torstai 21. marraskuuta 2013

Syksyinen skittlette

Skittlette on kohtuullisen uusi termi kynsiharrastuksen keskuudessa. Voisi ajatella, että jos skittle on perinteisesti ollut lakkaus, jossa jokainen kynsi lakataan erilaisella (monesti kirkkaalla) värillä, niin skittletten voisi ajatella olevan vähintään parilla eri värillä lakattavat kynnet, jotka on lisäksi koristeltu jotenkin samaa koristelumaailmaa noudattaen, niissä on jotain yhteistä siis. Nää kynsiharrastuksen termit on sinänsä jänniä ja vaihtelevia, kun käsitys jostain koristelusta vaihtelee käyttäjän mukaan. Olen kuullut, että jotkut esim. käsittävät liukuvärjäyksen ja ombre-manikyyrin samaksi asiaksi, vaikka itse taas erotan ne. Mitenkäs teillä, ootteko tarkkoina näistä termeistä vai onko tärkeintä vaan tulla ymmärretyksi? :)

Voisin papattaa tästä termiasiasta vaikka kuinka kauan, nimittäin oon tässä lähiviikkoina opiskeluihin liittyen analysoinut kynsiharrastukseen liittyvää termistöä, joten on jäänyt vähän vaihde päälle sen suhteen. ;D Jos niitä kynsiäkin kuitenkin katottais? Tämmöiset syksyisen murretut skittletet tein eilen yöllä.Kynsillä:

A England - Guinevere (pikkurilli & etusormi, saatu)
Color Club - Uptown Girl (nimetön & etusormi)
China Glaze - Below Deck (keskisormi & etusormi)
L'oréal - Gold Lurex (pikkurilli & etusormi, saatu)
+ leimauksissa ja pilkuissa Barry M - Gold Foil & XL-laatta I (saatu)
+ kuivakukat
+ niitit (saatu)
Vähän on Color Clubin Uptown Girlille pitänyt näyttää vuosien varrella pihtejä, kun se ei oo suostunu avautumaan. Lakka itsessään on edelleen hyvälaatuista, oon ohennellu sitä kynsilakanohentimella vuosien mittaan. Ehdottomasti yksi syksyisimmistä lakoista, jota omistan ja jos mun pitäisi nimetä yksi "syksyn must"-lakka, niin se ois tuo. Uptown Girl pääsikin kuivakukkakynnen pohjaksi, laitoin varmaan 2-3 kerrosta päällyslakkaa kuivakukan päälle ja se ei kyllä repsottanutkaan, ennenkuin tänään sitten huomasin jossainvaiheessa, että päällyslakka kuoriutuu sen päältä.

A Englandin Guinevere on uusi tuttavuus ja eka creme, jota kokeilen tuolta merkiltä. Sama tuttu ja helppokäyttöinen laatu näköjään näissä cremeissäkin, mahtavaa. En oo vielä törmänny yhteenkään huonolaatuiseen A Englandiin, tosi luotettava merkki siis. Juuri passeli syksylakka myös väreiltään on tämä. Guineveren kuorrutin pikkurillissä L'oréalin Gold Lurexilla.

Mulla on ruskeita cremejä muistaakseni kaksi tai kolme, koska ruskea ei oikein oo mun väri. Tuo Below Deck on kuitenkin niin ihana, että himiöin tuota lakkaa monesti kynsille. Tää on taas yks niistä lakoista, joista nään kynsilakkaunia. :D Jotenkin tuo leima ei erotu tuossa kuvassa, mutta tuijotellessani tässä keskaria kyllä se tuossa hyvin näkyy.

Etusormen lakkauksen kanssa taistelin pitkään, kun en meinannut keksiä mitään kivaa, joka vastais muissa kynsissä olevaa tyyliä. Päädyin sitten liukuvärjäykseen kaikilla kolmella cremellä ja kuorrutin senkin glitterillä. En ollut oikein tyytyväinen näihin kynsiin, mutta kyllä näillä päivän taas jaksoi olla, tänään sitten taas täytyy kokeilla jotain uutta.

Mulla ois ihania ostosjuttuja ja muita uusia lakkoja esiteltävänä taas, mutta oon yrittäny olla ahkera opiskelija, joten illat on venyny luennoilla aika myöhäksi. Mua eilen piinas vielä kamala migreenikohtauskin, joten en saanut eilenkään postailtua. Toivottavasti maltatte odotella postauksia kuitenkin. :)

Mitäs tykkäilette kynsistä ja mitä tuumaatte tästä kynsiharrastuksen termistöstä? :) Onko tarpeellista keksiä uusia sanoja kuvailemaan koristelutyylejä yms. vai sekoittaako ne pakkaa entisestään? 

12 kommenttia:

 1. Looks wonderful, I love it!

  VastaaPoista
 2. Tosi nätit kynnet! ♥ Minä olen terminatsi, enkä kestä kun jotkut tosiaan väittävät että ombre ja liukuvärjäys on sama asia! Ei ei ei ei ei! Tuskastun myös siitä, kun siirtokuvia sanotaan tarroiksi :D

  Itse törmäsin ihan vasta "viralliseen" skittletten määritelmään, ja siinä sanottiin, että skittlettessä pitää olla kaksi samanlaista kynttä, ja loput kolme voivat sitten olla keskenään samanlaiset tai vaikka kaikki erilaiset. Itse olen kyllä tähän asti käyttänyt skittlette-termiä kynsistä, jotka on keskenään erilaiset mutta kuitenkin yhteensopivat.

  (Btw, taivuin tilaamaan I Snow You Love Me:n, vaikka heti ensi näkemältä inhosin sitä. Sun punainen lakkaus jossa sitä oli käytetty katkaisi kamelin selän. Kiitos. Tai "kiitos" :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Jes, onneksi en oo ainoa! Ombre on ombe ja liukuvärjäys on ihan eri juttu! ;D Tuo skittlette on mullekki vielä vähän vieras, oon kanssa törmänny useampiin eri versioihin. Ja hei, ISYLM on ihana, eli onnea hyvästä hankinnasta! ;D

   Poista
 3. CG:n Below Deck on jotenkin tosi upean näköinen lakka.

  VastaaPoista
 4. Onpas aivan eri värinen Uptown Girl ku meikäläisen hyllystä löytyvä! Paljon punaisempi ja tummempi kuin omani. Munkin pullo kyllä vetelee viimeisiään, mut en oo sitä millään ohennellut. Pari kertaa sillä vielä lakkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, voisko olla että kuva huijaa? Vai oisko niitä useampia versioita. :o

   Poista
 5. mikä sitten on ombren ja liukuvärjäyksen ero?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on helpompi selittää kuvin, eli minä käsitän asian näin, että tämä on ombre: http://www.nailartpretties.com/wp-content/uploads/2013/05/citrus-ombre-nails.jpg

   ja tämä on gradient/liukuvärjäys: http://farm8.staticflickr.com/7073/7230404328_b7d2de0c6b_z.jpg

   Eli ombressa lakataan jokainen kynsi eri värillä ja liukuma tummemmasta vaaleampaan tapahtuu tavallaan siirryttäessä kynnestä toiseen. Eli ei töpötellä siis yhdelle kynnelle eri värejä, vaan lakataan vierekkäiset kynnet niin, että kynsiin syntyy liuku siirryttäessä peukusta pikkurilliin. Gradient/liukuvärjäys taasen on lakkaus, jossa yhdellä kynnellä on töpötelty liukuvasti kaikki nuo värit esim. tummemmasta vaaleampaan. :)

   Poista
  2. Huh huh, minä jo aattelin, että meniköhän mulla termit pieleen omassa postatuksessani. :D Miksi kutsut liukuvärjättyjä kynsiä englanniksi? Ainakin Googlen kuvahaku näyttää niitä just "ombre nails"-termillä.

   Poista
  3. Sepä tässä onkin, kun ei oo mitään virallista sääntöä mikä ois oikea termi, joten ei kannata sillee ajatella. ;D Liukuvärjäys on mun mukaan taasen gradient. Musta tuntuu, että tuota ombrea on käytetty niin paljon esim. hiusten yhteydessä, että se tulee osittain sieltäkin kynsille tuohon liukuvärjäykseen.

   Poista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)