lauantai 18. joulukuuta 2010

Riisimurokarkit

Kaikkea se suklaalakkoileva mieleni keksii! Suklaata kun en saa syödä (ennen jouluaattoa) ja jo kauan aikaa sitten ostettu kookosrasva pitäisi käyttää pakastimesta pois, pakko oli tehdä riisinamuja!

Riisimurokarkkejako tekisi mieli, mutta suklaat on syöty? Ei hätää! Jos kotoa löytyy tummaa kaakaota (ei siis kaakaojuomajauhetta, vaan leivontaan tarkoitettua tummempaakaakaota) niin voit tehä namusia ilman suklaatakin!

Riisimurokarkit n. 25 kpl (muffinssivuoankokoisia)

100 g kookosrasvaa
1/2 dl kaakaota
2 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
7 dl riisimuroja (voit toki tehdä myös esim. corn flakeseista!)

1. Sulata kookosrasva kattilassa, anna jäähtyä hiukan.
2. Sekoita sihdin läpi ensin kaakao, sitten tomusokeri, vanilliinisokeri ja lopuksi lusikalla riisimurot.
3. Annostele nöttösiksi a) karkkivuokiin b) muffinssi/leivosvuokiin tai c) leivinpaperin päälle
4. Koveta jääkaapissa tai muussa kylmässä vähintään 30 min ja muista säilyttää kylmässä! :)

20 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä itselleen valehtelemista räikeimmillään :D Mitä ihmeen järkeä on suklaalakossa, jos kuitenkin käyttää kookosrasvaa ja kaakaota?

    VastaaPoista
  2. ^^ Sitä järkeä, että en syö _suklaata_. :] Tiedossa on, että on itsepetosta, mutta suklaalakkoni ei koske näitä namuja, koska eivät sisällä _suklaata_.

    VastaaPoista
  3. Tiedätkö edes mistä suklaa koostuu? Avain ainesosat ovat kaakao ja rasva ja pari muuta makua tuovaa. Ja esimerkiksi taloussuklaassa on kasvirasvaa. Käyhän tutkimassa kaupan suklaatuotteiden ainesosaluettelo, JOS et tiennyt.

    VastaaPoista
  4. Noi on ihan pirun hyviä, tehtiin just eilen köksäntunnilla. Nam<3

    VastaaPoista
  5. Anonyymi: Satunpa tietämään kyllä mistä suklaa koostuu.. :) Tälläohjeella tehdyissä riisimurokarkeissa ei siltikään ole suklaata, vaan kyllä, niissä onkin kaakaota ja kookosrasvaa. Tulehan takaisin kommentoimaan, kun sinulla on luetunymmärtäminen hanskassa. Olen suklaalakossa, en kaakao, enkä kookosrasva-lakossa. :))

    VastaaPoista
  6. Jos ydistät kahvijauhetta ja vettä, mitä siitä tulee?
    SE EI OLE KAHVIA!!!!11

    Mitä tulee kun yhdistät peurunoita, maitoa ja nokareen voita ja muusaat ne keskenään?
    EI TULE PERUNAMUUSIA!

    Olen kahvilakossa :)
    Tein juuri kahvipirtelön :)
    Olen sokerilakossa :) Söin juuri hattaran :)

    VastaaPoista
  7. Hei kiitos muuten! Täytyy mennä kertomaan ihmisille, että minä tein juuri itse suklaata! Kookosrasvasta ja tummasta kaakaojauheesta ja riisimuroista tulee ihka oikeaa suklaata! :)

    VastaaPoista
  8. Anonyymi, pakko tässä nyt kertoa: jos teet kahvipirtelöä, laitat sinne kahvia. Jos syöt hattaraa, tottakai siinä on sokeria. Mutta jos teet riisimurokarkkeja, et laita sinne suklaata vaan kookosrasvaa ja kaakaota (ainakin siis tässä Sonnen ohjeessa). Eli perjaattessa et riko lakkoa, koska et laita sinne sitä lakkoainetta itessää.

    VastaaPoista
  9. Rain: Juurikin näin! :D Jokohan anonyymi nyt tajuaisi lopettaa aiheesta trollailun, kun ei kerran pääse koskaan tavoitteeseensa, en ole edelleenkään rikkonut lakkoa, lällällää. ;)

    VastaaPoista
  10. Kauhee suklaasota täälä :D Okei.. MUN mielipide on että tossa on suklaan raaka-aineet ja toi on riisisuklaata, mutta jos ei lakko ole vakavalla pohjalla niin väliäkös sillä...

    VastaaPoista
  11. Laura: Juu, minua jaksaa ihmetyttää miten joku voi noin innostua tästä aiheesta, mutta hauskaahan se on toisaalta aiheesta väitellä. :D

    Niin, ei varsinaisesti ole mikään vakava lakko, kunhan olen ilman suklaata, levyjä, konvehteja, patukoita. :) Kaakaota kyllä juon (se kun ei ole suklaata) ja sillai.

    VastaaPoista
  12. Anonyymi, Jokainen määrittää itse mitä OMA lakko koostuu, esimerkiksi monet syövät karkkilakossa jogurttihedelmiä tai suklaakeksejä, jotka olisivat itselleni karkkilakossa kiellettejä. Se ei ole sinun lakkosi, eikä kuulu myöskään sinulle PISTE.

    Sonne, oon himoinnu noita varmaan kolme viikkoa;D Laita paketis tuleen pari ;)

    VastaaPoista
  13. Hyvält näyttää ! 8) Ja helppotekosiltki kuulostaa : DD Jääks noi karkit muuten enemmän sellaseks muruks ku yrittää syyä, vai pysyyks ihan hyvin kasas ku ottaa kätee ?

    VastaaPoista
  14. Hei :)

    Blogissani on sinulle haaste:

    http://mirkame.blogspot.com/2010/12/beautiful-blogger.html

    -mirka-

    VastaaPoista
  15. Sirpale: Hihii voin pistää! ;)

    Nebu: Kyllä ne musta pysyy ihan hyvin, tosin syödessä saattaa vähä murot tipahdella. :D

    Mirka: Jee, käyn katsomassa! :)

    VastaaPoista
  16. ylläri, taas anonyymit avautuu eikä nimellään kehtaa tulla avautumaan :D mut niinhän ne kaikki tehtaat tekee suklaansa riisimuroista, kookosrasvasta ja kaakaojauheesta, eikä suinkaan miljoonasta e-koodista, maidosta, eläinperäisestä rasvasta, yms...

    VastaaPoista
  17. papercuts: Niimpä.. En tosin ihmettele, en minäkään kehtaisi väittää omalla nimelläni, että kaakaojauheesta ja kookosrasvasta tehdään oikeaa suklaata! :D

    VastaaPoista
  18. Voiko kookosrasvan sijasta käyttää voita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nytpä pistit hankalan kysymyksen.. Google kertoi että voi käyttää. :3

      Poista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)