keskiviikko 19. syyskuuta 2012

DIY leimauslaattakansio!

Ootteko tuskailleet leimauslaattojen säilytyksen kanssa? Ette ole yksin, itse oon kanssa tuhannet kerrat kironnut kun oon joutunu etsiä laattoja jostain laukun pohjalta, että eikö näille nyt tosiaan oo mitään kätevämpää säilytysratkaisua. Bundle Monsterin laattakansiota kuolanneena päätin tehdä kansion itse, sillä tuo kansio jäisi mulla pieneksi heti ja haluan ehdottomasti, että laatat on sitten samassa kansiossa eikä ympäriinsä eri kansioissa. Kävinpäs sitten eilen Suomalaisessa kirjakaupassa ja tein pari ostoa.

Tässä teille tuto DIY laattakansioon. Tähän tekemääni laattakansioon mahtuu näillä eväin 80 laattaa ja noita lisätaskuja voi ostaa niin paljon kuin tarvitsee lisää. :)

Tarvitset:

- Normaali rengaskansio (linkki), 2,50 €
- Käyntikorttitaskuja paketillinen (linkki), 3,90 €
- Teippiä, kirkasta, mikä vaan käy. Minulla kirkasta pakkausteippiä
+ tietty niitä laattoja, joita tahdot kansioon tunkea!


Erilaiset keräilykorttikansiot (jääkiekkokorttikansiot! ;)) voivat toimia ilman sen kummempaa säätämistä, jos niissä on sopivat aukot laatoille ja jos niissä on sellainen taskusysteemi että laatat ei pääse valumaan luukuista pois kun kansiota kääntelee. Näissä mun ostamissa taskuissa aukko on sivulla, joten laatat luisuu, jos ei niitä jotenkin saa "kiinnitettyä". Keräilykortithan ei itsestään luisu, mutta laatat luisuu kyllä, siksi voi olla haasteellista löytää sopivaa kansiota jos ei sitä vähän tuunaa.

Elikkäs tuetaan laatat kansioon teipillä. Ota teippiä, kierrä se teippipuoli päällimmäisenä rullaksi ja iske laatan takaosaan kiinni. Varsinkin Konad/BM-laattojen taakse saattaa olla hankala kiinnittää teippiä kun siinä on se luistava pinta, mutta älä huoli, teipin on tarkoitus vain hieman lisätä kitkaa ettei laatat vallan lentele lokeroistaan. Toinen vaihtoehto on kiinnittää rullattu teippi lokeron sisälle ja painaa laatta kiinni teippiin. Kumpi tahansa keino toimii.

Näin ne pysyy siellä kiinni, mutta laatat saa helposti pois lokeroistaan käytön ajaksi. Koitin riehua tuon kansion kanssa, mutta laatat pysyy paikallaan, eikä lähde itsekseen lentelemään, jos ei niitä itse sieltä ota. Kätevää! Näin pysyy myös laatat järjestyksessä ja tietää heti mistä minkäkin laatan löytää (jos vaan muistaa numeron. ;D)

Tältä se näyttää valmiina ja täytettynä:


Olem happyeh kun vihdoin sain laatat järjestykseen. Joudun tosin hakemaan vielä toisen satsin noita käyntikorttitaskuja, kun noita laattoja on vähän enemmän kun laki sallii. ;D

Mitenkäs te säilytätte laattojanne? :) Oliko hyötyä tästä vinkkauksesta?

PSSST, huomatkaa alla oleva, aiemmin tänään ilmestynyt postaus! :)

30 kommenttia:

 1. Tollanen olis kyllä hyödyllinen, jos omistais noin paljon laattoja :D Mulla on kolme, joten ne menee ihan hyvin minigrip pussissa muitten konad juttujen kanssa (:

  VastaaPoista
 2. Kiitos taas kerran Sonne näistä ihanista säilytysvinkeistäsi! <3 Tämä ehdottomasti tulee käyttöön ja aijon heti kunhan paranen tästä keuhkokuumeesta käydä kaupungilla ja ostamassa rengaskansion ja käyntikorttitaskuja!

  Nimimerkillä, glitterit, microhelmet yms. pienissä purnukoissa olevat on lasipurnukassa, kynsilakat vanupuikoista tulleissa laatikoissa (tosin niitä on mulla vasta viisi..) sekä kynsilakkojen korkeissa pisteet.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, aww, kiva että oot saanu vinkkejä, siks mää niitä tänne koitan jakaa ainaku saan jotain päähäni. ;D Ja paranemisia!

   Poista
 3. Tietenkin unohtui sitten jotain siitä viestistä; tällä hetkellä laattani ovat kuminauhoilla kiinni..

  VastaaPoista
 4. Se arvonta, minkä teit oli tosi kiva! Vois olla parempi ja kivempi ehkä (jos joskus vielä teet sellasen) että olis enemmän voittajia ja sitte jokainen niistä ei sais ihan niin monta lakkaa kuin nytte :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepsis, sitä mäki ensin mietin että laittais useampaan osaan palkinnon, mutku en tienny arvontaa julkistaessani että paljoko saisin kasaan tavaraa. ;D

   Poista
 5. "Koitin riehua sen kanssa" :---D Lensi iltakahvit nenästä!
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :'DD Noku halusin pistää sen koetukselle että laatat varmasti pysyy ennenku neuvon teille tällaista ohjeistusta. ;D

   Poista
 6. Todella hyödyllisen näkönen homma :) Itellä viel onneksi riittää laatoille säilytykseen tuon pakkini pikkulokero (http://fewstepsfromhere.blogspot.fi/2012/09/hulluna-kynsiin.html esittely) mut tätä vois harkita jos noita laattoja alkaa sen lain salliman rajan yli tulla ;)

  VastaaPoista
 7. Mulla on vastaava systeemi mutta säilytyslehdet on keräilykorteille tarkoitettuja, 9 per sivu menee laattoja ja pysyvat hyvin paikoillaan. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on sit kätsyä jos pysyy ilman tuunausta paikallaan. ;D

   Poista
 8. Hei ihan mahtavaa! Mullakin on laatat jääkiekkokorttitaskuissa, ja ne kyllä luisuu niistä ärsyttävästi. Ei ollut tullut mieleenkään laittaa niitä sitten teipillä kiinni, hehe :D No kiitos tästä postauksesta :)

  VastaaPoista
 9. Mulla oli aiemmin laatat kans keräilykorttitaskuissa kansiossa, mutta nyt ne on ihan vaan pystysuorassa pinossa muiden leimaustarvikkeiden kanssa pienessä muovikorissa. Myin pois kaikki vähänkin epäkiinnostavat laatat ja jäljelle jäävät ehkä n. 25 laattaa mahtuvat hyvin sinne koriin :)

  VastaaPoista
 10. Tuli ihan huono omatunto, kun omani ovat survottuna läpinäkyvään meikkipussiin.... :D Mutta hyvä idea! Rupesin jo miettimään missä velipojan jääkiekkokorttikansio on....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voooih. :'D Hah! Kaikki vanhat korttikansiot vaan ahkeraan käyttöön. ;)

   Poista
 11. Mahtava idea! (; Saanhan apinoida? Pitäs raahautua eka ostamaan tarvikkeita :D Tällä hetkellä laattojen + muiden leimausjuttujen säilytys onnistuu ikean muovirasiassa. Sellasissa mitä saa monessa eri värissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat tietty, siksihän mä näitä tänne jakelen että voisitte saada näistä ideaa omaan säilytykseen. :)

   Poista
 12. Mahtava idea! (; Saanhan apinoida? Pitäs raahautua eka ostamaan tarvikkeita :D Tällä hetkellä laattojen + muiden leimausjuttujen säilytys onnistuu ikean muovirasiassa. Sellasissa mitä saa monessa eri värissä.

  VastaaPoista
 13. Postasin juuri tiistaina päivällä omaan blogiini uuden käyntikorttikansioni. :DD Ihan mahtava ideahan toi on. Omani oli ennen pinossa. Mites se menikään, great minds think alike, niihän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, juuri näin! :D Miksen mää törmänny moisiin kansioihin meidän Suomalaisessa. :/

   Poista
 14. ooh paljonko sulla on laattoja tällähetkellä? Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliskohan niitä joku 90.. 8-) Oleppas hyvä!

   Poista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)