sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Minä kynsiharrastajana

Mistä teitä lukijoita oikein tulee?! Ihanaa, että olette löytäneet tänne ja todenneet, että tuon höperön juttuja voisi vaikka jäädä seurailemaan!

Kaikkihan eivät siis ole lukeneet blogiani alusta alkaen, eivätkä välttämättä tiedä kuka minä olen, mitä minä teen ja miksi. Niinpä ajattelin, että pieni tutustuminen minuun voisi olla paikallaan. Tässä siis pieni yhteenveto minusta kynsiharrastajana:

1. Teen koristeluni luonnonkynsiin. Satunnaisesti testailen lakkaustikuille uusia tyylejä.

2. Koristelen lähinnä omia kynsiäni, mutta teen halukkaille sukulaisille ja ystävillekkin lakkauksia.

3. Olen itseoppinut, en ole käynyt kursseja tai koulutuksia, vaikka haluaisin toki, sillä tahdon aina oppia uutta tästä harrastuksesta.


4. Olen kokeilijatyyppiä. Tiedän, että en hallitse kaikkea, kukapa hallitsisi? En kuitenkaan tyydy menemään sieltä mistä aita on matalin, tahdon kokeilla kaikkea uutta! Mitä sitten vaikka siitä ei tulisi mitään, ainahan voin kokeilla. Jos lakkaukset menee päin hanukkaa, teen uudet ja naureskelen, että tuo lakkaushan oli aivan hirveä.

5. Lakkaaminen on minulle mieluisaa puuhaa. Lähes koskaan en laita kynsiä uusiksi siksi, että olisi pakko/ kun ovat liian kuluneet, vaan useimmiten lakkaan uusiksi siksi, että tahdon kokeilla jotain uutta.

6. Rakastan värejä. Rakastan värien yhdistelyä. Nudesävyt tai liian tummat sävyt eivät ole minua, mutta kynsissäni näkee oikeastaan ihan mitä vain sävyjä, sen mukaan mitä mieleni sillä hetkellä halajaa.

7. Olen harkitseva kynsilakkaostaja. Uskokaa tai älkää, minä en (useinkaan) tee kynsilakoissa heräteostoksia. Pari esimerkkiä tästä:

- Kun teen isompaa lakkatilausta ulkomaille, vie se usein monia päiviä. Syy on se, että tahdon googletella swatcheja ja varmistua, että jokainen lakka on varmasti mieluinen. Nykyään olen ryhtynyt tekemään tätä jo vähän etuajassa ja kirjoittamaan lakkahimotuslistaa, jonka näettekin tuosta oikealta.

- Ostan melko harvoin kynsilakkoja marketeista. Saatan käydä katselemassa niitä, kuten olen nyt käynyt katselemassa Rimmelin tuoksuvia kynsilakkoja ja Wet N Wildin lakkoja, mutta en ole malttanut ostaa niitä.


8. Olen perfektionisti kynsieni suhteen. Jos huomaan pienen virheen kynsissä, se häiritsee minua. Jos se häiritsee todella paljon, kynnet eivät tule julkaistuiksi tai saattavat lähteä poistoon samantien. Jos jokin Konad-kuvio ei mene juuri siihen kohtaan kuin tahdon, se lähtee poistoon. Kynsissäni en kestä epätäydellisyyttä.

9. En seuraa kynsitrendejä. En todellakaan tiedä, jos tämän kevään kuumin lakkaväri on tummansininen, sillä en noudata mitään värisääntöjä. Kynteni saattavat olla keväällä sopivasti vaaleanvihreät, mutta voivat ne olla mustatkin, jos sillä hetkellä tahdon kynteni mustiksi maalata.

10. Olen kuitenkin toki tietoinen esim. siitä, että tässä lähiaikoina on ollut muotia crackle-lakat. En vain itse pidä niistä, siksi en ole niitä ostanut tai puhunut niistä blogissa. Vaikken seuraa itse kynsitrendejä, niin seuraan useita satoja kynsiblogeja, joiden kautta vähänniinkuin pakostakin välittyy uusimmat trendit automaattisesti.


11. Seuraan uusien lakkakokoelmien ilmestymistä oikeastaan vain kolmelta merkiltä, China Glazelta, OPI:lta sekä Color Clubilta.

12. Lempi kynsilakkamerkkini on China Glaze.

13. En silti hyljeksi markettilakkoja, esimerkiksi Evelinellä on ihan mahtavia lakkoja!

14. Mavalan lakoista en tykkää. Minulla on muutama, mutta vihaan sitä pulloa, niiden hintaa ja sitä statusarvoa, jonka se on täällä Suomessa saavuttanut (minusta) olematta mitenkään erikoinen tai edes hyvä merkki.

15. Rakastan tätä harrastusta!

Tämän myötä haastan kaikki halukkaat kynsibloggaajat tai kynsien laittoa harrastavat blogittaret tekemään blogeihinsa itsestään pienen tai vähän isomman listauksen, kertokaa millaisia kynsiharrastajia te olette! :) Mistä lakoista pidätte, mistä ette? Mitä kynsiharrastus teille on? Oletteko trendien seuraajia? Ihan mitä vaan keksitte! :)

20 kommenttia:

  1. Hihii mä aijon jopa kouluttautua kynsientekijäksi 8) harrastan ite samal tavoin kynsiä niikun sä ja mäki oon yli perfektionisti. pitää tehä uudet lakkaukset jos menee pilalle 8D tykkään myös testailla juttuja 8)

    VastaaPoista
  2. Krista: Heh. ;D Millasta koulutusta suunnittelit? :)

    Ja Anonyymille, kommenttiasi ei julkaista, ketuttaako? ;)

    VastaaPoista
  3. Teinpäs;) saa toki käydä kurkimmassa::D

    VastaaPoista
  4. oon saanu monia inspiksiä tän sun blogin myötä ja muutenki nää sun kaikki postaukset ja lakkausjutut on tosi mielenkiintosii :)tän blogin kautta oon alkanu enemmän laitella kynsiä :)

    VastaaPoista
  5. oon saanu monia inspiksiä tän sun blogin myötä ja muutenki nää sun kaikki postaukset ja lakkausjutut on tosi mielenkiintosii :)tän blogin kautta oon alkanu enemmän laitella kynsiä :)

    VastaaPoista
  6. Voi, ne Rimmelin tuoksulakat ovat ihania (: Ostin itse koko sarjan kun ihastuin. Tuoksuvat oikeasti monta päivää muttei mitenkään häiritsevästi, ei leiju nenuun jos et erikseen haistele. Ainoa miinus siitä, että peittävään ja raidattomaan lakkaukseen tarvitaan kolme kerrosta.

    VastaaPoista
  7. Mmeri: Hienoa, käynpäs kurkkimassa! ;)

    Anonyymi: Vooi, kiva kuulla! :) Ja kiitos!

    Ine: Outs, pitää katsella uskaltaako niitä sitten ostaa! D;

    VastaaPoista
  8. Mikäs niissä Mavalan hinnassa sitten on vikana? :D

    VastaaPoista
  9. ^^ Muistaakseni Mavalan 5 ml lakat on 4,50 €. Jos vertaa vaikka kalliina pidettyyn China Glazeen, jotka on Suomessa 10 € ja pullossa on 14 ml, niin onhan siinä eroa. Minä en tosin osta edes ChG:tä Suomen hinnoilla. :D

    VastaaPoista
  10. kosmetologiksi =) ja sitä kautta sitte (:

    VastaaPoista
  11. Oih, mikä ihanan erilainen postaus (: Kerrankin joku muukin, joka ei tykkää Mavalasta. Ite en oo koskaan tykänny, ainut hyvä puoli niissä on ne värit. Koostumus, hinta, pullo ja suti, kaikki tökkii :s

    VastaaPoista
  12. Itse tykkään kyllä Mavalan pikakuivattajasta, tulee niin tasaista jälkeä ihan hetkessä :') Enpä oo kyllä paljon muita sitten testaillutkaan : D

    VastaaPoista
  13. Kiva postaus, diggaan muutenkin sun blogia :) Mä ostin kanssa koko sarjan niitä Rimmelin tuoksulakkoja, käytän niitä varpaissa.

    VastaaPoista
  14. Mavalan pullot jumittuu aina :( Mut ootan tosi paljon tota halpislakkaviikkoo, kuulostaa tosi kivalta!

    VastaaPoista
  15. Ensinnäkin, käsittämättömän taitava oot tekemään kynsiä! Haluaisin niin kovasti, että joka päivä mulle tupsahtais samanlaiset kynnet kun sulla!:) Ja toiseks, täältä saa tosi paljon ideoita omaan lakkailuun:)
    Sitten vielä yks ehkä hiemn tyhmä kysymys, mutta selailin oikein vanhoja näitä postauksia, ja törmäsin tollaseen Hello Kitty "avainsuojukseen" --> http://1.bp.blogspot.com/_X-7oNurQOYI/S1d8BEYPMeI/AAAAAAAABwk/dofTLVaylSE/s1600-h/uus+019.JPG eli tuo :D niin mistä oot sen hommannu? :)

    VastaaPoista
  16. Krista: Aaivan. :)

    hiutale: Kiitos! Juu sama, sen pullo ja suti on jotenkin tosi huono yhdistelmä.. :I

    Derra: Suosittelen kokeilemaan jotain muuta! Esim. Cesarsin pikakuivattavaa (oma suosikkini) kun tilaa kerralla enemmän kun yhden pullon niin tulee halvemmaksi kuin Mavala ja on ainakin minusta parempaa. ;D

    Lotta: Kiitos paljon! :)

    Anonyymi: Sama täällä, aina saa olla avaamassa niitä pihdeillä. ;D Ja halpislakkaviikko tulee kunhan minulla on aikaa toteutella!

    Soile: Voi kiitos! :) Avainsuojus on hankittu täältä: http://www.strapya-world.com/

    VastaaPoista
  17. Mä olen eksynyt sun blogiin kivojen ja monipuolisten aiheiden takia. Ja sun kirjoitustyylistä saa jotenkin sellaisen kuvan, että olet varmaan kiva ihminen ihan "luonnossakin"! :)

    Mä olen itse täysin harrastelija ja suht uusi sellainen (tai ehkä enemmänkin on-off harrastelija, mutta tällä kertaa tositarkoituksella :D). Mulle ovet aukesivat silloin, kun tajusin, että lakkoja voi ostaa ulkomailtakin ja vielä halvalla. Olen tilaillut netistä (nimenomaan ulkomailta) jo yli 10 vuoden ajan oikeastaan kaikkea mahdollista taivaan ja maan väliltä, joten en tajua, miksi tämän oivaltamiseen meni näin kauan. Sitten ryhdyin keräilemään kaikenvärisiä lakkoja ja aika pian sen jälkeen myös nail art -tarvikkeita.

    Lempimerkki on mullakin China Glaze, mutta myös Color Clubia ja OPI:a löytyy paljon. Muita merkkejä on ihan vain yksittäisiä pulloja. Pakko myöntää, että myös mun inhokki on Mavala. Ei niinkään lakan koostumuksen takia (se on mielestäni suht ok), mutta tuo pullo tai lähinnä ehkä korkki! Ah, miten vihaan sitä! :D Olen niin monta kertaa nahkat verillä yrittänyt saada noita pikku-pirulaisia auki...

    Mä tykkään ehdottomasti kirkkaista väreistä ja mitä enemmän glitteriä ja kimaltavaa, sen parempi! :D Pukeudun yleensä mustaan, joten senkin takia on kiva, että kynnet toimivat sitten väripilkkuna. Nyt alan pikkuhiljaa päästä myös käsinmaalauksen ja akryylivärien maailmaan. Jotenkin ne on vain enemmän mun juttu kuin esim. Konadit, vaikka tykkään niistäkin.

    VastaaPoista
  18. Puggie: Voi miten kivasti sanottu, kiitos! :)

    Mulla on ihan samat fiilikset Mavalaa, kohtaan, se korkki osaa olla niin hankala välillä (aina) että Mavalan lakat jää siksikin käyttämättä! :D Ja China Glaze vaan on paras! ;)

    VastaaPoista
  19. en ole mikään taiteilia,omat luokka kaverini usein ihastelevat kynsiäni mutta en todellakaan osaa kaikkea(paljo mitään)
    omistan noin 20 kynsilakkaa,muutaman arkin kynsi tarroja..
    ensikerran kun luin blogiasi JÄIN KOUKKUUN!! en voinut enää olla lukematta!:) hiihto loman jälkeen kaverini ihmettelivät että miten oon yht äkkiä niin kauheen innostunut kynsi harrastuksesta,ja tuntuu että opin koko ajan vain enemmän lukemalla blogiasi;)älä ikinä lopeta!!

    VastaaPoista
  20. ^^ Aaw, voi kiitos. :D En ole lopettamassa! ;)

    VastaaPoista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)