torstai 28. marraskuuta 2013

Värikkäät foliomosaiikit kynsillä + pikkuarvonta // Arvonta ohi!

Testasin ekaa kertaa elämässäni kynsifolioita! Ostin oman foliorullani eBaysta, mutta esim. Adeninassa on tämäntyylisiä foliorullia myynnissä ja esim. Cesarsilla on Ciatén foliokoristelusettejä.

En halunnut koko kynnelle foliota, vaan mulla oli mielessä musta pohja, jolla kirkkaat foliopalat erottuisivat edukseen. Löysinkin Youtubesta videon, jossa oli neuvottu miten tällaista foliota käytetään. Lyhyesti sanottuna siis kynsille lakataan värilakka ja kun lakka on vielä tahmeaa (ei ihan kosteaa, vaan nimenomaan tahmeaa, jotta foliopalat oikeasti tarttuvatkin, eiväkä vaan liu'u lakkauksen päällä) ja sitten folio painetaan nurjapuoli kynttävasten. Näissä folioissa on tavallaan kirkas kalvo, jossa tuo folio on kiinni ja siksi nurja puoli laitetaan kynteen päin, jotta värikäs puoli jää sitten esille kynsille. :)

Tällaiset lakkaukset tein:


Kynsillä:

Seppälä - Musta (creme, saatu)
+ kynsifoliota
Eli tein sillä tavalla, että lakkasin mustalla lakalla pari kerrosta kynsille ja sitten pistin päällyslakan, koska ajattelin, että sitten tuo musta lakka ei ainakaan tartu folioon, jos sähläänkin jotain. Kuivattelin kirkasta lakkaa ja nopeutin prosessia kynttä puhaltelemalla ja kun lakka oli tahmaisaa, niin töpöttelin tuota foliota (nurjapuoli alaspäin!) kynnelle. Leikkasin pitkästä pätkästä pienemmän palan tuota foliota, niin sitä oli helpompi töpsöttää. :) Lisäilin sopiviin kohtiin lisää päällyslakkaa ja puhaltelin ja töpsötin, niin sain haluamanilaiset kuviot ja värit kynsille.Arvonta ohi ja kommentit piilotettu.  
Arvatkaas mitä. Mulla on niin pitkä pätkä tota foliota, etten saa sitä varmaan ikinä itse käytettyä. Niinpä näin pikkujoulukauden ja antamisen ilon vuoksi laitan jollekulle teistä pätkän tätä foliota tulemaan, niin voitte tehdä vaikka copycat-manin näistä mun omista tai mitä nyt ikinä tahdottekaan foliolla tehdä. :) Jätäppä siis alle kommenttisi ja sisällytä siihen sähköpostiosoitteesi, aikaa on yksi viikko eli 5.12 klo 12.00 mennessä tulleet kommentit pääsevät mukaan folion arvontaan. Postitan palkinnon Suomen sisälle.