kannattanut vesitarroilla koristella! :)
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hii, älä pelkää, en oo sun postausta nähnyt, mutta nyt voisin toki mennä sen katsomaan! ;D Mutta oikeasti joo ei oo tarkoitus syyllistää ketään, koska teen itse ihan näitä samoja juttuja, mutta ajattelin vain pohdiskella ääneen tänne blogin puolelle koko tätä failure-asiaa. :)

   Poista
 8. Ei minua ainakaan haittaa :D. Kynsikuvaaminen ei ole omaa lempipuuhaani ja kyllä otti päähän kun esimerkiksi ne kultavioletit kynnet mitkä viime viikolla(?) bloggasin näyttivät livenä tosi kauniilta mutta kuvissa ihan hirveiltä :D. Kamalasti heijastuksia, väri toistui rumasti ja mitähän vielä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis on niin rasittavaa kun tekee omasta mielestään kivat kynnet eikä kuvat onnistu sitten millään. Silloin ei voi kun turvautua tuohon "lempilauseeseen" että "nää näytti livenä kivemmalta." ;D

   Poista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)