perjantai 14. syyskuuta 2012

Halkeilee, ei halkeile, halkeilee..

Crackle-lakkaus minulla? Joskus hyvin hyvin harvoin kyllä.


Käytin näissä:

China Glaze - Lightning Bolt (valkoinen crackle)
China Glaze - Liquid Leather (musta creme)
China Glaze - Black Mesh (musta crackle)
China Glaze - White Out (valkoinen creme)

Cracklet ei oo välttämättä niin helppoja kuin voisi ajatella. Jonkinlaisen tuloksen saa ihan varmasti vain länttäämällä kräklet lakkauksen päälle, mutta että saisi mieluisan tuloksen (omaa silmääni miellyttävän lähinnä, hoxhox, subjektiivinen mielipide!) niin pari juttua, joihin oon kiinnittänyt huomiota:

1. alla olevan lakan tulee olla täysin kuiva ennen cracklelakan laittoa (muuten crackle ei halkeile ollenkaan tai halkeilee huonosti)
2. tarpeeksi lakkaa siveltimeen (kuivalla siveltimellä ei tuu hyvää jälkeä)
3. koittaa saada koko kynnen alue lakattua mahd. vähin vedoin
4. jos tahdot pientä cracklea (kuten minun kuvassa), niin laita ohut kerros cracklea ja jos tahdot isompaa cracklea, ns. kraatereita (:D) niin laita paksumpi kerros crackle-lakkaa.

Haastavinta itselleni on ehkä tuo, että odotan tarpeeksi kauan, jotta alin lakka on varmasti kuiva. Yleensä turvaudun crackle-lakkoihin silloin kun olen kiireinen tai laiska, joten en jaksa usein odotella tarpeeksi kauan, eikä crackle-efektiä muodostu mielestäni tarpeeksi. Sitten taas poistellaan lakkauksia kun ei ookkaan kivat ja kirotaan, että ois vaan pitänyt jättää cracklet kaappiin ja laittaa yksiväriset lakkaukset. ;D

Mitäs te ajattelette crackleista, onko ihan menneen talven lumia, vai käytättekö vielä? :)

Psts, illemmalla vielä luvassa ostospostausta. 

20 kommenttia:

 1. Mä käytän kyllä satunnaisesti, ja aina eilisen lakan päälle että alempi lakka on varmasti kuiva. Varsinkin silloin tulee käytettyä kun totean että täähän on ihan tylsä yksinään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Mä taas oon kuulu joiltain että cracklet ei toimis vanhan lakkauksen päälle? :o Johtuisko sitten top coatista+

   Poista
 2. Minä tykkään hirveesti crackleista! Jotenkin ne sopii omille kynsille ja aina olen ollut tyytyväinen kun olen cracklea käyttänyt. Löytyy niin halpoja kuin kalliimpiakin crackle-lakkoja, suuria eroja en ole hintojen välillä löytänyt.

  Tykkään itse tehdä vähän paksummalla kerroksella, juurikin noin kraaterinomaisesti ;)

  VastaaPoista
 3. kyllä mä käytän välillä ja tykkään

  VastaaPoista
 4. Parhaillaan on kynsillä Seppälän alelaarista kalastettu crackle. Eli siis käytän. Vähän vaihtelevaa jälkeä noilla herkästi tulee. Itsekin tykkään enemmän pienestä kuviosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tulee joo, ite kanssa tykkään pienemmästä kuviosta. :)

   Poista
 5. Mulla ei ole itseasiassa yhtään crackle-lakkaa, jotenkin en ole tykännyt siitä "kuviosta"... Kuitenkin oon viimeaikoina alkanut esim tuolla fb-kirppiksellä katsella, josko joku myisi mulle kokeiluun halvalla jotain :D En vaan osaa päättää mikä olisi se väri, mikä olisi monikäyttöinen mutta silti tykkäisin siitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohops, hanki musta tai valkoinen, ne on varmaan monipuolisimmat. ;D

   Poista
 6. Itse en ole hankkinut ainuttakaan, ainakaan vielä, mutta kyllähän noita muiden kynsillä edelleen ihan mielellään katselee. :)

  VastaaPoista
 7. Ite tykkään crackleista, koska ne on niin jänniä kun ei tiedä millaiset halkeamat tulee ja on mukava yhdistellä eri värejä keskenään ja yllättyä miten ne sopii yhteen! :D Kivat noi sun kynnet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kyllä, aina tulee vähän erilainen tulos. ;D Kiitti!

   Poista
 8. Mä kyllä tykkään, mulla vaan on aika heikonlainen värivalikoima crackleja. Musta toimii aina. Alkukesästä löysin IsaDoran valikoimista metallisen vaaleansinisen ja vaaleanpunaisen glitter-cracklen, ne on aika makeet, vaaleanpunainen on just cool mustan lakan päällä ja tuota sinista tykkään käyttäähelmiäisvalkoisen parina.

  Mulla on myös tuo valkoinen China Glazen crackle, ja sen kuviosta en tykkää yhtään. Jää just tuollaiseksi "siimamaiseksi", eikä halkeile kunnolla. Kerran oon tainnut sitä käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakaan ei oo kun kolme cracklea, musta, valkoinen ja minttu. ;D Se jää kyllä vähä hassuksi!

   Poista
 9. Mun mielestä noi cracklet on jotenkin vieläkin kivoja:) magneettilakoista en syty vieläkään mutta nämä on kyllä helppoja ja supernopeita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkäisin magneettilakoista jos ne ois vaaleampia ja toimis kunnolla. :/

   Poista
 10. Cracklet on musta kivoja, kun niitä ei käytä liian usein. Perus msuta ja valkoinen ovat tosi käteviä ja esim värikkään lakkauksen päällä tosi kivan näköisi. Pinkki-musta on myös yhdistelmä, jost atykkään koasti crackleissa. Viimeisimpänä ihastuksena on ehdottomasti glitter-crackle, joka oli pakko saada testiin, vaikka olinkin jo vannonut, etten enää osta uusia crackleja, kun pitää ne vanhatkin käyttää pois. En kovin usein crackleja käytä, mutta jotenkin toivoisin useammin käyttäväni. esim ranskikseen saa kivaa särmää cracklella ja tuo glitterinen crackle tuo taas paljon uusia kivoja ideoita mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, liikaa käytettynä niistä menee se hohto kyllä kokonaan. :o Mä niitä glittereitä joskus katoin, mut sit en jotenki innostunu (ainakaan vielä).

   Poista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)