keskiviikko 1. elokuuta 2012

Maalari maalasi kynsiä, simppelisti oranssia ja pinkkiä!

Minulta usein kysellään, että miten mä oikein keksin nää mun kynsi-ideat, mistä ne ideat oikein tulee. Tässä teille kertomus mun aivotyöskentelystä, josta lopputuloksena alla olevat kynnet.


Näiden kynsien idea syntyi taas palapeli-menetelmällä; ensin on yksi lakka, jota pitäisi testata, koska olet unohtanut sen olemassaolon (China Glaze - Riveting). Riveting osoittautuu hyvin levittyväksi, intensiivikseksi oranssiksi, joka peittoaa aiemman ihkuoranssin ChG:n Orange Marmaladen mennen tullen.

Et kuitenkaan tahdo pelkkiä yksivärisiä kynsiä, joten päätät taas tehdä manikyyrin, jossa on joka toinen kynsi eri värinen. Tahdot suunnilleen samaa koostumusta olevan lakan, joten vertaat Rivetingiä kiekolla oleviin lakkoihin ja toteat, että oranssi ja pinkki näyttävät kivalta yhdessä. Ajattelet kuitenkin, että otetaan taas monta kärpästä yhdellä iskulla, joten valitset pinkin kokeilemattomien pinkkien listasta kun siellä löytyy sopiva koostumuskin (Zoya - Gilda). Gilda on hyvä levittymään, mutta todella ohut ja Zoyan sivellin ei edelleenkään ole minun juttuni.

Kello alkaa olla paljon, joten on aika koristella kaksiväriset kynnet. Tarrat voisi olla sopiva vaihtoehto näihin, mutta istut väsyneenä sohvalla ja tarrat sijaitsevat käden ulottumattomissa, kauemmassa lipastossa. Et jaksa nousta sohvalta kurottuaksesi tarroihin, joten nappaat sohvan viereisestä laatikosta (johon yletyt ilman nousemista) vielä yhden kokeilemattoman lakan, jolla voit hoitaa koko koristelun loppuun (Orly Instant Artist - 24 K Glitter).


Heität pari viivaa ensin peukaloon pystyyn, mutta huomaat, että se näyttää vähän tyhjältä ja oudolta. Jatkat viivoja toisinpäin ja huomaat ruuduttaneesi peukalon kynnen kokonaan. Siirry etusormeen, heitä pari viivaa vinoon ja sillä hyvä, jätetään sävyä vähän enemmän näkyviin. Keskisormeen tee sama kuvio kuin peukussa ja nimettömään taas vähän harvempaan viivoja, kuten edellisessäkin pinkissä kynnessä. Viimeiseksi vielä pikkurilliin ruudukkoa, mutta jätetään vähän sävyäkin näkyviin ettei oo kaikki kullan peitossa.

Vielä päälle pikakuivattavaa, tällä kertaa INM Northern Lights hopeaa top coatia (saatu), sillä sitä et ole vielä kunnolla testannut ja tahdot säästää luottopikakuivattavaasi, ettei se lopu ainakaan kesken. Tuo INM on siitä kätevä, että hologlitterin määrää voi itse annostella siten, että jos et halua sitä holoa paljoa vaan haluat pitää sitä normalina päällyslakkana jonkun lakan päällä (kuten minä näissä kynsissä), niin et vaan ravista sitä pulloa ennen levitystä. Se glitter vajoaa aina pohjalle ja jos sen tahtoo lakan sekaan, niin pulloa pitää voimakkaasti ravistella.

Tadaa, sitten kynnet ovat valmiit!


Niinkun mä oon aiemminkin sanonut, niin 95 % mun omasta mielestäni parhaimmista kynsi-ideoista pälkähtää mun päähän juuri sillä hetkellä, kun oon nukahtamassa. Silloin mun aivot on jossain hypertilassa miettimässä uusia yhdistelmiä, joten ideoita kyllä syntyy. Usein joudun pomppimaan kesken nukahtamisen sängystä ja kirjaamaan ideat ylös, ettei mee toteutukset sivusuun. Tietty osa ideoista tulee muista blogeista ja asioista joita ympärilläni näen. Oonhan mä inspiroitunu jo kertaalleen ympäröivästä ja muiden blogeista/kuvista inspiroitumisen mainitsen aina lakkauksen yhteydessä. :)

Miten teidän kynnet syntyy, onko samanlaista palapelimeininkiä vai onko teillä aina tarkka kuva mielessä kun ryhdytte väkertämään kynsiä? ;D


Tämä postaus oli ajastettu.

35 kommenttia:

  1. Kyllä mullla yleensä on jo aika tarkka visio siinä vaiheessa kun alan lakkaamaan. Sitä ennen ideat saattaa kehittyä kyllä pitkäänkin, muuttua ja yhdistyä. On tietty sit niitä päiviä kun se visio ei vaan halua kynnelle. Silloin tarvii vaan yrittää uudelleen, muuttaa ideaa tai keksiä jotain ihan muuta.

    Kaunis toi oranssi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riveting on kaunis kyllä. ;D Oo, olisinpa mäki yhtä suunnitelmallinen kynsien kanssa. :D

      Poista
  2. Ihanat kynnet ja naurattaa toi juttu et miten keksit noi :D Ittekki oon just samanlainen: Vois koristella tarroilla, mut ei jaksa hakee niit parin metrin päästä :D

    VastaaPoista
  3. Usein mulla on tarkka kuva päässä millaset kynnet teen, mutta useimmiten muutan suunnitelmaa lennossa, koska joku ei näytäkään kivalta tai en vaan osaa. :D
    Ja kivat kynnet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mullakin joskus joku kuva, mutta usein ne suunnitelmat sitten muuttuu syystä tai toisesta. ;D

      Poista
  4. Ihanat lakat! (ja munhan ei pitänyt tykätä oranssista, ei)

    Noudattaisikohan samaa tekniikkaa ja heittäisi tuolta parit testaamattomat lakat kynsille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa heittää testaamattomat kynsille. ;D

      Poista
  5. Upeat kynnet!

    en muista kysyinkö jo tästä asiasta mutta kuitenkin. onko mimaxin xl leimasin hyvä/toimiva?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Kysyit joo tuolla aiemmin, kyllä se toimii hyvin. :)

      Poista
  6. Hauska yhdistelmä oranssia ja pinkkiä. Kaiken lisäksi koostumuksetkin sopii ihansti yhteen (:

    Mulla kynsi-ideat tulee unissa: kerran näin unta, että tein kadulla ihmisille ilmaiseksi lakkauksia (voi herran jumala sentään!) ja asiakkaat aina saivat toivoa mitä heille lakkaisin.
    Sitten vaan aamulla kirjotin kaiken ylös.
    Siitä unesta on kulunut kohta varmaan puol vuotta, ja mulla on edelleen toteuttamatta osa ideoista, niitä siis riittää! ;)

    Samoin mulla tulee ideoita kynsiin, kun mä katselen muutamaa lakkaa vierekkäin. Outoo, mut sillon mulla tulee mieleen sekunneissa, että millasen lakkauksen mä tahdon ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Vau, vähänkö kätevää! Mäkin oon joskus nähny unta kynsilakoista, muttei kyllä mitään uutta ja valaisevaa ideaa jääny niistä unista mieleen. ;D

      Poista
  7. Yksinkertaiset, mutta tosi nätit! :3

    VastaaPoista
  8. Kivat kynnet, ja ihanan värisiä nuo oranssi, ja pinkki! (:
    ..mun kynnet syntyy milloin mitenkin, usein kuitenkin vetäisen vaan hatusta jonkun yhden lakan, jonka ympärille alan kehittelemään jotain sitä mukaan, kun lakkaan.. Yleensä lopputulos on sitten sellainen, jota en aijemmin ollut mielessäni kaavaillut, mutta silti aina yhtä tyytyväinen lopputulokseen.. (..tai ainakin melkein aina..) (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta! :) Mullakin usein joku lakka kutkuttaa mielessä ja siitä se palapeli sitten lähtee. ;D

      Poista
  9. Ihanan kirpsakka lakkaus :) Itsellä lakkavalikoima on vielä sen verran pieni, että usein kynsikoristelut syntyy mitä-en-oo-hetkeen-käyttänyt-ajattelulla, mutta viimeisimmän lakkauksen tein teeman ympärille: olympialaiset. Hieman haastavaa tosin oli, kun ei ollut sopivaa vihreää lakkaa (yks olympiarenkaiden väreistä), eikä dotting toolia, enkä jaksanut etsiä ohutta sivellintä mistään. Kaiken lisäksi pikakuivattaja oli todella tönkkö ja kaikki muut päällyslakat sotkee koristelut :D Muutama haaste. Ens kerralla mietin ehkä hieman pidemmälle, että mitä tarvikkeita ja lakkoja multa löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Aww, ois jotenki ihana jos vois suunnitella lakkaukset tuon perusteella, koska nyt musta välillä tuntuu et monet ihanat lakat vaan makaa laatikossa kun ei ehdi käyttää niin usein kuin tahtois, kun pitäis uusiaki aina testailla. :/

      Poista
  10. Hienot ! ja mulla menee yleensä sillee et katon esim jostaki googlen kuvahausta maisema kuvia ja sit rupeen tekeen sitä maisemaa kynsiin :)

    http://saras-nails.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Googlen kuvahaku on hyvä apu. D;

      Poista
  11. Nätit kynnet :)

    Itsellä tulee paljon ideoita ennen nukahtamista, mikä on yleensä aika rasittavaa, sillä en enää jaksa nousta kirjaamaan niitä ylös. Toisaalta jo jonkin lakan näkeminen saa päähäni ideoita joita on vain pakko toteuttaa (ja myös ostaa se lakka...)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Heh, jep. ;D Kun vaan muistaisi ne kaikki ideat!

      Poista
  12. Ihanat kynnet! Rakastan noita värejä. Mistä ostat Zoy... Zoyoja? Zoya-lakkoja? (Vaikea sana taivuttaa. :D)
    Mää en oikein tiedä mistä keksin aiheita omiin kynsiini. Joskus ympäristöstä ja joskus toisten kynsistä. Piirrän kynnet yleensä ensin paperille, mutta ei niistä sitten käytännössä ikinä tule samanlaiset kuin alkuperäisessä suunnitelmassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta! Ostin Huutonetistä nää mun Zoyat. ;D

      Poista
  13. Mahdottoman ihanat kynnet:)! Olen kateellinen sinun täydellisille kynsillesi>:)
    Tämä ei asiaan liity mutta haluisitko sanoa, miten osaat tehdä niitä siistejä ja pyöreitä pilkkuja kynsillesi:D? Tuo voi olla typerä kysymys, mutta minulla se ei koskaan onnistu, onko siihen joku tekniikka, vai vain vakaa käsi:)?

    Löysin tämän blogin vasta vähän aikaa sitten, ja onneksi löysin! Teet niin upeita kynsiä, että huh huh! Jatka samaan malliin;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :) Teen pilkut dotting toolilla: http://sonnela.blogspot.fi/2011/09/videoviikko-toivetutoja.html

      Kiitos kivasta kommentista, mukava saada tällaista positiivista palautetta! :)

      Poista
  14. Aivan hurjan herkulliset kynnet! Ite vaan läiskin yleensä ytlsästi yhtä väriä kynsiin ja thäts it. Tämä siksi, että mulle on pinttynyt asenne "ei kukaan näitä kato ja kuluu pois kumminkin..."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! No voi ei, äkkiä tuo asenne pois! ;D Hih.

      Poista
  15. Miten sun mielestä kannattais menetellä jos kynsinauha repeää? tai itelläni kävi pari päivää sitten silleen et oli yhestä k.nauhasta tullu sellanen "tikku" jonkasitte yritin saada hellävarasesti pois, nii repeskii koko nauha ja verta tuli ihan silleen kunnolla koko kynnelle. et miten sais sen sitten kuntoon ja hoidettua? ei nyt oo kauheen kipee, mut en uskalla oikeen tehä sille mitään ku pelkään et vaa pahennan tilannetta :D kiitos jo etukätee :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, ei sille varmaan oikein voi tehdä mitään muutakuin koittaa olla koskematta siihen. Saitko sen irti kuitenkin sillee ettei se törrötä mihinkään? Jos törröttää, niin koita varovasti kynsisaksilla leikata mahdollisimman lyhyeksi.

      Poista
  16. Tere! Nyt pukkaa kysymystä joka on pyörinyt mielessä jo pitkän aikaa, eli: Kuinka saa glitterlakan pois kynsistä helposti? Minulla on yksi ihana glitterlakka, vaikkakin kuivuu tositosi hitaasti ja sotken sen kanssa aina ja vaikka se onkin äärimmäisen kettumaista ottaa pois. Joka kerta kun tulee aika poistaa lakat kynsistä, saa hinkata ja raapia ja hangata, tuhlata monta vanulappua ja puoli pulloa kynsilakan poistoainetta. Joka kerta kiroan että pitikin taas laittaa tätä, mutta seuraavaan kertaan se taas unohtuu koska lakka on niin ihanaa.. Nyt vinkit kehiin, kynsien leikkuu ei ole vaihtoehto!

    ♥ Leetta

    VastaaPoista
  17. Tere! Nyt pukkaa kysymystä joka on jo pitkän aikaa pyörinyt mielessäni, eli: Kuinka sa glitterlakan helposti poistettua? Omistan yhden iihanan glitterlakan, joka kuitenkin on äärimmäisen kettumainen poistaa kynsiltä. Saa hinkata ja raaputtaa ja hangata, kuluttaa monta vanulappua riekaleiksi sekä löträtä puolipullollista kynsilakan poistoainetta. Jokaikinen kerta tätä lakkaa kynsiltä poistaessani kiroan sen, mutta asia unohtuu aina kun meinaan tehdä uuden lakkauksen kynsille, on se niin ihana.. Nyt ideat kehiin, kynsien leikkuu ei ole vaihtoehto!

    ♥ Leetta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Foliomenetelmällä lähtee parhaiten kaikki lakat, katso täältä lisää foliotekniikka -kohdasta: http://sonnela.blogspot.fi/p/sanasto.html :)

      Poista
  18. Moi! Mä oon yrittäny ettii China Glazejä kaupoist, mut mä en löydä niitä mistään! Mulla on vaa Essieitä, Opeja, Orlyjä ja muita mut ei China Glazei... mistä sä niitä ostat? :) T. Embbuuh

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Nykyään ei China Glazea saa kaupoista juurikaan muualta kuin nettikaupoista. Esim. CesarsShopista löytyy, samoin Adeninasta ja Mimaxilta. :)

      Poista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)