keskiviikko 5. elokuuta 2009

Omena-kaurapaistos kera vaniljajäätelön

Heippa taas.

Vaikka suurinosa oikealla näkyvään postaustiheyskyselyyn vastanneista onkin sitä mieltä, että sopiva postaustahti on vain kerran päivässä, ajattelin silti tehdä erillisen ruokapostauksen tällepäivälle.

Niille, jotka eivät jaksa lukea kuvaosuutta niin tarkasti, tässä ohjeet kirjallisena:

Omena-kaurapaistos

aineet:
pari sopivan kokoista omenaa oman maun mukaan
2dl kaurahiutaleita
0,5dl vettä
75g margariinia
voita/margariinia voiteluun
0,5dl sokeria kaurahiutaleseokseen
kanelia omenoiden päälle
sokeria omenoiden päälle


Seuraavassa ohje vaihe vaiheelta, suluissa näkyvät ovat asioita joita EI kuulu tehdä, mutta jotka minä samalla toteutin ruokaa tehdessäni. Kuvat aukeavat suuremmiksi napsauttamalla niitä!


1. Kuoritaan omena(t) ja poistetaan niistä siemenkota/kodat.

2. Voidellaan vuoka, itse voitelen mieluiten Flora Culinessella, mutta sitä ei nyt ollut joten Lidlin voi saa kelvata.
(Ihmetellään, miten "kevyempi olo"-mainos tunki itsensä JUURI tähän kuvaan ja mietitään miten sarkastiselta se näyttää tuossa voin vieressä)

3. Halkaistaan omenat ja pistetään lohkoiksi.
(Tässä vaiheessa huomataan, että yksi iso omena ei riitä vaan täytyy kuoria ja viipaloida toinenkin, hermostutaan laastarilla teipattuun kynteen ja heitetään laastari roskiin)

(4. Todetaan, että ei perkele, eihän tällä rampasormella voi poistaa siemenkotaa! Ei kuitenkaan huudeta äitiä paikalle, vaan taistellaan omena sinnikkäästi siisteiksi lohkoiksi)

5. Laitetaan omenalohkot siistin sieviin rivistöihin vuoan pohjalle, suunnilleen, että se nyt jotenkin peittää vuoan. Jos joku tahtoo enemmän omenia, senkus laittaa.

6. Mitataan mikronkestävälle lautaselle 75g voita, ettei jää liian kevyeksi tämäkään herkku.

7. Sulatetaan voi, kannattaa laittaa lautasen päälle toinen lautanen kanneksi, ettei voi präiskyile ympäri mikroa.
(Eikä kuvailla itseänä linssiludena mikron pinnasta..)


8. Sulatettu voi laitetaan isompaan kippoon, sekaan 0,5dl sokeria.

9. Sekaan 2dl kaurahiutaleita.

10. Sekoita, seoksen tulisi nyt näyttää kutakuinkin tältä.

11. Omenoiden sekaan 0,5dl vettä.

12. Ripotellaan päälle REILUSTI kanelia ja sokeria.


13. Tässä vaiheessa toim. huom. että uuni kannattaa laittaa ajoissa päälle, uunin lämpeneminen vie n. 15 min uuneista riippuen. Astelukuhan on se 225.

14. Ripotellaan kauraseos omenoiden päälle. Tuota kauraseosta tuli nyt aikapaljon, lähes peittämään omenat, mutta jos joku tykkää enemmän "mustikkapiirakkamaisesta" päällyskerroksesta (aka että päällysseosta tulee vain vähän päälle) niin tekee sitten vähemmän tuota kauramössöä.
(Ei, en saanut kamerannauhaa eliminoitua kuvasta, valitan ;( )

Ja eikun uuniin, n. 20 min!

20 min on pitkä aika ja siinä ehtii tehdä kaikenlaista..


.. olla odottavaisena..


..tylsistyä..
..pelleillä peilin avulla..


..muistuttaa rakasta isosiskoaan..
..miettiä millä lakkaa seuraavaksi kyntensä, olisiko China Glazen For Audrey hyvä?..

.. vai sittenkin Anytimen Auringonkukka-lakka?..

.. ehtii myös näyttämään miten huonosti kohtelen kynsilakkojani heittämällä ne vaan yhteen laatikkoon, hyi minua..

.. ehtii esittelemään yhden lempilakoistani, O.P.I Do you lilac it?..

.. ehtii harmittelemaan katkenneen kynnen kohtaloa ja miettimään miten sen paikkaisi mahd. huomaamattomasti..



.. ja ehtii esitellä teille herkullista esitettä! Omnomnom.

Jossa ohje porkkanakakkuun! Olkaa hyvät. Enpä ole testannut, mutta voin kuvitella, että varmasti on hyvää ja jos kerran on helppokin niin pakko joskus kokeilla.

Sen 20 minuutin aikana ehtii myös keittämään kahvia "Oot sitte teetä ruvennu viimeaikoina keittämään?!"- Mikko (en vissiin keitä kovin vahvaa kahvia?) ja tekemään vaikean päätöksen puhtaina olevista muumikupeista, mikä pääsee käyttöön?

Ehtii myös ottamaan vaniljajäätelön pakkasesta sulamaan juuri sopivaksi nautittavaksi lautaselle..

..ehtii myös käydä yläkerrassa koneella järkyttymässä uusista kommenteista ja samantien muistaa rientää alakertaan kanelintuoksuiseen uuniin kurkistamaan, että JEE paistos on valmista!

(Ette muuten usko, että Mikko söi tuota pastakastikkeen kanssa. Kyllä. En voi käsittää.)

Hyvää ruokahalua kaikille!

4 kommenttia:

  1. Hyvän näköistä ;3.

    VastaaPoista
  2. Ja hyvää se olikin vaikka nyt itse sanonkin. 8-)

    VastaaPoista
  3. Ihana kamera. Ja oi mistä oot saanut käsiisi tuon sen seitsemän leivosta (vaimikälieolikaan)- kirjasen. MMMM kukakohan jaksaisi meillä leipoa.

    VastaaPoista
  4. Tuon kirjasen saa täältä tilattua ilmaiseksi http://www.dansukker.com/Default.aspx?ID=292 ! No jaksaispa joskus leipoa niin. ;<

    VastaaPoista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)